Polikistikover lütfen yardımcı olunn

meraba hocam bende pco'luyum agdetlerim düzensiz ilaç kullanmadan 6 ayda 1 kez falan oluyorum hormonlarım normal ama şeker yüklemesı yapıldı ondada insilin direnci çıkdı 1 ay evvelıyatına kadarda ultrason ve kan tahlılıyle troitlerime bakıldı yetrsız çıkdı onlarda. çok hızlı kilo alıyorum veremıyorum da endokrın bi diyetisyene falanda yönlendirmedi ben bu döngüyu nasıl kırabilirim bu hastalıklardan kurtuluş yok mudur? bu arda dıaformın ve dıana 35 i 2 senedir kullanıyorum düzenli olarak bilinçlendirirsenız çok mutlu olurum

merhaba polikistik ve insülin direnci için kullandığınız ilaçlar uygun ancak tiroid hormonunuzda bozukluk varsa onun da mutlak tedavi edilmesi gerekir. çünkü kilo artışınız buna da bağlı olabilir. polikistik hastalıkla ilgili benim "incili kadınlar" başlıklı bir yazım var internetten bulup okuyabilirsin.

çok teşekür ederim hocam okuydum ayrıca troit içinde 2 aydır ilaç kullanıyorum ama kilo veremıyorum 70 kilo oldum git gide alıyorum

çok teşekür ederim hocam okuydum ayrıca troit içinde 2 aydır ilaç kullanıyorum ama kilo veremıyorum 70 kilo oldum git gide alıyorum

umutsuzluğa kapılma, iki ayda tiroid hormonların ancak normal çalışmasına dönmüştür, spor ve diyetten vazgeçmek yok inatçı olacaksın. söz mü:))

merhaba doktor hanım
ben yeni kullanıcıyım ama size bi sorum olacak.ben 8 yıllık evliyim boyum160 kilom 90 çok kiloluyum şimdi gittiğim doktorum aşılama yapalım dedi ama ben bu kilolarla bi sonuç alamam diye düşünüyorum bi 10 kilo versemde gitsem diye çaba sarfediyorum glukofen kullanıyorum.birde biber hapıyla kısa zamanda kilo versem diyorum içime hiç sinmiyor.bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerek.teşekkürler(ayrıca pko rim)

selam bence de kilo verdikten sonra tedaviye başlamanız her anlamda daha faydalı olacaktır. genel sağlığınızın yanısıra çocuk sahibi olma planı içindeki bayanlra kendi başına değil de beslenme uzmanları diyetisyenler eşliğinde kontrollü kilo kaybını öneririm. bence en az 20 kilo vermelisiniz, kolay gelsin:) sevgiler.

hocan dün devlet hastanesinın diyetısyenıne gittim bı liste verdi gönderdi :) hastayı takıp etme falan söz konusu değil ömür boyu bu listeyı uygula dedi ben sankı robotum motivasyon falan yok gene kendi başıma kaldım bu hastalıklarımın hafıflemesi için kilo vermelıyım ama ne yaparsam yapayım olmuyo imkansız değildir ama muhakkak verecegim ama ne yapmalıyım

diyet listeleriyle yaşamak sevimsizdir ancak bir süre hedefe varana kadar hayat seni zorlayacak, mutlaka spor yapacaksın ve hiç bırakmayacaksın. günde 1-1,5 saat yürüyüş de bir spordur ama alışveristeki yürüyüşlerden bahsetmiyorum tempolu kalp atımlarını arttıracak sporlardan bahsediyorum. özele gitme sansın varsa seni takip edecek iyi diyetisyener bulabilirsin. kimseye ömürlük diyet listesi yazılmaz gercekçi değil.

progesteron hormanuma adetin 21.günü baktırdığımda 0,523 çıktı (dr yumurtlamamın olmadığını söyledi..) 28 günü bakılan değer 4,01 çıktı adetlerim 35 günde bir bazen 39 a çıktığıda olmuştur..bu değerlerin anlamı nedir açıklama yaparsanız sevinirim..

Merhaba
1985 Dogumluyum ve 2006 da evlendım, 13 yasında PKO oldugumu ogrendım ve o yastan ıtıbaren donem donem dogumkontrol (yasmın) hapı kullanmaya basladım (dr kontrolunde) artık eşimle bebek düşünuyoruz ben ocak ayında testlerımı yaptırdım dr um bana hamıle kalırsın ama sabretmen gerek dedı, ama dogumkontrol hapını bıraktıgımdan berı adetım 3 ayda bır oluyor yada daha uzun yada 2 ayda bır.. Daha onceden farlutal ıle adet oluyordum ama zararı olur dıye artık kullanımıyorum bu yuzdende adet tarıhım hıc bellı olmuyor...Agustos 09 da dogumkontrol hapını bıraktım bu surede gebelık olmadı ben 1 mart 2010 da tekrar ıdogumkontrol ılacı kullandım bu ay duzenlı adet oldum ve sonra tekrar bırdaha kullanmaksızın bıraktım artık ama bu suracte 6 ay kullanmamıs olmama ragmen gebelık hıc olmadı...Sızce yasmını bıraktıktan ne kadar zaman sonra gebelık mumkundur ayrıca test degerlerıme gore durumum nedır, doktorum bana sabır dıyor sadece ama ben net bılgı cok ıstıyorum ona gore asılama gerekıyorsa yaptırmak ısterım bıran once ayrıca esımde test yaptırdı sperm sayısı normal hıcbır degerı dusuk degıl...
Benım degerlerım;
TSH 1,135
PROLAKTIN 31,64
LH 4,45
FSH 4,51

