hastaneyi şikayet etmen büyük bir cesaret işi. ama çok sevindim gerçekten. bende senin gibi muaemelelerle karşılaştım. bende normal doğum yaptım ama ne doğum !!!!! çevremdeki herkes şikayet etmemi istedi ama ben uğraşamam deyip üstüne sünger çektim. ama inanırmısın aradan koca 3 sene geçti ( allahtan kızım gözünde ufak bir problem dışında sağlıklı doğdu) ama ben halen orada kaldığım 20 saatin etkisindeyim. halen dün gibi aklımda ve her düşündükçe orda çalışan herkesi boğmak istiyorum ve beddua ediyorum hepsine. sen en güzelini yapmışsın ve şikayet etmişsin. ben senin kadar cesaret göstermedim. onların yaptıklarıda yanlarına kaldı.yazık ki şu yazılanlar yer mekan ve zaman farklıda olsa aynı yoğunlukta ve yanlızlıkya geçiyormuş bir kere daha anladım... benim bebeğim 34 haftalık doğdu küvez ihtiyacı olmadı ama doğum esansında insanlık dışı bir muameleyle karşılaştım ... doğumu yapmayı düşündüğüm doktor erken doğum diye küvezli bir hastane bul demişti ve o gece gezmediğimiz ve can pazarı yapılan nice sağlık kuruluşundan sonra son durağımız bir devlet hastanesi oldu , doğumhanede yaşadıklarım beni çok yaraladı azarlamalar , hakaretler ve son olarak normal doğum sonrası epizyo dikişlerimin uyuşturulmadan dikilmesi tuz biber oldu ama esas önemli olan epizyo dikişleri esnasında sağlık çalışanlarından bebekte iş yok lafını duymaktı bu kilosu için söylenmişti 2600 doğan bebeğe... o sırada kendimi nasıl suçladım nasıl çöktüm anlatam ama işin peşini bırakmadım sağlık bakanlığına şikayet ettim ve kişiler insan haklarına ihlalden ceza aldılar ondan sonra biraz rahatladım. Ama evde yaşananlar da ağırdı herkesin gerçek yüzünü ve samimiyetsizliğini görüyor allahtan ki eşim çok destekçimdi zaten hayatta ondan daha yakınım yoktu ... ben 3,5 aylık hamileylen anacığımı amansız bir hastalık yüzünden kaybettim , doğumdan sonra onun yokluğu daha doğrusu ölümü zamanında karnımdaki bebek yüzünden ötelediğim yasım ve acım hat saffaya , çünkü yanlızlığımı ve zavallılığımı hissetmemi sağlayan aile bireyleri yeterince yanlız bıraktılar , herşey çok normalmiş gibi olmadık kaprisler le karşılaştım , bana bakmadılar normal doğum dediler ... bebeği emzirmeyi bilmiyordum devlet hastanesinde emzirme hemşireleri eğitim yada yardımda bulunmadılar evde kapris takımı da bir şey bilmiyordu ama bilenlerede izin verilmedi bebeğim beslenememekten sarılık oldu. bebeğimi beslemeye başladım ama bu seferde benim bakımsızlığımdan sütüm kesildi , bebeğim 4.5 aylık ve sağlıklı en büyük tesellim o,dile gelmeyen daha nice cümle ve yaşanan , hepimize sabır ve güç versin ...
ben mi ileti yazamıyorum sen mi bana cevap vermek istemiyorsun lütfen benim sana çok ihtiyacım var
merhaba benim adım naime
08.05.2010 saat 07:05 hayatımın dönüm noktası diyebilirm 27.hafta bitti 28 girdiğim gün bebek doğdu yaşadıkların gayet normal bence o anda herkes doktor kesiliyor ya insanın başına umarım atlatışsındır sıra bende neyse ki artık kimseyi takmıyorum canım isterse aglıyorum canım isterse gülüyorum bence sede takma çok güzel bir ata sözümüz var ( aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar ) en büyük yadımcım moral destekcim heyşeyim diyebilirim bir tek canım annem
. yazarsan sevirnirm sana ve bebişine yada bebişlerine uzun ve saglıklı bir ömür diliyorum .
selam
arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
canım çok üzüldüm okudumbende bi premature annesiyim canim gecen senenin annelerindenim....bebegim suanda 1,5 yasina girdi...hala benim kizim tedavi aliyor...yani hastalikli dogdu...ciger yetmezligi var ve mamasini mide hortumundan veriyorum...gecen ay cigerlerin iltihap oldu ve yogun bakimda kaldi...kaybediyorduk...bunu ücüncü sefer yapti bize...ama toparlandi..kalp atislari durdu...sonra rabbim bi mucize verdi...
benmi ben neler yasadigim ancak Allah bilir...yasim 22 idi o siralar..simdi 23...ve eglenmenin gezmenin yani kafaya hic bisey takmanin yasi...
ben ölümek istedim...ben esimden ayrilmak istedim (sebep bende gendefekti yüzünden böyle hasta dogmus)
kendimi sucladim....geceleri öldügümü saniyordum ve hastaneye yakin karanlik bi odam vardi...sanki cesetimi aliyorlar saniyordum...
ama arkama dönüp baktigimda cok sey ögrendigimi farkindayim...tamam simdide üzüliyorum hala kizimin haline...ama Allahima hamd ediyorum...o geldiginden beri hayatin anlamini ve sagligin anlamin ögrendim...o benim icin cok büyük bi ögretmen oldu..
simdi öbür cocuklar gibi olmasada...gülücük atiyor...sesimi duyunca seviniyor...yavas yavas ilerlemeye basliyor...
doktorlar hala diyor...ümit etmeyin belki bi kac ay sonra ölebilir...
ben Allahtan baska kimseye güvendigim yok...eger moralim bozulursa yada SIKINTIya düstügümde ona yalvariyorum....icim ferah...nedenmi...ben bi telefonla ambulans 2 dakikada evime geliyor....doktorlar hemen seferbarlar....ya o filistindeki cocuklar...onlar napsin...böyle böyle icimi ferahltamaya calisiyom...ben ve esim bebegim icin eliizden gelen en iyisini yapmaya calistik ve calisiyoruz..onun icin bizim hayati degistirdik...ama hep sabir ediyorum...bir gün mutlaka benimde yüzüm gülcek...rabbim sabreden kullarini severmis..
suanda tüp bebek tedavisine bende baslicam....her sonuc ne olursa olsun....yinede umutluyum...rabbim bebeklerine...ve benim bebegime ve tüm bebeklere sifa versin
bizlerede sabr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?