Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cok tesekkur ederim bilgin icin cok sukur suan yeme icme derdi yok biberonla gayet iyi besleniyo sagip veriuorum suan ki hedefim emzirmek aslinda guzel emiyo ama 5dk emiyo ya uyuyo ya agliyo doymuyo diue korkuyorum napicam bilmiyorum gogus uclarim 3aydir yara hala iyi olmaso emerken cok aciyo hic bi krem fayda etmiyo napicami bilmiyorum bebgim 5dk emmeyle doyar mi doymaz mi hep bi beynimi kemiriyo yaziflar diye odum kopuyo en azindan bibeeonla ne kadar ictigini biliyorum sagmaktan da sutum iyice azaldi artik emzirmek istiyorum ama kafam cok karisik bide biberonda en en kucuk delikli emzigi kullaniyorum ozel aldik standart delikler buyuk geliuo sutu cekmeden azinin kenarlarindan akip gidiyo ama memede biberondan fazla gidiyo biberonu 10-15dk da 75ml iciyo acaba diyorum memedw fazla gidiyoda eeken mi doyuyo ne dersiniz bi fikriniz var mi Gulayaz Gulayaz

Bir prematüre bebek annesi olarak cok şükür hayatimiz artik kaygisiz olarak dewam ediyo. 35 haftalik dogan bebegim suan 3.5 aylik olacak. Gelisimimiz cok iyi hamdolsun. Benim gibi olan erken dogum yapan anneler hic uzulmeyin hic yilmayin suan gunler sizin icin gecmek bilmiyo biliyorum ama gececek. Her turlu sorunuzu bana ozelden burdan sorabilirsiniz. Birbirimize destek olmaktan mutluluk duyarım. Bende ayni yollardan gecmis biri olarak ayni destegi vaktinde birilerinden gormeye cok ihtiyacim vardi. Sewgi ve umutlaaa

Premature annesinin halinden yine premature annesi anlıyo.. Başkasından hayır yok.. Zaten erken doğmuş, sıkıntılar yaşamış, günlerce yoğun bakımda kalmış.. Gidip sadece dokunabilmişssin minik minik, bir de üzerine rahat rahat davranan çok bilir kişiler gelince deliriyor insan.

Bizim oğlumuz da büyüdü, 8,5 aylık oldu. İlk iki hafta zaten yoğun bakımdaydı, akciğerinde enfeksiyonla doğdu.. O ayrı bir telaş.. 2 ay heralde hergün ağladım, besleyemiyorum, devamlı gırtlağına süt kaçıyor, öksüremiyor hemen nefessiz kalıp morarıyor.. Ne günlerdi ama çok şükür geçti gitti hepsi. Şimdi tosuncuk.. O günler elbette geçiyor ama zor geçiyor gerçekten..

cok sukur o tur sorunlarimiz yok olmadida ama evet cevre insani cok yipratiyo herkes ayri bisey soyluyo insan kafayi yiyo zaten erken dogmus kendini suclarken bos bos konusamlar var aman doktor yasar dedi mi bi sorunu var mi ilerde sorun olur muymus mal mal sorular afedersiniz hatirladikca yine tepem atiyo cok sukur gelisimimiz guzel bence premature bebekler bi mucize Allahin bize bi lutfu diye dusunuyorum :)) G gozy

S Sky blue M merveninbebegi nasilsijiz hanimlar? Bebekler nasil? Boy kilo cetvelini yazalimmi.
Benim bebegim 5 aylik kontrolde 60 cm ve 5700 gr di. Biraz kucuk. 3 aylik bebek gibi gorunusu. Ama motor gelisimi tepkileri ayina gore cok sukur iyi. Ek gidaya gectik yemek istemiyor ben yinede hergun meyve suyu corba yogurt veriyorum. Hepsinden de 1 yada 2 cay kasigi ancak yiyor

