Plasenta previa

canım bende uzun uzun yatmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum yaz sıcağında yatarken bunalıyordum ... aman dert bitmiyoki biri bitiyo öbürü başlıyor.. şu halimizede şüküe diyorum yinede naparsın ... inşallh sende atlatıcaksın bu günleri bebeişlerimiz yanımızda olcak unutucaz bunları başka dertlere dalıcaz :))

neyse hatunlar ben şimdi çıkıyorum azcık uyumaya çalışayım yoksa bugün akşam olmayacak :))
bu belirsizlik durumu beni öldürüyor sanki inadına zaman geçmiyor(

Kamescim bebeginin kilo almasina cok sevindim.Maasallah 41 kere. Daha da guzel olacak hersey insallah.

BEnim de kizim anasinifina basladi bugun. gecen hafta ogretmeni gelmemisti oyle gidip gelmisti. ilk gunu goturememek beni uzdu. bu arada biberon istiyo, emmek istiyo, onunla cok cok fazla ilgilenmemize ragmen benimle ilgilenmiyorsunuz diyo. cok cok fena.

Kucugum de dogrudurust emmiyor, butun gece toplam 10 dakika emdi. oglene dogru biraz emdi. ha bire uyuyo. aksam da zor uyutmustuk saatlerce. ne oldugunu anlayamadim. biraz daha deniycem olmadi bugun kendi doktorumuza goturmeyi dusunuyorum. Babam ankara'da. Esim karsi tarafta calisiyor. Doktor Ulus'ta ben Bahçelievler'de. Taksi bayram edecek bugun. kizimi kim alacak anaokulundan. o trafikte gec kalirsak? ozel anaokulunda rahattik. simdi devlet okulu. saat 5 te almak lazim. baska bi doktora da goturmek istemiyorum. kaldim boyle.

[Bennnnn döndüm dondumde cokmu iyi yoksa kötümu bilemicem.....

Dr cum pek hoşlanmadı genel şeker olcumumden ama cok cok yüksek değil sinir 140 tı onu gecen değerlerim 145 i geçmemiş 4 degerim var fena degil ama güzelde değil dedi....

Acliklar hic hoşuna gitmiyor kalkıp yiyormsun dedi uyuyamiyorum yiyorum dedim yeme dedi...
15 gün bidaha arttırılmış diyete gece kacamaksiz bakicak...

Dedikii Bebegin suyu iyi yüksek çıksaydı yatirmaktan başka çarem olmazdı dedi... Arttırılmış diyete uy kaçırına dedi itiraf ettim kaçırdığımı...

Gel gelelim bebiskoya buseferde fazla kilo almış 13 gün olmuş dedi geçende dediği gibi haftada 200 gram almalı dedi 15 gün olmadan 1.800. Den 2.400 olmuşuz buseferde fazla geçen 5 haftada 600 almıştı az dedi 1 kilo alması lazımdı dedi.. dr dedimki bunun bi ortasını bulamıyoruz dedim...

Bana dediki bulcaz ınş kaçamak yapmazsan dedi açım ama bende az aç az tok idare edicez dedi bebek önemli ne az ne çok almamali dedi...
Bu diyeti yapmasak suan 3 kilonun üstünde dogum zamanıda 6 kilo civarında olurdu dedi zaten dedi irsi olarak alıyor bebek buna sekerde eklenirse çok kötü olur dedi...

Sen dedi 4 kilodan aşağı bekleme bunu dedi...

Doğum için ben 29 ekim dedim ozamana kalamaya bilir dedi buna rn son nst mize bakicaz durumuna bakicaz öyle karar vericez dedi...

Hastaneye yatmaktan yirttik bu şekil giderse Bebegin suyu artmazsa yatirmicam dedi...

Buna sukur canim.acliga tahammul de zordur ama bebegin sagligi icin dayancan. ne kadar kalirsa iyidir. erken dogunca da ugrasiyosun. bak kuzum sariliktan uyanamiyor. kafAyi yiyorum. erken doganlarda daha cok oluyo biliyosun.emmiyo doktora gidicez yarin boyle suretse.
Sabir canim. diyetine dikkat et.daha var biliyorum ama neler gecmedi ki bunu mu atlatamiycan.

Canım erken almayı dr düşünüyor 19 undan sonra zaten benim sezeryan günüm 29 u normal 7 kasım... Ben istiyorum 29 ekime kalsın oda diyo zaten iri bebek daha erkende olabilir..

