Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım

biliyorum zor zamanlar ve anlar yaşadın.geçmiş olsun. tatlı meleğin inşallah bunlarıda atlatacak.
üzerindeki stresi kafanın içinden geçenleri anlıyorum. ahhh canım birde çalışıyorsun , ama inan geceçek bu günler . NAZARLARA geldin seni takip ediyordum .hrşey yolunda giderken canın yandı ki yandı.Meleğin kanatlı cennette annesini ve kardeşni koruyor.keder ne yapalım neler yaşıyoruz ve yaşayacağız . Artık hayatımızda mecburiyet var . ne eş, ne kardeş sadece bebeklerimiz için ayakta dimdik olmalıyız ki. E n azından onlar zarar görmesin daha........

teşekkürler arkadaşım çok sağol gerçekten sizlerden büyük sedtek alıyorum şurda yazdığınız iki satır bile bana yetiyor dediğinde haklısın bir tek bebeklerimiz var benim içinde onun dışında ne olursa olsun umrumda deil. Berenimde melek olmasaydı beni bırakmasaydı kısmetimizde yokmuş.:çok üzgünüm:

prematüre annesinin psikolojisi berbat durumda bu haftaya hiç iyi başlamadım moralim çok bozuk

canım ne oldu ya, benimde süper sayılmaz ama hayat devam ediyor bak dünyalar güzelin kızın varrrrrr.....
öylede insan kopuyor değil mi .... nereye kadar devam edecek ..?

çok yoruldum ben bu hayattan ve kendim için hiç bir beklentim yok kızımla ilgili en ufak bir ışık olsa artık bir tek onun sağlığını istiyorum. Fizik tedaviye başlanıcak sürekli internette okuyorum dr muz tam bir açıklama yapmıyor nasıl bir yöntem uygulanacağını internettede elektrik akımı verilmesinden bahsediyor minicik narin benim meleğim daha nelere katlanıcak bilmiyorum. kıyamıyorum hiç ona.

bu durum yaşayan başka bebekler yok mu acaba onların annelerinin tavsiyesini alsan.?

çok zor aşamalardan geçiyoruz yorgunuz bedensel ve beyinsel kimsenin bizi anlamadığı bir dönem bu gececek elbettede iz bırakacak bencil olmayı bilmediğimiz için yaşadığımızın ne kadar ağır olduğunu anlatamadığımız yada beraber yaşadığımız insanların duyarsızlığı canımızı yakıyor yokki eşten adam gibi destek kafa başka yerlerde ..................................

benzer bir bebek var sabah yazdım hatta celebral palsiliymiş bize tam bu teşhis konmadı ama ilerlemiş durumu bu malesef. cevap gelir sanırım.

söylediğimizde destekler ama bizimki hemen öyle diyor her şeye destek oluyorum ama ben bir sürü şeyle mücadele ederken yok ablamın yazlığına kızımı götüremedik yok anneme gidemedik 1 günlüğüne olmaz izin al.... ben daha fizyoterapi için nasıl bir program yapıcam kızımı getirip götürmem gerektiğinde izinlerimi planlıyabilirmiyim her gün olursa her gün nasıl yetişirim izinlerim sorun olurmu derken beyimizin derdi büyükmüş aktüelcim.

canım ya bazen sana çok şeyler yazmak istiyorumm ama...ne yazacağımı nerden başlıycamı bilmiyorum.arkadaşım inşallah pamuk prenses beril yaşama tutunduğu gibi herşeyi yapacak başaracak...hayat dolu olcak annesi bu günlerini unutacak.tek temennim bu:Saruboceq: berilciğin annesine.berili öp ki sana enerji depolasın,kucakla onu sımsıkı::1hug:

çok teşekkürler canım zaten tek tesellim o akşam biraz egzersiz yaptırırken beril e özellikle sol ayağında dönme olduğunu biliyorum ama akşam çok içerledim buna ağlamaya başladım kucağıma aldım yerimden kalkıcam derken kalkamadım oda oyun zannetti başladı gülmeye o gülüşü her şeyi iyileştiriyor ama bende istiyorum ki kızım benim şu sorunum var demeden yaşıtlarıyla koşsun oynasın

o günlerde gelecek ebrizim rabbim beterinden sakınsın iyileşme süreci uzun alıp götürecek senden birşeler mutlaka geriye baktığında değdi diyeceksin.Aile içinde bizimde benzer durumlarımız var eşimin hayatında neredeyim sorguluyorum canım sıkılıyor.Sinirli bir insan olduğumu söylüyorda eserin yaratan kendisi kabullenmiyor.Büyük bir fırtına olacak gibi içimdeki sıkıntının adı diğer taraf ... adım gelin baştan kaybetmişim aslında ben ya hattimi bilecem yada herşeyi göze alıp ezdirmeyeceğim kendimi torun adına dönüyor herşey acaba umrundalarmı bebeklerim yağcılık olsun oğullarına sözde değil özde sevgi ararım ben........

role gelince çok iyi yapıyorlar zaten bizimkide geldiğinde çocuk tam uyuycak uyutma sevcem getir diyor oğluna çocuk ağlıyo uyumak istiyorum diye. Ama hiç biz günlerce hastanelerde sürünürken yoktu yanımızda şimdi ağlıyor hemen yalandan iki göz yaşı senden bile çok daha fazla düşünüyorum berili sen bile benim kadar düşünemezsin diyor eşimdede tabi annem mahvoldu diye başlıyor çenesi sen bi uyku zamanı kaççak diye neler yapıyorsun iki dk uyumasa bir şey olmaz işte kavga nedeni

aynı şeyler nereye kadar devam edecek bu durum , bir yandan bebek diğer yandan aile insannız nereye kadar , ayrılık çözüm mü kaçış mı öyle bir düşüncem yok ama sonuna kadar gücümün yettiği yere kadar mücadele
bir maddi sıkışıklık var biraz para istiyelim de bakalım sen istemezsem ben istececeğim de bu yaştaki insanlar bundan bu isteklerden kaçıyor bak gelmeler nasıl daha uzun aralıklı oluyor.
hani senden daha çok düşünüyorlar ya birde bu nu dene derim tedavi için masrafları söyle ağlanarak bak ne olacak o zaman bu çok etkili oluyor canım dene bak....

