Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

iyi akşamlar bende pkos hastasıyım hormanlarım laçka olmuş 1 sende 10 ksüür kilo aldım çene boyunda kıllanma var adetim çoooooooook düzensiz.ç. yaaa kafayı yücem bebeğmde oluo tabi doğal olarak bide kilo aldım buda beni n sinirlerimi bozdu kilo veremiyorum.... çünkü diyet yapamıyorum..bizm gibilerin bebeği olrmu şimdi klomene başladım duphastn içtim sonra klomenen başladık biirinci denemde olmadı ikinci denemezmz bakalım
inşalah sonuç alıirim canım sıkkın yaaaaaaaaaa

merhaba kızlar bende de pco rahatsızlığı var ben 9 ay diane-35 kullandım hiç kilo almadım aksine çok zayıfım bende kilo almak istrdim ve sivilcelenme yok aşırı tüylenme var ve adet düzensizliği. klomen ilacını kullanmaya başladım çocuk için çok doktora gittim bazısı birşey yok dedi bazısı pco var dedi aslında sadece bir doktor var dedi

valla ben de eklendim aranıza:) gerçi bende yaklaşık 5 senedir olan birşey... 3,5 yıl önce gittim doktora ilk kez. kadın diane35 i kullandırdı 6 ay. ilacı bırakınca herşey eski haline döndü. sonra duphaston diye bir ilaç verdi ki o adet gördürüyordu ama 10 gün arayla adet olunca onu da bıraktım. sonra da 2 kez lutenyl diye bir ilaç aldım... en sonun da annem doktora gitmemi yasakladı:) ilaç kullanıca iyi, bırakınca eskisine dönüyorum. doktor da iyi "hemen evlen" diyor:)) evlendikten sonra daha iyi bir tedavi uygulayacak mıymış neymişse artık...
bir arkadaşım da daha var bu sorun da kızın gittiği doktor da diane35 içirmiş. başka bir aile tanıdıkları jinekolog ise "kesinlikle içme çok zararlı bir ilaç o" deyince bırakmış hemen. "sana bu ilacı veren doktor kendi kızına vermezdi" demiş! nasıl bir iş anlamadım, kendimi deneme tahtası gibi hissetim:bbo:

bendede var over kisti 6 senedir ve hiç geçmiyor kullanmadıgım ilaç kalmadı bisene olacak inşallah önümüzdeki ay halen adet düzensizligim var iskenderundaki doktorlar ameliyat dedi ve istanbula gittim ordaki doktrlar ameliyata gerek yok dedi olmadan geri geldim,bana sadece adet düzenleyici ilaçverdiler şuan onu kullanıyorumumarım artık düzene biner bu ay ilacım bitti ama bebegim olmuyo doktor bu bebege engel deyil dedi,neden olmuyo bilmiyorum ve artık ben kafama çok takıyorum bu bebek işini ve çok istiyorum inşallah hayırlısıyla hamile kalırım arkadaşlar

arkadaşlar polikistik over bendede var ve çevremdede birçok bayanda var. bundan 4-5 sene önce ultrasonda pco teşhisi konuldu ama ben ilaç tedavisi yaptırmadım çünkü çevremde bu rahatsızlığı olan kimselerin ilaçtan fayda yerine aksine zarar gördüklerini öğrendim ve bi hemşire ablamız bana bitkisel tedavi önerdi. bu tedaviyi sizlerle paylaşmak istiyorum. ısırgan otu tohumunu toz haline gelinceye kadar havanda dövüyosunuz. aynı şekilde çörek otunuda dövüyosunuz ve süzme balla karıştırıyosunuz ama balın akıcılığı kalmayacak şekilde karışımı ayarlıyosunuz. hergün 1-2 tatlı kaşığı karışımdan yiyosunuz. ve en az 6 ay devam edin
ben tekrar doktora gittiğimde pco nun olmadığını hatta yumurtalıkların normalden daha sağlıklı olduğunu söyledi. ama ben tedavimi yarım bıraktım aradan 5-6 sene zaman geçti ve şimdi küçük bi tane kistim var. bitkisel tedavime yine başlayacağım inşallah. herkese selamlar

merhaba arkadaşlar ben 16 aylık evliyim. bebeğimiz olmadığı için doktora gittim teshis pko. 2 ay klomen+cyclo progynova+glukofen kullandım.tabi yutamadığım için bu bana işkence gibi gelirdi. bir ay dinlendim.bu ay doktorumu randevu için aradım gelmene gerek yok bulunduğun yerdeki hastaneye yada sağlık ocagına ilacları yazdırabilirsin dedi.bende bugun başka bir doktora gittim bütün sonuclarımı gösterdim. ne dese beyenirsiniz.klomen ile cyclo progynova birlikte atılmazmış biri yumurta gelistirmek için diğeri adet gelmesi içinmiş. sadece klomen yazdı. halbuki diger doktorum bu ilacı hiç bırakma mutlaka at demişti. şimdi ben iki ay bosunamı uğrastım hangisine inanayım. kafam cok karıştı. bu ayda böyle deneyelim bakalım.Allah herseyin hayırlısını versin.fisfisfisfisfisfis

kızlar bende pkos hastasıydım ama şimdi hamileyim Allah isteyen herkese versin

Arkadaşlar bende ilk önceleri sonucu öğrendiğimde sadece bende var sanıyordum ama birçok kişide olduğunu görüyorum.ve bu hastalık doğuştanmış bende incelediğimde bu bilgiye vardım.şimdi glukoformin kullanıyorum günde iki defa tok karnına.çok şükür adetlerim düzene girdi ama sivilcelerim aynen devam ediyor.yapacak bişey yok bu ömür boyu böyle devam edecek ve hastalıkla yaşamasını öğrenicez başka yolu yok.Allah daha büyük dert vermesinnn....

