Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

merhaba bende pko var.uzun zamandır tedavi oluyorum sonuç alamadık.
canım ilk aşama adet olman ve adetin 5.günü ilaca başlaman tabi doktor kontrolünde.sonra yumurta takibin yapılacak.yumurtalar gelişirse çatlatma iğnesi yapılacak ve ilişki zamanı verecek doktor.
kızlar bu hastalıktan dolayı kilo sorunum var.nasıl yeneceğiz bu hastalığıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı

adetlerim pek düzensiz sayılmaz,kilo problemim yok,ilaçlarla sağlıklı yumrtalarım gelişiyor ama ne bebeğim oluyor nede bu hastalık beni bırakıyor adetim 2gün gecikti ve ben yine pkos pençesindeyim galiba ne yapsam olmuyor.....Bir bebeğim olsa belki.............

merhaba hanımlar bende pko luyum yaklaşık 8ay diane 35 kullandım glikofajla ve saçım dökülmeye başladı bırakınca dianeyi gene düzensizlikler dewam etmeye başladı doktoruma tekrar sordum ve pko nun belirtisi olduğunu öğrendim saç dökülmesinin ,şu an sadece glikofaj kullanıyorum ve zayıflamam gerekiyomuş yavaş yavaş zayıflıorumda ama bu saç dökülmesi noolucak bilmiorum giden saçlar gitti ve bnm moralim çok bozuluyo bu yüzden revigenin şampuanını kullandım ama dianeyi kullandıım zaman hiçbi fayda etmedi artık saçımı tarayamıorum bile dökülücek die benim gibi pko lu olupta saç dökülmesi sorunu yaşayanınız varmı çözüm önerilerinizi bekliyorumm

kızlar doktorum bana glifor dıye antıdıabetık hap verdı sizlerede verıldımı acaba

bdbu bende saç dökülmesi yaşıyorum özellikle tepe bölgesinde.. revigen ürünlerini kullandım bi dönem ama pek faydasını görmedim. şimdi diane 35e başlıcam hafta başında. Dr bu ilaç ve yanında vereceğim saç bakım ürünleri toparlayacak dedi. ama kesin olarak eski haline gelirmi bilmiyorum vede pek sanmıyorum ve bu bende dahada stres yaratıyo :(

arkadaşlar merhaba bende maalesef pko luyum.bütün belirtilerini bende yaşıyorum.fakat daha tedaviye başlamadık.çünkü yarada mevcuttu bende ve oldukça büyüktü 15 gün önce yara donduruldu.kontrole gittiğimde pko ile ilgili doktorum ile görüşüp tedaviye başlayacağım.bu arada aşırı derecede bendede saç dökülmesi ve kilo alma var.saç sorununu çözdüm.bioxcin şampuan ve ampulleri ile saçlarım yine eski sağlığına kavuşmaya başladı.benimde tepe bölgesinde ve yanlardan aşırı dökülme vardı.2 aydır bioxcin düzenli olarak kullanıyorum.ve maşallah diyeyim saçlarım dökülmesi tamamen durdu ve dökülen yerlerden tekrar saçlar çıktı tavsiye ederim ama dediğim gibi düzenli kullanın.ARKADAŞLAR BU KİLO SORUNUNU NASIL ÇÖZECEĞİM BİR ONA ÇARE BULAMADIM:1no2:

selam kızlar..burda olduğuma göre bende de şu ilginç hastalık pko var..2 yıllık evliyim ve hiç korunmadık ama hiiiiiiiç hamile kalamadım..keşke bekarken tedaviye başlasaydım ama ne bileyim,başımda kavak yelleri esiyormuş..sırnaşık şeyevlendikten sonra millet çocuk yokmu diye sordukça aklım başıma geldi...şimdi gonal f ile bile yumurtalarım büyümüyor...hayırlısı ne diyelimmmmm..Hz meryeme babasız anneliği tattıran Rabbim bizede lutfeder inş dimi....a.s

pinarpin benimde aynen tepe bölgemde dökülme var revigenin yağlarını ve şampuanını kullandım saçımda ince ince yeni saçlar çıkmaya başladı ama dökülme tek tek dewa ediyo şu anda hangi ürünleri kullanıyosun acaba işe yarıyosa çok iyi olur umarım bu saç problemini halledebiliriz çünkü insanın moralini çok bozan bişy

revigenin toniğini bir ay kullandım oda hemencecik yağlandırıyo saçımı diye bıraktım. haplarını iki ay kkullandım düzenli. şampuanını hala kullanıyorum ama pek işe yaradı diyemem. bi sürü kan testi yaptırdım pzt günü. cts gidip sonuçlarını görüşücez dermatoloğumla. muhtemelen sana diane 35 ve saç için yeni bakım tedavisi vericem ama testleri görmeliyim önce dedi.. umarım işe yarar yeni tedavi. bide diane 35den korkuyorum. d.kontrol hapı sonuçda bi sürü hormonla oynayacak :(

bende şampuanını hep kullanıorum ,toniği ve yağını ara ara 3 ay kadar kullandım saçımda yeni saçlar çıkıyo görebiliyorum ama genede eski haline gelmesi uzun zaman srücek yeni çıkanların da uzaması gerekio bende 8ay kadar diane 35 kullandım şimdiki doktorum diane 35i vermedi nedense şimdi sadece glikofaj die bi ilaç kullanıorum insülin içinmiş benim bu pko dan tek anladığm kiloyla beraber ilerlediği ve kilo verilmesi gerektiği ,sanırım kilo verdikçe tüm değerler normale dönücek insülinle birlikte zaten benim ki sadece insülinle alakalı diğer hormonlarım normal ,bence dermatoloktan sonra bi endekronoloji uzmanınada gitmelisin bu konuyla ilgili uzmanlar eğer gitmediysen tabi ilgin için teşekkürler pinarpin

ben de polikistikoverliyim.
tedavi başlıycak artık adet olduğumda.
normal adetime 3 gün var ama ben hiç düzenli adet olmam.
tedavinin ilk aşaması nedir kızlar?
yardımcı olur musunuz???

