- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #3.621
evet şekerim yani iyi haberle geldik yani yatmadık daha e olsun dimi :))
canım dr dediki 15 gün bile olmamış seni göreli bugün 13. gün fazla almış canım ideali 200 gram haftada yani 14 günde 400 almalı dedi ... ya beğendiremiyoruz geçen ayda 5 haftada 600 gram almıştı şimdi 13 günde(
canım drum aslında ogünde seni kurtarır dedi :)) normalde daha öncede anlatmıştım sanırım erken alma niyetinde benim drum malum çok oynak bi şekerim var .. o belli bi haftayı bekliyor sanırım yanlış hatırlamıyorsam bebek 37. haftasında gelişimini tamamlıyormuş ...
dr dediki diyetle aldığı kilo bu diyet olmasa sen düşün dedi alacağı kiloyu ... geçen ay demekki bu şekilde yesem 600 gram değilde 1200 en aşağı alırdı orda bi frenledik yine o halimle bana 4 kilodan aşağı bekleme bunu diyor :))
eğer bi aksilik olmazsa senle aynı gün doğurcaz canım oğluşların tarihi aynı olcak :))
hakkımızda hayırlısı olsun canım ikimizinde...
sen nezaman gidiyorsun kontrole? 2 haftaya hala düşmedinmi? nst çekilmedinmi ?
banada bugün çekmedi geçen giittiğimde çekmişti şimdi bidaha ayın 2 sinde çekicekmiş ondan sonra bayram öncesi bidaha son çekicekmiş sorun yoksa 29 unda görüşeceğiz dedi :))
ay hadı bakalım sukuryolunds herşey gecen arasta 4 haftada 1100 gr almıştı bellkıde bana ondan normal geldı bıde senın oğluşunda ırı bebkmış 4 ten aşağısı kurtarmaz dımı cnm normalde doğum olmucak nasılsa cnm ben en son 30 haftada gıttım şmdşi 34 te gıdcwem ondan sonra 2 haftaya duşucek yada 10 gune am anst den hıc bahsedılmedı kızımda hız gırmedım mesela sımdı nasıl olur bılemedım
canım benim senin oğlanda bulacak 4 kiloyu :)9 arada ben bi ay fren yaptım o hali şuan 2400 oldu yani :)) yoksa 3 olurdu dedi bu ay için dr bana :))
seninde bebeğin iri canım kilosu ki biliyosun 30+ 6 daki 2.800 de zaten yine fazla dedi kilosu ama dedi bu ay için 600 gram az yani 5 hafta için dedi :)) 1 kilo almalıymış ozaman içinde...ama sende şeker yok zaten kendi alıyo bebek :)) benimkide şekerden almıyomuş zaten şekerim bu 13 günde bi kaç kez oda azcık yüksek çıktı ...
zaten dr dediki şekerin normal çıkmasa direk bebeğin suyu artıyor ozaman bebek riske giriyor dedi ...
benilk oğlumdada giriyordum canım nst ye yine o haftalarda başlamıştım 30 u geçince giriliyo yani :)) şundan dolayı aslında bizim hissetmediğimiz kasılma ve sancılarımız olabilirmiş bunları erken doğumu önlemek için nst de tespit ediyolarmış ozaman müdahale ediyolarmış ... şimdi benim 2 sinden sonraki bayram öncesindede ayın 2 sindede yapılacak bi sancı kasılma falan varsa diye malum bayram giriyo araya bütün sene geceli gündüzlü çalışan dr larımızın 3 veya 5 güncük tatilleri var kaçıyolar biyerlere :))
dr sana bu gittiğinde nst ile ilgili bişey demezsede sen talep et canım sonuçta hissetmiyo olabilirsin belki sancın kasılman var bunu ancak öyle anlayabilirsin .. 20 dakka yatmak sıkıcı gerçi ama napcan yatı ver gitsin ..
doğru dıyosun cnm ben söleyım dr um bışey demesse sayet ama ordakı hastakarı hep nst kagıtları ıle gelmışlerdı ellrınde benle hemenhemen aynı olanlar ay cnm sen dedgın gıbı bıde dıyetlı olmasan ne kadar ırı olcak kımbılı bebgın dımı ama
cnm ya benım korkum sımdı ya bayrama denk gelırse doğum dıyorum ıllakı tatıle gıdıcek ınsancıklar bazen dıyorum acaba bayram öncesımı yapsak dıye am 29 ekımıde kararlaştırdık ya ondan da caymak ıstemıyorum
özel hastaneyemi gidiyorsun canım?
seninde doktor aynı değilmi yarendeki drun .. onda niye hiç istemediki ...
