Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
istenmemiştir demekki bebeğinden benim kızım 20 günlükken kuvözdeyken şüphelenildi ve emar a gönderildi

arkadaşlar ben dışkapı çocuk hastanesinde pediatri asistanıyım.
vep testi görme yollarının (göz, görme siniri, beyindeki görme merkezi) düzgün çalşıp çalışmadığını değerlendirmekte kullanılır. gözden gönderilen ışıklı uyarının görülmesi için görme siniri ile beyne iltilmesi gerekir. bu uyarı beyne giriş yapaken beyindeki görme merkezinde bir elektirik akımı oluşur. bizde bu akımı aynı EEG gibi ölçerek değerlendiririz.
dışkapıda hangi nörologa gittiniz.

gerçekdenmiiiiiiii şikayet edecem orayı.....

inanamıyorum gerçekdenmiii benpazartesi oraya gelecem..nee yaa oranın hali bana bebeği dışarda uyut diyorlar böyle bir saçmalık olurmu ...içerde durdurtmuyorlar bile...bu bebek yaaa ...bilirsin o zaman nöroloji kısmını çocuk hastanesinde...ne kadar kalabalık olduğunu???? mesela yarım saat her bebeğe müdlet tanımaları lazım bu bebek yaaa...dışarda uyut gel oldu beee..dışarda uyuttum ooo içeri girinceye kadar uyandı haliyle..uyanınca çıkar dışarı dedi ..bu pazartesi herşey olabilir o hastanede...bebeğimi içeri alacaklar..içeride uyuyacak ve dışarı çıkaramıyacaklar...herkeze randevu vermesinler..12 ye kadar 8 kişiye randevu versinler...ne bu rezillik...tek ben değil bütün bebek sahiplşeri bu reziliği çekiyor...biraz bekleseler uyuyacakdır...

sizinle irtibata geçelim canım yaa..çok ihtiyacım var....mümkünnmü acabaa???

sen nasıl yaptırdın bu vep testini bana yol göster ne olur....gece 3 de kaldıracam bende üstüme düşen görevi yapıyorum ama birazda hastanedekilerin yardımcı olması lazım haksızmıyım????

selam kzılar ben grip oldum ne kadar kendimi çucuklardan korusamda onlara geçti gibi.Annem gitti.Ben ne yapacağım şimdi..........

allah yardımcın olsun aktielcim e kortuğumda bu benimde. kendi bedenine söz geçiremeyip halsizliğinmi çocuklarınla yeterince ilgilenemenmi birde onlara bulaşmasımı acil şifalar hepinize.

kızlar dün vep testimiz oldu hele şükür dün o kadar kalabalık hastanenin nörolojisinde hasta yokdu ...ve içerde mırın kırın etselerde izin verdiler..zaten akıllı kızım yatırır yatırmaz derin uykuya geçti..testi yapacak ablası gldi ve uyanmadı gözüne ışık verdik....sonrak ikullağına koyduğu aletde uyandı ..yalnız hiç kıpırdamadığı için o testide halletmiş testi yapan ablası...ohh yaa bunuda atlattık..yoksa 700 ytl de olsa mesada yaptırmayı düşünüyordum içimde kalmasın ne olur ne olmaz ya kızımn bişi varsa demi.... testin sonucunu haftaya pazartesi alacam.... 1 hafta daha sabretmek gerekiyor sanırım..hep çizgiler aynı boyutdaydı sanırım iyi sonucu.anlamam gerçi sadece tahninen..

gelmiş geçmiş olsun inşallah hayırlı sonuçlarda alırsınız o sıkıntıyı da atlatırsınız

bugüm mr geçildi bir problem görünmüyor bebekler uzamış şaşırdım .kilo vermişlerdi almışlar ve dişleri çıkıyor ama ben çokkkkk kötüyüm çokkkkk moral sıfır hayatın güzel olmasını beklerken sinir hale geldi bu evlilik ne oluyor ya ben kafayı yedim galiba..........

aktüelcim merhaba..uzun zamandır giremiyorum siteye bi sorunmu var..canın sıkkın gibi

çok haklısın iki bebek ki erken doğmuş çok dah açaba isteyen bebek birde etraftaki gereksiz insanların kaprisleri eşinden destek alamamk ( ki bu genel sorunumuz) yıpratıyor seni canım ama sabırlı ol 1 yıl daha dayanıcaksın ve miniklerin kendini kurtarıcak hayat o zaman çok daha güzel olucak bakımları daha rahat olucak. sabır arkadaşım sana ve hepimize.

