Pre-par kullananlar ??

BaBy_LoVe

Seviyo & Seviliyo
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
595
3
296
Antalya
Kızlar bende ikiz bekliyorum.Dün doktorum beni Pre-par ilacına başlattı.
sabah akşam tok karnına alıyorum,ama bu ilaç beni mahvettii:gitme:sanki boğazımda yanma,midemde yanma yaptı.gece aradabi uyyabiliyordum ,şimdi hiç uyyamadım..
Nolur bunu kullananlar varsa bana yardım etsin..Hangi saatler arasında alıyosunuz?diğer vitaminlerle yiğceklerle alınması yasakmmı..Ben hangisinni hangi saatte içeceğimi şaşırdım:sm_confused:..

canımm mrb.ben 20.haftamdan beri kullanıyorum..sabah akşam ve gece yatarken..pre-par dan önce nidilat diye bi ilaç kullanmıştım o bende çok yan etki yapınca doktorumun tavsiyesiyle prepara başladım,36.haftamdayım halada devam ediyorum..Bende bi yan etkisi olmadı..Mide yanması belki hamileliktende olabilir..Sağlıklı hamilelikler..

bende son 1 ay kullanmıştım ama prepar normalde ağır bi ilaç zaten doktoruna danış böyle bi etki yaptığını anlat belki değiştirebilir .

canımm mrb.ben 20.haftamdan beri kullanıyorum..sabah akşam ve gece yatarken..pre-par dan önce nidilat diye bi ilaç kullanmıştım o bende çok yan etki yapınca doktorumun tavsiyesiyle prepara başladım,36.haftamdayım halada devam ediyorum..Bende bi yan etkisi olmadı..Mide yanması belki hamileliktende olabilir..Sağlıklı hamilelikler..

bende son 1 ay kullanmıştım ama prepar normalde ağır bi ilaç zaten doktoruna danış böyle bi etki yaptığını anlat belki değiştirebilir .

cevabınız için teşekürederiiiiiim..inanın okadar kötüyüm kii inatla reflü şurubu almak istemediğim için direniyorum resmen.YETERİNCE dışarda ilaçtı,vitamidi yok ciğer geliştirici oluyoruz bide şurup alırsam vijdanım sızlar diye düşünüyoruum..şimdiden bebişlerime ilaç yüklüyoruzya hayırlısı olsun bakalım..inşallah bir zararlarını görmeyiiiiiz..
tekrar sağolun ..az da olsa öğrenmek istedim ne gibi yan etkileri var..

cevabınız için teşekürederiiiiiim..inanın okadar kötüyüm kii inatla reflü şurubu almak istemediğim için direniyorum resmen.YETERİNCE dışarda ilaçtı,vitamidi yok ciğer geliştirici oluyoruz bide şurup alırsam vijdanım sızlar diye düşünüyoruum..şimdiden bebişlerime ilaç yüklüyoruzya hayırlısı olsun bakalım..inşallah bir zararlarını görmeyiiiiiz..

Haklısın insan tedirgin olyor ama o reflü şuruplarını almadan bir sakınca yok. Sen doktoruna da sor ama aynı şeyi söyler. Çünkü o şuruplar kana karışmıyor. Midede jel kıvamına gelip mide sıvısının yukarı kaçmasını engelliyor ve bağırsaklarda ya da midede sindirime girmeden vücuttan atılıyor. Yani bebeğe ulaşmıyor. Eğer mide kaynaması çok yaşarsan yemek borun kalıcı olarak tahriş olabilir. Tedavisi çok zorlaşıyor o zaman.

