merhaba anneler;
ben mayıs annesi olacaktım ama gebelik tansiyonu yüzünden mart annesi oluverdim bi anda. bebeğim 32 haftalık 1500 gr doğdu, 10 gün küvezde kaldı 15 günün sonunda çıktık hastaneden şimdi küçüklüğü dışında bi sorunumuz yok çok şükür. ama bende sürekli bi ağlama başladı bi türlü durduramıyorum herşeye ağlıyorum. bebeğim iyi ben iyileştim diye sevineceğim yerde sürekli ağlıyorum. benim gibi olan var mı aranızda?
çok doğal yaşadıklarının bir sonucu.benim kızım da 32 haftalık doğdu 36 gün kaldı hastanede.ben odama girip gizli gizli ağlıyordum çünkü nasihatlerden bıkıp usanmıştım.bırakın da ne hissediyorsam onu yaşayayım diye bağırmak geliyordu içimden.stresten üzüntüden yüzümde vücudumda bir sürü sivilce çıkmıştı.şimdi bebeğim yanımda ama hala o günler aklıma gelince yine ağlıyorum.
benimde o dönem üzülmeme izin vermediler, şimdi acısını çekiyorum. bi kere eşime bağırdım niye üzülmeme ağlamama izin vermiyorsunuz o benim çocuğum tabi üzülcem diye. millet vırvır konuşşur kimsenin bişeyden anladığı yok.
dün hastaneye gittik acile küvezde bebek getirdiler başladım ağlamaya artık küvezde bebek görünce dayanamıyorum
insanlar çok acımasız ve düşüncesiz.memleketten uzakta yaşıyorum doğum yaptığımı duyan arıyor.teselli cümleleri de aynen şu:Korkma sen yaşar o (çocuğun ölebilir demeye getiriyor). bizim filancanında erken doğdu çocuğu yaşadı.(bana ne falancadan filancadan) daha bebeğimi görememişim kucağıma alamamışım sordukları soru:eee nasılmış annelik? hepsi sinir bozucu daha bir sürü şey.artık telefonlarımı açmıyordum. halbuki yapacakları tek şey bizleri rahat bırakmak senin ve bebeğin için dua ediyorum demek.
selam
arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
bende telefonu açmadım bi süre, hadi uzaktakiler neysede insanı yakınlarıda anlamıyo. bana üzülme niye üzülüyosun diyenler 2 dakka sonra çocuğu öksürüyo diye ağlıyo yanımda yada kreş bulamadım diye 2 haftadır uyuyamamış dert yanıyo falan
biriside vardı beni hastaneye giderkern görünce ayy fena oluyorum seni görünce derdi
selam
arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
Sevgili prematüre bebek annesi merhaba,
2011 Aralıkta ani bir sancıyla ne oldugunu anlamadan normal dogumla bebegımı dunyaya getirdim, 27+5'te 1170 gr. 69 gun yogun bakımda kaldık.. yasadıklarımı buraya yazmam mumkun değil. Seni çok iyi nlayabiliyorum yasadıgın psıkolojı tamamen normal.
Simdi bizlerin hissettiklerini daha fazla kişi duysun ve birbirimize destek olalım amacıyla bır blog yazmaya basladım. belki orada yazdıklarımı okursan sana da bır nebze olsun umut verir, yol gösterir.
Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?
Bunun dısında gecen hafta konuk yazar olarak alternatif annede minik Sarpımıın son geçirdiği şaşılık operasyonu ile ilgili bir yazım yayınlandı. Dlersenız ona da bır göz atabılırsınız.
Küçük Sarpımızın şaşılık ameliyatı | Alternatif Anne
merhaba prematüre anneleri benimde 1kg doğdu kızım ve sonucunda yoğun bakım, rop muayeneleri, gelişim noroloji ve bitmek bilmeyen muayenelerin sonunda 4 yaşındayız çok şükür, bizde eve ilk geldiğimizde endişe içindeydim bu minicik bebeğe nasıl bakarım diye ağlamalarım tutuyordu, sağlıkları yerinde olsunlarda hepsi geçiyor, yaşıtlarını yakalıyorlar hiç endişe etmeyin bizler özel çocukların özel anneleriyiz çok zorlukları aşıyoruz ve daha küçücükken bebeğimizle ayrılık yaşıyoruz bundan sonra Allah ayırmasın yavrularımızı bizden[/QUO
bir şey sorabilir miyim?benim kızım henüz düzeltilmiş 3 aylık.prematüre bebeklerin bağışıklığı zayıf olur hep hasta olurlar diye bir yerde okumuştum doğru mu bu?bir de hiperaktivite prematürelerde daha çok görülüyormuş sizin bebiş ne alemde?korkuyorum benimkinin kolu bacağı şimdiden kıpır kıpır çünkü
şimdi düzeltilmiş kaç aylık, makineden ne zaman çıkarmış
Merhaba arkadaşlar,
27+5'te doğum yapan bir anne olarak yasadıklarımı blogumda paylasmaya devam edıyorum
Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?: Spastisite ve Botoks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?