Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım beren cim
gittiğin yer hem çok uzak hemde çok yakın bize ...:a015::a015: seni orada değilde pembe beşiğinde anneciğinin kollarında görmek tanımak isterdim senağlamasenağlamasenağlama

canım nasılsın derinim nasıl berenin mezarının resmini göndermiş ebru gözyaşlarına boğuldum görünce kızımın mezarı canlandı gözümde çok özledim hemde çok güzel kızım edayı sende yazmıyon artık unuttun bizi derinimi öp 2.öptüğünde benim yerime edayı öper gibi öp olurmu sanada sevgilerimi gönderiyorum

öznur cum sana sevgilerimizi gönderiyoruz...:1hug:a.s.:teselli:

canım lütfen özür dilemene gerek yok bu günlerde her şeyde kızım aklıma geliyor ağlıyorum bana bakma sen tekrar eklermisin eşime göstereyim daha rahat buluruz gidince öptüm canım tabi berilimide kendine ve berilime iyi bak

günaydın hepinize kader arkadaşlarım gününüz sıkıntılarımızı 1 dk bile unutabileceğimiz bir gün olsun.

bu gün her kezin işi çok sanırım ben daha rahatım siz yoksunuz arzucum zaten sıkılmıştır bilgisayar yok diye yumy fıstıkım derinle uğraşıyor öznurda bi ultrasondan bahsediyordu,dilda defnecikin peşinde aktüel e hiç dokunmıyayım minik ikizlerimizle ilgileniyor demekki ne yapaılım ben kızım yanımda değil o yüzden sizlerle avunuyorum gün içersinde sabırla beklerim hepinizi.

bende 28 haftalık premetüre bebek annesiyim erken doğum olacağı için doktorum bizi özel hastaneye sevk ettive bebeğim özel hastanede doğdu o sırada eşimi çlıştığı yer sigortadan çıkarmış bizimde haberimiz yoktu benim kaldığım odanın günlüğü 300 tl kızımın kaldığı küvezin günlüğü ise 1 milyar ve bizde beş kuruş para yoktu 10 günden sonra eşim patronundan geriğe dönük sigortasını ödemeyi talep etti parayı bizim ödememiz karşılığında bizde kabul ettik 10 günlük masraf 10 milyar tuttu tam düğün borçları yeni bitirip elimizde hiç par kalmadığı anda bu olay başımıza geldi kızım 33 gün küvezde kaldı bir çok sağlık sorunları atlattı bebeğim ben hergün hastanede kızımın o hallerini gördükçe perişan oldum hiç bir tanıdığımız da yoktu balıkesirde hep arkadaşların tanıdıklarında kaldım hiç daha önce yüzlerini görmediğim insanlar her gece ağladım geçsin bu günler diye pskolojim maf oldu eşimin para bulma çabaları 3 milyar açığımız kalmış tı ama ben parmağımdaki alyansa kadar sattım genede denkleşmedi
eşim annesinden para istediğinde o kadar para verilirmi bırakın ölsün ben veremem o kadar parayı dedi benim küçücük kızım yaşam mücadelesi verirken kayınvaldemin bunları düşünmesi beni mahvetti nasıl olurda insan sadece para için torununa ölsün der üzerinden 1 ay geçti eve geleli ve hala piskolojim yerine gelmedi eşimle devamlı kavga ediyorum utanmadan evime torununu görmeye geliyor kabullene miyoeum onun yüzünü görmek bile istemiyorum çok nefret ediyorum ondan biz o kadar acı çekerken böyle düşünmesini hazmedemiyorum eşimle kavga ettiğimizden beri gelemiyor ama bana çok büyük bi ders oldu yaşadıklarım ister dostun ister akraban olsun işin içine para girdimi hiç kimse önemsemiyor işte o zaman anladım ki insanlar için en değerlişey paraymış bizim hiç önemsemediğimiz şey meğersem insanların herşeyimiş

Son düzenleme:

