• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromum var, bebeğim olurmu?

Cnm bnde pkoluyum suan 5haftalık hamıleyım fakat ben senın aksıne cok zayıfım doktorum bunun herzaman avantaj oldugunu soyleyıp durmustr ve yumurtlamam bıle ıyıydı tabı bole dyrm ama bız tup bebek bıle yaptrdık oladı suan kendılıgınden hamıle kaldım rabbım sana ve tum ısteyenlere tez zamanda nasıp etsın ınsallah sana tek tavsıyem kafana bu olayı sakın takma cunku pekte oenemlı degıl ne kadar takarsan okadar olmuyr ben tamda dınlenıcem tum tedavılerı bıraktıgım hayatımızı tam olarak yasadıgımız rahatladıgımız anda oldu sıkıntı yapma sakın cnm bas tedavı bu fazlada doktorlarda yıpratma kendını arada dnlen cnm bnm

merhaba kilo vermeniz yumurtlamaları düzenleyeceği için önerilen bir yoldur. sadece buna daanmayan başka sorunlarınız da varsa gebe kalmak içn başka tedaviler de öenrilecektir. ama kendi sağlığınız, sağlıklı bir gebelik süreci yaşamanız bakımından da kilo vermeniz önemli. profesyonle destek de alabilirsiniz. polikstik over hastalarının kilo vermesi biraz daha zordur çünkü. sevgiler.

merhaba aytun hanım. bende pco hastasıyım ve 1 yıldır hamile kalabilmek için uğraşıyorum. doktorum hamile kalabilmem için kilo vermemin yeterli olacağını söyledi. şimdi diyet yapıyorum 5 kilo verdim. fakat bu arada bir de endektrinoloji bölümüne gittim. glukophage adlı ilacı verdi. onu kullanıyorum. sizce doğru yoldamıyım? şimdiden teşekkürler.

merhaba bende de pco var ilk adetimin başladığından beri ilaçlarla adet gördüm en son da diane 35 kullandım 4 yıl, 2 yıllık da evliyim şimdiye kadar bebek düşünmemiştim ama artık istiyoruz ben de hapı bıraktım, bu arada tanıdıklarımdan bir kaç kişi amway den "selenyum e" isimli tableti önerdiler acaba onu kullanmam gebe kalmamda yardımcı olur mu?

merhaba doktor hanım, benim adetim 21 ile 30 gün arası değişiyor bu düzensiz mi sayılır veya düzenli olmak için kaç gün oynayabilir. banada doktor pko dedi sorduğunda ben adetim düzensiz dedim ve doğrumu demişim doktoruma bu kadar ayrıntılı soramadım

Merhaba selenyum desteğinin yumurtlamaları düzletmekle bir ilgisi yoktur, mineral desteğidir. Eğer gebelik 1 yıl içinde gerçekleşmiyorsa kısırlık (infertilite) uzmanlarıyla görüşmenizi öneriririm. Sevgiler.

merhaba bende de pco var ilk adetimin başladığından beri ilaçlarla adet gördüm en son da diane 35 kullandım 4 yıl, 2 yıllık da evliyim şimdiye kadar bebek düşünmemiştim ama artık istiyoruz ben de hapı bıraktım, bu arada tanıdıklarımdan bir kaç kişi amway den "selenyum e" isimli tableti önerdiler acaba onu kullanmam gebe kalmamda yardımcı olur mu?

Merhaba her adetin başlangıç gününden itiberen adet zamanları belirlenir ve 21 ile 35 gün arasında kendi içinde bir düzeni olan adetler aslında sorun değildir. Gebelik planlandığında yumurtlamın takibi zorlaşabilir böyle durumlarda doktor takipleriyle ultrasonda büyüyen yumurta saptanarak gebelik ihtimali olan günler belirlenebilir. Sevgiler.

merhaba doktor hanım, benim adetim 21 ile 30 gün arası değişiyor bu düzensiz mi sayılır veya düzenli olmak için kaç gün oynayabilir. Banada doktor pko dedi sorduğunda ben adetim düzensiz dedim ve doğrumu demişim doktoruma bu kadar ayrıntılı soramadım

Merhaba her adetin başlangıç gününden itiberen adet zamanları belirlenir ve 21 ile 35 gün arasında kendi içinde bir düzeni olan adetler aslında sorun değildir. Gebelik planlandığında yumurtlamın takibi zorlaşabilir böyle durumlarda doktor takipleriyle ultrasonda büyüyen yumurta saptanarak gebelik ihtimali olan günler belirlenebilir. Sevgiler.

