annemelrım hem okuyorum hemde aglıyorum yazılarınız ve basınızdan gecenler gercekten cok zor bu hastalık oakadar sınsı bır hastalıkkı ne bır caresı nede bır nedenı var o kadar lanet bır hastalıkkı anne ıle bebegını ayıryor acımazsızca. benım yavrumu kaybedelı tam 73 gun oldu bu hastalık benı bebegımden ayırdı ve tekrar hamıle kalmak ıstıyorum amam tekrar aynı acıları yasamaktan korkuyorum tekrar aynı acıları yasmaktan korkyorum preaklamsı gecırıp ve tekrar anne olan arkadaslarıma seslenıyorum nasıl brı yol ızledınız. deneyım ve tecrubelerını paylaşırsanız sevınırım.....
canım allahım sabır versin bende bu illeti yaşadım 2006 yılında 26 haftalık doğum yaptım 780 gr ağırlığında 2.5 ay küvözde kaldı rabbime şükürler olsun bebeğimi bana bağışladı kızım kardeşi olmasını çok istedi öncelikle iyi bir perinataoloji uzmanına gitmelisin mutlaka genetik testlerini yaptır bunlar trombofoli paneli testleri diye geçer ben yaptırdım kanda pıhtılaşma sorunu çıktı tüm gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne yaparak 2. bebeğimi sorunsuz bir şekilde kucağıma aldım darısı sana olsun umutsuzluğa kapılma tedavisi var sadece iyi bir doktor bulmalısın
yorumun ıcın cok tesekkur ederım canım. dediğiniz testleri yaptırdım ama hala sonuş alamadım geç çıkan bir tahlil olduğunu söylediler. kadını yine kadınlar anlar, o hastalığı yaşayanlar anlar bizim duygularımızı sen gibi ben gibi.... insallah ikinci çocuğuma hamile kaldığımda size bu gğzel haberi vereceğim ama aklımdan bebegım hıc cıkmıyor, ve halime kaldığımdan kaybetme korkusundan ne yapacağımı bilemiyorum. doktoruma güveniyorum ama bana 1 sene bekle dedi.
merhaba bende 7 ay önce preeklampsi nedeniyle 28. haftalık doğum yaptım. bebeğim 23 haftayla uyumluydu. melek im 10 gün yaşayabildi. şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ama bir bebeğimiz olsun istiyoruz. izmirde yaşıyorum. bana burada tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı acaba..
Merhabalar......ben temmuz 2013 te 1 yıl kullandığım doğum kontrol hapını bıraktığım ay hamile kaldım.....hamileliğimin ilk aylarında hiçbir sıkıntı yaşamadım....ne mide bulantısı ne yorgunluk....sadece çok fazla uyuyordum ki zaten uykuyu çok severim kimseyi şaşırtmıyordu uyumam.....kan değerlerimi görenler inanamıyordu.....doktorum süpersin diyordu başka bişey demiyordu....kontrollerim düzenli yapılıyordu....tansiyonum hep 11/6 falan çıkıyodu.......kasım sonunda 4lü test sonucunda açık nöral tüp defekti riski çıktı.....kendi doktorum dışında riskli gebelik uzmanı da kontrol etti sorun yok dediler......ama riskli gebelik uzmanı damarımda direnç gördü, gelişim geriliği ve preeklamsi riski yüksek diye rapor yazdı doktoruma, ki daha doppler haftası gelmemişti doktorum haftasını bekliyordu......sonra kendi doktorum da baktı damarlarıma evet problem başlamıştı....coraspin, iğne ve balık yağı hapı kullanmaya başladım.........20. hafta civarında (bazı gebelerde 20. hafta damardaki direnç kendiliğinden düzelebiliyormuş) damardaki dirençte bir gelişme olmayınca beni üniversite hastanesinde bi prof a yönlendirdi.....prof muayene etti, tansiyonumu ölçtü 14/09 çıktı tansiyonum......beni kendi üniversitesine yönlendirdi yatış yapılmasına dair rapor yazdı.....aynı gün gece üniv. hastanesine yatışım yapıldı......bana hem kendi doktorum hem riskli gebelik uzmanı doktor hem de prof hem de üniv.tede beni takip eden doçent ayrıntılı şekilde hem karşılaşabileceğim riskleri hem de preeklamsiyi açıkladılar......tansiyonum 18/12 e çıkıyordu ama en küçük bi farklılık yoktu vücudumda......o yüzden de hiç farkına varamadım aslında durumun ne kadar kötü olduğunu........ben hep kızıma odaklanmıştım çünkü artık anne karnında gelişim geriliği başlamıştı....beslenemiyordu.....hastanede 1 aya yakın kaldım.....