Polikistikover lütfen yardımcı olunn

yakamozmavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
94
1
86
İzmir
merhabalar bende adet düzensizliği var doktora gidiyorum şimdi glucophage hapını verdi bunu 3 ay kullan düzelir sonra aşılama yapacaz demişti ama 1 ayı geçkin kullanıyorum hala adet olmadım nedeni ne olabilir acaba? cevaplarsanız çok sevinirim

bendede var malesef o ilaçtan bende kullandım herhangi bir yararını göemedim umarım sen görürsün inşaallah..........

merhaba, polikistik overde glucophage mucize ilaç değildir. öncelikli olarak şeker yükleme testinizin ve insülin direncinizin saptanması gerekir. bu sıkıntılarınız var ise ve kilo problemi de yaşıyorsanız yardımcı ilaç olarak kullanılabilir. yoksa sadece bu ilacı kullanarak adet görmek ya da yumurtlamak her zaman mümkün olmaz. doktorunuzla bu durumu tekrar değerlendirin. aklınıza yatmayan bir durum olursa üreme tıbbıyla uğraşan uzman kliniklerden yardım alabilirsiniz. sevgilerimle.

E2 40.49 fsh4.93 Lh10.33 PRL21.09 TSH 0.594 tahlil sonuçlarım. eşimin tahlil sonucu normal rahim filmi çektirdim bir sorun yok. bu arada öle kilo problemimde yok yani

mrb dr bey umarım cvplarsınız çünki kime yazsam geri dönüş olmuyo
ben 26 yaşında 174 boyunda 73 kg olan 4.5 yıllık evliyim pco ve troidlerim yavaş çalışıyo ayrıca kanımda pıhtılaşma var. ilk gebeliğim mol gebelikti onun sonrasında yaşadığım süreç sancılıydı düzensizlikler kg alımı 84 kg ya çıktım ilaçsız regl olmıyodum. aşılama yöntemiyle geçen sene ilk denemede hamile kaldım fakat oda geçen sene 23 nisanda düştü nedeni pıhtılaşma olarak saptnadındı sonarası yine düzensizlikler,metformin ,ecorpin pıhtılaşma için ve troid için ilaç kulanıyorum. ekimde diyete başladım sporla 5 kg verince atelerim düzene girmeye başladı yaklaşık 4 aydır düzenli adet oluyorum gebelik düşünüyoruz biyandanda endişlerim var tekrar aynı şeyleri yaşamak üzülmek istemiyorum.diyetisyen kg mın normal oldugunu gebelik düşündüğüm için diyet yapmamama gerek olmadığını söledi sizce .174 73 kg normal mı biliyorumki pco lular kg na dikkat etmeli ayrıca spora devam ediyorum.4 aydır düzenli regl olmam bu rahıtsızlığı atlatmış olduğumu gösterirmi ? kg alırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım bide diyelim hamile kaldım ilk aylarda metforemin kulanmamın zararı varmı ? gebeliği kolaylaştırdığı doğrumu ? 3 aydır korunmuyoruz ilk gebelik normal yolarda oldu eşime sprm testi çok işinde çok yoğun olduğu zamanda yapıldı has. makine bozuk olduğu için 5 gün test için beklemişti normalde 3 günde bir yenilediğini duydum ozman yoğun ve düzensiz besleniyodu harektli sprmleri yetreli görünmedi bunlar olumsuz olması için bir nedenmi ? ama daha önceki gebelik olmassı aşılama ilk seferinde tutması problem olduğunu gösterirmi? ne kadar sonra dr. gitmeliyiz umarım sorularımın yanıtını bulurum şimdiden teşekkürler...

merhaba öncelikle sorularınızı doktor hanıma soruyorsunuz:)
polikistik over geçen bir durum değildir. kilo vermiş olmanız ve aet düzene girmiş olması iyi bir yolda ilerlediğinizin kanıtı. beraberinde tiroid probleminizn de ciddi şekilde takibi gerekir. gebeliğe hazırlanırken ve gebelikte kullanmak üzere günde bir sefer 100mg corasirin kullanabilirsiniz. pıhtılaşma bozukluğu için. metformini doktorunuz önerirse kullanın ve eşinizin sperm testini tekrarlatın. kendi denemelerinizle başarılı olmazsanız üreme tedavilerinde uzmanlaşmış hekimlerden yardım isteyin. sevgiler.

