Premature Bebekler Preeklampsi geçiren anneler!!!2.bebeği düşünüyormusunuz???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
annemelrım hem okuyorum hemde aglıyorum yazılarınız ve basınızdan gecenler gercekten cok zor bu hastalık oakadar sınsı bır hastalıkkı ne bır caresı nede bır nedenı var o kadar lanet bır hastalıkkı anne ıle bebegını ayıryor acımazsızca. benım yavrumu kaybedelı tam 73 gun oldu bu hastalık benı bebegımden ayırdı ve tekrar hamıle kalmak ıstıyorum amam tekrar aynı acıları yasamaktan korkuyorum tekrar aynı acıları yasmaktan korkyorum preaklamsı gecırıp ve tekrar anne olan arkadaslarıma seslenıyorum nasıl brı yol ızledınız. deneyım ve tecrubelerını paylaşırsanız sevınırım.....

canım allahım sabır versin bende bu illeti yaşadım 2006 yılında 26 haftalık doğum yaptım 780 gr ağırlığında 2.5 ay küvözde kaldı rabbime şükürler olsun bebeğimi bana bağışladı kızım kardeşi olmasını çok istedi öncelikle iyi bir perinataoloji uzmanına gitmelisin mutlaka genetik testlerini yaptır bunlar trombofoli paneli testleri diye geçer ben yaptırdım kanda pıhtılaşma sorunu çıktı tüm gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne yaparak 2. bebeğimi sorunsuz bir şekilde kucağıma aldım darısı sana olsun umutsuzluğa kapılma tedavisi var sadece iyi bir doktor bulmalısın

yorumun ıcın cok tesekkur ederım canım. dediğiniz testleri yaptırdım ama hala sonuş alamadım geç çıkan bir tahlil olduğunu söylediler. kadını yine kadınlar anlar, o hastalığı yaşayanlar anlar bizim duygularımızı sen gibi ben gibi.... insallah ikinci çocuğuma hamile kaldığımda size bu gğzel haberi vereceğim ama aklımdan bebegım hıc cıkmıyor, ve halime kaldığımdan kaybetme korkusundan ne yapacağımı bilemiyorum. doktoruma güveniyorum ama bana 1 sene bekle dedi.

bu testler mailyeti yüksek testler yaptırmana sevindim çıkınca paylaş elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım kaybınız daha yeni 1 sene beklemen lazım zaman su gibi akıp geçsin ve bize güzel haberlerini verirsin inşallah

