Polis olmak istiyorum

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
17 yaşındayım ve polis olmak istiyorum. Ne yapmam ne etmem gerekir? Şöyle genel bir bilgisi olan var mı? Boyum 1.65 kilom da 50.

lys sinavina gireceksin .sanirim lys sinavina girerken polislk sinavina girecegini soyluyorsun ona gore basvuracaksn. herhangi puan turunden de enaz 250 alacaksin diye biliyorum.sonra basvuru yapacaksin ve mulakata cagiracaklar.gecersen yazili sinava gireceksin..

Son düzenleme:
Merhaba;

Öncelikle lise son sınıfta ygs ye başvururken polis okulu sınavına girmek istiyorum seçeneğini işaretleyeceksin.
Sonra ygs ye gireceksin.
Emniyet Genel Müdürlüğünün PMYO için belirlediği baraj puanını alırsan egm.gov.tr adresinden ön başvuruda bulunacaksın.
Daha sonra Polis Meslek Yüksek Okulu veya POMEM de şahsi başvurunu yapacaksın. Evraklarını teslim edeceksin.
para yatıracaksın.
Ardından mülakata katılacaksın.
Eğer mülakatı geçersen yazılı sınava tabi tutulacaksın.
ve sonuçlar...
Not:Boyun tam sınırdaymış.
Dipnot: tabi şartları var. bunun için egm.gov.tr ye bakabilirsin.
en öncelikli şart başvuru esnasında 18 yaşını DOLDURMUŞ olman gerekiyor.

Son düzenleme:

Boyu sınırda değil geçen sene 62'ye düşürüldü :) ama boyu daya kısa ölçtükleri için tam sınırda cıkadabilir 2.5-3 cm eksik ölçülüyormuş

Lysye değil ygsye girerken girerken söylemesine gerek yok girip puanlar belli oluyor polislik barajı belli olduktan sonra basvurular baslıyor :)
Lys girerek olan polis akademisi oda zaten gecen seneden beri bayan almıyor puanıda lysden 340dı o zamanlar :)

Boyu sınırda değil geçen sene 62'ye düşürüldü :) ama boyu daya kısa ölçtükleri için tam sınırda cıkadabilir 2.5-3 cm eksik ölçülüyormuş

düştüğünden haberim yoktu.
aynen öyle. 181 boyumu 177 falan yazdılar ya oha dedim yani içimden :-D

💑💓

düştüğünden haberim yoktu.
aynen öyle. 181 boyumu 177 falan yazdılar ya oha dedim yani içimden :-D

����

:) sözde düşürdüler ama 62-63le basvuranlar ölçümde daha kısa cıktıkları için boyu düşürmeleri bile hataydı heveslenen insanların hevesi kursağında kalıyor :)
Yuhh sizin gibi uzun boylu birinin boyunu böyle düşürürlerse seneye ben nasip olursa basvurursam 1.70 boyu artık 66 yaparlar : peki siz olabildiniz mi :) daha doğrusu kazanabildiniz mi :)

Son düzenleme:

Valla şoklardan şok yaşadım o an da.
Ardından bir de beyaz tahta kalemi ile koluma yazdılar boyumu. Bir şok da öyle !!

Ben uzunum diye önemsemedi bence memur, yazdı geçti rastgele..

Evet. 3 yıl oldu mesleğe adım atalı.

Okulu kazanırsanız (inşallah) her türlü soru için buradayım.

Şoku geçirdiğiniz anı gözümde canlandırıp tahmin edebiliyor ve hissedebiliyorum sizin adınızada sevindim içimdende söyle geçirdim keşke buraya yorum yapacak bir bayan abla olsada beni seneye hazırlanmam için heveslendirse diye geçirdim :) aldığım puanın şokuyla zaten heves meves kalmadı. :)
Benim meslekle ilgili sorum yok kendi adıma tesekkür ederim ama bir kız kardeş olarak arkadasınız olup okuldaki anıları ı dinleyebilirim Allah izin verirse ilerde inşallah meslektaş oluruz
Sorusu olursa rihanna arkadasımızın olur konuyu açan o yardımcı olmaya calısanlar biz..

:))

Heveslendiririm elbette. Bu okula girmek için 3 sene yaşını doldurmayı beklemiş, ardından üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmış, sınavın iptal olması ile boy olayından daha büyük bir şok yaşamış, ve 2. sınavın sonucu açıklandığında zerre düşünmeyip üniversiteyi terk etmiş bir insandan başka kim heveslendirebilir ki seni :))))

Okul anıları mı ? Acısıyla tatlısıyla geçmiş 16 ay. yatılı okulun ne demek olduğunun yaşamadan anlaşılmayacağına adım gibi eminim :)

konuyu baltalamadan ara ara özelden yazışırız pmyo anılarını

İnşallah meslektaş oluruz.

Son düzenleme:

İnşallah özelden size mesaj atıyor istek yolluyorum şimdi
Rihannacım senide unutmadım sende inşallah benim gibi canı gönülden istiyorsan Rabbim ikimizede ins nasip eder

Oleey polis buldum!
Ben en çok mülakat sınavından korkuyorum polis pentatlonu diyorlar ya ondan.. Bir de ygsde ve lysde baraj puanı kaçtır ki? Her siteye baktım 250 yazmışlar ama 250 çok kolay alınılabilecek bir puan değil mi? Herkes polis olurdu o zaman. Bir de bir yerde bayan polis en fazla 5 tane alıyorlar demiş eleye eleye. Bu doğru mudur? :26:

İnşallah özelden size mesaj atıyor istek yolluyorum şimdi
Rihannacım senide unutmadım sende inşallah benim gibi canı gönülden istiyorsan Rabbim ikimizede ins nasip eder

İnşallah ben de çok istiyorum kararsızdım ama kararımı verdim Bir de bakmışsın aynı akademiye girmişiz inşallah

merhaba rihanna.

sırayla cevap vereyim. mülakatta korkacak bir şey yok. kendine güvenin sağlam olsn. boy Kilo ölçümü, kısaca kendini tanıtma bölümü, renk körlüğü testi, şınav ve mekik sınavı var. 7 rütbeliden oluşan bir komisyondur mülakat. Pentatlon yok PMYO mülakatında. o pomem için başvurular da var. yani en az 4 yıllık fakülte mezunlarında. o yüzden gözün korkmasın.

baraj da her sene değişiyor. egm.gov.tr ye bak onun için.

bayan polis benim girdiğim 2009 da sayı 305 di o da her sene kadro açığına göre değişiyor. o dediğin sayı polis Akademisi içindir. ki sanırım Akademi artk bayan almıyor.

💑💓

Merhaba. Baraj puanı 250'ymiş şimdi baktım. Mesleki psikolojik değerlendirme mülakatı nasıl oluyor acaba?
Bıkmadan teker teker cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

İnşallah ben de çok istiyorum kararsızdım ama kararımı verdim Bir de bakmışsın aynı akademiye girmişiz inşallah

Akademi bayan almıyor diyor biliyorum,pmyo içinde ygs için ham puan 250 okul puanı yok içinde o yüzden zor gelebilir sonuçta barajı geçememek var,bu sene pmyo 250 bayan sınırı koydular,boyun 165 miş ama çevremden duyduklarım ölçümde bir kaç cm kısa ölçüyorlar diyorlar.

Boy ölçümüm şansa kaldı artık

Boy ölçümüm şansa kaldı artık

17 yaşındaymışsın,polislik sınavları için 18 yaşını doldurman gerekir sonuçta ygs sınavı açıklandıktan sonra pmyo başvuruları yapılıyor araları çok uzun değil yaşını dolduruyormusun tam olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…