sende özellikle bayram öncesi benim gibi al kontrolünü benim dr dediki orda zaten bize sinyalini veriri geliyomu gelmiyomu diye yani arada 5 gün var sanırım tatil olayı o 5 gün için sinyali verir zaten ona göre hareket ederiz dedi... ya sonuçta kaç yıldır aynı kişiye gidiyoruz ve sancılanıp acile gidipte karşımıza kimin çıkacağınıda bilmiyoruz .. bide bebekler iri sezeryandan başka şansımızda yok bende dedimki druma normal doğuracak olsam farketmez dedim nede olsa ebeler doğurtuyo dr bakıp bakıp gidiyo bi tek ...ama dedim ben hiç bilmediğim birine kendimide kestiremem dedim :)) ay zaten benim dr biliyo ben nekadar cinsim ben onda bile karar verene kadar 7 tane kadın doğum dr u değiştirdim :)) 2003 ten 2005 e kadar o doktor bu doktor fellik fellik dolaştım ...
haha sende bendensın cnm bende cok takıntılıyım bıu konuda sankı başkası benı guzel kesemez gıbı gelıyo zaten bu konu hakkındda konuştuk bayram önceseı durua bakarız dedı eger olması gerekırse yaparız her şartta doğumda beraberız dedı
yarendede aynıydı cnm ama nst ye gıredım hıc uya plesantaya ayrıntılı ınncelemede bulunuyodu
bende normal doğum yapsam dr u önemsemıcem zaten ınsan kendı cıkarıyo bıyerde
bu arada özel hastane ye gıdıyorum cnmm
bende öyle aklımda kalmış zaten yarendeki dr diye biliyorum .. farzedelimki öyle değil başka bi dr ama zaten bütün hamileliğin boyunca ona güvenip ona gitmişsin ondan sonra gel başka doktora keil biçil :)) dediğin gibi normalde kendin çıkartıyosun normal doğumdada kendi başına sancını çekiyosun arada gelip açılmana bakıyolar zaten dr başında beklemiyoki o an ya ebe doğurtuyo şansa dr o an ordaysa o doğurtuyo ...
hem zaten ozamn niye gidiyimki özele okadar para vereyim giderim devlete ne de olsa ogün acilde karşıma çıkıanıda tanımıyorum devlette gittiğimde karşıma çıkacağıda :)) ayy mantığa bak ben bu kafayla gidersem işim zor ... inşallah şu bayramı sağ salim atlatırız anlaşılan benim yemek rüyalarım dr kabusuna dönecek :))
canım bide nasıl pipirikli olmayayım okadar tedavi gördüm başıma gelmeyen kalmadı en son aşılama oldum oda bi maceralı oldu zaten ... 5. haftamdan 20 . haftama kadar kanamaydı oydu buydu yattım 20 den buraya diyet yapıyorum şeker ölçüyorum şimdi benim bebişim kıymetli olmasında kiminki olsun dimi ama ?
çok doğu söyluyosun cnm senın gebelık caban hamılelıgınde bebegıne zara gelmemesı ıcın haftalarca yatman onun ıcın bunbır turlu fedakarlık yapman sana bu hakkı tanıyo tatlım cok haklısın ben bu rahat şartlarda hep bunları duşunuyosam bıde sana sormalı
cm valla bende dr um yoksa o hastanede doğurmak bıle ıstemem ay ama Allah muhafaza cok kokrkarım cnm ya ben böyle bı durumda kalmaktan AY cnm ya bız böyle dıye dıye cagırcaz kut ıkımızde byramda devlette doğuruvercez ınankı
bide bızımkı normalde gece yarıda olsa doğuma gelıyo ama bayramda nerde bulcazzzz
canım valla öyle inanki kolay bulmayınca kıymeti pek bi biliniyor...
benim dr umda gece gündüz gelir hatat acil bi durumun varsada illaki doğum olması gerekmez kanamandada geliyo yani ... ama bayramda burda değilmiş olsa yine gelirdi yani.. adamda haklı canım arada tatilde şart... ha bide tetanoz aşısıda olmadım ya ben :)) benim dra dedim de burda dedi bi sorun yaşamazsın ama evde doğumlar yada devlette çok yoğun oluyor ordaki doğumlarda sorun oluyor dedi :)) anlıcan devletetde ondan tırsarım gitmeye ki burda havadan sallıyorum bi bakıma öyle kurt düştü içime ...
geçen sağlık ocağı beni aradı tetanozu olmadınız imza atmanız lazım diye ozaman hemşireye dedim niye önemli devlette doğurursanız dedi orda riskli oluyor dedi çok yoğun yerlerde dedi paslı malzeme bile kullanıyolar yaniah canım hamilenin bide başkasının başkasına ettiği dua kabul olurmuş sen bana et bende sana bayramda doğurmayalım :))
haha ay nen cnm dua edelım bırbırımıze ınan su anda durumumuz cok benzeşıyo
cnm ya sende ıkınıcye anne olmuş bırı olrak bızı nasıl bı maraaton beklıyo farkındasın dımı bayada araları acıldı ama özledıkte bebk cnm cok dımı
canım edelim edelim ihtiyacımız var benim etekler fena tutuşmuş durumda :))
canım ben bukadar ara vermeyi düşünmüyordum malum tedavi medavi uğraştım bundan önce bi düşüğüm var 7 haftalık ocak ayında o düşmeseydi şimdi doğurmuştum(
ara ister istemez açıldı canım ..
