- Konu Sahibi muntazaman
-
Doktorunuz kimdi? Neredeydi?
İstanbul tuzla - gebze kısımlarında bilinen iyi bir doktor var mı "doğurtucu doktor olsun lütfen yaaa"
:))))
Bakın size ne güzel bir örnek olayım.. Bu konuyu büyük bir korku endişe ve umutsuzluk içinde ben açmıştım, belki birileri yüreğimi ferahlatır, belki korkma diyen çıkar diye...
Hiç aklıma dahi gelmiyordu, buraya gelip de benim " korkmayın sakın" diye yazacağım. Öyle sanıyordum ki, hiç evladım olmayacak benim, sanıyordum ki eşimle ben bebek kelimesini bile konuşmaya çekinecektik birbirimizi üzmemek için. Her birbirimizi aşk ile sevdiğimizde, aklımıza yine olmayacak nasıl olsa cümlesini yazacaktık sanıyordum...
Önce Rabbimizi iyi tanımakla başladım işe, öyle etraftan duyduğumuz, büyüklerden öğrendiğimiz, bilen birilerinden duyduğumuz kadarı ile değil ; kendim bilerek tanımaya başladım. Onun bize gönderdiği, hayatımızın rehberi olan Kur'an-ı Kerim'i okudum, bakın ne diyor ;
Fatır Suresi, Ayet 11 ; Allah, sizi topraktan, sonra spermden yaratmıştır. Sonra sizi çiftler kıldı. Bir dişi O’nun haberi olmadan ne gebe kalır, ne de doğurur. Ömrü uzun olanın, ömrünün uzatılması veya ömründen kısatılması ancak bir kitaptadır. Bu Allah’a çok kolaydır.
Bu ayette, evvela bizlerin nasıl yaratıldığından bahsediyor, kendi yaratılışınızı düşünmeniz için, daha sonra Rabbimizin izni ve bilgisi olmadan hiç bir dişinin gebe kalamaycağı ve doğuramayacağını söylüyor. Güvenin, Allah dualara cevap verir. Bu ayetleri hikaye olsun diye göndermemiştir. Güvencesini de şöyle diyor Rabbimiz ;
Bakara Suresi, Ayet 186: Kullarım senden Beni sorarlarsa, Ben çok yakınım. Bana dua ettiğinde, dua edenin duasına cevap veririm.(88) Onlar da Bana cevap versinler ve Bana iman etsinler ki, doğru yolu bulmuş olsunlar. *
Meryem Suresi, Ayet 8-9 : -Rabbim, dedi, nasıl benim bir çocuğum olabilir ki karım kısır ben ise son derece yaşlayım? İşte böyle, dedi. Senin Rabbinim o bana çok kolaydır, dedi. Daha önce sen de yoktun, seni de yaratmıştım.
Bu ayette, çocuğunun olması imkansız bir durum var görünürde değil mi? Ne büyük umutsuzluk ile soruyor nasıl olur da benim çocuğum olur diye... Ama Rabbimiz ne güzel cevaplamış ; biz de yoktuk, bizleri yoktan var edene, evlatlarımızı yaratmak ne kolay... Korkmayın, güvenin arkadaşlarım, gülsün yüzleriniz...
İşte, korkmamanız için, umutsuz kalmamanız için en güzel sebepler bu ayetler. Ben okuyup öğrendiğimde, umutsuzluğumu uçurumlardan aşağı attım yok ettim. Rabbime çok dua ettim. Muhakkak hakkımızda hayırlısını o biliyor, ve bizler için her zaman iyi olanı diliyor...
Hiç tedavi olmadım,çünkü doktorlar çok moralimi bozuyorlardı. Biraz kenara çekilmek istedim, okumuşsunuzdur progestan verildi içmedim, klomeni de öyle.. Ama umutsuzlukla değil,güzel olur herşey diye...
Bir gün hiç beklemediğim bir sırada, sabah kahvaltısında çorbamın ilk yudumunu içemedim. Midem kabul etmedi. Meğerse benim minicik kızım, karnımın içinde minicik minicik sesleniyormuş bana buradayım diye. İlk öğrendiğimde, Rabbime gülümseye gülümseye şükrettim,çok sevinerek teşekkür ettim. Ben ultrasonda polikistiklerimi görmüştüm, o kadar fazlaydılar ki, bebeğimin olması için ufacık bile bir yer bırakmamışlardı. Ve minicik kızım karnıma gelip de, benimle olduğunu öğrenmeye gittiğimde, yine ultrasonda gördüm içimi. Nereye gitti o polikistikler? Hani çok zordu? Hani olamazdı bizim bebeğimiz? Hani bir sürü kötü düşünceler nerede? Kistleşmiş şekilde içimde birikmiş umutsuzluk nerede?
Şimdi 20 haftalık hamileyim Allahıma şükürler olsun. Küçücük bir kızım var. İlk dört ayım öyle zor geçti ki kusmaktan, ama her kusuşumda lavoba başında gülümseyen bir anne oldum. İlk defa polikistik olduğuma o zaman sevindim. Belki böylesine sabretmem için, kıymet bilmem için, ufak bir vesileydi bu kistçikler...
Korkmayın hanım arkadaşlarım, annelerim.. Sizlerin de olacak, Rabbimize çok güvenin çok isteyin dileyin, hak ile isteyin batılla değil. Kur'an da herşey yazıyor, okuyun öğrenin, rahatlayın. İnşallah bebeğinize kavuşun, hayırlı evlatlarınızla ömrünüzü hakkıyla geçirin.