çok teşekkür ederim doktor hanım sizce diyete davam edyimmi 1.74 73 kg normal görünuyo diyetisyenle aynı fikirdemisinz gebelik düşündüğüm için devam etmemi söledi.

çok teşekkür ederim doktor hanım sizce diyete davam edyimmi 1.74 73 kg normal görünuyo diyetisyenle aynı fikirdemisinz gebelik düşündüğüm için devam etmemi söledi.

bence de diyete devam etmelisiniz. gebelik sırasında verdiğiniz kiloları telafi edeceksiniz çünkü, genel sağlık ve hoş görünümünüz için de devam derim.

Mrb dr hanım,
Bir önceki sayfada benim gibi tiroidleri az çalışan arkadaşa corasirin önermişsiniz.Bu tiroid için bir hap mı yoksa gebeliğe hazırlık için başka bir etkisi olan ilaç mıdır?
Cevap için şimdiden teşekkürler

selam aspirini tiroid için önermedim, gebelik kayıpları olan ya da pıhtılaşma bozukluğu saptanmış hastalaıma bir de tüp bebek tedavileri sonrasında öneriyorum. tiroid hastalığının tedavisi endokrinologlarca düzenlenir ve ona uygun hormon ilaçlarıdır. karışıklık olmasın:)

Merhaba hocam

ben 2009 aĞustos ayında korunmayı bıraktım daha sonra adet dÜzensızlıĞım olduĞu ıÇın doktora gıttım bana prımılut verdı ve adetım 3.gÜnÜ doktora gıttım bÜtÜn hormon testlerım yapıldı bıraz yumurtlama sorunum olduĞunu sÖyledı ve yumurta takıbıne baŞladık kasım sonunda ılk ıĞnemı oldum ve baŞarısız oldu sonra kı ayda denedık olmadı Şubat baŞı hsg Çektırdım tÜplerın her ıkısıde aÇık Çıktı eŞımın spermyogram testıde ıyı Çıktı Şubat ayı sonunda adet olamadım ve farlutal kullandım Şımdı bu ay tekrar yumurta takıbı yapılacak benım anlamadıĞım acaba bende de pcos mu var bunu doktorum bana sÖylemedı sadece yumurta oluŞuyor fakat Çatlamıyor veya ıstenılen bÜyÜklÜĞe gelmıyor dedı bu gıdıŞımde kendısıne de sorucam sıce bende bu sendrom olabılırmı?

merhaba, yumurtlama olmamasının ve düzensiz adetin en sık nedenidir, polikistik ama muayene ve hormon testleriniz doğrultusunda sizi takip eden doktorunuzun koyabileceği bir tanıdır. benim buaradan bir şey söylemem doğru olmaz. endişelerinizi ve sorularınızı paylaşın lütfen.

merhabalar ben 29 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim.ilk 3-4 ay korunduk eşim korundu.Korunmayı bıraktıktan sonra 6 ay hamile kalamadım ve dr gittim.nitekim dr um 6 ay erken bi süre 1 yılın dolsun öyle gel dedi.Bende 1 yılı doldurdum 1 yıl sonrasında hormon tahlillerim rahim filmim normal çıktı.eşimin sperm analizi yapıldı.ilk sperm testi toplamda 7milyon 200 çıktı ileri hareket %8 çıktı.dr normal ilişkide şansımızın %1 olduğunu söyledi tüp bebek önerdi çok yıkılmıştım ama bu tedavi sürecinde bilmediğim o kadar çok şey öğrendimki sonra eşime kürler yaptım bide maddi durumumuz tüp bebek için uygun değildi ama anne olmayıda o kadar çook istiyordumki.2.sperm testi 15 milyon 600 çıktı ileri hareket hızı %20 ve bu defa dr muanede varikosel tespit etti.varikosel ameliyatı oldu ameliyattan 9 ay sonra değeri 12milyon 500 çıktı ileri hareket %20 yani bişey değişmedi ve hatta değer düştü bu testen 15 gün sonra aşılama kararı aldık ve aşılama günü eşimin sperm değeri şok etti bizi 5 milyon çıktı.drum şansın çok az olduğunu söyledi.ve nitekimde zaten tutmadı ve drumuz bize bu değerlerle tüp bebek önerdi.