bende psikolojik durum falan kalmadı artık herşeye gülüyorum ...geçen ay sağ böbrekde hafif enfeksiyon vardıki nefrolojiye yönlendirdiler...gitmedik yeter yaa dedik ne bu böyleee görsenız nöfrolojide tıklım tıklım...5 de geliyorlarmış...çok param olsa özele gidecem tahliler için..çok tutuyor kahretsin....neyse bide genetik raporumuz var biliyorsunuz...temiz çıkdıydı...neyse yeni doğanda bugün uzman dr vardı oh dedim bilgili kadın genelde asistanları koyuyolar öyle bişi anlatamıyorlar soruyoruz..bu bilgilide biraz bize anlattı....enfekisiyon olduğunu ve nefrolojide ilaçlı flim çekilir ileri tetkik yapılarak ileride sorun olmadan çözülür bu enfeksiyonun sebebi dedi yarın birgün bişi olmaz ama seneler sonra başnızı ağrıtmasın dedi uzman dr...şöyle anlatsalarr canım alsalar....neyse muane etti uzmanımız kolları hep böyle havadamı dedi allahım şimdide kızımın kollarına takdılar:))))valla artık gülüyorum...yok ya ne havası sinirinden yapıyor bas bas ağlıyor zaten hastanede dışarda başkası dokununca bana öyle bakıyor ağlıyorr...fiziye yönlendirdi dr...aynı hareketleri yapmammızı söyledi kasıyor kendini acaba kendimi yapıyor yoksa sistematikmi oluyor diye şüpheli konuşdu fizikçi..artık nediyeceğimi bilemiyorum diyorum ağladığı için uykusu geldi yatağını istiyor sıkıldı çocuk..yok ..eşimle konuşduk sabahdan bize bi dr un bize gelip evdeki davranılşlarını gözlemesi lazım hastaneyi hiç sevmiyor....biz öyle bişi göremiyoruz sadece bişeye kızdığında ağlarken oluyor normalde kouşuyor gülüyor...artık ne yapacağımızı bilemiyoruz hemen genetik raporumuz var diyoruz:)))dedim ilaç tedavisi falan olmazmı dedim dr a dedi ilaçlık durumu yok fizikle destekleyecez dedi...neyse ben yapıyorum hareketleri.... uzman drumuzun tepkilerini güzekl veriyor sinirleniyor kızıyor dedi:)))gayet iyi bi bebek premetrü doğumuna göre dedi ..bu kelimeleri bizi mutlu etti...gerçekdende öyle ama evde kasılması yok ..eve geldim geleli ellerini örtüsünün içine koyuyorum yani kollarını yanlara koyuyorum sıkıca kaldırmasın diyee...ay artık takıntılı olmaya başlayacam nerdeyse:)))))28 inde vep testimiz var bakalım onda ne olacak...şurup varmış ondan almayı düşünüyoruzzzz...bakalım allah yardım etsinde birkerede bitirelim şu işide harbiden sıkıntı basıyor banaaaaaa...allahdan antidepresan kullanıyorumda bayılmıyorum bunları duydukçaa...

bebeklik

Ama yinede bravo sana bunca şeye rağmen kendini bir nepze rahatlatıyorsun bende ah bir gülebilsem güle bilsek .
Bebeğin durumu iyi anladığım kadarıyla ama temkinli olmak lazım ,sonra bu işin vicdan sorgulaması var.Veletler şöyle bir büyüselerde kurtulsak bu geliş -gidişlerden

canım valla kafayı yemediğimize şükür ...biz bunları hayal etmemişdik...ama bunada şükür diyoruz...demek bunları yaşayacakmışız...olsun varsın ne yapalım kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz..gerçekden bi büyüselerrr:))

ben söylüyorum oralı olan yok ama eşim annelerine öyle anlatıyorki şu kadar para harcadık bu kadar harcadık hepsinin altından kalktık diye kadın bunun üzerine tv niz eski buraya bi plazma alın diyor. biz almayı bilmiyoruzda öğretiyor beyin yoksunu.

sen yinede temkinli ol derim canım biz kondoramıyoruz bazı şeyleri ama dr lar görebiliyor. bizde fizik tedaviyeb başlıycaz ağustosta bakalım neler olucak. bana görede kasılma yok kızımda ama eeg leri iyi gelmiyor.

vep testi gibi oda vep algılama hızını ölçüliyor. eeg de beyindeki dalgalar. ikisindede uyutularak çekiliyor. eeg de minik cip gibi bir şeyler var kabloya bağlı başına yapıştırıyorlar ve 20 dk uykuda grafik çekiliyor. vep tete 3 tane o cipten takılıyor gözüne ışık verilerek test yapılıyor.

28 temmuzda bizim testimiz... ne olacak....inşallah güzel olur.ben güzel olacak diyorum ama genede umarım bişi çıkmaz...uyuturum inş uymazsa zor yaa...emzik götürmem lazım emzik alınca uyuyor rahatlatıyor emzik ..biraz zor alıyor fakat alışıncada bırakmıyor tontişim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…