Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
geçti the show bitti.bende bittim. bana sataşmadılar ama ...
neyse eşin istediği olduğu için sakinleşti , bana sarmıyor susarak söylenenlere tepki vermeyerek geçti içinde ne iz bıraktı görecez.

bebekler sakinleşti diş çıkarma dönemi bitti. biri canım yavrum hem alt hem üst çıkardı çokkkk acı geçti. Umarım sizinkiler iyidir.

aktuelcim en iyisini yaparsın senden kabahat gitsin cnm ne olursa olsun sıkma canını üzülme allah sabır versin

benim bebişim 9 aylık 2 diş çıkardı aynı anda baya zorlandı yavrum canım herşeyin iyi gittigine sevindim

ben yeni üye olduğum için yeni farkettim bu topici eskileri biraz okudum tam okuyamasamda benim kızımda 28 haftalık doğdu şimdi 4 buçuk aylık perklempsi yüzünden ve farketmediyi için doktorum bi takım sorunlar yaşadım 10 gün hastanede yattım şimdi iyiyiz ikimizde şükür bebişlerinizi gelişimi iyiyimi ben hep diken üstündeyim geçmişi çok okuyamadım eyer kilo olayını yazmışsanız kusura bakmayın bi daha soruyorum ama bide ben hala kızıma baktıkça gözlerim doluyo ve kendimi tutamayıp hıçkır hıçkıra ağlıyorum şimdi bile doldu gözlerim onun kuvöz hali geliyo gözümün önüne sizlerde yaşadınızmı bu tarz şeyleri bide ben kızımı büyütürken kimse yoktu yanımda ne annem nede bi başkası çık sıkıntılı günler geçirdim

canım hoşgeldina.s.benim kızım 28 hatalık doğdu..şu an 13 aylık erken doğmasından ötürü geride geliyo gelişimi..eski yazıları okursan bilgi sahibi olursun..baya dertleşmiştik arkadaşlarla..:teselli:

Benim kızım da 30 haftalık oldu,19 mayısta doğdu,şu an düzeltilmiş yaşa göre 1,5 aylık yaklaşık.Biz de çok zor günler geçirdik,ben hala yaşadığım zor günlerin sıkıntısını üzerimden atabilmiş değilim,çok şükür ki kızımın sağlığı iyi.Ama ben kendimi pek iyi hissetmiyorum malesef,psikolojim çok bozuldu,ara ara ben de sebepsiz yere ağlıyorum,gereksiz yere sinirleniyorum,içimde sürekli bir daralma,sıkıntı var,kimseyle görüşmek,evden dışarı dahi çıkmak istemiyorum.Yaşadıklarım beni çok yordu,tek tesellim kızımın sağlıklı olması ve eşimin verdiği destek.Biz de yalnız büyütüyoruz kızımızı,böylesi daha iyi ama her kafadan bir ses çıkıyor o zaman,çünkü kimse prematüre bebek ve annesini anlayamaz,normal bebekler gibi davranmamızı söylediklerinde benim daha çok sinirlerim bozuluyordu.Rabbim bu durumda olan herkese güç versin

evet yalnız büyütmek iyi ama benim ailem burda deyil ben konuşabileceyim sıkıntılarımı anlatabileyim insan istiyorum annemi ablamı yada ne bileyim işte ben hastanede yatarken eşimin annesi sen kurtulda bebek önemli deyil gençsiniz demişti artık ordaki psikolojiden mi neyse çok zoruma gitti ve şimdi kızımla konuşup gülüşürken bana samimiyetsiz geliyo bide başka başka şeyler tabi neyse büyütürken kimseden yardım almadım ama ben sadece bana gerçekten canı gönülden sahip çıkacak birilerini istedim hep yanımda

yaşadıklarınız çok doğal.. çocuklarınızın sağlığı daim olsun sıkıntılı bir dönem atlattığınız için şuan bu duygular çok normal ama sizden bir şey rica edeceğim lütfen neden böyle düşünüyorum ben normal değilmiyime takılmayın hayatı hislerinizle dolu dolu yaşayın ağlamak geliyorsa içinizden ağlayın kahkahalarınızı asla ertelemeyin
benim oğlum da 27 haftalık doğdu neler neler dediler neler neler yaşandı her prematürenin hikayesi ayrı. ama şuna inanmalısın yavrunu evde kucağına aldığında ve biraz zaman geçtiğinde hele de gülücükler dağıtmaya başlayınca ufaklık, bugünler hiç yaşanmamış gibi olacak.