Bide bu ileri gitme olayı var 2 haftayı geçmemeliymis bende sınırdayim onda bi atak olmazsa suyu suyu buyu 29 ekimde hem fikiriz suan...
Arada bayram var tabi ufak tefek sancılar başlarsa bayram öncesi alırız dedi...normal doguramayacagim için bayramda kendisi yurt dışında olcagi için acildeki dr un eline kalmamak için mecburen ona evet dedim yani...

sağol canım,ben de biraz toparlayınca gideyim.
maaşALLAH canım.Allah daha iyi etsin kuzunu.sarılık o kadar devam ediyor mu canım?bizi tekrar kontrole çağırmadılar.yarın sağlık ocağına topuk kanı vermeye gideceğiz.hiç gidesim yok.benim kız da azcık bir değişiklik var.pek kilo almadı.yarın 37 haftamız doluyor.:)
canım benim az kaldı şu 30 lara bir geç kendini daha iyi hissedeceksin.sen ralax olunca zaman daha hızlı geçiyor.
kısmet böyleymiş ama benim içimde kaldı.bebeğimi daha fazla karnımda büyütseydim.hayırlısı tabi ki de.izne çıktım,tam kendime ve bebeğime iyi bakayım derken doğuverdi.ateş hocayla geçtiğimiz cumartesine konuşmuştuk doğumu.belki de kafamda hep 15 eylül tarihine şartlanmışım.
sağlıkla doğmaları en önemlisi.senin yakışıklı da sağlıkla annesine kavuşacak.çok yakışıklı bir delikanlı olacağını hissediyorum annesi.
bu topiğin çocukları cevval olacaklar.hayata tutunmak için o kadar direndiler ki.:)))

canım hastaneye yatmamana sevindim.
hayırlısıyla doğsun bebişin.senin işin de zor canım benim.içinde başka bir insanı doyurmaya çalışırken diyet yapmak çok zor.ben iki saatte bir acıkıyordum.normal zamanda yeiğime çok dikkat ederdim ama hamileyken ne bulduysam yedim doymak için.
sizlerin de yavrularınızı kucağınıza aldığınızı duyalım biz de rahatlayacağız inşaALLAH.

asud canım Allah kolaylık versin.yalnız çocuklarla kalmak zor.
benim eşim de karşıda çalışıyor.ihtiyacımız olduğunda en son bize ulaşacak kişi odur.bebeğine bakalım ne diyecek dr.
mama denedin mi canım?ben oğluma çok ağlayınca mama da veriyordum.yoksa insan dayanamıyor uykusuzluğa.

Gün içinde yediklerime pek bişey demiyorda gece kalkıp yememe diyor uyuyaniyorum diyorum sabretceksin diyor... Nasıl sabrederim hiç bilmiyorumki çok fena olmuyorum uyuyaniyorum kazınıyor meret kazım kazım...
Su zaman geçse bitse bunlar biliyorum başka dertler bulucak busegerde bitmeyecek bunla... Ama bu durumada dayanamıyorum artık inanki......

Asud canım sen bugün goturmeyecekmiydiin sarılık için selin hanımı dr'a?

kıyamam canım benim.kan şekerin düştüğü için gece acıkıyorsun.yiyince de birden yükseliyor.Allah şifa versin,normale dönsün inşaALLAH.
bu yıl ki hamileliklerde hiç normali yok.herkes de ayrı bir dert.

Evet canim aynen öyle ciktigi gibide düşu veriyormus zaten gözüm donuyor elim ayagim titriyor dediğimde öyle dedi dr da düşüyormus ciktigi gibi... ne dengesiz bişey bu boyle... Bide 13 gunde 2 kilo almisim cok yiyorum elimde olmadan suara...
Aynen öyle herkesde bi problem...
Bak sende neler yaşadın neler cektin hala bile etkileri uzerinde duruyor...

Şimdi dogursam bu dertten kurtulcam baslicak sezeryan sikintisi bebegin dertlri o sezeryanli halle zorluyor bizi ki sen daha ağır durumdasin dikey kesin yuzunden...
2012 yilindami bisey var anlamadim gitti..

Fburak kalk hadi saat 1 oldu anca hazırlanır gidersin hayırlı haberlerle dön emi bak dön diyorum ona göre

Canım yatamadimki nerdeee uyku.... Hastane yakın canım yürüme mesafesi evden 10 dk cık..