Ege Üniversitesinde 32. Haftada preeklampsiden bebeğim alındı. 3 kg 52 cm doğdu. 49 gün yoğunbakımda kaldı. Allaha Şükür kızım nisanda 3 yaşına girecek. 2. yi düşünüyorum. Yorumları okuyunca korkularım azaldı. Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Merhabalar......ben temmuz 2013 te 1 yıl kullandığım doğum kontrol hapını bıraktığım ay hamile kaldım.....hamileliğimin ilk aylarında hiçbir sıkıntı yaşamadım....ne mide bulantısı ne yorgunluk....sadece çok fazla uyuyordum ki zaten uykuyu çok severim kimseyi şaşırtmıyordu uyumam.....kan değerlerimi görenler inanamıyordu.....doktorum süpersin diyordu başka bişey demiyordu....kontrollerim düzenli yapılıyordu....tansiyonum hep 11/6 falan çıkıyodu.......kasım sonunda 4lü test sonucunda açık nöral tüp defekti riski çıktı.....kendi doktorum dışında riskli gebelik uzmanı da kontrol etti sorun yok dediler......ama riskli gebelik uzmanı damarımda direnç gördü, gelişim geriliği ve preeklamsi riski yüksek diye rapor yazdı doktoruma, ki daha doppler haftası gelmemişti doktorum haftasını bekliyordu......sonra kendi doktorum da baktı damarlarıma evet problem başlamıştı....coraspin, iğne ve balık yağı hapı kullanmaya başladım.........20. hafta civarında (bazı gebelerde 20. hafta damardaki direnç kendiliğinden düzelebiliyormuş) damardaki dirençte bir gelişme olmayınca beni üniversite hastanesinde bi prof a yönlendirdi.....prof muayene etti, tansiyonumu ölçtü 14/09 çıktı tansiyonum......beni kendi üniversitesine yönlendirdi yatış yapılmasına dair rapor yazdı.....aynı gün gece üniv. hastanesine yatışım yapıldı......bana hem kendi doktorum hem riskli gebelik uzmanı doktor hem de prof hem de üniv.tede beni takip eden doçent ayrıntılı şekilde hem karşılaşabileceğim riskleri hem de preeklamsiyi açıkladılar......tansiyonum 18/12 e çıkıyordu ama en küçük bi farklılık yoktu vücudumda......o yüzden de hiç farkına varamadım aslında durumun ne kadar kötü olduğunu........ben hep kızıma odaklanmıştım çünkü artık anne karnında gelişim geriliği başlamıştı....beslenemiyordu.....hastanede 1 aya yakın kaldım.....çok zordu ama hala umudum vardı....benimle ilgilenen iletişimde olduğum tüm doktorlar 28. haftaya kadar dayanabilirsek bebeğin yaşama şansı yükselir diyorlardı.....nohut derdik kızıma, hastanenin dilindeydi her kapımı açan doktor, hemşire, personel diren nohut derdi......bu arada hastanede yatarken boyun fıtığı atağı geçirip, amip kisti kaptım bayaa şanssızlık yaşadım......ve şişliğimi anlatamam.....sabahları göz kapaklarımı ellerimle ayırıp görmeye başlıyordum.....ama gerçekten sıkı takip altındaydım ve doktorlarıma çok güveniyordum inanın hiç korkmadım tek derdim kızımdı....hergün kan sulandırıcı iğne, coraspin, tansiyon ilacı (günde 4 defa) ve balık yağı hapı kullanıyodum....son hafta saat başı ölçülen tansiyonum 15 dakikaya bir ölçülür oldu, nst çok sık çekiliyordu ki hala anlamıyordum sanırım insan benim başıma gelmez diye düşünüyo, algısı bozuluyor.......ve 24 saatlik idrarda protein atımım 1900lere çıktı........2 ocak perşembe sabahı beni ultrason muayenesine aldılar doçent her zamanki güleryüzlülüğüyle akım tamamen kesilmiş, pazartesiye kadar doğum planlayacağız, yenidoğan yoğun bakımla görüşeyim dedi.....aynı gün doğumhaneye indirip, magnezyum vermeye başladılar ve 14.30 da beni bi anda ameliyata aldılar...25+5 teydim.........kızımın sesini duydum ki 565 gr doğdu sesinin cılızlığını siz düşünün......beni ameliyattan sonra 24 saat daha karanlık odada tuttular, uyuttular......kızım küvezde yenidoğanın maskotu olmuş bu arada......doktorum ameliyattan çıkınca anneyi kurtardık demiş ki hala benim ölüm riskimin farkında değildim ben.......52 saat yaşadı, sütümden vermişler kızıma....4 ocakta gitti beni bırakıp.....çok üzüldüm bi taraftan sağlıksız olması daha kötü böylesi hayırlıymış diye şükrettim bi taraftan neden böyle oldu diye ağladım.......hala ağlıyorum sürekli mezarına gidiyorum.......içimdeki yangın sönmedi......bebeği gören herkes, doktordan hemşiresine ki ben sadece 10 dakika gördüm küvezde, çooook güzel bir kız dediler.......yaşlılar bu dünyanın değil öteki tarafın güzelliği olur yaşamıcak bebekte derler ki doğruymuş......kızım gittikten sonra hala berbat durumdayım ama toparlamaya çalışıyorum.....2 doktorum da 6 ay sonra tekrar bebek düşünebilirsin dediler bana.....ne preeklamsi olacak diyebiliriz bi dahaki sefere ne de olmucak diyebiliriz dediler.......gebelikte görecez dediler.....ama gebelik düşündüğüm tarihten 2-3 ay önce asprin ve folik aside başlamam gerekiyomuş, gebelik başlangıcında da iğneye......ben doktorlarıma çok güveniyorum......inanıyorum ki bi daha aynı şeyleri yaşarsam doktorlarım yanımdayken bana bişey olmayacak ve bebeğim için herşey yapılacak......çünkü yaşadığım süreçte doktorum da şunu yapmadı hiç demedim.....aksine bana sürekli moral verip, destek oldular....atağa girmediğim için şanslıyım ki üniv.tedeki doçent Aysun hanım ın özeni sayesinde girmedim atağa.........preeklamsi kötü bişey, benden kızımı aldı, ne sebebi var ne çaresi ama umudumu yitirmiyorum hiç.....çünkü o zaman ayakta kalamam.......

merhabalar eylül 2012 de bende preklampsı sonucu 34 haftalık doğum yaptım.1950 dogdu kızım 1750 ye dustu...
bende ıkıncı bebegı düşünüyorum ama ansıyon ılacları tırıoıd günde 12 ılac ıcıyordum..korkuyorum kızım benım yanımda ama yıne aynı seylerı yasayıp bu sefer bu kadar sanslı olamazsam

