Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

doktor senin tedavinde ne uygulamıştı?
valla ben genç kızken bu tedaviyi gördüm 6 sene boyunca hatta dr rahimimi aldırmamı bile önerdi bu şekilde cocuk sahibi olamassın dedi rahimle yumurtaslık arasında yapışıkdı kistler.ve üstelik kızdım ben bide .ama devamlı dogum kontrol hapı kullandım.bu şekilde düzeldi .ama tabi tekrarlıyo bu hastalık tamamen geçmiyo.saygılarşutarafagitti

teşekkürler epsus
hastalanmama daha bir hafta var ama bu ay içimde tuhaf bir his var
öyle deli gibi bir belirtim de yok ama içim kıpır kıpır
İnşallah Rabbim bu sefer nasip etmiştir.....

saol canım dediğin site gercekten güzel umarım bi faydası olur bilmiyorum adrtık bu gercekle yasamamız lazm

12 senedir bende de aynı rahatsızlık var.3-5- hatta 9 ay adet olmadığım zamanlar oldu.artık bu sorun için doktora gitmekten yoruldum.yaklaşık 6 snedir de sadce bir doktorun gözetimindeyim ve senede mutlaka bir defa detaylı bir hormon,şeker,doktor vs... testinden geçiyorum.ama hala çaresi yok. ve doktorumun bana sölediği gerekirse ömür boyu kullanacaksın.tabi ben bazen sıkılıp ilacı bir kaç ay kullanmıyorum ama bu seferde adet olamıyorum.

kilo ile alakası olduğuna inanmıyorum.ben 1senede 15 kilo verdim gayet düzenli bir şekilde ama adetlerim düzene girmedi.

umutsuzluğa kapılmanızı istemem inşallah herkes gibi bende şifa bulurum ama artık ben bunun için doktora gitmekten yoruldum.

doktor değiştirip glucophage i sormayı düşünüyorum.

herkese şifalar.

slm arkadaşlar,
adetimin 3.günü fsh , lh,e2,prl,tsh testlerimi yaptırdım,doktorum pcos olduğumu söyledi fakat herhangi bir tedavi vermedi,kilo verirsem hamile kalabileceğimi söyledi,diyetteyim zaten 2 kilo verdim,6 kilo daha vereceğim,ama pcos olanlara hep ilaç veriliyor neden bana verilmiyor dedim,gerekli görmedi,size değerlerimi yazsam bakabilir misiniz,sanırım başka bir doktora daha gideceğim.
fsh:5,92
e2:26.87
lh:6,53
prl:8,12
tsh:1,93

canım normal degerlerı yazıyodur karsısında banada ilaç vermedı doktorum zayıfla dedı bende pko luyum

canım normal degerlerı yazıyodur karsısında banada ilaç vermedı doktorum zayıfla dedı bende pko luyum

bende ilaç verir sanmıştım çünkü buradan okuduğuma göre pcoslu olan çoğu arkadaş ilaç kullanıyor hatta bu yüzden sonuçlarımı alıp başka bir doktora gitmeyi bile düşünmüştüm ama sana da ilaç vermediklerine göre içimi ferah tutayım,fsh ve lh dışında diğer tahlilleri yanında normal değerler yazıyor ama bunlaın yanında 4'er tane değer olduğu için anlayamadım,o yüzden sormuştum.

bende ilaç verir sanmıştım çünkü buradan okuduğuma göre pcoslu olan çoğu arkadaş ilaç kullanıyor hatta bu yüzden sonuçlarımı alıp başka bir doktora gitmeyi bile düşünmüştüm ama sana da ilaç vermediklerine göre içimi ferah tutayım,fsh ve lh dışında diğer tahlilleri yanında normal değerler yazıyor ama bunlaın yanında 4'er tane değer olduğu için anlayamadım,o yüzden sormuştum.

bengüsu senin degerlerin normal görünüyor benim 13-14 lerdeydi banada doktorun kilo ile baglantılı bu demisti o zamanlar ben 65-66 kg idim ve 4 kg verip 62ye düstüm o zaman değerler 6-7 falan olmustu öncede yazdığım gibi sonra ben diyeti bırakınca 70kg oldum adet düzensizligi basladı tekrar ben 2ay her sa bah 1 saat yürüyordum hormonlarım 3 küsürlere düstü ve dr inanamadı gördügüm en güzel sonuc dedi ve mayıstan beri adetim gecikmedi sanıyorum buda pkonun kontrol altında oldugu anlamına geliyor. Yani hormon seviyesi yükselince adet olamıyoruz demekki suan icin normal görünüyor. Ama adetim misal 17sinde oluyordu iki aydır 17sinde siyah gibi akıntı falan geliyo bikac gün sonra adet olabiliyorum. Acaba yine hormonlardanmı kaynaklanıyor diye düsünüyorum. Herneyse söyleyecegim kesinlikle spor yapın arkadaslar benim dr umun esindede aynı sorun varmıs ve spor yaparak cok kilo vermis ve kontrol altına alınmış. ben bu aralar spor yapamıyorum ama bayram sonu hem diyet hem spora baslamayı düsünüyorum yoksa bebek sahibi olamayız.