TOTAL TESTOSTERON 0.221 ng/mL
DHEASO4 2.24 ug/mL
17 OH PROGESTERON 0.82 ng/mL

WBC 5.8 K/uL
LYM 2.4 41.9 %L
MID 0.3 6.0 %M
GRAN 3.0 52.1 %G
RBC 4.87 M/uL
HGB 14.3 g/dl
HGT 43.6 %
MCV 89.5 fl
HCH 29.4 pg
MCHC 32.8 g/dl
RDW 13.9 %
PLT 269. K/uL
MPV 7.7 fl

Ben elımdekı tum test sonuclaını sıze yazdım lutfen yardımcı olun ne yapmalıyım...

selam bence adetlerini düzene sokmak gerekir, adetinin 16.gününden itibaren 10 gün boyunca duphaston adlı ilaçtan sabah akşam kullansan hem adetlerini düzenleyecektir hem de gebelik ihtimalini doğum kontrol hapları gibi sıfırlamayacaktır. doktoruna bununla ilgili görüşlerini sorabilirsin ya da sana yumurtlamaya yardımcı ilaçlar vererek takibe de alabilr sorunun ortadan birşekilde kalkar. sevgiler.

selam madem pco var ve çocuk istemin de var artık beklemek yerine yumurta takibi yapılabilr çünkü bu kadar düzensiz adet görüyorsan gebelik ihtimalin azalır. doktorunla ihtiyaçlarını tekrar gözden geçirin, ya da üreme ile ilgilenen yaşadığın şehirde ulaşabileceğin çok hekim var onlardan yardım iste. aşılama bir secenektir tabii ama önce muayenen yapılıp belki bir rahim filmi de çektirdikten sonra karar vermek gerekir. eşinin sperm sonuçlarının normal olduğunu kabul ederek yazıyorum tüm bunları. sevgiler.

28.günü 4,01 progesteronla hamile kalma şansım yok anlaşılan ilginize teşekkür ederim...

doktor hanım merhaba,
ben 32 yaşındayım ve korunmayı bırakalı 3 ay oldu. ben pko lyum ve adet düzensizliğim(28-29 gün), tüylenmem hiç yok, kilo problemim var. sol yumurtalığımda 21 ,sağda 18 adet polikistim vardı, solda tipik poliksitik over ama sağda tam yerleşmemiş dedi doktorum.160 boyun ve 73 kiloyum. en son ay ostrojenim düşük çıktı ama diğer değerlerim normalmiş. glukofaj muadili bir ilaç alıyorum. şimdi size sorum yaşımdan dolayı endişe duyuyorum ama korunmasız ne kadar denemem lazım? normal yoldan hamile kalma ihtimalim varmı yoksa tedaviye haman başlamalımıyım? şimdiden teşekürler

selam adet düzenleriniz iyi gidiyor ise ve eşinizin sperm sayımı da normal geldi ise 1 yıl korunmasız ilişki sizin için iyi bir bekleme süresidir.
yaşınız endişe verecek bir yaş değil eğer becerebiliyorsanız mutlaka kilo verin, diyetisyen kontrolünde olursa daha sağlıklı olacaktır. böylece ileride yaşanabilecek ileri tedavi durumlarında kilonuz sorun olmaktan çıkar. bol şans

doktor hanım benim size bir sorum daha olacak...benim anlamadığım bizim her ay bu kısır döngü devam etmekteyse ben nasıl adet oluyorum yada ben neden yumurtlayabilirim diye bekliyorum... sizinde işiniz başınızdan aşkın ama ben ne kadar okusamda bunu anlayamamaktayım

selam tekrar siz bana adet düzensizliğim yok demiştiniz o nedenle beklemenizi önerdim, ancak beklemek istemiyorum derseniz aylık yumurta takibi yapılabilir bunun için üreme uzmanlarından yardım isteyebilirsiniz.

doktor hanım merhaba.
yaklaşık 1 sene önce pko olduğumu öğrendim.
çocuk istediğim için doktorum glucophage a başlattı.
2 aylık kullanımın ardından usg görüntümde ve hormon testimde pko ait bir belirti kalmadı.
daha sonra adetim düzeninde giderken 2 ay adet olamadım. usg görüntüm temizdi. hormon testini tekrarlayınca prolaktinim 44 çıktı. 1 aylık ilaç kullanımının ardından değeri 1 e düşürdük.
adetim yine çok düzenli gitti. geçen ay rahim filmi çektirdim. sonuçlar temizdi.
iltihabım olduğu için antibiyotik kullanımının 2. günü yani 25 şubatta adet oldum. fakat sadece 2 gün sürdü.2. günde lekelenme şeklindeydi. doktorum antibiyotik kullanımı çoğunlukla yapmasa da o yüzden kesilmiş olabileceğini antibiyotiği bırakmamı söyledi.
2 martta tekrar adet oldum. normal adet düzenim gibi 6 gün sürdü.
ben şimdi hangi adet tarihini geçen ayki adet başlangıncım olarak kabul etmeliyim doktor hanım? eğer 25 şubatsa 27-28 martta adet olmam gerekiyordu. tekrardan bir gecikme söz konusu olmuş oluyor. prolaktinim yine yükselmiş olabilir mi? test yaptırmalı mıyım? bütün adet belirtilerim mevcut göğüslerde hassasiyet şişkinlik..
yardımınız için şimdiden çok tşk ederim..

selam takipte olduğunuz bir doktorunuz var ve durumunuzu kontrol altında tutuyor anladığım kadarıyla. ona danışıp testlerinizi yenilemeniz en doğrusudur. adet tarihi olarak gereçek adet gibiydi dediğiniz tarihi baz almak lazım ama gene de ultrasonda rahim kalılığı ve bir kist varlığının olup olmadığı görülmelidir. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…