mrh arkadaşlar ben 4 aydır glucophage kullanıyordum. şu anda 5+6 hamileyim. rabbim isteyen herkese versin. bu ilaç çok etkili bir ilaç.

slm arkadaşlar bendede aynı sorun var dr ye gittim bana giynelle beraber başka ilcta yazdı 1 sene kullanacağımsuan duphaston sonra giynelle ve ardacton diye ilac var bn sürekli tedavi mi olucam kurtuluş yok galıba kilo ver dedi ama denemedğm diyet kalmadı bünyem kilo vermiyor bi akıl verirseniz sevinirim byyyyy:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bendede vardı evlenmeden önce ama devmlı dr gittimbi ara düzeldi ve hamile kaldım 2 kez hemde ama bu hastalık tekrarlıyo bence bende öle oluyo

polikistik over hastalığı tedavi edilebilecek bir hastalık değildir sadece kontrol altına alınabilir ve kilo vermek çok önemlidir böylece hem adetleriniz hem de hormonlarınız düzene girer. dr.lar kilo vermemize yardımcı olması içinde biz pkos hastalarına glukofen, glifor gibi şeker hapları verirler.
özellikle bekar arkadaşlar tedavilerinizi sakın ihmal etmeyin şimdi göreceğiniz tedaviler ilerde anne olmanız konusunda yardımcı olacaklar size...

arkadaşlar merhaba
ben sizi uzunca bir süredir takip ediyorum ve sonunda üye olup daha detaylı bir şekilde sizlere katılmak istedim...
bende bir pko luyum.aynı şekilde adet düzensizliği yaşıyor idim 2 sene yasmin kullandım hiç bir problem çıkmadan (tüylenme kilo alımı) gayet iyiydi.bebek düşündük yasmini bıraktım ve yine aynı problem....ilk başta pko olduğumu bilmiyordum.ufak bir kist var dedi dr.sonra yasmin verdi ama bırakınca yine düzensizlik bu sefer hemen acilll tedavi dedi ilk ayda ???bende doktor değiştirdim oda hormonlar falan bir sürü test sonunda diana 35 verdi ama ben bunu kullanmak istemiyordum cünkü artık bir bebeğimiz olsun istiyorduk.Sonra bir başka doktor ve işte doğru seçim.Glucophage ve duphaston ile tedaviye başladık bu tedavi 6 ay sürecek şu anda 4. aydayım bakalım içimde bir his bu ay oldu diyor ama Allah bilir tabiki....Hayırlısı....
glucophage ile sadece kilo kaybım oldu zaten zayıftım iyice zayıfladım ama mide bulantısı falan yaşamadım...

ve dr a güven en önemlisi arkadaşlar

sevgiler

arkadaslar bende pko hastasıyım ve cok dr gittim geldim. Kilo vermenin ne önemi var demeyin arkadaslar kesinlikle cok ilgili kilonuzun %7sini falan verirseniz bu hastalıktan kurtulup cocuk sahibi olabirmissiniz okuduguma göre. Dr um bana bol spor hareketli bir yasam sürmelisin o sekilde kilo verebilirsin yoksa diyetle veremezsin ve hormonlarında düsmez dedi. Ben 4 kg vermistim hormonlarım (LH ve FSH) rejim sonrası 7küsürlere düsmüstü normalinde 14falandı ve dr güzel dedi sonra ben kilo alınca tekrar adet düzensizlikleri basladı dr tekrar gittim yine aynı seyleri söyledi testler yüksek cıkmıstı. ben 2ay boyunca her sabah 50-60dk yürüdüm ve testlerimi yaptırdım inanamadık 3e düsmüstü yani ilac tabiki dr uygun gördügünü kullanacagız ama yanında spor yapmak cok cok önemli. ben dr gitmedim cünkü asılama yapılmasından korkuyorum. Ben kendi kendime hamile kalmak istiyorum. Bu durumda ne yapacagımı bilmiyorum. Glucophage kullandım cok mide bulantısı yaptı ama ben 2 hafta kullandım adet olursan bırak demisti drum ve 2 hafta icinde 2kg verdim iştah falan sıfırdı bende. 4 yada 6 ay kullanan arkadaslarda varmıs ben kullanmadım dr öyle bi durumdan bahsetmedi ama tekrar dr gidip bu konuyu uzun uzun konusacagım. Belki rahim filmi cekilir.

yani bu adet düzensizliginin bence tek cözümü bol spor yapmak inanın benim kac aydır hic günüm gecmedi cok düzenli oluyor maaşallah, Allahıma sükür. Yani adet düzene girince bebek sahibi olabilirmiyim bilmiyorum normalde olması gerekir diye düsünüyorum. Bide bende kıllanma falan yok sadece kilo var oda 70kgyum suanda. Ama 4-5 kg vermemde yeterli benim icin. Kızlar spor yapın düzenli sekilde görceksinizki senelerce ilac icmenize gerek kalmayacak, inanın bana.

Back
X