Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
oğlum kerem 36 haftalık 1800 gr doğdu şimdi 43 günlük 3000 gr oldu ama emmesi sorunlu sağıp biberonla veriyorum

oğlum kerem 36 haftalık 1800 gr doğdu şimdi 43 günlük 3000 gr oldu ama emmesi sorunlu sağıp biberonla veriyorum

canım ya aynen bende bunları yaşadım 37 haftalıkken 2 kilo bebişim doğdu emmesi sorunlu olduğu için sağıp biberonla veriyodum yavaş yavaş silikon göğüs ucuyla vermeye başlamıştım onada alışınca göğsümü vermiştim hala sorunlu sıpanın emmesi çünkü doğduğu gün ilk beni ememeden küveze girdi yani ilk biberonla tanıştı hep uyutarak emzirdim inşallah sizde hayırlısıyla toparlarsınız

canım ya aynen bende bunları yaşadım 37 haftalıkken 2 kilo bebişim doğdu emmesi sorunlu olduğu için sağıp biberonla veriyodum yavaş yavaş silikon göğüs ucuyla vermeye başlamıştım onada alışınca göğsümü vermiştim hala sorunlu sıpanın emmesi çünkü doğduğu gün ilk beni ememeden küveze girdi yani ilk biberonla tanıştı hep uyutarak emzirdim inşallah sizde hayırlısıyla toparlarsınız

inşallah canım çok emzirmek istiyorum belki çenesi güçlenince emer diye ümitleniyorum ama hayırlısı allah senin yavrunada sağlık versin inşallah

canım humana still gerçekten işe yarıyor ve düzenli pompalamak gerekiyor rezene, su,soğan ve bulgur ben bunları denedim ve gerçekten sütüm arttı tabi benim prematüre oğlum hala emmiyo yani çok az emiyor ama olsun sağıp veriyorum verebildiğim zamana kadar anne sütü sonra mecbur mama napalım allah ikizlerine sağlık versin sanada güç kuvvet naniknanik hihoyyyt

benim oğlumda 36 haftalık 3200 gr doğdu 1 hafta küvözde kaldı ama emme sorunu yaşamadık

arkadaslar prematüre bebek çok zor. Özellikle hastane aşaması geçmek bilmiyor. Ama genelde sonuçlar hep güzel oluyor. Canınızı sıkmayın. Benim bebeğim 34 haftalık 2.100 gr doğdu 8 gün yoğun bakımda kaldı çıktığında 1.900 gr dı. şimdi maşallahh 3 aylık ve 5 kilo oldu. Sütlere dikkat edin yeter. Bebek emdikten sonra dahada çoğalıyor. Sağarken az olmasına takılmayın. Yeşil mercimek yemeği ve incir tavsiye ederim. Mercimeği 1 kere yemek lazım ama malum gaz olayı. Bebişlerin tek ilacı anne sütü.

benim oğlum 34 haftalık 2400 kilo 44 cm doğdu .şuan 12 yaşında 58 kilo ama boyu yaşıtlarından biraz kısa ve kilolu. ama zekimi zeki oluyorlar . hani derlerya anasının karnında duramayanlardan. öğretmenlerden aldığım şiklayetler beni artık okuluna gidemez hale getirdi. malesef. ama şu bir gerçek prematüre doğanlar hangi yaşta olursa olsun okşanmaktan, masajdan çok hoşlanıyorlar.ve anne karnında geçiremediği eksikliği onda hep fark ediyorum. nezaman fön sesi ve elektirik süpürgesi çalışsa hemen uykuya dalıyor))koca bebek.

eczanelerde anne sütü arurucı çay satılıyor.Genelde mennunlar bende kullandım fakat fazlalaştırmadı sorun aslında psikolojikti benim özel alile sebeplerinden dolayı sinir son hattaydı birde böyle şeylerle uğraştım .Susam evet ama düzenli denemeye bak . bebek maması takviye yapılıor özel bir mama var . 400 gr 49 tl en son ikigün bile ittimiyordu son zamanlarda onuniçin anne sütüt olayını gayet ciddiye almanı tavsiye ederim .3,5 kilo oluncaya kadar kullandım 1,5 ay kadar sonra sizede olacak bebekleri düzenli kontrola götürüyorsun orada siziz takip eden dr ay bir görmek isteyecek miktarı o söyleyecek ve hangi mama kullanman gerektiğini.

çok güzel bir dururm bebeğin annesini enmesi , ilk temas ve ilk görüntü inanırmısın öyle güzel oluyorlarki emerken aklına yapışıyor o an. Sabırla bekle az kaldı o anlara heyacanla bekle .....

kızlar ben bir şey soracağım...
ben 31, haftamda doğum yaptım...
1840 gr 42 cm. doğdu kızım..
şu an 2,5 aylık tam...
4900 gr 54 cm...
dr fazla hızlı geliştiğini söyledi... sadece anne sütü veriyorum... bana fazla emzirme emzikle oyala dedi...
gerçekten fazla mı gelişmiş... ben emzik vermek istemiyorum...