tedaviye gerek kalmadıııı,
mucize gerçekleştiiii,
bebişim geliyomuşşşş.
darısı inşallah sizlerin de başına...

tedaviye gerek kalmadıııı,
mucize gerçekleştiiii,
bebişim geliyomuşşşş.
darısı inşallah sizlerin de başına...

canım seni çok tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin inşallah. bir pkolu olarak bu haber bizlere moral oldu. darısı bana ve tüm isteyenlere diyorum.

çok sağol yapraknil.
bu ay olması çok zordu, yumurtam bile olmamıştı. yumoş bize oyun oynamış ve geç gelişmiş.
darısı inşallah sizlerin başına!

slm arkadaşlar bende pkoluyum ama adet düzensizliğim hiç yok bebek sahibi olmak istiyorum şuan yumurta uyarıcı kullanıyorum adetime 1gün kaldı ama hiç belirti yok sadece uyuyorum ve midem bulanıyo umarım tedavi işe yaramıştır birdahaki yazdığımda müjde vermek istiyorum lütfen dua edin allah hepimizin gönlüne göre versin...

bugun adet duzensızlıgı nedenıyel dr gıttım..
bekarken cıkolata kıstım vardı ve dogum kontrol hapı kullanmıstım sorun yoktu..
evlendıkten sonra ılk seferde gebe kaldım..
ve kızım hazıranda 2 yasına basıcak..
dogumdan bu yana adetlerım duzenlıydı ama 2 aydır olmuyorum dıe bugun dr gıttım..
polıkıstık over oldugunu soyledı..
gebe kalmaya engel bır durum dıye bılıyorum..
ama normal yolla ve ılk seferde gebe kaldım kafam cok karıstı..
reglı olmam ıcın hap verdı5 gun kullanıcam..
reglının 3. gunu de hormon testlerıne bakılacak..

bende 1yıl tedavi gördüm...
bekarım yasmin+metformin tedavisi...
5 aydır ilaç kullanmıorum ve
5 aydır tam zamanında regl oluorum...
tedavinin basında 113 kiloydm
1bucuk yılda 83'e düştüm...

aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII

polikistik overin tanısının konulmasında 3 kriter vardır.
1)oligo-anovülasyon(seyrek yumurtlama ya da hiç yumurtlama olmaması)yani gecikmiş adet olabilirsin ama yeterli büyüklükte folikül(yumurta) oluşturamassın
2) Klinik ve/veya biyokimyasal hiperandrojenizm(androjenlerin yani erkeklik hormonlarının artışı) bulguları,erkek tipi kıllanman olur yağ dokun artar
3. Ultrasonografide polikistik overler.usgde yumurtalıkların(overlerde) dış kadranında inci gibi dizilmiş milimetrik kistler gözükür ve yumurtalıkların biraz büyümüştür
Tanı için üç kriterden ikisinin bulunması gerekmektedir. pko de LH/FSH oranında bozulma vardır.
ben de pcos luyum 6 ay önce tanı konuldu. 1 ay diane 35, 3 ay yasmin kullandım yasmini kullanırken ayrıca 2 ay dostinex kullandım. geçen ay ilaç kullanmadım. ve yeterli büyüklükte yumurta oluşturdum.eğer 10 gün sonra yeni bir yumurta oluşturabilirsem tedavi işe yaramış olacak ve doktorum tedaviyi kesecek 3 aylık kontrollere başlayacağım:))

Son düzenleme:
ben de yeni öğrendim bu hastalığı, çok aşırı olmasa da tüylenme ve kasık ağrısı şikayetiyle gittim. lh, fsh ve prolaktin normal , testosteron ve dheas yüksek çıktı. ultrasonda bir kaç tane milimetrik kist çıktı. adetim ilk adet görmeye başladığımdan itibaren hiç düzensizlik göstermedi, 26 günde bir adet oluyorum. doktor diane 35 verdi. sanırım sürekli kullanmam gerekiyor, doktora ne zamana kadar kullanacağım dedim çocuk isteyinceye kadar dedi, ben evlendikten sonra hiç korunmayı düşünmüyorum dedim, o zaman evleninceye kadar kullan dedi.

burda gördüğüm kadarıyla bayanların hep adet düzensizliği sorunları var, benimki düzenli yine de yumurtlamayla ya da yumurtaların gelişimiyle ilgili bir sorun yaşar mıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
BurCuCuKK tebrik ediyorum canım. ALLAH analı babalı büyütsün. Hamişin duası kabul olurmuş dua et RABBİM bizlerede nasip eylesin canım

Merhaba;
Polikistik over için doğum kontrol ilaçlarını uzun zaman kullanmanızı önermem.Ben yaklaşık 8 yıl kullandım ve evlenince bıraktım. sorunlar devam ediyor. zaten sağlıklı bir kadında doğum kontrol kapı kullanıdığında gebelik için 3-4 ay zaman veriliyor. bizim şansımız çok daha düşük bu nedenle her ay adetiniz olmadığında adet oldurucu ilaçlardan doktorunuzun tavsiyesi ile kullanmanızı öneririm.
22 aylık evliyim 2006 haziran hamile kalmıştım ama düşükle sonuçlandı. polikistikle yaşamaya alışmamız gerek.

Back
X