çok zordu ama hala umudum vardı....benimle ilgilenen iletişimde olduğum tüm doktorlar 28. haftaya kadar dayanabilirsek bebeğin yaşama şansı yükselir diyorlardı.....nohut derdik kızıma, hastanenin dilindeydi her kapımı açan doktor, hemşire, personel diren nohut derdi......bu arada hastanede yatarken boyun fıtığı atağı geçirip, amip kisti kaptım bayaa şanssızlık yaşadım......ve şişliğimi anlatamam.....sabahları göz kapaklarımı ellerimle ayırıp görmeye başlıyordum.....ama gerçekten sıkı takip altındaydım ve doktorlarıma çok güveniyordum inanın hiç korkmadım tek derdim kızımdı....hergün kan sulandırıcı iğne, coraspin, tansiyon ilacı (günde 4 defa) ve balık yağı hapı kullanıyodum....son hafta saat başı ölçülen tansiyonum 15 dakikaya bir ölçülür oldu, nst çok sık çekiliyordu ki hala anlamıyordum sanırım insan benim başıma gelmez diye düşünüyo, algısı bozuluyor.......ve 24 saatlik idrarda protein atımım 1900lere çıktı........2 ocak perşembe sabahı beni ultrason muayenesine aldılar doçent her zamanki güleryüzlülüğüyle akım tamamen kesilmiş, pazartesiye kadar doğum planlayacağız, yenidoğan yoğun bakımla görüşeyim dedi.....aynı gün doğumhaneye indirip, magnezyum vermeye başladılar ve 14.30 da beni bi anda ameliyata aldılar...25+5 teydim.........kızımın sesini duydum ki 565 gr doğdu sesinin cılızlığını siz düşünün......beni ameliyattan sonra 24 saat daha karanlık odada tuttular, uyuttular......kızım küvezde yenidoğanın maskotu olmuş bu arada......doktorum ameliyattan çıkınca anneyi kurtardık demiş ki hala benim ölüm riskimin farkında değildim ben.......52 saat yaşadı, sütümden vermişler kızıma....4 ocakta gitti beni bırakıp.....çok üzüldüm bi taraftan sağlıksız olması daha kötü böylesi hayırlıymış diye şükrettim bi taraftan neden böyle oldu diye ağladım.......hala ağlıyorum sürekli mezarına gidiyorum.......içimdeki yangın sönmedi......bebeği gören herkes, doktordan hemşiresine ki ben sadece 10 dakika gördüm küvezde, çooook güzel bir kız dediler.......yaşlılar bu dünyanın değil öteki tarafın güzelliği olur yaşamıcak bebekte derler ki doğruymuş......kızım gittikten sonra hala berbat durumdayım ama toparlamaya çalışıyorum.....2 doktorum da 6 ay sonra tekrar bebek düşünebilirsin dediler bana.....ne preeklamsi olacak diyebiliriz bi dahaki sefere ne de olmucak diyebiliriz dediler.......gebelikte görecez dediler.....ama gebelik düşündüğüm tarihten 2-3 ay önce asprin ve folik aside başlamam gerekiyomuş, gebelik başlangıcında da iğneye......ben doktorlarıma çok güveniyorum......inanıyorum ki bi daha aynı şeyleri yaşarsam doktorlarım yanımdayken bana bişey olmayacak ve bebeğim için herşey yapılacak......çünkü yaşadığım süreçte doktorum da şunu yapmadı hiç demedim.....aksine bana sürekli moral verip, destek oldular....atağa girmediğim için şanslıyım ki üniv.tedeki doçent Aysun hanım ın özeni sayesinde girmedim atağa.........preeklamsi kötü bişey, benden kızımı aldı, ne sebebi var ne çaresi ama umudumu yitirmiyorum hiç.....çünkü o zaman ayakta kalamam.......
özelde mert göl,devlette ege üniv gidin riskli gebelik uzmanına..
merhaba , yazdıklarınızı okurken gözyaşlarıma hakim olamadımbenimde durumum sizin gibi.. 22+2 gunlukken ayrıntılıda damarlarımda direnç görüldü..ama ben hafta olarak ilerlediğim için bebeğe zarar olmayacağını ancak benim için tehlike olacağını söylediler.. şuan kilo vermeye çalşıyorum.. kendi doktorum abartılcak bişi olmadığını aylık kontrollere devam dedi.. ama sizin yasadıklarınız beni çok etkiledi ve pztsi ege univ gideceğim karar verdim.. cleaxsan iğne zaten kullanıyordum ayrıntılıyı yapan doktor ek olarak coraspine başlamalısın dedi.. balk yağı kullan diyen olmadı gerçi ben balık tüketen biriyim belkide extra vermek istemediler bilmiyorum. birde benim tansiyonum yükselmiyor aksine habire düşüyor hamile kalmadan önce 12/8 iken hamileyken 10/6 idi şimdilerde ise 8/4 çıkıyor.. her itimale karşı turşu gibi tuzlu yiyecekleri kestim.. ama vucudum ödemli işte her yanım şiş..
