- 8 Kasım 2007
- 60
- 84
- 623
- 42
- Konu Sahibi yakamozmavisi
-
Merhaba doktor hanım.2.5 yıllık evliyim.Yumurtlama tedavisi ve iki aşılama tedavisi gördüm.Doktorum bundan sonra tüp bebeğe geçelim dedi.Ancak yeni embriyo sınırlaması sebebiyle tüp bebek başarı şansı ile aşılamanınkinin aynı olduğunu söyleniyor.Bu konuda bizleri bilgilendirir misiniz
Bir de diğer arkadaşların tedavilerini okuduğmda şeker yüklemesinden ve glucophage adlı ilaçtn bahsediliyor bana böyle tedaviler uygulanmadı bu neden kaynaklanıyor?Saygılar...
mrb.umarım soruma cevap verirsiniz.ben 32 yaşındayım 14 yaşında bir oğlum var ve ikince bebeiğim olmuyor.PCO tanısı koydular.en son tahlilerim prolaktin 6,29- t3 3,26- t4 1,23- tsh2,93-estradiol96,67- fsh 4,75- Lh6,68.dr verdiği ilaçlar Levotiron,menegon ve ovitrelle 250.daha önce 2004 ve 2005 yıllarında iki kez aşılama yapıldı.adetlerim düzensiz.eşimde herhangi bir sorun yok.ne yapmamı tavsiye edersinizbyardımcı olursanız çak sevinirim şimdiden teşekkürler..
selam adet düzenleriniz iyi gidiyor ise ve eşinizin sperm sayımı da normal geldi ise 1 yıl korunmasız ilişki sizin için iyi bir bekleme süresidir.
yaşınız endişe verecek bir yaş değil eğer becerebiliyorsanız mutlaka kilo verin, diyetisyen kontrolünde olursa daha sağlıklı olacaktır. böylece ileride yaşanabilecek ileri tedavi durumlarında kilonuz sorun olmaktan çıkar. bol şans
doktor hanım yine ben... daha önce yazmıştım ancak o zaman sadece problemin bende olduğunu düşünmekteydik...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3
hareketsiz: %50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5
normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21
doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum
merhaba tekrar bak sana sperm estini de yaptırmanı normalse diyerekten önerilerimi söylemiştim. bu durumda beklemenin bir faydası yok tabi. eşin sigara alkol gibi alışkanlıklar taşıyorsa onlardan uzak dursun, e vitamini günde bir tane kullanabilir. varikosel açısından da üroloji doktoruna muayene olur. ancak aşılama yapacağınız ilk tedavi olmalıdır. senin rahim filmin çekildikten sonra. morfoloji konusu tartuışmalı olmakla birlikte öncelikli aşılama işlemi yaptırmanızı öneriririm. istanbula gelmek gibi bir seçeneğin olursa da elimden gelen yardımı gösteriririm. sevgiler.
proxeed kullansınmı? çok teşekküşer...doktor hanım ben istanbula gelebilirm ancak sürekli tedavi aşamasında işimle ilgili problem olacaktır.
kullanabilir o zaman evitamini ayrıca almasın. tedavilerinizi planlayıp işinizi en az aksatacak şekilde yapabiliriz ama siz önce testlerinizi tamamlayın hepsi bitince gene konusuruz.
tamam size bilgi vereceğim... eşimin 2 testini ve benimde galiba rahim filmimden sonra değilmi...birde biz rapormu almalıyız 3yılı doldurmadık ama motrofoloji%2 nin altında... maliyeti nasıl olur...direk tüp bebek nasıl olur..onun maliyeti bizi aşarmı kafamda çok sor var kusura bakmayın
gerçekten çok soru dur sakin ol önce sonuçlar çıksın kararı sonra alırız. tüp bebek raporu vermezler sana aşılamalar olmadan kaldı ki 3 yıl da dolmamamış. kararımız hangi yönde olursa olsun benimle haberleş sana yardımcı olacağım.
selam rahim filmi de çekilsin tüpler açık ise yumurta takii ve aşılama ilk başlangı olabilir. ama her tedavinin kendi içinde başarı ihtimalleri ve zorlukları vardır. hekiminizle bir yol belirler o yolda devam edersiniz biliniz ki çok çift hemen ilk tedavide çocuklarna kavusamıyor, uzun bir yola adım atarken sbaırlı olmayı unutmayın. bol şansMerhaba Aytun hanım,ben kendimi bildim bileli pcosluyum,evlendim 1.5 yıl oldu adet günlerim halen düzensiz,bazen 10 gün gecikmeli bezen 10 gün erken regl oluyorum bazen de farlutal desteğiyle.Daha önce bekarken yaklaşık 2 yıl diane35 kullandım ancak evlenince bıraktım.Artık çocuk sahibi olmak istiyoruz ve ilk olarak doktorumuz eşimden sperm analizi istedi sonuç olarak eşimde sayı:96 mil/ml, toplam motil sperm sayısı:26 mil/ml,ileri hızlı:%3, ileri yavaş:%24,yerinde hareketli:%4,hareketsiz:%69 olarak çıktı,bende de progesteron:1.08(adetimin 2.günü alınan kanda)çıktı.Doktorum haftaya benim rahim filmininde çekilmesi gerektiğini söyledi,eşimde ürolog bir doktora gidecek sanırım.Sorum şu, bu aşamada ne yapmalıyız,bize hangi yoldan startı verecekler?bizim için hangi noktadan başlamak daha sağlıklı ve zaman olarak kazançlı olur?ikimizde de sorun çıkınca umudumuz azaldı doğrusu.2 gündür netten araştırmadığımız yer kalmadı,sorduğum hiçbiryerden yanıtta alamadım,iyice telaşlandık.
Yardımlarınızı rica ediyoruz.Teşekkürler,saygılar...
merhaba dr hanım eşinde hiç bi sorun yok ken, kendisinin polikistik over olan birinin normal yoldan gebelik şansı düşükmü bu bi sorunmu yoksa önemsiz bir şeymi ben çok kafama takıyorum cevaplarsanız sevinirim
bir önceki cevabımın senin için de ışık tutabilecğini düşünüyorum. yumurtlama bozukluğunun üstünden gelinmesi gereken önemli bir problem olduğunu unutmayın
iyi akşamlar doktor hanım ben beş aydır korunmuyorum ve iki aydır da ara kanama şikayetim var yani iki adet dönemi arası her gün çok az silinme kanaması oluyor,orgametril ile durdurdu doktorum ve karından ultrasonla bakıp problem yok dedi ben de orgametril bitiminde adet olunca 2.günden itibaren incir suyu kaynatıp içmeye başladım nasılsa sorunum yokmuş diye ama 12.gün çok ağrılı ve sancılı bir kanama oldu yine ve pko teşhisi koydu doktor acaba bu kanamalar pko ya mı baglı cevap verirseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?