Teşekkür ederim ben 2 senedir çoçuk istiyorum bir düşüğüm dışında hamile kalamadım olmadı .Doktorum bana hiç şu günler dene veya ovulasyon takibi yapalım demeden direkt aşılama yapalım dedi şaşırdım olucak olsa olurdu bu zamana kadar diyemi düşündü acaba bilemiyorum ona güvenmek istiyorum

merhabalar ben yeni üyeyim sizlern yazdıklarını okudukça içimde umut doğuyor ben de pko var.tüylenme ve kiloda var 4 yıldır evliim artık çoçuk sahibi olmak istioruz 6 aydır deniyoruz her ay hüsrana uğruyorum artık umutumu kaybettim bu ay içimde bişey hissettim 2 gün önce adet oldum ama sanki halen içimde bi his var ne yapacağım bilmiyorum :18:

Merhaba selenyum desteğinin yumurtlamaları düzletmekle bir ilgisi yoktur, mineral desteğidir. Eğer gebelik 1 yıl içinde gerçekleşmiyorsa kısırlık (infertilite) uzmanlarıyla görüşmenizi öneriririm. Sevgiler.

Dr hanım merhaba.bende aşırı olmamakla birlikte polikistik over teşhisi konuldu,gebeliğe engel değil denildi.rahim filmi çektirdim,4 ay ilac ve çatlatma iğnesiyle denedik.1 kez aşılama yaptırdım ancak hamile kalamadım.3 dr değiştirdim hepsi de bir sorun yok dedi.en son bir profesöre gittim.sadece o polikistik overden dolayı yumurta haznende genişleme olmuş dedi.bir kaç ay ilaç kullanacağımı eğer sonuç elde edemezsek tüp bebek yaptırmam gerektiğini söyledi.Ancak doğuya tayinimiz çıktı.diğer drlar bu teşhisi koyamadığı için çok tedirginim.bana bu konu hakkında biraz bigi verirseniz çok mutlu olurum.Bu arada 2,5 yıldır uğraşıyoruz.şimdiden teşekkürler...

merhaba pco bir çok bulgunun bir arada olup sıkıntılarla kendini baş göstermesi durumunda sendrom adını alır. ama bazen sadece ultasonda pco görünür bunu çok pco olarak tanımlamamak gerekir. bu nedenle herkesin derdi ve tedavileri biraz değişkenlik gösterir.

Merhaba,

Bende hiç adet düzensiliği yoktu .2 bucuk sene yazz kullandım. Agustos 2013 den beri kullanmıyorum.Ocak ayına kadar herşey normalken adet gecikmesi yaşadım. Test yapıldı ultrason ile bakıldı hersey normal.Ama Nisan ayında gittiğimde bir sürü kist görüldü.Ve son 3 ayda 7 kilo aldım. Onun dışında tüylenme sorunum yok. Bu dediğiniz duruma mıı denk gelir ? yani bu durumu pco olarak tanımlak yanlış mıdır?

merhabalar . bendede polistik over vardı. geçen sene başı bi kaç aya düzene girdi ve doktor herşey yolunda dedi. adetlerim her zaman düzenlidir hep bi önceki aydan 3 4 gün önce olurum. geçen ay bi 8 gün oldu. ve kasıklarımda bacak çekmesi gibi oldu. bebek istiyorum ve doktora gitmeden kendimiz deneyeli 5 ay oldu. tafaya takmayayım diyorum ama hiçte kolay değil malesef. hep hayal krıklığı. ne yağmalıyım?

Bendede pko vardi yumurtam cok fazla olusuyordu ama bir turlu buyuyup catlamiyordu hep kucuklerdi ...
Malesef 3 sene tedavi gördum 2 tup bebek denemesi ve ilaclar ama gelmedi bebek hep olumsuz...
En son kg verdim tiroidimde var bu arada ideal kiloda olmam sartmis bu durumda...
kg verdikten sonra esimle tatile gittik 14 gunlugune o 14 gunde ne o nede ben ilk kez bebekten hamilelikten bahsetmedik hic öyle bir sorunumuz yokmus gibi davrandik tatilimizi guzel gecirelim uzulmeyelim diye...