Rabbim tez zamanda yeniden hamile kalmanızı nasip etsin...sizin için kötü bi tecrübe olmuşumarım bundan sonrası için güzel haberlerle gelirsiniz buraya.. aysun hanımı biliyorum tüp bebekte benimle ilgilenmişti sağolsun.. ben kolay hamile kalamıyorum 7 yıllık evliyim 4 düşüğüm var öncesinde..kızımı kaybetmek istemiyorum açıkçası [/QUOT
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için....umarım sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz kızınıza.....ya insan başıma gelmez zannediyor ama ne hikayeler var olmaz denen şeyler oluyor.....ben artık bazen başıma geleceklere müdahale şansım olmadığını acı bir şekilde öğrendim......içimde tutamadım kızımı değil yaşamasını sağlamak......ama bunda da mutlaka benim için bir güzel yan vardır.....bi de sizden ricam yapabiliyorsanız bu sitede yazılan benim hikayem gibi olumsuz sizi üzecek yazıları okumaktan vazgeçin....ben çok okudum ve sanki olumsuz şeyleri üzerime çekmişim gibi hissediyorum......bu arada siz hangi şehirdesiniz....
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için....umarım sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz kızınıza.....ya insan başıma gelmez zannediyor ama ne hikayeler var olmaz denen şeyler oluyor.....ben artık bazen başıma geleceklere müdahale şansım olmadığını acı bir şekilde öğrendim......içimde tutamadım kızımı değil yaşamasını sağlamak......ama bunda da mutlaka benim için bir güzel yan vardır.....bi de sizden ricam yapabiliyorsanız bu sitede yazılan benim hikayem gibi olumsuz sizi üzecek yazıları okumaktan vazgeçin....ben çok okudum ve sanki olumsuz şeyleri üzerime çekmişim gibi hissediyorum......bu arada siz hangi şehirdesiniz....
Merhaba arkadaşlar ben preeklampsi nedeniyle 31 haftalık doğum yaptım şu an oğlum 11 aylık...doğumum ve hamileliğim oldukça sıkıntılı geçti.şu an yaşım 33...oğlumun bir kardeşi olmasını çok isterim ileride yalnız kalmasını istemiyorum ama bu yaşadıklarımdan sonra bir kez daha hamilelik beni çok ama çok korkutuyor yine aynı şeyleri yaşarsam diye ..sizlerinde fikirlerini ve görüşlerini öğrenmek istiyorum...teşekkürler..
herkese merhaba bebeğini kaybeden arkadaşlara da sabırlar diliyorum.
ben ilk hamileliğimde preeklampsi yaşadım ikiz bebeklerim 33.haftada erken doğmak zorunda kaldılar bu yüzden.1 aya yakın küvözde kaldılar.onlar 3 yaşındayken tekrar hamile kaldım ilk hamileliğim tüp bebekti normal yolla çocuğumuz olmuyordu korunmuyorduk ve Allah'ın takdiri işte.ama ikinci hamileliğimde preeklampsi yaşamadım çok şükür.hemen coraspin başladık,folik asit takviyeli bir ilacı da hamileliğimin sonuna kadar kullandım,düzenli idrar testi ve tansiyon ölçümü yaptırdım ve bu şekilde sorunsuz tamamlandı hamileliğim.ayrıca tuz dan ve tansiyon yükseltebilecek şeylerden de uzak durdum.
Ne guzel siz sansli olanlardanmissinz cocuklarinizi saglikli bir sekilde almissinz elinize.. ve RAbbim ikinci gebeliginizi de saglikli bi sekilde atlatmanizi nssip etmis ins Rabbim bizlerede saglikli bi sekilde cocuk sahibi olmayi nasip edr
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
amin İnşallah..aslında hamile kaldığımı öğrenince ilk aklıma preeklampsi geldi ama sonra düşünmemeye çalıştım.20.haftaya kadar hiç tansiyon ölçümü dahi yapmadım.yani ilk hamileliğimde yaşadığım o kötü şeyleri düşünmemeye çalıştım ama hep kontrollü oldum.
Allah hiç kimseye bunun tekrarını yaşatmasın İnşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?