2009 yilinda 31 haftalik hamileyken bebegim 29 haftalik gorunuyordu.direnc vardi damarda.doktorum hastaneye yatmami olurse sana zarar vermeden aninda mudehale edebiliriz demisti.ben yatmadim kaderimde ne varsa yasarim dedim.imza attim ama bir sartla her pazartesi gidip doppler e giricektim.her pazartesi gittim doppler e nst ye girdim.kizim masallah cok hareketliydi ama beslenmesi sıkıntılıydi ve artik tansiyonum cikiyor odem baslamisti.ve bunu bir hemsire fark etti yuzume bakip senin odemin var hemen tansiyon a bakalim deyince artik herseyin ters gittigini anladim.tansiyonum cikiyor acil de dil alti alip eve geliyordum.yatis i kabul etmiyordum.en son tansiyonum cok cikinca mecbur kaldim yatmaya.1 hafta takip edilecektim.33+4 gunluk olmustuk.yattim o gece ciger gelistirici igne vurdular.odaya nst getirdiler surekli ondaydim.ve artik sancimda baslamisti.bebegimin kalp atislari bi anda dusmeye baslayinca hemen sezeryan a alindim.4 cm acilmada vardi ama daha onceden gecirdigim opresyondan dolayi normal dogum yapamiyordum zaten bebegimde kaldiramazmis.o kadar beslenememesine ragmen 2.160 gr bi kizim oldu.hic bir problemi yoktu ve 2 gun sonra evimize geldik.suan 4 yasinda cok sukur.2.cocugu hep istedik kizimdan sonra hic korunmadik kayiplarim da oldu.en son 2.melegime hamile kaldigimi ogrendigimde cok problemli bir hamilelik daha gecirdim.kanamalar enfeksiyonlar.olsun tansiyonum cikmiyor ya diyordum ki 32.haftada basladi yine.sukurki o haftalara gelebiliyordum.ilac kullaniyordum zaten.en son suyum sizmaya basladi 3 gun sizdi hemde fazla fazla.dr a gittigimde doppler istedi.ters akim baslamisti suyumda bitiyordu.dr um sabah doguruyorsun deyince sok oldum 34+3 gunluktu daha.dr um ölür yoksa kilosu iyi disarda daha kolay buyur deyinxe baska carem yoktu.o gece yattim nst baglandi yine yavruma bisey olmasin diye sukur ki sabah a kadar dayandik.sabah sezeryan oldum.2.170 gr bi kizim daha olmustu.ama bendeki enfeksiyon ona gecmisti ustelik üc gün suyum geldigi icin daha cok enfeksiyon olmustu kuzumda.7 gun yogun bakimda kaldi. Onuda atlattik.simdi biri 4 yasinda biride 2 aylik olmak uzere dunyalar guzeli 2 kizim var.asla umudumu yitirmedim.hep dua ettim kaderim neyse onu yasarim dedim.simdi ikisinede bakip iyiki dogurmusum diyorum.iyi bir dr her zaman kurtaricidir.ilk melegimi ankara da devlet hastanesinde dogurdum ozelden farksizdi.dr iyiyse devlette ozel de bana gore farksizdir.onemli olan isin ehline denk gelmek...

özelde mert göl,devlette ege üniv gidin riskli gebelik uzmanına..

merhaba , yazdıklarınızı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım benimde durumum sizin gibi.. 22+2 gunlukken ayrıntılıda damarlarımda direnç görüldü..ama ben hafta olarak ilerlediğim için bebeğe zarar olmayacağını ancak benim için tehlike olacağını söylediler.. şuan kilo vermeye çalşıyorum.. kendi doktorum abartılcak bişi olmadığını aylık kontrollere devam dedi.. ama sizin yasadıklarınız beni çok etkiledi ve pztsi ege univ gideceğim karar verdim.. cleaxsan iğne zaten kullanıyordum ayrıntılıyı yapan doktor ek olarak coraspine başlamalısın dedi.. balk yağı kullan diyen olmadı gerçi ben balık tüketen biriyim belkide extra vermek istemediler bilmiyorum. birde benim tansiyonum yükselmiyor aksine habire düşüyor hamile kalmadan önce 12/8 iken hamileyken 10/6 idi şimdilerde ise 8/4 çıkıyor.. her itimale karşı turşu gibi tuzlu yiyecekleri kestim.. ama vucudum ödemli işte her yanım şiş..