Haklısın insan tedirgin olyor ama o reflü şuruplarını almadan bir sakınca yok. Sen doktoruna da sor ama aynı şeyi söyler. Çünkü o şuruplar kana karışmıyor. Midede jel kıvamına gelip mide sıvısının yukarı kaçmasını engelliyor ve bağırsaklarda ya da midede sindirime girmeden vücuttan atılıyor. Yani bebeğe ulaşmıyor. Eğer mide kaynaması çok yaşarsan yemek borun kalıcı olarak tahriş olabilir. Tedavisi çok zorlaşıyor o zaman.

ciddimisiin kalıcı olabileceği aklıma gelmemiştiiii.evet doktorum söyledi yazıcaktı da ben istemeyince sen bilirsin dedi..olmazsa eşime aldırayım bişeyler:umursamaz: of yaaa..sanki boğazımda bir yılan var kalınca ne yutabiliyorum nede çıkarabiliyrumkafamçokkarıştı..son bir ay verdi doktorum allah inşallah sağ sağlim doğurmama nasib eder.çok zorlanıyorum çook 6 aydır hiç uyyamıyorum:gitme:

SAĞOL BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TŞK.

ciddimisiin kalıcı olabileceği aklıma gelmemiştiiii.evet doktorum söyledi yazıcaktı da ben istemeyince sen bilirsin dedi..olmazsa eşime aldırayım bişeyler:umursamaz: of yaaa..sanki boğazımda bir yılan var kalınca ne yutabiliyorum nede çıkarabiliyrumkafamçokkarıştı..son bir ay verdi doktorum allah inşallah sağ sağlim doğurmama nasib eder.çok zorlanıyorum çook 6 aydır hiç uyyamıyorum:gitme:

SAĞOL BıLGıLENDıRDıĞıN ıÇıN TŞK.

Rica ederim. 30. haftamdayım ben de çok yaşıyorum mide yanmasını. Hele bazı günler su bile geçmiyor. Sanki futbol topu yutuyorum. Ama doktorun hangi ilacı verdiyse onu kullan. Her mide yanması şurubu aynı olmayabilir. ıçeriği farklı olabilir. Mutlaka doktoruna sor tekrar.

Rica ederim. 30. haftamdayım ben de çok yaşıyorum mide yanmasını. Hele bazı günler su bile geçmiyor. Sanki futbol topu yutuyorum. Ama doktorun hangi ilacı verdiyse onu kullan. Her mide yanması şurubu aynı olmayabilir. İçeriği farklı olabilir. Mutlaka doktoruna sor tekrar.
tamam mutlaka dikkatte alıcam..
allah yardımcın olsun senindee rabbim kurtarsın bizi sağ sağlim evlatlarımızla beraber.teşekürederim eksik olmaa..:1hug:

pre-par çok ağır bir ilaç.
yan etkisini engellemek için bile ilaç vermişti bana doktor.
iki tane içtim aşırı çarpıntı ve aşırı titreme yaptı.
bir daha kullanmadım.
hiçbişiycik de olmadı bebeğime
kızım 3.5 yaşında şu anda.
onu bana kullandıracak olan doktorun kafasınaalsanaalsanasmile
sinir oluyorum bu leblebi çekirdek gibi ilaç yazan doktorlara.

canım benimde dr.bana pre par verdi.3 Saatte yarım al dedi.ama gece yatmadan içme çok rahatsız eder dedi.
Çarpıntı yapıyor birde,onun içinde ayrı bir ilaç verdi.

ben ikiz beklemiyorum ama küçük bir erken doğum riski olduğu için sabah akşam yarım alıyorum prepar.
doktorum çarpıntı yapabileceğini ilacı aldıktan sonra dinlenmem gerektiğini söyledi ama henüz öle bir etkisi olmadı.
ayrıca şunla bunla alma diye birşey de söylemedibilmiyorumkismile

canım 20 gün boyunca kolumdan serumu hiç çıkmamıştı biri bitti biri takıldı midem için ilaç kullandım doktorum verdi insanın psikolojisini de bozuyor gerçi ben sürekli yedim endişelenme aslında doğumu gecikitiriyorr

24 .haftadan doguma kadar bende kullandım bu ılacı gunde 6 kez ıcıyordum nıdılatla beraber.seruma da karıstırdılar ıgnesını 1 hafta boyunca serumu kolmdan cıkmadı kasılmalar azalınca hapına baslatmıstı dr um.yalnız ınanılmaz carpıntı ve tıtreme yapıyor bırde bogazda ınanılmaz kuruluk yapmıstı bende

bende aşırı çarpıntı yaptı..dozu azalttılar..serum şeklinde vermişlerdi preparı...

pre-par çok ağır bir ilaç.
yan etkisini engellemek için bile ilaç vermişti bana doktor.
iki tane içtim aşırı çarpıntı ve aşırı titreme yaptı.
bir daha kullanmadım.
hiçbişiycik de olmadı bebeğime
kızım 3.5 yaşında şu anda.
onu bana kullandıracak olan doktorun kafasınaalsanaalsanasmile
sinir oluyorum bu leblebi çekirdek gibi ilaç yazan doktorlara.