aslında beni bekleyen şeyde biraz korkutuyor hani :) oğlum fena cazgırdı buda abiye çekerse işim var :)) ama diyorumki kendimce cazgır bebek kontenjanımı doldurdum ben bu öyle olmaz heralde mümkünse uslu bebek istiyorum bu sefer :))
cnm bızde hadı ev aalım dekore edelım falan fılon derken bu zamana geldı ama cokta ıstek yoktu belkı bu durulardan ama bı ıstedık tam ıstedık okadaar özledıkkı bıbebek anlatamam sankı ılk bebk mış gıbı heyecan var bızım ıcın
bende aralık ayında kımyasal gebelık yaşadım hattta tam bı hafta agladım sukur rabbım bı kere adet oldum oğlumu verdı yaralarım sarıldı
benım kızım ılk 40 gun bıraz zordu sonra cok duzenlı kolay bebk halıne geldı ben promosyon olarak bı alana bı bedava ıstıyorum
canım benim aynen dedğin gibi sanki ilk bebek gibi heyecan var bendede:)) benim oğlan bana anamdan amdiğim sütü 2 sene fitil fitil burnumdan getirdi... ilk aylar ağlar zırlarr hiç suamaz belki duymuşsundur kolik diye bi illet var bu bebeklerde malesef bizdede vardı hiç suamadan çatlayana kadar ağlardı.. o bitti dişlerini çok zor çıkarttı 2 yaşına kadar gece en uzun uykusu 1 saati geçmezdi... çok çektim çok 2 sene ruh gibi gezdim gece gündüz uyku bilmedim ... gece bi kaç sefer kalksın gündüz zır zır ağlamasın arda ağlasın sipariş veriyorum :))
sana ne dicem biliyormusun benim fatihte hiç uyumazdı gecede uyutmazdı hop zıp sürekli tekmeler yumruklar dur bi derdim artık :)) sanki fırlayacak gibiydi karnımdan sonuç cazgır bi bebiş :)9 ama şimdiki kuzum valla çok uysal teyzesi arada bazen sertleşiyo ama genelde uysal uyuyorda :)) aha benim cazgır bastı çığlığı ağzı acıyomuş uyuyamıyomuş :)) gidiyorum ben çok öptüm seni byybılmemmı kolıgı cnm cok zor durum anaaaa bızım arasta olursa eyvah dıyorum bız yaren 2 aylıkkenden berı 10 dan aşağı kalktıgını bılmeyızkı en erkekn saat odur
arkadaşşım bızım bebklerımız uslu mazlum olcak( 40 kere söylersen olurmuş ya)
baya zor 2 sene gecırmışsın cnm
ya yarenın anne karnında gunduz uykuları vardı ama aras hıc uyumuyo ben ne zaman yatarsam ancak ozman uyuyo bu ne ye ışaret cnm
sana ne dicem biliyormusun benim fatihte hiç uyumazdı gecede uyutmazdı hop zıp sürekli tekmeler yumruklar dur bi derdim artık :)) sanki fırlayacak gibiydi karnımdan sonuç cazgır bi bebiş :)9 ama şimdiki kuzum valla çok uysal teyzesi arada bazen sertleşiyo ama genelde uysal uyuyorda :)) aha benim cazgır bastı çığlığı ağzı acıyomuş uyuyamıyomuş :)) gidiyorum ben çok öptüm seni byy
haha bakalım ne olcaz ama gece cok guzel uyuyo ben wc ye kalkarsam uyanıyo ama yıe uyuyo yaşıcaz görcez bakalım
hadı ıyıcgecekler cnm
günaydın kızlar:2:
Asud canım sen bugün goturmeyecekmiydiin sarılık için selin hanımı dr'a?
Uyanmaya emmeye basladi deldirmeyim dedim. gene uyandiramazsam gidicem tabi. Sabah uyanik kaldi gene. bincukk boncuk acti gozlerini. 2 gundur kapaliydi.persembe 15. Gun kontrolu de var zaten.aksam babam da donuyo. sabah rahat gideriz getekirse.yol uzun. ben yuruyemiyorum zaten bacaklarimdan. odem doldu. top top kirmizi kirmizi sisti. bastikca cigerim aciyo. Kizimi gotureyim donuste de ben bi doktor yapsam mi?odem oluyo muydu boyle?hic hatirlamiyorum.ya koca hastane beni anestezi de harcadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?