polistik over tedavisi görenleeeeerrrr ...

mehmeterdogan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
43
3
86
Kars
Arkadaşlar aranızda polistikover için tedavi gördükten sonra hamile kalan var mı?
Bana bu süreç hakkında bilgi verebilir mi.
Kaç ay sürüyor ve yapılan tedaviler nelerdir??

. Uc yillik evliyim hic cocugum olmamisti bugune kadar . Hc korunmadk ustelik . Snr 9 ay once pkolu oldugumu ogrendm . Esimde varikosel var. Yumurtlama problemim vr .tek tupum tikali.bn bi ay klomen tedavisi qordum olmadi . 5 ay ara verdm rahm filmini cekildm snr bska dktora gttm . Bna gne klomen folbiol . Bide kan sulandiricimi ne verdi bn yumrta takibi gordum sdce solda iki yumrtan vr bugun yrn catlar ddi bna ama onlar vrkn bn ztn hamileymisim.ama rbbme
Cok dua ettm bebek dualri okudum .dilek diledim. Sukurler olsun suanda 7haftalk hamileyim bnmde umudum kesilmisdi. Ama rbbm vrdi bana muciZemi ins sglikli kucagimada alirim tek dilegim o.uzulme ttlm . Hele stres ypma bn ha olck ha olck ddigm zmnlarda olmadi bu ay beklemiyodm hc dusunmedm bile .olmick ztn adet belirtilrm vr ddm ve megersm hamileymisim. Ama bebek dualri oku. Rbbme siqin. Her persembe cuma hacet dualri kurani kerim hep okudum.rbbm sana versin inss..

böyle olumlu seyler duydukca içime su serpiliyor. suanda esım dısında kımse bılmıo bunu ve herkes bızden cocuk beklıyor 5 aylık evlıyız ve artık bı bebegımız olsun cok ıstıyoruz allahm bızede nasıp eder ıns ;( senınde bebegın ıns cook saglıklı olur ve bu kadar cabanın sonunda basarılı olman ne kadar guzel :)

merhabalar
tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün. rahim filmi çekildikten sonra mı hamile kaldınız. yaşadığınız süreci anlatırsanız sevinirim.

cnm ben 3 sene bekledım ha olr dıye ama 9 ay once mecburen artk gttm doktora. rbbm verdı sonunda suandada 9 haftalık olmusuz. gordum bebeqımı kıpır kıpır msallah. rbbm ısteyen herkese versın ıns.

merhabalar
tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün. rahim filmi çekildikten sonra mı hamile kaldınız. yaşadığınız süreci anlatırsanız sevinirim.

cnm ben surda 9ay oncesıne kadar hıc doktorlara gıtmedım ha olur ha olur yasımda daha ufak esımde de askere gıtmedı o yuzden acele etmedım pek. snr 9 ay once pkolu olduqumu ogrendım snrda arastırınca mecburen esımde bende tedavı qormek ıstedk korktk olmaz dıye esımdede varıkosel cıktı snrda ıste ılk ay klomen tedavısı qordm olmadı doktor hemn rahım fılmı cekıl ddı bende korkudan cekılemedm. 5 ay . ıncır sogan kuru ne varsa denedm yok olmadı.snr mecburen cekıldm ama o rahım fılmı benım ıcın cooook zordu... snr sonuclarım cıktı baska bı doktora gttm bu sefer ve ona qosterdm . tek tupumun kapalı oldugunu ama onmlı olmadıqını syledı benı hc korkutmadı telaslandırmadı. ve o ay klomen folık asıt ecopırın dıye ılac verdı ve ben onu kullandm . daha ılacları ıcerken yumrta takıbı gorurkn hamıleymısım ztn. rahım fılmının 2. ayında hamıle kalmıs oldum yanı ttlım. doktor cok onmlı strese sokmıcak senı. esımde varıkosel vr bnm tek tupum kapalı sankı ole bısy yokmus gb dvrndı bana motıve ettı sukur rbbmde verdı. ama cok dualar kuranlar bebek duları hacet duları herseyler yptım okudum. sukur rbbmde kabul ettı verdı.ıns olmayan herkese nasıp eder....

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim. Bu ay bende rahim filmi çekildim. bir tanesi tıkalıydı film sırasında açıldı. olumlu bir gelişme olursa bende mutlaka yazacağım buraya :)