Hadi bakalım senden iyi haberleri bekliyoruz...

hadi gözünaydın caım çuvuk tarçın kaynatıp içince şekeri ayarlar diye duydum biraz ot çöp araştırsan iyi destek olur bence

mrb kızlar nihayet gelebildim gittiğimde önce nst ye bağladılar biraz durunca yine fenalık geldi doktorum geldi böbreğimin çok ağrıdığını halsiz olduğumu ve çok korktuğum için sabahtan beri ağladığımı söyledim ultrasona soktu böbreğimde taş varmış bol su içmemi düşmesse tedavi görmemi söyledi doğumdan sonra bunların gayet normal olduğunu hormonlarında etkisiyle hassas olan kişiliğimin dahada etkilendğini söyledi ve 26 eylül çarşamba sabahı sezeryanla kuzumuza kavuşacağımızı hiç panik yapmamamı ve kendimi genel anesteziye ayarlayıp cesaret gelirse belden olmamı söyledi.....bebeğimiz şükür kilosuda iyi dedi 1 yatırıp ertesi gün çıkarıcam dedi inşallah herşey anlattığı gibi olur hala şoktayım yani 1 hafta mı var hala inanamıyorumrabbim kimseyi bu yolda eğlendirmesin inşallah sağlıkla huzurla mutlulukla alırım oğlumu kucağıma

bobreginde tasmi varmış oda zor olur ya ...
Neyseki gününde sonunda belli olmuş cok az kaldi ... Inşallah sende kavuşacaksin bebegine sağ salim...
Benim daha çok var şimdilik 29 ekim de hem fikiriz dr la... Bi yandanda onun dediği zamanmi olsaydi diyorum bayramda sancim falan tutarsa neolur halim acildeki dr un insafina kalcaz...

sağol canım aslın 28 olsun diye gitmiştim hesapladı falan 26 eylül olur dedi seninde 1 ayın kaldı canım yani 4 hafta bencede canım bayramda başkasınada kalmak var doktorunu dinle hayırlısı olsun

sağol canım aslın 28 olsun diye gitmiştim hesapladı falan 26 eylül olur dedi seninde 1 ayın kaldı canım yani 4 hafta bencede canım bayramda başkasınada kalmak var doktorunu dinle hayırlısı olsun

Canım 4 değil 6 hafta var...
Dr dediki bayramdan önceki kontrolumde bakicakmis Bebegin pozisyonu duruşu nst sonucu bize fikir verir ozaman icin dedi bakarız duruma göre davraniriz dedi ozamana kalmayabilir dedi...
Ay zaten ben öyle bişey oldu gitmem hastaneyeki ozaman kestirmem kendimi bilmediğim etmediğim dr lara evde dogururum yatıp yuvarlanıp... Ayyy okadar çocuğu nasıl doğuracaksam bilemiyorumki... Neyse bidaha gittiğimde bakalım bayram üstü randevumu alırım ogunku durumuma göre alicaksa alır karışmam ozaman... Yoksa sancılar gelir gitmem dr a falan...

oh oh cnm be nım genel olrak guzel haberlerle gelmışsın
bebişte maşalla cok ıyı 15 gunde 600 gr almış bence orantıloı cnm malum artık gırdık son aya sayılır
hastaneye yatmama olayınada cok sevındımm sanırım aynı gun doğuracagız benım bdt de 6 kasım ama malum 29 ekım

evet şekerim yani iyi haberle geldik yani yatmadık daha e olsun dimi :))

canım dr dediki 15 gün bile olmamış seni göreli bugün 13. gün fazla almış canım ideali 200 gram haftada yani 14 günde 400 almalı dedi ... ya beğendiremiyoruz geçen ayda 5 haftada 600 gram almıştı şimdi 13 günde (

canım drum aslında ogünde seni kurtarır dedi :)) normalde daha öncede anlatmıştım sanırım erken alma niyetinde benim drum malum çok oynak bi şekerim var .. o belli bi haftayı bekliyor sanırım yanlış hatırlamıyorsam bebek 37. haftasında gelişimini tamamlıyormuş ...

dr dediki diyetle aldığı kilo bu diyet olmasa sen düşün dedi alacağı kiloyu ... geçen ay demekki bu şekilde yesem 600 gram değilde 1200 en aşağı alırdı orda bi frenledik yine o halimle bana 4 kilodan aşağı bekleme bunu diyor :))
eğer bi aksilik olmazsa senle aynı gün doğurcaz canım oğluşların tarihi aynı olcak :))
hakkımızda hayırlısı olsun canım ikimizinde...
sen nezaman gidiyorsun kontrole? 2 haftaya hala düşmedinmi? nst çekilmedinmi ?
banada bugün çekmedi geçen giittiğimde çekmişti şimdi bidaha ayın 2 sinde çekicekmiş ondan sonra bayram öncesi bidaha son çekicekmiş sorun yoksa 29 unda görüşeceğiz dedi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…