ben de yeni öğrendim bu hastalığı, çok aşırı olmasa da tüylenme ve kasık ağrısı şikayetiyle gittim. lh, fsh ve prolaktin normal , testosteron ve dheas yüksek çıktı. ultrasonda bir kaç tane milimetrik kist çıktı. adetim ilk adet görmeye başladığımdan itibaren hiç düzensizlik göstermedi, 26 günde bir adet oluyorum. doktor diane 35 verdi. sanırım sürekli kullanmam gerekiyor, doktora ne zamana kadar kullanacağım dedim çocuk isteyinceye kadar dedi, ben evlendikten sonra hiç korunmayı düşünmüyorum dedim, o zaman evleninceye kadar kullan dedi.
burda gördüğüm kadarıyla bayanların hep adet düzensizliği sorunları var, benimki düzenli yine de yumurtlamayla ya da yumurtaların gelişimiyle ilgili bir sorun yaşar mıyım.
kan değerlerin normal çıkabilir, adetlerin de düzenli olabilir ama yumurta oluşturamayabilirsin ya da yeterli büyüklüğe ulaşamayabilir. bunu doktorunla görüşüp ilaç kullanmadığın bir ay teorik olarak adet döngünün 13. (12-14 arası.26 gün de 1 adet oluyorsan 11 ve ya 12. gün) günü ultrasonla folikül(yumurta) varlığına baktırabilirsin. ya da büyüklüğünü öğrenebilirsin. olgun bir yumurta diyebilmek için 20 mm ye yakın olması lazım. umarım hiç bir sorunla karşılaşmadan anne olursuna.s