Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim kızım 36+2 de dünyaya geldi, kilosu 2100 gr dı, ve ultrasonda 2 hafta geriden geliyordu, yani ben doğuma girdiğimde ultrasonda 34 haftalık gözüküyorduk, doktorum doğuma girerken kuvöz hazırlayın prematür doğum geliyor dediğinde ödüm kopmuştu, kızımı normal doğumla dünyaya getirdim,kızımı doğar doğmaz çoçuk doktoru muayene ediyordu, bir taraftanda kendi doktorum bana dikiş atıyordu, gözümü hiç ayırmadım çoçuk doktorundan, doktor çok sağlıklı maşallah, kuvöze gerek kalmayacak dediğinde dünyalar benim olmuştu, kızımla beraber çıktım hastaneden, şimdi bile binlerce kere şükrediyorum allaha, zor günler yaşayan bütün arkasdaşların allah yardımcısı olsun, bebeklerinize sağlıklı, sorunsuz günler nasip etsin kızlar, benim kadar şanslı olun inşallah.:Saruboceq:

keşke bizde öyle şanslı olabilseydik ben bebeklerimin doğum anını bile göremedim epidural iğnesi yapılırken daha bayılmışım.hiç bir şeyimiz neşeyle yaşanamadı.

keşke bizde öyle şanslı olabilseydik ben bebeklerimin doğum anını bile göremedim epidural iğnesi yapılırken daha bayılmışım.hiç bir şeyimiz neşeyle yaşanamadı.

canım dilerim allahtan yaşadığın kötü günler en kısa zamanda iyi günlere dönsün, kızın sağlıklı neşeli mutlu bir küçük hanım olsun, güzel gülücükleriyle annesini çok mutlu etsin.

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallah bütün bebekler sağlıkla gülsün minicik bedenleri hep iyi olsun

akşam olmadı yumy cim bu günde.
Yazdıklarında müthiş ve imreniyorum gerçekten o dizeleri nasıl bir araya getiriyorsun ve kesinlikle değerlendirmelisin bu yeteneğini

merhaba

badana falan derken birde izmir kontrolu vardı. herşey yolunda da kayınvalideden dolayısı ile bir tartışmada bir tarışma gidiyor evin içi bakalım ne olacak ...............................

merhaba

badana falan derken birde izmir kontrolu vardı. herşey yolunda da kayınvalideden dolayısı ile bir tartışmada bir tarışma gidiyor evin içi bakalım ne olacak ...............................
allah allahklava:klava:kötükedihüsokötükedihüso:mymeka::mymeka:
bunların işi gücü adamı hasta etmek boşver aldırış etme daha çok sinir olsun:1hug::teselli:a.s.

hayatı kendilerinede bizlerede zehir etmek zorundalar sanki sersem insanlar ne bu ya çocukları yaşındayız ne diye uğraşırlar bize acımıyorlarda madem çok düşkünler oğullarını huzursuz edip üzmüyormu bu durum niye düşünemiyorlar :umursamaz:

mrb arkadaşlar nasılsınız. hiç dert etmeyin onların bizleri dert ettiklerini sanmıyorum yapacaklarını yapıp geri çekiliyorlar ki ortada bizler kalalım diye.

arkadaşlar insanların söylediklerini inkar etmesi beni çıldırtıyor ya....
neyse benimkiler ek gıdaya geçti fakat sanki bana doymuyorlarmış gibi geliyor kilo kaybedecekler diyede korttum çünkü 10 içinde kilo kaybetiler o zaman hala mama ile besleniyorduk havaların sıcaklığına bağladılar ama fene değiller izmirdeki premütüre servisindeki bize takip eden dr herşey yolunda gayet iyiler dedi fakat protokol gereği beyin mr ri ve çocuk gelişim uzmannından konrtrol istediler .6 ayında tüm bebelerden isterlermiş .Sizlerdede böyle istenimler oldu mu .

aktüelcim bize kuvözdeyken 20. günde çekildi mr berilin sorunuda o zaman ortaya çıktı.

bizden orada yatan bebeklerden 6 ay olunca isteriz dediler .Sanırım bizim gibi takip edilen bebekler yok.Biz behçet uz dayız.Diğer hastanelerin prematüre servislerinin böyle aylık veya aralıklı kontroleri yok mu?

ayrıca ebruzim bebeğinin tam sorunu nedir.?

vardı bizde periyodik takip istendi ama ben ege üniversitesinden bir prof. e gitmeye başladığım için hastaneye bir daha gitmedim. BEnim bebeğim ikizdi gebelik zehirlenmesi sonucunda kordon bağından yada doğum esnasında oksijen alamamış bunu tan ne zaman bilmiyoruz. beyninde hücre ölümü gerçekleşmiş beyaz cevher kısmında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…