Yaşadıklarının ne anlama geldiğini neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. bizdede benzer durumlar yaşandı. kaç yıl ilaç tedavisi aşılamaların maddi manevi üstesinden sadece eşimle birlikte verdik her iki ailedende gizledik bu durumu ama malesef olmadı. tüp bebek kararı alınınca mecburen söylemek zorunda kaldık. kayınvalidem 8 yıllık evlisiniz artık zamanı diycek zannederken krediniz daha çok var altından kalkamazsınız vazgeçin belki kendiliğinden olur olmazsada allahtan dedi. tabi hiç umursamadım.bir kredi daha çeker bankalara borçlanırım hallederim dedim ve öylede yaptık her iki tüp b ebek masrafı için kredi çektip ve tedavi olduk allah yüzümüze güldü hemen ilgili anne oluverdi önce isimlerini buldu erkek olarak kız olduklarını öğrendi hoşnut olmadı ama illa biri erkek olsaydı dedi ama yinede geri kalmadı kızlarımada isimlerini buldu nehirle ırmak olcak dedi. bana bunlar sinek vızıltısı gibi geliyordu ben o kadar zorluğa katlanıp birde dediğini yapacak değildim. uzun uzun anlatmıyayım dopumum ve olaylar gelişti hastanede daha tartıştı annem başımdaymış kalamıyormuş yanımda bebek bile yok bir bardak su içmek için doğrulamıyorum ben onu ne yapayım tabiki annemle kalıcam bu beden benim dedim bende hanımefendi başrol oynayamadı bozuldu. 16 gün sonra eve çıktık 22. gün kızımı görmeye gidebildim ilk defa annem ve eşim vardı yanımda eşimin izini bitti her gün göremesemde bana göstermeselerde dr lardan direk bilgi almak için hemşirelere kızıma bakıp bana haber verirmisiniz diy yalvarmak için he gün gittim anneme kuvezde hiç göstermediler ama o 48. güne kadar benimle geldi gitti araba kullanmam yasak diye erkek kardeşim taşıdı kızkardeşim koluma girdi eşim bile sadece 2 defa izin alıp geldi ama ailem her gün taşındı hastaneye. kızımın biricik babaannesi nasıl bir yere gidiyorsun sen her gün bu gün bende geleyim demedi sonrasında sağlık problemlerimiz oldu her gün hastanelerdeydik geleyim belki faydam olur diyende yoktu şimdi rahatladık biraz sorunlarımız vr ama kızımda tepkiler başladı şimdi başrolde kim var bilin kayınvalidem. en çok o seviyor en çok o dua ediyor her gördüğünde namaz kılanlara hep söylüyorum dua ettiriyorum diyor eşimde gururlanıyor benim annem allah kabul ederse 5 vakit kılmaya çalışıyor berilden fırsat buldukça hiç demedi ama şu anki tek duası tuncelideki asker kardeşim ve benim kızımın sağlığı. çok uzattım ama bunlar hepsi aynı canım kızları yaşındayız ama kendilerine rakip görüyorlar ve malesef oğullarını paylaşmamak için böyle numaralara başvuruyorlar.klava:kötükedihüso

kızlar bende aynı şeyleri yaşadım annem babam akrabam yok biliyorsunuz işte hep aynı senaryolar..ama ebrucuğumundediği gibi en önemlisi artık beril ve derin..sende bebeğine bak tatlım zamanla yaşananlar unutuluyor...

keyifleri bilir bizleri ister ciddiye alsınlar ister almasınlar hiç takmamaya çalışıyorum bende pınarın reklamlarındaki gibi bir tek annem olsun bana yeter diyor ya banada bir tek beril olsun bana yeter koca falanda umrumda değil.

tamamiyla katılıyor tebrik hatta teşekkür ediyorum canım çok doğru yazmışsın:1hug:a.s.:teselli:Şenizopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5:asigim::sm_cool:

canım esracım,ebrucum,arzucum sizleri çok özledim kızlar nerelerdesiniz nasılsınız minik perenseslerim derin,beril,ayşenur nasıl iyilermi hepinize kucak dolusu sevgiler ve öpücükler gönderiyorum kib opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.a.s.a.s.

her keze günaydın iyi haftalar hepimize bol iştahlı bir hafta olsun minişlerimiz için.cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

günaydın öznurcum bizim cephe iyi çok şükür cephe diyorum ki gerçekten bir savaş içindeyiz yine saah berili anneannesine götürdüm ama ben bitkin bir şekilde işimin başına geçtim malesef. bir koşuşturmacamız var görmeyin hep bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz.haftasonları ben yokum malesef tatlım c tesi pazar çalışmıyorum ve evde pc miz yok.

hoşgeldin gökyüzüm ne demek bebeğinle ilgili bilgileri yazarsan paylaşalım

miniğim allah sağlık versin inşallah büyüyor işte annesi endişelerinde haklısın ama gerçekten zaman unutturuyormuş bazı şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…