senın kızına ne teşhisi koydularki....beyin ultrosonları falan teizmi??? ne sorunu olabilir???neresinde hasar oluyor???anlatmıyorlar doğru düzgün...
motor gelişimleri gayet güzel gidiyor kızımın...oturuyor destekli...dokunulduğunda kasıyor sanki offf eşimde bende kafayı yiyecez... normalde kasmıyor kendini kendi halindeyken konuşuyor gülüyor bağırıyor...kahkaha atıyor....allerini tutup emiyor...oyuncak uzatığımda onu tutmaya çalışıyor fakat daha tam başarmış değil.....sadece bana fizik hareketleri verdiler günde 3-4 kere yap dediler 2 ay sonra kontrol fizikde...ne olduğunu tam açıklamıyorlar...şundan şundan diye açıklasalar anlayacam bi sistematikmi değilmi..premetrü doğru kilo aldıkça geçiyor diyoruz dr onla alakalı değil diyor...sonra premetrülükle alakalı diyor nedediklerini de bilmiyorlar...nedir bunu sebebi demi ..araştırdım internetde beyaz hücre ölümünden kaynaklanıyormuş bu olay..genelde beyin kanaması geçiren bebeklerde oluyormuş premetrülerde...tranmatik olanlarda..her premetrü bebek beyin kanaması geçiriyormuşş..fakat ikiye ayrılıyor tranmatik olan ve olmayan olarak....benımkı az geçirdi faka sonra geçti..beyin ultrosonunda bişi çıkmadı..normal dediler.... bu beyaz hücre ölümümr da falanmı çıkıyorki valla artık ne düşüneceğimi şaşırdım...
bebeklik canım sen hangi hastaneye götürüyorsun*benim oğluşumda 1 derece beyin kanaması geçirmişti ama yapılan ultrasonlarda ii çıktı.hacattepeye götürüyorum ben vala onlara kalsa hiç hastaneden gelemiycez o diyo o test bu test, fizik tedavi,noroloji,varmı bi sorun yok ama takip edelim...valla çok sıkıldım doktorlaradan.götürmeyim diyorum bu defada ihmal ederim diye korkuyorum ole.şimdide mr istedi noroloji.18-24ay arası yinee bakalım diyolar kafada bişey kalmış mı diye...çoçuk doktoru arkadaşda.mümkün olduğunca çektirme diyor ???bilmiyrum valla.oğlum yürüyor anne diyor normal bebeklerin yaptığını yapıyor.bazı davranışları biraz geç yapıyor ama biddende yapıyoooo
Benim kızımın sorunuda bu canım periventrüküler lökomalazi tam latince adı beyaz cevher ölümü. benim kızım beyin kanaması geçirmedi doğum esnasında sonrasında yada anne karnında kordon bağından oksijen alamamış bunu ne zaman olduğunu tam bilemiyoruz. ama beynin her iki loop undada zedelenme hücre ölümü var .17 günlükken ultrasona çekiminde sorun çıkmadı 24 günlükken mr a gönderildi mr da belli oldu sorunu. kasılmaları yok benim kızımda tam tersi vucudu fazla yumuşak. fizik tedavi için planlama yapmak üzere pazartesi nöroloğumuzla randevumuz var bakalım ne diycek. görüntüde hiç bir şeyimiz yok sadece 9. aya girdi doğum ayına göre ne emekledi nede desteksiz oturabiliyor. hakkımızda hayırlısı inşallah hepimizin bebekleri için.senın kızına ne teşhisi koydularki....beyin ultrosonları falan teizmi??? ne sorunu olabilir???neresinde hasar oluyor???anlatmıyorlar doğru düzgün...
motor gelişimleri gayet güzel gidiyor kızımın...oturuyor destekli...dokunulduğunda kasıyor sanki offf eşimde bende kafayı yiyecez... normalde kasmıyor kendini kendi halindeyken konuşuyor gülüyor bağırıyor...kahkaha atıyor....allerini tutup emiyor...oyuncak uzatığımda onu tutmaya çalışıyor fakat daha tam başarmış değil.....sadece bana fizik hareketleri verdiler günde 3-4 kere yap dediler 2 ay sonra kontrol fizikde...ne olduğunu tam açıklamıyorlar...şundan şundan diye açıklasalar anlayacam bi sistematikmi değilmi..premetrü doğru kilo aldıkça geçiyor diyoruz dr onla alakalı değil diyor...sonra premetrülükle alakalı diyor nedediklerini de bilmiyorlar...nedir bunu sebebi demi ..araştırdım internetde beyaz hücre ölümünden kaynaklanıyormuş bu olay..genelde beyin kanaması geçiren bebeklerde oluyormuş premetrülerde...tranmatik olanlarda..her premetrü bebek beyin kanaması geçiriyormuşş..fakat ikiye ayrılıyor tranmatik olan ve olmayan olarak....benımkı az geçirdi faka sonra geçti..beyin ultrosonunda bişi çıkmadı..normal dediler.... bu beyaz hücre ölümümr da falanmı çıkıyorki valla artık ne düşüneceğimi şaşırdım...
Benim kızımın sorunuda bu canım periventrüküler lökomalazi tam latince adı beyaz cevher ölümü. benim kızım beyin kanaması geçirmedi doğum esnasında sonrasında yada anne karnında kordon bağından oksijen alamamış bunu ne zaman olduğunu tam bilemiyoruz. ama beynin her iki loop undada zedelenme hücre ölümü var .17 günlükken ultrasona çekiminde sorun çıkmadı 24 günlükken mr a gönderildi mr da belli oldu sorunu. kasılmaları yok benim kızımda tam tersi vucudu fazla yumuşak. fizik tedavi için planlama yapmak üzere pazartesi nöroloğumuzla randevumuz var bakalım ne diycek. görüntüde hiç bir şeyimiz yok sadece 9. aya girdi doğum ayına göre ne emekledi nede desteksiz oturabiliyor. hakkımızda hayırlısı inşallah hepimizin bebekleri için.
hacettepete ayrı pramatüre bölümü var orda takip ediliyor.daha önce ki bebeklerim de orda yatmışlardı.çok erken doğdukları için kaybetmiştim.barış benim rekorum anlıycan...küvezde bir uzman doktorumuz var orda oda bana gerek yok demişti ultrasona veya mr a.ama diğeri istiyor.dediğin gibi her bebek farklı ama prametüre oldukları için test falan istiyorlar mesela gelişim testi var ana gittim 2 kez.şunu yapıyormu bunu yapıyormu soruyor cevaplıyorum...sonra ayağa kalkıyormu hadı kalksın oda evde yaptığını yapmıyor mesela.bırakın hastaneyi başka eve gittiğimizdede davranışlar değişiyor...testden bir sonuç alamadılar çünkü barış çok huysuzluk yaptı .iyi zamanında keyifli olduğunda götürcekmışım.randevuyla gidiyorum ama o bir bebek saati saatini tutmuyooo...yani böyle yiyede of demiyorum ama oğluşum sağlıklı olsun bebeişlerimiz mutlu olsun...
selam kızlar
ebrizm bugün dr gidecektin son durum nedir hayırlı haberler vermen dileği ile .
avalar sıcak bebeklerinizin durumu nedir tabi sizinde...
Bu vep testi nörolojik bir test mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?