Rabbim tez zamanda yeniden hamile kalmanızı nasip etsin...sizin için kötü bi tecrübe olmuş umarım bundan sonrası için güzel haberlerle gelirsiniz buraya.. aysun hanımı biliyorum tüp bebekte benimle ilgilenmişti sağolsun.. ben kolay hamile kalamıyorum 7 yıllık evliyim 4 düşüğüm var öncesinde..kızımı kaybetmek istemiyorum açıkçası

Doğumumun üzerinden 2 ay geçti ve ancak kendimi biraz toparlayip yazabiliyorum. Hamileligimin 5. Ayindan sonra zamanim hep buradaki yazıları okuyip kendimden biseyler bularak geçti. Yillarca bebek istedim. Hemde cok. Herseyde ilk duam buydu. Bir dünya testler tedaviler ameliyat derken endometriozis rahatsızlığı sebebiyle olmadığını öğrendim. Ameliyat oldum sonrasinda tüp bebege başvurdum. Cok şükür uzun denemeler yapmam gerekmedi ilk denememde ikiz bebeklerim tuttu. Kiz bebeklerim hemde :) Cok mutluydum ama cokta korkuyordum. Sanki hep bisey olacak bebeklerime diye korkuyla gecirdim zamanimi. Bebeklerimin arasındada büyüklük farki vardi birisi cok geriden geliyordu ben ona bisey olacak diye korkuyorum Derken birgün tansiyonum yükselmeye başladı. Doktorum ecoprin başladı. 24.Haftada karaciğer enzimlerim yükselmeye başladı. Trombositlerim düşmeye başladı derken kaşınmalar başladı. Gebelik kolestazi teşhisi koyuldu ama bir yandan da durumum hellp sendromuna dogru gidiyordu. Artik geceler uykusuz oldu. Zaman zehir oldu. Bebeklerimin ve benim hayatimin riskte oldugunu her an doktorlar tekrarlamaya basladi. Doktor kontrollerim haftalik oldu. Bir yandanda bebeklerimin arasi git gide açıldı aralarinda tam 6 hafta büyüklük farki oldu. Küçük kızımın yasama ihtimali yoktu doktorlara göre artik. çünkü cok erken bir dogum olacakti bu anlaşıldı. kilosu büyük olan kızım bile çok küçüktü digerine hic şans vermiyorlardi. Durumum cok riske girince hastaneye yatırıldım 10 gün yattiktan sonra enzimler tavan yapınca ameliyata girdik.

Riskli bir ameliyatti tansiyonum yükselmiş. Ama çok şükür sag saglim kurtulduk. Bebeklerim küveze alindi. Karanlık odada kaldım 5 gün. Bebeklerimin biri 1560 gram biri 500 gram dogdular 31. Haftada. 1 ay sonunda kilosu büyük olan bebeğim geldi evine 500 gram olan kizim hala küvezde. Ama iyi.. 1600 gram oldu. Hersey daha iyi olacak inşallah. Ama birdaha anne olabileceğimi sanmıyorum. Allah verirse ne olur bilemem ama ben cesaret edebileceğimi sanmıyorum. Tekrar ayni.seyleri yaşama ihtimali cok korkutucu. Hersey bugün yaşanmış gibi. Acı veren seyleri unutmak kolay olmuyor. Cok uzattiysam kusura bakmayin ama yasadiklarimi daha kisa anlatamadım. İnşallah Allah hepimize sağlık versin

izmirdeyim ben.. ahh bende hiç okumazdım ama şimdi bu durum başıma gelince insan ister istemez bakıyor bide acemlilik olunca ne dir ne değildir kestiremiyor insan hani burdan okuyayım diyor belirti arıyor kısaca haklısınız tabikide.. bu çarşamba tekrar dopplere giricem egede.tansiyonum tuzu tamamen kestiğim için düşük şu sıralar..en son sadece 1 lokma turşu yemiştim bişey olmaz yaa mantığıyla ve fırlattı yukarı 14lere kadarda zor düşürdük 2günden beride şiddetli karın ağrısı ve vajinal kasılmalarım vardı aklım çıktı erken doğum yapıcam diye çok korktum.idrarımı ancak 9saat sonra geldi diyebilirim ,okadar su içiyorum hiç wcye gitmedim tuhaf. sabah biraz vardı ama şimdilerde kalmadı ne sancı ne kasılma çok şükür.. birde ben 17.haftada (21 ocakta) amniyosentez yaptırdım onunda etkisi vardır muhakkak bu erken kasılmaların.aslında çok düşünüpte kafaya takmamaya çalışıyorum,günlük hayatıma devam etmeye çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez.. 1saatın üzerinde ayakta kalırsam hemen vajinal kramp ve kasılmalarım başlıyor genelde çarşıya çıkıpta uzun süre yürüsem yada ayakta kalırsam oturamazsam gibi..
hee bu arada egedeki doktor bana coraspini boşuna içme sana faydası olmaz dedi..boşu boşuna tüketme dedi.. ee ben ne kullanıcam peki? zaten coraspini içmeye başlamamla bebeğimin hareketlerini hissettim ben..önceden hiç hissetmiyordum .bebeğim çok hareketsizdi..sürekli uyuyo gibiydi.. ayrıntılıya bakan doktora 15-20dk dil döktümde öylelikle ehh hadi seninde dopplerine bakalım dediler.. ben farkına varmasam umurlarında değil..özeldeki doktorlar hem dünyanın parasını alıyorlar hemde ilgilenmiyorlar.. devletteki doktorlara bu yüzden her zaman öncelik vermişimdir ben.egedeki doktor coraspin içme desede ben içmeye devam ettim.. içmediğim zamanlarda bebeğimin hareketlerini hissettmiyorum çünkü.. ,
ege üniv hast. gitmesem demekki vay halime benim!