4.5 aylik kontrolunde 5800gr 60cm olmustu bizimkide 3aylik gibi gorunuyodu 1hafta sonra sonra 5.5aylik kontrolune gidicez bakalim o zaman soykerim sonucu ama gorunumu 4aylik bebege yakin ve cok geveze masallah surekli agu luyo hafiften oturtuyoruz daha tutmayi pek bilmiyo dik duruyo guluyo bizi taniyi sese ve bize tepki veriyi memeyi gorunce heyecamlaniyo simdilik aklima gelenler bunlar 1ay sinra norolojik kontrolu var bakalim doktor ne dicek siz gidiyi musunuz cocuk norolojisine prunes prunes

Biz henüz doktor kontrolümüze gitmedik. Geçenlerde A.S.M de 4.ay aşılarımızı tamamladık. O esnada kilo boy ölçümü yapıldı ama ben çok kaale almadım, üstünkörü bir ölçüm oldu. Boy 59 cm, kilo 5400. Formüle devam ediyoruz, oğlumun doktorunun muayene ve ölçümlerini önemsiyorum, gelişmeleri ben de burada paylaşacağım.

Uzun süredir aguluyor, benim onu severken çıkardığım sesleri taklit ediyor ve uykudan uyandığında yüzümü tanıyarak gülücükler saçıyor. Bu aralar yakınına ilgisini çekmesi için bıfaktığım peluş oyuncak ve çıngırağına dokunmaya başladı.

Biz de henüz nöroloji muayenemizi olmadık. En son kalça usg tamamlanmıştı. Doktorumuzun yönlendirmesiyle ilerliyoruz. Sanırım bu ay ikinci doz rota aşımız olacak. Aslında bebeğim huzurlu ve mutlu olduğu için ben de rahatladım artık. Geceleri 7-8 saat kesintisiz uyumaya da başladı, çok düzenli olmasa da. Uyanıp açım diye ağlamazsa uyandırmıyoruz son 1 aydır. Kendi kendine gazını çıkarabiliyor artık, gaz damlasına da son verdik. Henüz oturtmuyoruz. Verem aşımız kabuklanma sürecine girdi bu arada, bunun tuttuğu anlamına geldiğini söyledi A.S.M deki hemşiremiz.

Şimdilik aklıma gelenleri bir çırpıda yazıverdim. Hepinize bebişlerle mutlu, sağlıklı günler.

bizimde asimiz kabuk tuttu bizede aynisi dendi tutmus galiba oyle dediler ilgisini ceken seylere dokunmaya calisiyo ama bakalim bana tesadufen dokunuyi gibi geliyo nedense ikna olamiyorum dokunduguna bizimki de gece den sabaha kadar uyuyo cok sukur doktoru 6saatten fazla uyursa uyandirip bi emzir dedi ama bizimki uyurken de aliyo zaten ben gaz damlasini birakali cok oldu 2 ayi gecti ama son iki haftadir biz cikartmiyoruz kendisi hallediyi onceleri biraz yardm ediyoduk yine bu arada sizinki nin dogum tarihi neydi bizikide aguya baslayali cok oldu ama cok fazla soylenmeye basladi cok hosuma gidiyo agulamasi mutis bisey annelik

bide bizimkisi kollarindan tutunca biraz zorlanarakda olsa ayaga dikiliyo ve elleri cok ilgisini cekiyo bu donemlerde tutma yetisi olmasi lazim mi normal 5aylik bebekler tutmayi bilirde bizimkilerin tutamamasi normal bence dokunmak da bi ilerlemedir

Benim 2.ci cocugum. Ama inanin unutuyor insan. Hangi ayda neleri yapabildi diye. Bazen keske not tutsaymisim diyorum hatirlamak daha kolay olurdu.
Bizimkide keyifli olunca kendi kendine konusuyor agu buguyu 3 aylikken basladi simdi birakti diyebilirim. Tutma refleksi henuz tam yok. Pusete takilan oyuncagi bazen bacagindan tutuyor bilincsizce. Eline buz dolabibposeti veriyorum onuda verdigim gibi kaliyor. Evirip cevirme tutma yok yani. Sanirim 6 aydan sonra gelisir.
4.5 aydan sonra destekli oturtmaya basladim ara sira. Sanirim ek gida olayi biraz problemli olacak. Yiyemiyor. 2 cay kasigi ancak yiyor. Migde gelisimi de geriden demekki diyor doktor. Norolojiyede mayis ayi icerisinde goturecegim avcilar hospital a gidiyoruz