Son düzenleme:
evet haklısınız galiba kucağıma alıp bide gülünce tamamdır

canım sana moral vermek için söylemiştir sana ne kadar değer verdiğini göstermek için ben anlıyorum o cümleyi o yüzden ona takılma

canım sana moral vermek için söylemiştir sana ne kadar değer verdiğini göstermek için ben anlıyorum o cümleyi o yüzden ona takılma

belkide doğrudur ama o anki psikoloji zaten diken üstünde oturuyosun bebek ölecekmi diye her seni görmeye gelen aman dert etme bişey bile olsa daha çok gençsiniz bu tarz şeyler beni deli ediyodu

üzülme arkadaşım ianan hepsi geçecek sadece sabret iyi ve olumlu düşünmeye çalış bende prematüre bebek sahibiyim ve sinirlerim evliliğim psikolojim berbat halada devam ediyor 3 aydır böyle bu ne eşimle mutluyum ne başka bişey sadece bebeğime ilgili ve duyarlıyım onun dışında sinir stres olmadık yere aglama ani çıkışlar saçmalamak..
yani bir tek sende değil bu durumlar
sabır..

günler gerçekten çabuk geçiyo..gün gelicek bebeğinin yaramazlıklarını paylaşıcaksın canım..üzme kendini:teselli:

Selam kızlar

bugÜn elım ayaĞım oynamıyor. Çok ÜzgÜnÜm Çok
yurtta kaldıĞım 2 yılda oda arkadaŞımı rastlantı sonuÇu dÜn karŞılaŞtıĞım bır arkadaŞa sordum .ıletıŞımız kopmuŞtu. Ben ona ulaŞamamıŞtım oda aramamıŞtı.sıtemımı bıldırırken arkadaŞa durumun dan haberın yokmu dedı.ŞaŞırdım 8 yıl Önce doĞum yaparken Şeker komasına gırmıŞ.kımselerı tanımıyormuŞ durumu kÖtÜ.aılesı bakıyor ve bebeĞı okula falan baŞlamıŞ yıkıldım .

slm.yeni katıldım aranıza.benimde 29 haftalık 1500gr doğdu balböcüğüm.kabus gibi günlerdi.şimdi 6.5 aylık oldu,ama 6.5 yıl oldu sanki.allah herkese sabır versin,an çok ihtiyacımız olan şey bence.allah yardımcımız olsun.

herkeze merhaba bende yeni uye oldum premature bebegim var 32 haftalik 41 gun kuvezde kaldi simdi 7 bucuk aylik oldu ama saglik sorunlari var her aksam sacini oksayip agliyorum onu gorunce icim kan agliyor

ya kusura bakma
canim tabiki maillesmeyi cok isterim ama ben ozel mesaj gonderemiyorum sen mailini atarsan bana ben eklerim seni

çokkkkkkkkkk yorgunum bitmiyor ev işleri .....
oğlanlar yağ tenekesini bulup açmışlar ..........

çokkkkkkkkkk yorgunum bitmiyor ev işleri .....
oğlanlar yağ tenekesini bulup açmışlar ..........

yoksa devirmişlermi ah yaramazlar ahh bende biraz daha normale dönmeye başladım şükür ki ama ailemin yokluğunu çok hissediyorum hemde çok doğumdan önce saçımda hiç beyaz yoktu inanırmısıınz şu anda her tarafında beyazlıklar var gerçekten sıkıntıdan insanın başına herşeyi getiriyomuş

yağ tenekesimi akannehirakannehirakannehir ay inanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaa dur bir daha bayılıyım da ayılınca konuşuruzakannehirkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…