Maşallaah allah kızınızı bağışlasın:nazar: evet malesef bende ilaçlara çok karşıyım 26 yaşındayım tek aldığım ilaç aspirindir oda 40 yılda bir.şimdi ise bünyem bu ilaçlara karşı çok dirençli olmasına rağmen beni sarsıyolar..başka çarem yok doktorun al dediğini yapmak zorundayım:umursamaz:

canım benimde dr.bana pre par verdi.3 Saatte yarım al dedi.ama gece yatmadan içme çok rahatsız eder dedi.
Çarpıntı yapıyor birde,onun içinde ayrı bir ilaç verdi.

ben ikiz beklemiyorum ama küçük bir erken doğum riski olduğu için sabah akşam yarım alıyorum prepar.
doktorum çarpıntı yapabileceğini ilacı aldıktan sonra dinlenmem gerektiğini söyledi ama henüz öle bir etkisi olmadı.
ayrıca şunla bunla alma diye birşey de söylemedibilmiyorumkismile

canım 20 gün boyunca kolumdan serumu hiç çıkmamıştı biri bitti biri takıldı midem için ilaç kullandım doktorum verdi insanın psikolojisini de bozuyor gerçi ben sürekli yedim endişelenme aslında doğumu gecikitiriyorr

bende aşırı çarpıntı yaptı..dozu azalttılar..serum şeklinde vermişlerdi preparı...

bende sabah yarım akşam yarım alıyorum ,ama inanın 2 gündür feleğim şaştı..okadar güzel bir hamilelik geçiriyodumki nazar değdi diyebilirim..son günüme kadar herşeyi kendim aldım geldim hiç bir eksiğim yok allah şükkür ev temizliğim olsun herşeyi kendim yapıyordum.amaaaa bu son 2 günüm sanki dövmülşerde heryerimi, halsizim, sanki antalyayı ayakta yürümüşümde yorgunum .ve dediğiniz gibi boğazımda bir kuruluk.ya nekadar zorlanıyorum ,artık belkide son günlerimi bende hastanede serumla geçiricem büyük ihtimalde yoksa sofrada bile oturamıyorum halsizliğimden.busefer çocuklarda beslenemeyinceee galiba onlar benden sömürüyolar:gitme:of oof içsen bir dert şu ilacı içmezesn bir dert:a015: allah hepimizin yardımcısı olsuuuun..

Bende 22.haftadan itibaren günde 4 defa kullanmıştım.Çarpıntı,sıcak basması yaptı bendede.Yanında isoptin diye bir ilaç verdi.Çok ilaç içiyorum diye kullanmadım bile isoptini.Çarpıntılarımla,sıkıntılarımla,kasılmalarımla çoook zor bir dönem geçirdim ama değdi.ıki meleğim artık benimlee.

benim kızım olacak ikiz annesi değilim ama ben de bu ilacı 14. haftamda serklaj yapıldığından beri içiyorum, önce serumla verdiler hastanede 2 hafta sonra evdee 28. haftaya kadar 6 saatte yaeım tablet içtim şimdi 4 saatte yarım tablet içiyorum, yan etkilerine alıştım sanırım :) kızım zamanında gelsin yeter deyip içiyorum küt küt....bebişe yan etkisi olurmu diye korkmuştum ama olsa drlar bu kadar yaygın kullandırmazlar...herkese sağlıklı günler...

herkes son haftalarında kullanmış galiba 18. haftam bitti 2 gündür bebeğim aşağıya inmiş kasılmalar yaşıyorum hastaneden yeni çıktım. hastanedeyken serumunu verdiler şimdi de 3 saatte 1 içmem gerektiğini söyledi doktor. umarım bu ilaç işe yarar bebeğimi sağlıcakla kucağıma alabilirim:( çok mutsuzum:(

Back
X