S Sky blue M merveninbebegi nasilsijiz hanimlar? Bebekler nasil? Boy kilo cetvelini yazalimmi.
Benim bebegim 5 aylik kontrolde 60 cm ve 5700 gr di. Biraz kucuk. 3 aylik bebek gibi gorunusu. Ama motor gelisimi tepkileri ayina gore cok sukur iyi. Ek gidaya gectik yemek istemiyor ben yinede hergun meyve suyu corba yogurt veriyorum. Hepsinden de 1 yada 2 cay kasigi ancak yiyor
Cnm ya bnm bebeğimde mamayı istemiyo bu yuzden kilo alımı azaldı ek gıdaya gecmek zorunda kaldık bana yaptigin çorbalarin tarifini verebilir misin.bizde beś aylik olduk çok şükür kilo olarak 5300 henüz.bir de sıcaklar arttı bebişleri nasıl giydiriyosunuz bnm kızım pek terliyo korkuyorum hasta olcak diye

bizimde asimiz kabuk tuttu bizede aynisi dendi tutmus galiba oyle dediler ilgisini ceken seylere dokunmaya calisiyo ama bakalim bana tesadufen dokunuyi gibi geliyo nedense ikna olamiyorum dokunduguna bizimki de gece den sabaha kadar uyuyo cok sukur doktoru 6saatten fazla uyursa uyandirip bi emzir dedi ama bizimki uyurken de aliyo zaten ben gaz damlasini birakali cok oldu 2 ayi gecti ama son iki haftadir biz cikartmiyoruz kendisi hallediyi onceleri biraz yardm ediyoduk yine bu arada sizinki nin dogum tarihi neydi bizikide aguya baslayali cok oldu ama cok fazla soylenmeye basladi cok hosuma gidiyo agulamasi mutis bisey annelik

Ne mutlu size de, maşallah.

Oğlum 24 kasım doğumlu. Prematüre doğan bebeklerde hiperaktiflik sık görülen bir durum diye okumuştum ki ben de geç prematüre olarak doğmuş biriyim ve hiperaktif bir çocuktum. Bu konuda aslında şimdiden biraz endişeleniyorum ama zamanı geldikçe ve yaşadıkça öğreneceğiz.

Bizimki de kendisiyle sohbet edilmesinden büyük zevk alıyor, o da sesler çıkararak konuşmaya dahil oluyor. Bir de sürekli etraftaki obje ve insanları izlemek istiyor, dolayısıyla çok sık kucakta gezdiriyoruz, hem evde hem dışarda çok ilgili. Kamerada ve aynada kendisini izlemeyi çok seviyor. Çok hızlılar ve aceleciler şimdiden bunu öğrendik.

bide bizimkisi kollarindan tutunca biraz zorlanarakda olsa ayaga dikiliyo ve elleri cok ilgisini cekiyo bu donemlerde tutma yetisi olmasi lazim mi normal 5aylik bebekler tutmayi bilirde bizimkilerin tutamamasi normal bence dokunmak da bi ilerlemedir

Doktorumuz 5 aylık değil 3 aylık bebek olarak kabul ediyor. Sadece aşılarını takipte biyolojik yaşına göre gidiyoruz, diğer gelişimini 3 aylık bebeğe göre kabul ediyor ve izliyormuş.

evet noroloji doktorumuz bizede oyke dedi bu cocuklardan dogdu tarihin gelisimini beklemiyoruz zaten dedi biz dogmasi gereken tarihe gore hesapliyoruz yine hi gecikme olursa sikinti orda dedi suan gayet normal bi bebek oldugunu ve iki ay geriden gelmesinin cok normal oldugunu soyledi bizimki de televizyon izliyo ve tv dekiker konusurken onlara mirildaniyo ve kendi videosunu izlerken aglamayi kesiyo ve pur dikkat kendini izliyo heycanlaniyo ve ben bu halleeine cok guluyorum rabbim iyiki onu bana bagislamis ne olsa kabulum ki coj sukur coj saglikli suan da :)) S Sky blue

Back
X