Premature Bebekler prematüre bebekleriniz kaç haftalık doğdu kaç gün küvezde kaldı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İkiz kızlarım 29 haftada dünyaya geldiler . Bir kuzum 1350 bir kuzum 1200 gr olarak doğdular. 1200 gr doğan meleğimi doğumdan 15 gün sonra kaybettik. Diğer meleğim 62 gün hastanede kaldıktan sonra kavuştuk. Cok sukur saglikli suanda . Diğer kuzumuzlada cennete buluşuruz insallah :-(

merhaba anneler ve tatlı kuzuları..

ben düşükler yaşadım en son kızımı erken doğumla kaybettim...şimdi de oğlumu bekliyorum ama erken doğum riskim var...korkuyorum...

sizlerin yavruları
kaç haftalık doğdu?
kaç gr yada kilo doğdu?
ne kadar küvezde kaldı?

erken doğum riski olan hamişlere belki umut olur...
Merhaba canım benim bebeğim 30 haftalık 1050 gr doğdu 1 ay 16 gün küvezde kaldı şuan 1 aydr eviimize geldi 3300 gram normal zamanına ulaştı normaline göre şuan 1 aylık doğduğu tarihe göre 2 aylık ve şükür hiç bir sıkıntısı yok mama yediğimiz için sdece gaz ve kabız problemimiz var 2 ay daha dişimizi sıkarsak rahatlıycaz sonrasında inşaallah

Oglum 36.4 de dogdu 2950ydi kilosu 8 gun kuvozde kaldi suan 7 yasinda.
Kizim 34.4 de dogdu 2650ydi kilosu hic kuvoze girmedi.
Supriz yumurtam kizim 29 eylulde 32.6 da dogdu 2200ydu kilosu hala kuvozde.ciger gelistirici igne atilamama ragmen cigerleri gelismemis 2 gundur uyutuluyor.insallah iyi olcak bebegim inaniyorum.

• Beğen
Reactions: grc
Ben de 2013 yılının Ocak ayında kızıma 34. haftalıkken sezeryanle doğum yaptım.
Yüksek idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 28 haftalıkken sancım ve açılmam başladı. 7 hafta hastanede yattıktan sonra 34. Haftada artık bebeğin alınmasına karar verdi Dr.um.
34. Haftada kızım 3 kg ve 50 cm olarak dünyaya geldi ve 5 gün küvözde kaldı. Onu ilk kez kucağıma alıp emzirebildiğimde 4 günlüktü...
Şuan 3,5 yaşında.
Gelişiminde hiç bir sorun yok. Çok şükür yaşıtlarından önde bile. Kreşe gidiyor.
Tek sorunumuz anne sütünü az aldı.5 aylıkken bıraktı. Onun dışında hiç sorun yaşamadık.
Evden karnı dolu çıkıp, kucağı boş dönmek çok zordur iyi bilirim.
Allah yardımcısı olsun bu yolda olan her annenin. Siz enerjinizi kaybetmeyin ki onlarda kaybetmesin. Herkese sevgiler...

Ben 2014 ocak ayında gelişim geriliği sebebiyle hastanede kontrol altında tutulurken 31 haftalikken dünyaya geldi ikizlerim kızım 1400gr oğlum 880gr di. Hatta kızımın doğumda kalbi durdu. Ama 40 gün sonra evimize geldi şükür oglumdan daha uzun süre ayrı kalmak zorunda kaldım onun kuvez macerası 72 gün sürdü onunda ciğerlerine mama kaçması sebebiyle kalbi durdu kuvezde ama şu an çok şükür 32 aylık ve saglikla yanimizdalar hatta hasarilik peşindeler inşallah sizde aynı durumdasinizdir

Oglum 36.4 de dogdu 2950ydi kilosu 8 gun kuvozde kaldi suan 7 yasinda.
Kizim 34.4 de dogdu 2650ydi kilosu hic kuvoze girmedi.
Supriz yumurtam kizim 29 eylulde 32.6 da dogdu 2200ydu kilosu hala kuvozde.ciger gelistirici igne atilamama ragmen cigerleri gelismemis 2 gundur uyutuluyor.insallah iyi olcak bebegim inaniyorum.
Cnm geçmiş olsun :( inşallah biran önce kavusursun peki kç gün önce vuruldun iğneni ben kızımda 10gün önce vurulmıştum 36 haftalık ddoğdu 2014 de küveze girmedi 2,600dü şimdikindede 31haftalıkken vuruldum bide doğuma 3gün kala vurulcam inşallah sorun cıkmaz

Cnm geçmiş olsun :KK43: inşallah biran önce kavusursun peki kç gün önce vuruldun iğneni ben kızımda 10gün önce vurulmıştum 36 haftalık ddoğdu 2014 de küveze girmedi 2,600dü şimdikindede 31haftalıkken vuruldum bide doğuma 3gün kala vurulcam inşallah sorun cıkmaz
Oglumda hic igne atilmadim 8 gun kuvozde kaldi 36 haftalik dogmustu.
Kizimda 2 hafta once atildim 34 haftalik dogdu hemen kucagima aldim.
3.cocugumda dogumdan 5 gun once atilmistim birde sancilarim varken 32 haftalikken doguma girmeden 7 saat once atildim ama pek faydasi olmadiki hemen hemn 2 hafta kuvozde kalcak gibi doktorumuz oyle diyor suan kuvozde 29 eylulden beri.