Ben 2 kez yumurtlama takibi yaptırdım.ilk takibimde drum günde 2 klomenle takip yaptı bu takibimde 2 tane yumurtam olmuştu ama büyümesi 11. güne göre küçüktü drum 16.günde yumurtalarımın boyutu güzel dedi ertesi gün prengly çatlama iğnesi oldum ve ilişki önerdi 2 gün sonra yine gel bakalım çatlamışmı dedi 2 gün sonrası gittiğimde yumurtalarım çatlamıştı.dr um çok güzel dedi bi sorun yok dedi.yine gebelik olmadı 2.takip kararım zaten aşılama zamanı oldu aşılamaya gittiğim dr farklıydı ve bu drumda muane sonuçlar sonrası günd eyarım klomen kullandım ve ben diğer drumun günd e2 tane verdiğini söyledim hayır bu çok dedi.sonra 11.gün çağırdı gittiğimde drum polikistik over olmuş dedi bu ay aşılama iptal dedi bidahaki aya artık dedi.ama ben dra ısrarla ben geç yumurtluyorum dedim ve drum beni kırmadı umutsuzca beni tekrar çağırdı bidahaki 16.günde drumda şaşırdı 1 tane yumurtam vardı normal istediği boyutlardaydı.ertesi güne aşılama yapıyoruz dedi.tabi ben çok mutlu oldum işte eşimin değeri düşük çıktığı takipte bu takipti ve tutmadı.artık eşimle tüp bebek kararı almıştık 2-3 ay sonra yaptıralım dedik ama benim bu 2.takipte pko olayı kafamı kurcaladı.araştırdım netten çokça kilolu değilim hormonlarımda normal ama nasıl pko lumuyum bunu tam bilmiyorum dr muanelerinde sadece bi tane dr bana bu teşhisi koydu hatta özelde anlamadılar belki diyerek zeynep kamilde tüm hormon testlerimi yeniledim normal çıktı hormonlarım ve ordaki dr adetin 3. günü usg ile muane etti ben pko bulgusu görmedim dedi.artık başka bi dr a danıştım bi ay pkolu olupta 1 ay normal olunabilirmi dedim olur dedi.yaşadığım tecrübelerden ve araştırmalardan yola çıkarak artık çok sıkıldım ve kendim dr konturolünde olmadan günd e3 tane klomen içtim.ve o ay hamile kaldım şoklardaydık eşimle ben çok mutlu olmuştuk.nitekim lekelenme sonucu dr a gittim drum düşük tehlikesi progestan verdi.sonra kanamaya çevirdi dr boş gebelikten şüphelendi kese büyümemiş dedi tüm tetikleri yaptırdık ve 1 hafta daha bekledik kalp atışları için malesef olmadı ve gelişmediği içinde kürtaj oldum.kürtaj tarihim 25 ocak.patoloji sonucumda normal çıktı.drum 3 ay korunucaksınız dedi.

artık bu yaşadıklarımdan yola çıkarak başka bi dr a gittim tüm yaşadıklarımı anlattım ve ben dedim pkolumuyum bunu bilmek istiyorum dedim dr muane sonrası overler polikistik yapıda dedi.yani dedim ben şimdi polikistik over hastasımıyım.cevap: %100 pkolusun diyemem dedi ama tembellik var dedi.

