Bende 30 haftalik 27 ye uyumlu erken dogum yaptim..1 kilo dogdu kuzum..yarin dort haftalik oluyoruz.Ve cok zor gunler geciriyoruz... iyiye giderken birden hersey altust olabiliyor... tek yapabildigimiz bol bol dua etmek... dua ettikce agladikca icimdeki zehirleri bosaltiyorum rahatliyorum... bol bol dua edelim rabbim hepimizin yardimcisi olsun...
selam
arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
merhaba prematüre anneleri benimde 1kg doğdu kızım ve sonucunda yoğun bakım, rop muayeneleri, gelişim noroloji ve bitmek bilmeyen muayenelerin sonunda 4 yaşındayız çok şükür, bizde eve ilk geldiğimizde endişe içindeydim bu minicik bebeğe nasıl bakarım diye ağlamalarım tutuyordu, sağlıkları yerinde olsunlarda hepsi geçiyor, yaşıtlarını yakalıyorlar hiç endişe etmeyin bizler özel çocukların özel anneleriyiz çok zorlukları aşıyoruz ve daha küçücükken bebeğimizle ayrılık yaşıyoruz bundan sonra Allah ayırmasın yavrularımızı bizden[/QUO
bir şey sorabilir miyim?benim kızım henüz düzeltilmiş 3 aylık.prematüre bebeklerin bağışıklığı zayıf olur hep hasta olurlar diye bir yerde okumuştum doğru mu bu?bir de hiperaktivite prematürelerde daha çok görülüyormuş sizin bebiş ne alemde?korkuyorum benimkinin kolu bacağı şimdiden kıpır kıpır çünkü
kusura bakmayın foruma uzun zamandır giremedim ve cevapta gecikti; kızımın bağışıklığı zayıf değildir heleki bebekken daha iyiydi sanırım şu RSV aşısınında katkısı oldu diye düşünüyorum sizde inşallah yaptırmışsınızdır o aşıyı, pre bebekleri genelde çok hareketli oluyorlar, benimki yapı itibariyle sakindir ama tanıdığım pre anneleri de aynı dertten muzdaripler, sağlıklı sıhhatli büyütmeniz dileğiyle
ben 35. haftaya girdim ve doğum yaptım. ikişer kilo doğdular. herkes yardım amaçlı yanımda yakınımdaydı ama her kafadan bir ses çıkması insanı daha çok strese sokuyormuş. yalnız büyütenler daha rahattılar. ben 10 ay geçmesine rağmen hala biraz sinirli ve tez canlı kaldım. ne zaman geçer bilemiyorum.selam
arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
Oglumuzu 1 ay once Kuvezden cikarip eve getirdik. Solunum durmasi yuzunden nobetlese basinda bekliyorduk. Annem bebegin basinda bekledigi geceler yatakta uyurken bebegim kucagimda, yanimda, bazen de kolumd yatiyor saniyorum. Esim yatakta donerken onu uyariyorum bebege dikkat et diye. Esim bebek burda degil dediginde kendime geliyorum. Bebek sandigim ya battaniye oluyor ya da yastik. Zamanla gecer dedi annem ama hala ayni. Her gece ayni sey. Delirmiyorumdur umarim.
Delirmiyorsun canım korkma.bedne kizim küvöDeyken verilen kirli battaniyesiyle yatıp onu kizim zannedip nefes alıyormu diye kontrol ettiğim cok oldu.hep en buyuk korkum uyurken nefes alıyormu.şuan iki yaşında hala bakarım azıcıl fazla uyudu mu?o zamanlar geçmez zannetim kafayı yıycektim gectimi hayır,ama daha iyiyim.bazen gece kalkip kapısında durup uzun uzun iLiyorum harwkket ederse gidip yatıyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de uyurken gogsu inip kalkiyor mu diye kontrol ediyorum. Bazen anlamayamazsam elimi gogsune koyuyorum. Bu kadar uzerine titremek dogru degil aslinda. Zamanla gecer diye umuyorum.
Arkadaşlar İzmir şifa hastanesinde 21 mart günü 29 haftalık 930 gr. sezeryan doğum yaptım ama bebeğim 26 haftalık özellikleri gösteriyordu. 8 gündür kuvezde ve durumu hala kritik. idrar çıkışı yotu düne kadar diyaliz uygulamışlar dün sadece 10 cc idrar yapmış bugün yine yok. kaka da çok ama çok minik yapmış dün bugün yine yok. vücudu ödem yapmış tabi idrar yapamadığı için. böyle kuvezde böbreklerle bağırsaklarla ilgili problem yaşayan var mıydı? Günlerdir ağlıyorum. Rabbim onu bana sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin ama dertleşmeye bi çıkış yolu bulmaya ihtiyacım var. doktorlar en son tedavileri kullanıyoruz diyor başka tedaviler var mı bilmek istiyorum.
sağol ama artık oğlum yok. doğumdan 10 gün sonra kaybettim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?