Oglumda hic igne atilmadim 8 gun kuvozde kaldi 36 haftalik dogmustu.
Kizimda 2 hafta once atildim 34 haftalik dogdu hemen kucagima aldim.
3.cocugumda dogumdan 5 gun once atilmistim birde sancilarim varken 32 haftalikken doguma girmeden 7 saat once atildim ama pek faydasi olmadiki hemen hemn 2 hafta kuvozde kalcak gibi doktorumuz oyle diyor suan kuvozde 29 eylulden beri.
:( cok üzüldüm birazda şans bazıları 40haftalık doğum yapsada küveze giriyor inşallah düzelir cnm Allah ya şafi ismiyle şifa versin yavruna ve bütün yavrulara

:KK43: cok üzüldüm birazda şans bazıları 40haftalık doğum yapsada küveze giriyor inşallah düzelir cnm Allah ya şafi ismiyle şifa versin yavruna ve bütün yavrulara
Amin.insallah sende bebegini saglikla vaktinde kucagina alirsin.

:KK43: cok üzüldüm birazda şans bazıları 40haftalık doğum yapsada küveze giriyor inşallah düzelir cnm Allah ya şafi ismiyle şifa versin yavruna ve bütün yavrulara
Seninle sat ayniymis benimde beklenn dogum tarihi 18 kasimdi ama yavrucuk cok erken geldi.

benim kızlarımda 33+3 te doğdular....
1,660 ve 1,890 kilolarıydı...
3 gün yoğun bakımda kaldılar.ben hastaneden taburcu olduktan ertsi gün onlarda yoğun bakımdan çıktılar kavuştuk birbirimize...
ciğer geliştirici iğnelerin çok faydasını gördük biz....10 gün kadar kalacaklardı yoğun bakımda 3 günde çıktılar çok şükür...şimdi 14 aylıklar ve çok yaramazlar...

inşallah oğlun vaktinde doğar
Bende yeni dogum yaptım 37+2gunluk bebegimi kuveze aldılar 3gundur kuvezde cigerleri gelişmemiş ne zaman cıkar bilmiyorum delircegim aglamakdan bende yavruma kavusur muyum

benim kızlarımda 33+3 te doğdular....
1,660 ve 1,890 kilolarıydı...
3 gün yoğun bakımda kaldılar.ben hastaneden taburcu olduktan ertsi gün onlarda yoğun bakımdan çıktılar kavuştuk birbirimize...
ciğer geliştirici iğnelerin çok faydasını gördük biz....10 gün kadar kalacaklardı yoğun bakımda 3 günde çıktılar çok şükür...şimdi 14 aylıklar ve çok yaramazlar...

inşallah oğlun vaktinde doğar
Bende yeni dogum yaptım 37+2gunluk bebegimi kuveze aldılar 3gundur kuvezde cigerleri gelişmemiş ne zaman cıkar bilmiyorum delircegim aglamakdan bende yavruma kavusur muyum
benim de oğlum 29+6 da doğdu 1585 gr 1 haftadır yoğun bakımda bekliyorum inş sağlıklı olur tez zamanda kucağıma alırım dualarınızı bekliyorum...

Merhabalar.benim kizimda idrar yollari enfeksiyonuna bagli acilma yuzunden 28 haftalik 1230 gr 35cm dogdu.60 gun kuvezde kaldik.suan cok sukur bi saglik sorunumuz yok 3 yasinda.ben yine hamileyim ve tedirginim

Merhabalar.benim kizimda idrar yollari enfeksiyonuna bagli acilma yuzunden 28 haftalik 1230 gr 35cm dogdu.60 gun kuvezde kaldik.suan cok sukur bi saglik sorunumuz yok 3 yasinda.ben yine hamileyim ve tedirginim
Tedirgin olma kardesim iyi dusun iyi olsun bir konuda kotu dusununce onu yasiyoruz cunku

Bende serklajlıyım 18. Haftada serklaj oldu ikiz bebeklerim 25. Haftadayız korkuyorum her an gelecekler diye
Bütün sayfları okuyup mutlu olanlarla mutlu oldum sıkıntı çekenlere üzüldüm
Hakkımızda hayırlısı artık

Bende serklajlıyım 18. Haftada serklaj oldu ikiz bebeklerim 25. Haftadayız korkuyorum her an gelecekler diye
Bütün sayfları okuyup mutlu olanlarla mutlu oldum sıkıntı çekenlere üzüldüm
Hakkımızda hayırlısı artık

ahh ahh
bak ben de okuyorum her gun buraları
insallah sag salım alırız yavrularımızı kucaklarımıza Allah ın iznyle

34+1 haftalık doğduk 2 gün yoğun bakımda kaldı ciğerlerinde su olduğu ve tam gelişmediği için 3 günde normalde küvezde kaldık

Back
X