yani size şunu diyebilirim ben tüylenme yüzünden genç kızken 1-2 yıl özellikle çapada proflara gittim hormonlar felan her ay test uygulandı ama normal çıktı herşey.şimdide hormon testlerimde normal çıkıyor.ama pko yu araştırdım netten 7-8 tane inci gibi dizilmiş oluyomuşya benim sadece 4 tane oluyo acaba bu pkonun ilerlemişleri aşamalarımı var ?

bana lütfen şu aşamada ne yapmam gerekli tüp bebek düşünme dedi dr çünkü hamile kalabilmen başarı dedi.ben zaman kaybetmek istemiyorum.bu süreçlerde çok ama çok yıprandım.lütfen bana yapılması gereken en doğru şeyi söylermisiniz? (çok uzun oldu biliyorum affınıza sığınıyorum) cevabınız için şimdiden çok teşekkürederim...

şimdi bu kadar sözün üsteüne kısa cevap yazmak da olmaz ama sana söyleyeceklerim belli:)bir kere polikistik over durumu dörtdörlük bir tablo halinde her hastada görülmez önemli olan senin neye ihtiyacın var ne kadar şiddette budurumun içindesin. şimdi çocuk istiyorun, gemç kızken dertlerin başka idi tedavinde başka oldu. bence spermin bu kadar dalgalı seyir izlemesi senin defaeten yumurta takiplerini denemiş olman bu tedavinin sonuna gelindiğinin göstergesidir. tıpta senin gibi hastalara hiç bir zaman asla denemez ama sıra tüp bebekte gibi duruyor. yorulmuşsun zaman geçmiş, hedeflerinin şaşamamsı için artık ihtimalleri yüksek bir taedaviye girmeni öneririm. bol şans diliyoum.

merhaba hocam,

cevap vericeğinizi umuyorum. ben 21 yaşımdayım.polikistik over hastasıyım( bekarken ve evliylen kendiliğimden adet çok az gördüm yani 6 ayda bir kendiliğimden görürüm hep olmak için ilaç kullandım) 1 yıl 7 aylık evliyim. evliliğimin ilk 3 ayında korundum diana 35 ile. sonra bebeğe karar verdik. klomenle başladım tedaviye. klomenle 4 ay tedavi gördüm 4 ayın sonunda gebe kaldım. ama kimyasal gebelik dediler. düşük yaptım. ve ara verdik 5 ay. bunun yanında şeker yüklemesi yapıldı 2 saatte biraz yüksek çıktı değer glugopage kulanıyorum günde iki kere 6 ayımdayım. şimdi tekrar tedaviye başlıyorum. eşimden sperm tahlili istediler. sonuç iyi. benden de hsg istediler. pazartesi çektireceğim. size sormak istediğim sizce bundan sonra nasıl bir tedavi yolu izlenir lütfen yardım ederseniz seviniri....

Son düzenleme:

merhaba bundan sonra testleriniz tamamlandığında yumurta gliştirici ilaçlar kullanılarak aşılama tedavisi yapılmalıdır. en fazla 3 denemeden sonra olumsuz ise sonuç tedaviyi durdurup yeniden değerlendirme yapmak doğru olur.

Bende pko luyum ve hemen hemen 1 senedir korunmuyoruz 3 senelik evliyiz evliliğimin ilk yıllarında sene içerisinde 1 defa falan regl oluyordum şu anda 10 gün falan geçsede her ay regl oluyorum sizce tedavi olumlu yönde ilerlediği için mi artık böyle regl oluyoruum.Bir de bu ay klomene başladım yumurta takibi yapılacağını söyledi dr.birde pregnyl iğne aldık sanırım bu ay onlarda vurulacak.bir de klomenin yanında deltacortril diye bi ilaç yazdı bu ilaç ne için prospektüsünü okudum ama pek anlayamadım sizce tedavim doğru yolda ilerliyormu?CEVABINIZ ıÇıN ŞıMDıDEN TEŞEKKÜRLER

selam bir yerinden başamışsınız yanlış birşey yok takiplerinizde. yolunuzun uzun olabileceğini unutmayın ve sabırla devam edin.sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…