Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

ahh ah canimm,bendede pcos 4 senedir var,uzmani oldum artik diyebilirim..2sene dogum kontrol haplariyla ve glukofenle düzene sokmaya calistilar,6ay düzene giriyodu 6ay yine ayniydi,tüylenme ve kilo almada cabasi...simdi evlendim 1 senedir dogum kontrolü kestiler,korunmuyorum.4-5asamali bi kan testi yaptilar gecen gün,bakalim sonucunu bekliyorum..ama diyecegim sey stresin,sigaranin,düzenli meyve yemenin ve en cokta kilonun cok etkisi var..stres var,sigara var,meyve sevmiyorum..bi tek kilom yok bakalim ne olcak...üstüne düssem arlatirim ama insallah artik ceki düzen vericem kendime...%100 gececegini düsünmeyin,sadece etkilerini en aza indirebiliriz..

mrb benim adet düzensizliğim var 40-50 günde bir oluyor sürekli değişiyor birde gebe kalmayı düşünüyorum benim durumumda olupda gebe kalabilen varmı doktorada gitmiyorum iki kez düşük yaptım kan pıhtılaşmasından yardımcı olun lütfen

bende PKOS var ben doğum kontrol hapı kullandım fakat çok da düzenli sayılmaz fakat geçen hafta doktora gittim her hangi bir problem yok dedi kıllanmana gelince bende kullanmadan önce vardı ama ilaçlar benim kıllanmamı azalttı kişiden kişiye değişiyor bu bence doktor tedavisini bırakma bu gebelik içinde çok önemli

Selam kızlar, ben de dün öğrendim meğer pco varmış bende de. Kilo alıyorum, tüm belirtiler var. Yenmeyi başaran arkadaşlar neler yaptınız?

Selam herkeze benim bir sorum olacak ben pko dan şüpheleniyorum.
Ama gittiğim hiçbir dok bana pko var demedi ben naslı öğrenildiğini bilmek istiyorum hangi testler ortaya çıkarıyor.

arkadaslar benimde usg de kist cıktı ama doktor polikistik falan demedi..Polikistik olup olmadıgını nasıl anlarım benim tek sikayetim adet duzensizligiydi.Simdi ilac olarak ginera verdi..Cok kilo alıcakmıyım ya moralim cok bozuk=((

sürekli adet düzensizliğim vardı her ay aynı sıkıntı.sonunda öğrendim polikistik overmişim. göğsümden süt geliyo,bacağımda da kendiliğinden morluk oluştu,hormonlar düzensiz.. 6 yıllık evliyim 1 kızım var 5 yaşında. bu konu canımı sıkıyo acaba birdaha çocuğum olmıcak mı? henüz düşünmüyorum ama ilerisi için endişeliyimm

slm bende klübünüzün yeni üyelerindenim.dün doktora gittim ve PKOS teşhisi koydu.bu konuda çok fazla bir bilgim yok.fakat sitenizi incelediğim ve bazı bilgilere sahip oldum.öncelikle evt çok zor bir süreç fakat olaya biraz daha pozitif bakmanızı rica ediyorum.çünkü özellikle bebek isteyenler için moralin ve pozitifliğin çok önemli olduğunu yine bu sitede okudum.. yorum yapan bazı arkadaşlardan bunu samimiyetle rica ediyorum kii bizlerde geleceğe daha umutla bakabilelimm çünkü ben ve benim gibiler yolun daha çok başlarındayız....

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.. Ben bu PKO derdini lise zamanlarımdan beri çekiyorum (5-6 yıldır). Eskiden çok güzel gür saçlarım vardı, zayıftım, tüy derdim hiç olmazdı. Ama bu başladıktan sonra hepsi tersine döndü.. O zamandan beri dönem dönem tedaviler gördüm, bazen aylarca adet görmedim, doktora da gitmedim, özelere de devlete de hepsine gittim defalarca test yaptırdım. Sonuçta hep bi ilaç kullandım adet gördüm ve tedaviin etkisi geçince sorunlar yeniden başladı.. İşin kötüsü artık ilaçlardan da korkuyorum çünkü ya fiziğimi ya da psikolojimi bozuyor hepsi. Anlayacağınız yıllardır uğraşmama rağmen kurtulamadım. Umarım kesin bir yolu bulunur da daviyle kurtuluruz bu hastalıktan..

merhaba arkadaşlar bende pcos'luyum. Ama bende hiç bir belirtisi yok, adet düzensizliği, aşırı tüylenme vs. gbi. sadece biras kiloluyum ama o da aşırı değil. 3 yıldır evliyim ve bebek istiyoruz. bebek olmayıpta doktora gidince pcos olduğumu öğrendim. tedavi sonucunda bebeğim olmadı ama daha sonra kendiliğinden hamile kaldım. 3.5 aylıkken bebeğin böbreklerinde oluşan sonrasında bebeği aldılar. şimdi GLUCOPHAGE kullanıyorum yeniden. aşırı mide bulantısı, ishal ve baş ağrısı var. yaklaşık 10 gün oldu ama hala yan etkiler azalmadı. acabe baş ağrısını da GLUCOPHAGE mı tetikliyor bilginiz var mı?