Tekrar eve dönduk hastaneye gittik tekrar tedaviye baslamak icin yumurtalarima bakarken vee surpriz kese var diyor kendiliginden habersizce oldu yani simdi kizim 2 aylik Rabbime sukur:16:

Son düzenleme:
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sükürler olsun ki tüp bebek denememiz tuttu....çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder inşallah...

Arkadaşlar elimde tüp bebekte kullanılan ilaçlar kaldı ihitacı olanlara uygun fiyata verilecektirrr....

Gonal-f 450ıu/0,75ml 5 kutu

cetrotide 0,25 mg 2 kutu

ihtiyacı olanlar 0539 468 83 33 numaralı telefondan ulaşabilirler...

Merhaba.yeni üyeyim buraya ve sizlerin deneyim ve düşüncelerinize ihtiyacım var.23 yaşındayım ve 4 yıldır pcosluyum. farklı farklı pek çok ilaç kullandım doktor kontrolünde ve en son gittiğimde evlenmem ve bir an önce çocuk sahibi olman gerekiyor dedi doktorum. en az 3 yıl bebek sahibi olma imkanım yok erkek arkadaşımdan dolayı. Böyle bir risk var mı gerçekten bilgilendirirseniz sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.

Ben yüzündeki tuglenme ve sivilce için doktora girmiştim ama polikistik över die birsey olduğumu soledi.bekarim ama çocuğumolmaz ddie korkuyorum bende adet düzensizliği olmadi her ay düzenli oldum tuglenme vardi.çocuğum olmaz mi benim

Ben yeni uyeyim ve iki gün oldu bunun g
ben çok duydum pko lu olup çocuk sahibi olan çok büyütülcek bişey değil
merak etme vaktin saatin nezamansa ozaman olur hayırlısıyla :KK70:
Ben yeni uyeyim bana yard edin lutfen iki gun oldu ogreneli polikistik over sendromu oldugum.tuglenme yuzunden gitmistim doktora ama yikildim sonuclari doktor gorup bunu soledikten snra.adet duzensizligi yok bende duzenli adetim.bnde bi kac yildir tuglenme vardi artik artmaya basladi vucudumda gogsumde yuzumde .. Cocugum olmaz mi benim kafam karisik.doktor sadece dogum kontrol hapi verdi ne yapmam gerek yardim edin bana lutfen

Ben yüzündeki tuglenme ve sivilce için doktora girmiştim ama polikistik över die birsey olduğumu soledi.bekarim ama çocuğumolmaz ddie korkuyorum bende adet düzensizliği olmadi her ay düzenli oldum tuglenme vardi.çocuğum olmaz mi benim

bunu kimse bilemez şimdiden. hiç endişelenme. pkolu olup ilk aydan gebe kalan da çok. sadece beslenme düzenine dikkat et. mesela hamur işleri ve tatlılardan uzak dur ve kilo almamaya çalış. adetin düzenliymiş. sorun olacağını sanmıyorum. geçmiş olsun.

Polikistik over sendromum var...2 aylık evliyim evlenmeden önce adetim sadece ilaçlar sayesinde geliyodu fakat evlendikten 1 ay sonra 14 ekimde kendiliğinden ilaçsız adetim geldi ve çok şaşırdım çünkü gelmiyodu..bebeğimizin olmasını çok istiyoruz ve hemen hamile olmak istiyorum:KK46:..evlenmeden 2 önce filan pko için olan ilaçları ve doğum kontrol hapını bırakmıştım..bebeğim hemen olma şansı nedir? adetimin kendiliğinden ilaçsız gelmiş olması nedeniyle hemen hamile kalabilirmiyim acaba?.. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
slm canım bende aynı durumdaydım http://www.bebeksayfasi.com/bebek-gelisimi bu sayfada güzel bilgiler var bak istersen :)

arkadaşlar bende de pcos var. benim deneyimlerim sonucu alkali beslenmek ve özellikle soğan tüketimi adet düzensizliğine karşı çok iyi geliyor. tavsiye ederim. ben ne zaman sebze ağırlıklı beslensem pozitif etkiyi görüyorum.

Back
X