Premature Bebekler Plesenta periva

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Perinatoloji ye gittinmi?o ne dedi ben iki tane perinatoloji uzmanına gittim ilk gittiğim gayet sakin durumumu anlattı ve dediki yogun bakımı olan bir hastanede dogumunu yaptir ve kan bankasi olsun kan kaybedebilirsin,diğeri Öleceksin damarların iç içe geçmiş vs beni cok uzmustu ama doğruyu soyluyormuş,bunu diyen nam salmış bir dr du doğuma gittiğim gün sosyal medyada bir hafta önce ölmüş haberini okudum,beni o dr dogurtacakti ben başka dra gitmesem,fakat guvenmedigim için başka Dr araştırdım ve iyiki de öyle olmuş yoksa bende ölebilirdim,senin durumunu tam olarak bilmiyorum araştırmadım ama plesenta dendiği an korkuyorum çünkü dogumda kadın ölümlerinin çoğu araştırdım bu yüzden drum benim durumumu şu şekilde izah ediyor karanlıkta hiçbişey görmeden ameliyat yapıyorsun kör duman gibi diyor çünkü kanama çok fazla,dediğim gibi senin durumunu perinatoloji uzmanı daha iyi bilir ve o ne derse ona inanirdim güvenirdim bana doğum yaptıran drun adı Ateş Karateke bana hiç olumsuz bir şey söylemedi dogumunu ben yaptiririm yogun bakima girmeyeceksin bebeğin solunumdan dolayı bir hafta on gun yoğun bakımda kalacak dedi ve dediği aynen oldu kendisine ne kadar dua etsem az hakikaten ve yetiştirdiği dr larda aynı onun yolunda sen bi perinatoloji uzmanına görün ondan sonra daha rahat ol ve stres yapma dua et bende senin için ve senin durumunda olan tüm kadinlar icin dua ediyorum Allah evladına bağışlasın ve çaresiz bırakmasın

Benim drumda az ve öz konuşur heyecan ve korku çok iyi bilirim en iyi haberlerini paylastigin günleri görmek nasip olsun banada inşallah bilmediğin tanımadığın kişiden dua almak çok güzel amin diyorum,Allah senide evladına bağışlasın onuda sana ve Rabbim yardımcın olsun

Alanya'da hastahaneleri arıyorum perıonatolojı sekreterler bılmıyor ya böyle bır memleket burası işte:) kaldı doguma 6 hafta falan artık kurcalamıcam çok şükür kanamalarım da kesıldı en son Dr.gıttıgımde o da kendınden gayet emın kotu birey olsa benı ıyayırdi yada sevk ederdı sonuçta bana bırsey olması demek hem hastahanenin hemde doktorumun Adının Kötüye çıkması demek.yanı bu saatten sonra yapıcagım tek şey artık ufaktan hazırlık :) bu konuda da çok tecrubesızım ilk kez anne olcam Çanta falan yapmak gerekıyor sanırım hastahane için.ne koymak gerekıyor bırazda onları araştırayım dıyorum :)

Artık kızıma bi isim de bulmam gerekıyor :) yanı kötüyü düşünmekten vazgeçtım herseyın Hayırlısı demekten baska çare yok.

Hamileliğin bide böyle güzel yanları var bebeğin için hastane çıkışı ve yedek kiyafet battaniye,bez ıslak mendil ben kullanmadım(e-bebekte pamuk var kare ondan aldım kaynamis soğumuş suyla ıslatıp kullaniyorum)kendin için terlik gecelik veya pijama iç çamaşırı,tarak,çorap,bunlar aklıma gelenler,ben kızım olsaydı adını Tuana eşim Lara koymak istedi bebeğimiz antalya bebeği olduğu icin☺ikimizin dediğide olmadı Ogluma inan ismini koydukbebeğin sağlık ve sıhhatle dünyaya gelsin saglikla kucagina almak nasip olsun,herşeyin yolunda gitmesini diliyorum

:) tuana ısmını bız bı dönem oyle karar verdık yakın akrabalara ısım soyleyınce herbırı bırseyler soyledı.ben de Elisa da karar kıldım gıbı eşim zaten ben be desem onu onaylıyor :) kızımı gördüğüm an ismını karar verıcem bı kaç isim daha var Aklımda.

Back
X