bendede ploikistik over var..
acaba tedavi olduktan sonra tüylerde dökülme ve göğüslerde büyüme oluyormu?
ve çok kilo alırmıyım...

selam kızlar bende de aynı illet var
tuba06 bende de senin gibi hiç bi belirti yok bende aynı sebepten öğrendim pco olduğumu
daha hamiş kalmadım
ama hissediyorum kalıcam ve hatta bebişim kollarıma sağlıkla alıcam umarım seninde ve tüm arkadaşlarında düşünceleri bu yönde olumludur:)
arkadaşlar biz bu pcos yeneris hiç merak etmeyin

slm kizlar ,uzun zamandir k.k dayim ama kendimi nedensiz infertil grubunda saniyordum,kendini kadin dogumcu zasnneden bi vicdansizin yuzunden.bugun baska bi dr agittim adam eski tahlillerime bakti,ailede seker hastasi var mi dedi ve sole bi bakti tahlillere ve benim polikistik over oldugumu soledi ve muayene falan,kesinlik verdi duruma..cok saskin ve uzgunum ve de rahim duvarinda bozukluk var histeroskopi olacagim kisa zaman sonra.
cok saskin ve uzgunum 8 aydir bosuna kurek sallamisim,zaten hamis kalsamda tasiyamayacakmisim ve ne dusunecegimi bilmiyorum.
simdi bu konuyu arastirmadan once bunun tedavisi sonucu hamile kalinabilio mu acaba,bilen duyan var mi????
offf kizlar ya bu nasi bi sinav????

slm kizlar ,uzun zamandir k.k dayim ama kendimi nedensiz infertil grubunda saniyordum,kendini kadin dogumcu zasnneden bi vicdansizin yuzunden.bugun baska bi dr agittim adam eski tahlillerime bakti,ailede seker hastasi var mi dedi ve sole bi bakti tahlillere ve benim polikistik over oldugumu soledi ve muayene falan,kesinlik verdi duruma..cok saskin ve uzgunum ve de rahim duvarinda bozukluk var histeroskopi olacagim kisa zaman sonra.
cok saskin ve uzgunum 8 aydir bosuna kurek sallamisim,zaten hamis kalsamda tasiyamayacakmisim ve ne dusunecegimi bilmiyorum.
simdi bu konuyu arastirmadan once bunun tedavisi sonucu hamile kalinabilio mu acaba,bilen duyan var mi????
offf kizlar ya bu nasi bi sinav????

merhaba öncelikle geçmiş olsun ben daha tedaviye başlamayan pcolulardanım
ama tedavisi başlamadan bile hamile kalan tedavişye ara verip hamile kalan arkadaşlar bilşiyorum burda tabvi ki rabbimin takdiridir ama umtsuz olmamak lazım bence:emir_bebek:

canim saol ben tedaviden muzdarip deilim su eski doktorum yikti beni.benimde aptalligim var ne diye takildim bi dr a bilmem.neyse umarim su histeroskopi ise yarar.umarim en kisa zamanda sonuc aliriz hepimiz.

canim saol ben tedaviden muzdarip deilim su eski doktorum yikti beni.benimde aptalligim var ne diye takildim bi dr a bilmem.neyse umarim su histeroskopi ise yarar.umarim en kisa zamanda sonuc aliriz hepimiz.

histeroskop diye bi şey duymamıştım şimdiye kadar
bende dr umu değiştiricem bana pek güvebn vermiyor galiba önceki dr um çok iyiydi ama ssk ile anlaşmalı olmayan bi hastaneye gidince bu dr a mecburen gittim ama ddiğim gibi ısınamadım
dr çok önemli bu konuda ya

kızlar merhaba bende pcosluyum 5<6yıldır geçmiyo ne yazıkki ben glukofen kullanıyorum 4aylık evliyim vecocuk istiyoruz ama bu hastalık yüzünden olmuyo doktorum 2ayönceklomen adlı birilaç verdi 1ay kullan 1ay kullanma böyle 6ay devm etdedi ictim gecen ay ne adet gördüm nede hamileyim ne yapmam lazım bilenini,z varsa yardım edermisiniz

histeroskop diye bi şey duymamıştım şimdiye kadar
bende dr umu değiştiricem bana pek güvebn vermiyor galiba önceki dr um çok iyiydi ama ssk ile anlaşmalı olmayan bi hastaneye gidince bu dr a mecburen gittim ama ddiğim gibi ısınamadım
dr çok önemli bu konuda ya

canim histeroskopi pco ile ilgili deil,onceki dr bana rahim filmi cekmisti ve o filme yeni dr da bakti,rahim duvarimin ust kismi cokuk yani hamile kalsam bile rahim daraldigindan cocugun dusme riski cok yuksekmis.annem ve ablamda dusuk yapmislar gecmiste..
ama dr cok onemliymis,ben 8 ayimi mahvettim icimde supheler vardi ama guvenmek istedim dr aama ya nildim.simdik drum herseyi dibine kadar aciklio sagolsun ve cok yakin insana.ben allaha hep dogru yol goster die dua ettim,sanirim kabul oldu.
lutfen kizlar doktorunuzun unvanina ve kalitesine cooooooooookk onem verin benim gibi olmayin ...
sevgiler....

Back
X