Oğlum 27 haftalık dünyaya geldi 910 gram 34cm doğdu
şimdi 5 aylık (düzeltilmiş 1.5 aylık) 4950gr 57 cm

benim kızımın doğum tarihine göre.
zaten bildiğim kadarıyla takip yapılırken düzeltilmiş yaşa göre bakılıyor.

doğum günün kutlu olsun duru bebek artık yavaş yavaş büyüyorsunuz nice güzel gelişmelerinizi duymak kısmet olsun:Saruboceq:

Hanımefendi merhaba.Ben yaklaşık 10 gün önce 28 haftalık, 1130 gr. bebek dünyaya getirdim. Hala şoktayım. İnternetten araştırırken sizin bebeğinizin doğum kilosu ve şimdiki kilosunu belirttiğiniz yazınızı okudum. Bebeğim ve beni ileride bekleyen sorunlar, kilo ne zaman alır, ne kadar süre sonra yoğun bakımdan çıkar ve taburcu olur v.b. bir çok soruya net cevap bulamadım lütfen siz ve bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

merhaba canım..çok geçmiş olsun.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..benim kızım 27 gün kuveste kaldı.13 günde benimle ayrı bi odada kaldı kilo alıp almadığını ve sağlığının nasıl gidiceğini takip amaçlı bu şekilde hastanede kaldık..1.300gr olduğunda bana verdiler hastaneden 1.650 gr olunca taburcu olduk..ayda 1.kilo veya 1.5 kilo alıyodu.erken doğmasından ötürü hareketleri geriden geliyo.doğması gereken aya göre gelişim gösteriyo.şu an 11 kilo 79 santim boyunda ve 19 aylık oldu kızım açıkçası çok zor bi süreçten geçtik.sizin şu an yaşadığınız duygunun aynısını bizlerde yaşadık.endişe kaygı korku ve belirsizlik.bu duygularda olmanızda çok doğal Allah kimseyi evladından sınamasın.hiç korkmayın onlar o kadar güçlü ki hatta bizden bile daha güçlüler. bize dr.lar çok şey sölemşlerdi kısacası herşeye hazırlıklı olun erken doğan bi bebek gelişimine çok dikkat etmek gerekiyo.şu an bi sorunumuz yok şükür .konuşmasını bekliyoruz artık..size sabır diliyorum..yavrunuzada güç kuvvet sağlık diliyorum.tekrar geçmiş olsun..sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olurum.

Çok iyi anlıyorum sizi,yaşadığınız şoku,şaşkınlığı...Buradaki her yeni,erken doğan bebek haberiyle içim burkuluyor,yaşadığım şeylerin başkaları tarafından da yaşanacak olması beni çok üzüyor.Prematüre bebek annesi olmak çok zor,ama Allah gücünü veriyor,onların hayata tutunuşunu görmek insana güç veriyor.Benim bebeğim 30 haftalık 1454gr doğdu,12 gün yoğun bakımda 16 gün normal bölümde kaldı.1800 ile taburcu oldu.İlk zamanla çok zordu.Hergün acaba olumsuz bir şey olacak mı diye beklemekten psikolojim bozuldu.Taburcu olduktan sonra da bir dizi kontrol var tabi,göz,kulak,nörolojik,fizik kontrolleri...Çok şükür sağlığı yerinde yavrumun,ama hala kontroller devam ediyor.Prematüre olduğu için kontrol altında olması gerekiyor.Siz bol bol süt sağıp buzluğa atın,ben çok pişmanım yapmadığım için,şu an sadece mama ile besleniyor,zatan sütüm öyle ahım şahım da olmadı üzüntüden.Söylemesi kolay ama stres yapmamaya çalış,sütü çok etkiliyor.Emin ol onlar bizden daha güçlü,Allahın iziniyle sağ salim kucağına alacaksın.Yardıma ihtiyacınız olursa elimden geleni yaparım.

Merhaba canım,
Bende suyumun erken gelmesi nedeni ile 33+4'de doğum yaptım.2240gr doğdu oğlum.Şimdi 2,5 aylık ve 5250gr.Doğuma daha haftalar vardı suyum geliyor dedim doktora derdimi anlatamadım.Sonra başka bir doktor fakülte hastanesine sevk etti EMR tanısıyla.Çok şükür küveze girmemize gerek kalmamıştı.Tüm annelere sabır diliyorum.İnanmak ve sakin olmak zorundayız.Sevgilerle...

merhaba. bebeğinizle ilgili verdiğiniz bilgiler ilgimi çekti. bende 40 gün önce 29 haftalık 1030gr bebek dünyaya getirdim. şu an 1250 g oldu. kilosunun artmaması meraklandırıyor beni. sizin bebeğinizin kilo artışı hakkında bilgi verebilirmisiniz. ayrıca kaç gün hastanede kaldı. siz kaç gün kaldınız. lütfen yardımcı olun.

arkadaşlar bebeğimin sağ gözü 1. derece sol gözü 2. derece rop çıktı. bilgisi olan var mı? geçici olduğu söyleniyor. lütfen yardımcı olun.

çok teşekkür ederim. beni rahatlattınız. ayrıca süt konusunda verdiğiniz tavsiye çok işe yaradı epeyce süt depoladım. inşallah büyür bebeğim ve sağlıkla içer. size ve bebeğinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

ARZU: çok teşekkürler. verdiğiniz bilgiler içimi rahatlattı. bebeğin ilk 40 gündeki kilo artış durumu hakkındada bilgi verirseniz çok mutlu olacağım. size ve ailenize sağlık ve mutluluklar.

benımkılerde 29 haftada dogdu üç ay yogun bakımda kaldılar zor gecen gıunler ...........sımdı evdeyız .........cok sukur gecen ay bırı 3 ıkısı 2 800 ıdı.........ıkı kızımda 3. evre rop var takıp edılıyo nıorolojı baktı guzel dedı........ınş saglıkla buyurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…