Hiç düşünmeyin ki, sen hamile kalmışsın da onun için böyle rahatsın diye, unutmayın, bu konuyu açan bendim. Öyle umutsuzluk içindeydim ki,tahmin bile edilemezdi. Ama size nasıl kurtulduğumu anlattım. Ben umutsuzluğumu, nasıl yendiğimi anlattım. Elbette tedavilerinizi olacaksınız, gerekeni yapacaksınız. Ama, umutla, güven içinde, ferahlık içinde...
Hepiniz hamile kalasınız inşallah :)
canımm ya ne kadar güzel yazmışsın sen öyle..abartmıyorum okurken ağladım,çok duygulandım..Allahım her isteyene,sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahh..
inanamıyorum ya koca türkiyede sadece testesteron hormonu yüzünden gebe kalamayan bi benim.
Sevgili arkadaşım, testesteron hormonu yüksekliğinden yüzünde artık sakalları olan ve bundan çok sıkıntı duyan yakın akrabamın, iki tane fıstık gibi çocuğu var, görsen biblo diye koyarsın evine : )
ben de duyduğumda çok şaşırmıştım. bu hormonla sen nasıl hamile kaldın diye " işte bu gördüğünüz çocuklar eserimdir" diye gülümseyerek cevap vermişti kendisi.
Benim bir kaç entry önce yazdıklarımı lütfen gözden geçir arkadaşım. Çünkü mutlu olmak, çünkü rahat olmak güvende olmak, inan bana hormonlarına bile iyi gelecektir. İyi düşün, iyi olsun.
bende pko yum kızlar ve şuan progestan kullanıyorum resmen bı sarhoşum. Ama ne yapalım 6 ay önerdı eğer bebek sahıbı olamazsan çatlatma ığnesı kullanacağım baakalımm kısmet ınşallah çatlatmaya fırsat kalmaz. Amın
aminnnn diyeyeyimm en baştaaa yazınızzz benii çokk umutlandırdıı umarımmm bendee hamileee kalırımmmmmmerhabalar kızlar.2009 mart ayında pkolu oldugumu tesadüfen öğrendim.tesadüfen diyorum çünkü herşeyim yolundaydı,ölesine bi kontrol amacıyla gittim.o gün yıkıldıgım gün oldu desem yalan olmaz.kilo vermessen bebek sahibi olamassın gibisinden bişi söyledi doktor.o ara zaten bebek düşünmüoduk eşimle.bir yıla yakın glifor ve yasmin kullandım.kullandım ama ne kilo verdim ne başka bişi oldu.yasmin migrenimi tetikledikçe tetikledi.sürekli internetten pko araştırması yapar oldum.ama bnm pkolu olmama ragmen adetlerim çok düzenlidir.tek sorun kilo.baktım olmıcak doktorumu değiştirdim.ona durumumu anlattım hatta artık bebek düşünmeye başladıgımız için yumurtlama zamanımda gittim.adetlerin düzenliyse yumurtlaman vardır dedi.ultrasonda baktı yumurtan olgunlaşmış dedi.o gün sevinçten ölücektim.o kdr pozitif bi insanki 'sen pkolu oldugun için herşeyin kötüsünü düşünüyorsun bide iyi taraflarını düşün.pkolular da rahim kanserine yakalanma riski daha az,kemik erimesi daha geç başlıo'dedi.kilo konusuna gelince gebe kalınca çok kilo almamaya bakıcaksın dedi ve folik asite başlattı.veeee ben düşündüğümüzün 2.ayında hamile kaldım.doktorumun o olumlu konuşmaları bütün herşeyimi düzeltmeme yardımcı oldu sanırım.şimdi 10 haftalık hamileyim ve allaha şükür nazar değmesin herşey yolunda.glifora devam ediyorum gebelik şekeri çıkmasın die.bu ay sonunda onuda bırakıcam.yüce rabbim isteyen herkese versin inş.sizleri çok iyi anlıyorum.bende bi ümit sürekli yazılanları okur kendime pay çıkarırdım.allahım sizinde yüzünüzü güldürür inş.diceğim oki illaki tedavi olması gerekmio her pkolu tedaviyle hamile kalıcak die bişi yok.herkesin hakkında hayırlısını versin allah
bende pkoluyum ve hipotroidliyim aynı zamanda
glukofeni 1 yıldır kullanıyorum şuan gebelik için tedavi oldum bakalım tutarsa tutmassa belli olucak 20sinde.
merhaba arkadaşlar bende pkoluyum 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim
dr bu durumda çok çok önemli öncelikle iyi bir dr edinin hanımlar
bende yazın dr gittim ve hormon testi yaptı usg baktı sen pkolusun dedi yasmin adlı d. Kontrol ilacını verdi ve aralık ayına kadar kullandım.o dr beni o kadar çok korkuttuki anlatamam
geçtiğimiz çarşamba dr gittim ve altttan usg baktı ve her şeyi anlattı gösterdi kistleri gördüm her kadında olurmuş ama bizlerdekinin sayısı fazlaymış
ve dr benden sıvı aldı smear testi yapılacak şuan kendiğinden reglim kaç günde gelecek o bakacağız ve reglinin 2-3. Günü hormon değerlerine bakılacak o göre tedavi uygulayacağız birazcık kilo sorunum vardı dr kilo vermemi istedi .bu arada eşim asker 3 ay sonra gelecek o yüzden tedavide acele etmiyoruz
ablam hemşire onunda pkolu arkadaşları varmış ve 2-3 tane çocukları varmış ve normal yolla olmuş
rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin bizlere
içinizi ferah tutun hanımlar her şeyin bir çaresi mutlaka vardır .... Bu ay hamile olacam diye şartlandırmayın kendinizi hayattan zevk almaya bakın inanın en kısa zamanda göbüşlerimiz bebişle dolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?