önce 1 ay klomen kullandım.sonra rahim filmi çektirdim.1 ay pregon iğne kullandım doktorum sıkı takip etmediği için yumurtalık aşırı tepki verdi çatlatma iğnesi olamadım ve şiddetli kanamam oldu.sonra doktor değiştirdim.tekrar 1 ay klomen kullandım.2.ay günde 3 klomen kullandım ve hamile kaldım.yani klomenle hamile kalabilecekken hem bir sürü masraf yaptım hem bir sürü ağrı çektim kanamam oldu.yani doktor seçimi çok önemli dikkat edin.tabi başıma gelenler bununla da sınırlı kalmadı.pkoluların yumurtalıkları normalden büyük olurmuş bir de yumurta geliştiren ilaçların etkisiyle daha da büyürmüş.hiç duydunuz mu bilmiyorum yumurtalık dönmesi diye bir şey işte bu ilaçlar ne yazıkki yumurtalığımı döndürdü.32 haftalıkken çok şiddetli bir ağrı ile hastaneye gittim.sağ yumurtalık dönmüş.sezeryana aldılar hemen hem bebeğim erken doğdu hem de sağ yumurtalığımı kaybettim.yani çok dikkatli olun doktor seçimi konusunda.pkoluyum zor hamile kaldım üstüne üstlük bir yumurtalığımı da kaybettim 2. bir bebeğim olur mu hiç bilmiyorum

Arkadaslar mutlu haberler bana da umut oluyor. bende pco hastasiyim iki ayri doktorla bir yildir ugrasiyorum suna kadar klomen catlatma ignesi ile yumurta takibi yapildi olmadi diger dr serophene ile 2 kez denedi ne yazik ki adet bile olamadim. gliforda basladim 7kilo verdim hala progestoronum kotu yumurta olusmuyo eylulde asilama dedi dr ama korkmuyo degilim yine hayal kirikligi yasamak var. adetim duzene girse o bile morel ama olmuyo iste.

bende pko tedavisi görmektektedyim sürekli tedaviler ilaçlar iğneler yumurta takipleri bu zaman kadar 3 aşılama yapıldı eğer bu son aşılamam da tutmazsa tüp bebek yapılcak inş rabbim nasip eder de gerek kalmaz inşş

bende glifor ile 6 kilo verdim

kızlar bende de pcos vardı... cıddı anlamda 3 ay denedık ve 3. ayımızında oldu hem de hıc beklemezken...klomen ıle.....yasım da 31....

maşallah canım ya rabbim istedikten sonra herşey olur allahım bebeğini sana bağışlasın canım darısı inş benim de başıma olur

selam arkadaşlar
bende tam polikistikover hastasıydım,yıllarca ilaçla regli oldum eviliğimin 3,5 yılındayım ,tam aşılama yöntemine başlayacaktı dr.um,rahim tüpleri filmini görmek istedi tüplerin açık mı kapalımı olduguna dair ve çok şükür birşey çıkmadı,(rahim filmi için verilen ilaç sayesinde kanallar açıldıgından ardından hemen hamile kalındıgını okumuştum bazı köşelerde)...adet tarihimi beklerken aşılama için gittiğimde gebiş oldugumu öğrendik....Rabbim kimsenin içini karamsarlığa düşürmesin,inanın duacı olun arkadaşlar,şuan 11 haftalık yolumuzu aldık inşallah sağlıkla kucağımıza da almak nasip olur

Allahım herkesi bu güzel duygularla taçlandırsın inşallah.

sevgiler

Son düzenleme:

geçmiş olsun.bi şey sorcam bende günde 2 klomen kullandım ama yumurtaları büyütmedi.bi dahaki ay 3e çıkaralım olmadı iğne yaparız dedi.ben bu ay gitmedim dr.bi daha ki ay gitcem kısmetse.şunu merak ediyorum.2 klomenle hiç büyümeyen yumurta 3 klomenle nasıl büyüdü.herhangi bir kür falanda uyguladınmı

kızlar bende de pcos vardı... cıddı anlamda 3 ay denedık ve 3. ayımızında oldu hem de hıc beklemezken...klomen ıle.....yasım da 31....

gözün aydın, tebrik ederim...bende tedavi olmaya başladım ama ilk klomen tedavisiyle yumurtalarım büyümedi.bi daha ki ay 3 e çıkarcak.senin ilk kullanmandamı oldu onu merak ettim

gözün aydın, tebrik ederim...bende tedavi olmaya başladım ama ilk klomen tedavisiyle yumurtalarım büyümedi.bi daha ki ay 3 e çıkarcak.senin ilk kullanmandamı oldu onu merak ettim

benım vucudum klomene cevap verıyordu yumurtalarım ıstenen buyukluge gelıyordu. ılk ıkısınde tutmadı. ılk ıkısınde ovıtrelle catlatma ıgnesı oldum doktor ılıskı onerdı ama ozellıkle ılkınde dedıgı saatler dısında yapmadık. ıkıncısınde de daha fazla ılıskıye gırdık gene olmadı. ama ucuncude azmettım:)) adetın 5. gununden 31. gunune kadar ıkı gunde bır yanı gunasırı calıstık. ben 33 gunde bır adet oluyorum yanı son gune kadar nerdeyse calıstık ve o ay oldu. sukurler olsun. darısı basınıza bu gece ısteyen herkese allah ınsalah evlat nasıp eder dıye dua ettım.ayrıca ucuncu kullanmamda gunde 2 tane ıctım snırım ve sansım arttı ıkı yumurtam olmustu.. ustelık doktor bana pcos oldugu ıcın belkı 3 5 yıl olmaz ama enınde sonunda olur gec olur ama olur yanı demıstı ve o ay oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…