merabalar.ben bu sitenin yeni üyesiyim.benimde sizler gibi prematüre bebeğim var.6 aylık doğum yaptım ve çok sorunlu bi doğumdu.beklemek istemedi bebeğim durduramadılar sonuçta dünyaya geldi.aslını söylemek gerekirse ben bu hamileliği istememiştim.aile baskısıyla mecburen dünyaya getirdim bebeğimi.doğumdan sonra bebeğimi hemen küveze aldılar.tam 3 ay hergün gittim geldim.gelişmeleri öğrendim.umutlanmayın yaşamaz dediler.yaşasa bile ya kör ya sağır olur dediler açık açık.ama ben hiç karamsar olmadım.biliyodum yaşayacağını.3 ayın sonunda çıkardık bebeği hastaneden ama bununla bitmedi.kör olma riskiyle karşı karşıyaydık.sonuçta bir hafta sonra bebeğimi tekrar hastaneye yatırdık ve iki gözünden de ameliyat oldu.şükür şimdi iyi hiç bi sıkıntı yok.düzenli kontrollerine götürüyoruz.işitme göz kalp.şimdi düzeltilmiş haliyle 4. ayında.maşallahı var nazar değmesin.mücadelesine devam ediyor .bu arada bebeğim kız.hemşireler erkek olsaydı şimdiye çoktan nalları dikmişti diye de bi şaka yapmışlardı bana:))diyeceğim allah herşeyin hayırlısını versin.herkesin bebeğini de kendine bağışlasın.ve hepsinin yardımcısı olsun.ben bu olaylardan sonra depresyona girdim ve sinirlerimi kontrol altında tutamıyorum.ve şu an ilaç kullanıyorum.çok zor((((((((

allah yardımcın olsun seninde hepimiz gibi diler. tüm bebeklere allah şifa versin.evlat acısıyla hiç kimse sınanmasın anne olmak zor ama prematüre annesi olmak çok daha fazla zor

selam kızlar bebekler nasıl benim birir emekliyor biri nerede ise başlar. ıkisinin de dişi çıktı yemek yemiyor mama istemiyor bir mız mız ki sormayın.Canıma okuyor zorla bağıra bağıra mama yediriyorum.Ne yapayım içim rahat etmiyor aç diye .Jel falan kullandım nafile.Dili yara oldu ve ağız çevresi ikisininde .

haftaya ne yazık ki kayınvalideye gideceğiz.ıstemiyorum mecburiyet bir show olacak oğullarına bir show .sinirden ölecem....................

canım benim bebegimde erken dogdu bende öyleydim aglamak istyordum sürekli lohusalıktan kaynaklanıyor ve uzun sürmüyor yalnız kalmamay çalış geçer canım her gecenin bir gündüzü vardır mutlaka sıkma canını..umarım en kısa zamand saglıkla alırsın kucagına...

selam
dileklerin için teşekkürler umarım tam anlamıyla sağlığa kavuşuruz.Aslında rabbime şükür birşey çıkmadı emekliyorlar ,gülüyorlar......
Tam anlamıyla doğum sevinçini yaşayamadım zaten çok zor aşamalardan sonra geldi oğullarım,strestli yaşadım gebeliği ama geçti. Lohusa ve doğum aşamasında beni aslında delierten eşimin ailesinin benden çocuklardan eşimi kıskanması tüm ilğinin artık onların üzerinden azalcağını anlayınca yaptıkları kaprislerdi. Aslında zor dönem atlatıyorsunuz geçmişin hesapını tam anlamıyla yapamamışsanız , eş aile ve sizin aranızda artık bir bir pinpon topu gibi gelip gidiyorsa insanın ne sağlıklı düşünmesi ne de hayata pozitif bakması münkün olmuyor.beklentileriniz belkide şımartılma isteğiniz olmuyor.Bir olma destek olma durumu olmuyorsa ,bir insan olarak şaşkın sinirli, öfkeli kendinizi tanıyamaz oluyor insan.

Bıraz daha iyiyim.Kendimi tpoarlamak zorundayım bebekler herşeyi anllıyor artık onların bir suçu yok.
Şimdi kaprislerini geçmeya gidiyorum.Ayaklarına torunlarını götüreceğim.( bu arada 8 biti 9 aya girdiler)BBana ve eşime zamanında biz torun olarak sadece diğer eltiin kıznı bilirz.Ben seni evimde istemiyorum.Onu evime getirme dediği halde ne gurur ne şeref ne hasiyet onlar gözetmeden bir köpek gibi gideceğim.Allah yardımcınm olsun .Sadece o biliyor içimdekileri ona sığınıyorum..............

aktüelcim biz bir tanenin mızmızlığı ile zor uğraşıyoruz sen çok haklısın allah yardımcın olsun şu kayınvalideye gitme işide allah sana çabucak geçip gitti gibi hissettirsin kapat kulağını gözünü miniklerinle ilgilen sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…