inşallah sizden cevap alabilirim bende help senrdomu yaşadım siz bebeğiniz kendi sütünüzle besledinizmi ilk doğduğunda ben bebeğimi 6,gün kaybettim kendi sütümle beslediler bazı insanla aklımı bulandırıyor şuan hamileyim süt zehirleyici olabiliyormu diye merak ediyorum

başın sağolsun, ben 2 defa hellp send yaşadım, ilk bebeğim 30 saat sonra cennete uçtu, erken doğduğu için 2, gebeliğimde yine hellp sendromu yaşadım bebeğim 26 haftalık doğmuştu, küvezde kaldı, sütümle besledik, şuan 3,5 yaşında , öyle bişey olmaz anne sütü zehirler diye, ben hem anneyim hemde hemşireyim stres yapma, 40 hafta doğurmayı nasip etsin Allah

Merhaba arkadaslr bnmde bir ay once preeklampsiden dolayi 25+5de 500 gr kizimi sezeryanla almak zorunda kaldilar iki hafta kuvezde kaldi kizim sonra kaybettik cok zor bir durum ilk gebeligmde dusukle sonuclandi.Tekrar zamani gelince br cocugm olsn ck istiyrm ama cesaret edebilir miyim diye dusunuyrm.ins Rabbim herkese hayirlsiyla saglikli bir coxuk nasip edr

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

herkese merhaba bebeğini kaybeden arkadaşlara da sabırlar diliyorum.

ben ilk hamileliğimde preeklampsi yaşadım ikiz bebeklerim 33.haftada erken doğmak zorunda kaldılar bu yüzden.1 aya yakın küvözde kaldılar.onlar 3 yaşındayken tekrar hamile kaldım ilk hamileliğim tüp bebekti normal yolla çocuğumuz olmuyordu korunmuyorduk ve Allah'ın takdiri işte.ama ikinci hamileliğimde preeklampsi yaşamadım çok şükür.hemen coraspin başladık,folik asit takviyeli bir ilacı da hamileliğimin sonuna kadar kullandım,düzenli idrar testi ve tansiyon ölçümü yaptırdım ve bu şekilde sorunsuz tamamlandı hamileliğim.ayrıca tuz dan ve tansiyon yükseltebilecek şeylerden de uzak durdum.

Ne guzel siz sansli olanlardanmissinz cocuklarinizi saglikli bir sekilde almissinz elinize.. ve RAbbim ikinci gebeliginizi de saglikli bi sekilde atlatmanizi nssip etmis ins Rabbim bizlerede saglikli bi sekilde cocuk sahibi olmayi nasip edr

amin İnşallah..aslında hamile kaldığımı öğrenince ilk aklıma preeklampsi geldi ama sonra düşünmemeye çalıştım.20.haftaya kadar hiç tansiyon ölçümü dahi yapmadım.yani ilk hamileliğimde yaşadığım o kötü şeyleri düşünmemeye çalıştım ama hep kontrollü oldum.

Allah hiç kimseye bunun tekrarını yaşatmasın İnşallah.

Amin... ben hep gebe kaldigm andan itibaren preeklampsiden korkardm ve basima geldi.. o yuzden gebelikte moral iyi dusunme bence cok onemli.. Tabi kontrollu olmakta lazm ama ne yaprsan yap bazn olmuyr oda Allahin takdiri iste ins Rabbim saglikli gebelik atltp saglikli bi sekilde cocuk sahibi olmayi nasip edr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…