merhaba kızlar bende de pco rahatsızlığı var ben 9 ay diane-35 kullandım hiç kilo almadım aksine çok zayıfım bende kilo almak istrdim ve sivilcelenme yok aşırı tüylenme var ve adet düzensizliği. klomen ilacını kullanmaya başladım çocuk için çok doktora gittim bazısı birşey yok dedi bazısı pco var dedi aslında sadece bir doktor var dedi

merhaba olweys sendeki durum bende de war. bi sürü doktora gittim yalnız benim gittiğim doktorların hiç biri pkos oldumu sölemedi. ama ben böle olduna eminim adet düzensizliği war evleneli 4 ay oldu v ehiç korunmadık. yakın bi zamanda doktora gidicem umarım umut verici şeyler duyarım umarım hepimiz beklediğimiz bebeklerimize kavuşuruz

Arkadaşlar bende de pko var.İzmir de bana önerebileceğiniz bir doktor var mı?Artık bende anne olmak istiyorum.

arkadaşlar bende pco hastasıyım. 29 yaşındayım. 15-16 yaşımdan beri ilaç kullanıyorum. 8 yıllık evliyim. evliliğimin 5. yılında çocuk sahibi olabildim. 6 aşılama 3 düşük yaptım. sonra kendiliğinden hamile kaldım ve oğlum oldu. dr. umun bana söylediğide kilo vermenin gerekli olduğu. şimdi oğlum 3 yaşında yavaş yavaş 2, yi düşünüyorum galiba bakalım nelerle karşıaşacağız. (sürekli yasmine kullanıyorum. dr. yan etkisi en az ilacın yasmine olduğunu söyledi)

Arkadaşlar benim teşhisim daha yeni kondu.Klomen kullandım 2x1.Daha sonra çatlatma iğnesi yapıldı.Bunlar bir işe yaramadı.1 ay ara verdim.Şimdide adetim 4 gün geçti.Test yaptım negatif.Acaba hamile olma olasılığım hala varmı?Yoksa kist yüzünden mi gecikmiştir?Yarın doktora gidicem.Hayırlısı...

Arkadaşlar benim teşhisim daha yeni kondu.Klomen kullandım 2x1.Daha sonra çatlatma iğnesi yapıldı.Bunlar bir işe yaramadı.1 ay ara verdim.Şimdide adetim 4 gün geçti.Test yaptım negatif.Acaba hamile olma olasılığım hala varmı?Yoksa kist yüzünden mi gecikmiştir?Yarın doktora gidicem.Hayırlısı...

inşallah hamilesindir canım.

Arkadaşlar dün doktora gittim ve doktor ne dedi biliyormusunuz sende pko diye birşey yok dedi.Adet düzensizliğinin nedeni sadece prolaktin hormonunun biraz yüksek olmasından kaynaklanıyor dedi.Onu da çok rahat bir şekilde çözeriz dedi.O kadar mutlu oldum ki anlatamam.Bende kist var diye üzülüyordum.Birde adetim 6 günden beri gelmiyor.4. günde idrar testi yapmıştım negatif çıktı.Doktorumda kanda gebelik bakalım o daha garanti olur dedi.Sende bir problem olmadığı için heran hamile kalabilirsin dedi.Bende bugün beta-hcg baktırdım.Sonucunu saat 4 te alacağım.İnşallah hamileyimdir.Hiçbir belirtim yok ama bir umut işte.Allah herkese yardım etsin.:teytey:

Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??

tatlım bendede vardı genç kızlık dönemimde hep adet düzensizliklerim vardı diana35 kullandım 8 ay bıraktığım hafta oğluşuma hamile kaldımm:))

slm arkadaşlar ya bu pko ultrasonda görünmüyo mu?benim doktorum göremedi ve bugün gebe kalmak için en şanslı günümd eoldumu söledi. umarım bu kez tutar. ben çok umutlandım dua edin nolurrrrrrr

slm arkadaşlar ya bu pko ultrasonda görünmüyo mu?benim doktorum göremedi ve bugün gebe kalmak için en şanslı günümd eoldumu söledi. umarım bu kez tutar. ben çok umutlandım dua edin nolurrrrrrr

bende pcosluyum ancak ultrason muayenesinde bende kist olmadığı görüldü,fsh lh değerlerime bakıldı ve oradan pcos olduğum belirlendi yani bende kist yok ancak hormon oranlarımda sorun var ve bunun için kilo vermem şart bende şu anda diyetteyim zaten ayrıca düzenli olarak yürüyüş yapıyorum,1 ayda 3 kilo verdim,geriye 4-5 kilom kaldı onu da verirsem inş hormonlarım düzene girecek,pcos teşhisinin konulması için yalnızca ultrason muayenesi yeterli değil,hormon testlerini de olmalısın,benim durumumda olabilirsin belki,umarım dediğin gibi bu kez tutar fakat pcoslu isen tedavi olmadan hamile kaldığında düşük ihtimalin normal gebe kalanlara göre daha fazla,bu yüzden adetin 3.günü tsh,lh,fsh vb. değerlerine baktırmalısın ki bunu zaten sana doktorunun söyemesi gerekirdi,istersen başka bir doktora daha git,dualarımız hepimizle...

Back
X