Premature Bebekler prematüre bebekleriniz kaç haftalık doğdu kaç gün küvezde kaldı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gecmiş olsun canım bende usak medicalparkta doğum yaptım 27 +5 gunluk 1000 kiloydu 55 gun kaldı kuvezde şimdi 1 yasına gırdı ben cok memnun kaldım hastaneden inş. en kısa zamanda kavuşursun bebeklerıne
İnşallah bizde sizin gibi sağlıkla kucağımıza alırız

Merhaba bizim rekoru kıran yok herhalde :).Benim kızım 25 haftalık doğdu 804gr 600 kadar düştü.310 gün yoğun bakımda yattı bunun 8 ayı zaten entubeydi yani ventölatöre bağlıydı.Allahıma hamdolsun şu anda iyi...
Merhabalar benim bebegimde 9 aydir entübeli acaba sizinle aynı sorunlarımı yaşadık..sizinle görüşmeyi cok isterim

32 hafta 1830 gr dogdu kizim. 1 ay kaldi. Nefes alamadigi icin kuveze alindi orda baska rahatsizliklari cikti. Hastaneye yatan buyuklerdendi. 1 kg olmayan bebekler vardi anneleriyle kapida beraber bekledik. Saglikla ciktilar. Allah bekleyenlere sabir versin bir an bile umutlarini kaybetmesinler. Bebegi hayatta tutan anneyle bagi..

Benim ikizlerim 33 haftalık doğdular. 15 gün küvözde kaldılar. Oğlum 1750, kızım 1850 gram doğdu. Şimdi 13 yaşındalar. Kızım fazla oksijenden dolayı görme engelli

Canım kaybettiin meleklerin için Allah sabırlar versin. ınşallah kuzucuğunu sağlıkla zamanında doğurursun. Ama çok stres yapmamaya çalış. Benim oğlum 28 haftalık 1240 gr doğdu. 52 gün küvezde kaldı. Şimdi ufak tefek sağlık problemleri olsa da çok şükür yanımda.
öncelikle Oğluşumuzun Allah bagislasin...Ne gibi sağlık sorunları var acaba sakıncası yoksa öğrenebilir miyim.???

LP
Benim ikizlerim 33 haftalık doğdular. 15 gün küvözde kaldılar. Oğlum 1750, kızım 1850 gram doğdu. Şimdi 13 yaşındalar. Kızım fazla oksijenden dolayı görme engelli
Masallah kocaman olmuslar.Rabbim acilarini gostermesin.Masallah oglunuz iyi sanirim pekikiziniz tamamen mi gorme engelli??Rabbim şifasini versin inşallah..

LP

Masallah kocaman olmuslar.Rabbim acilarini gostermesin.Masallah oglunuz iyi sanirim pekikiziniz tamamen mi gorme engelli??Rabbim şifasini versin inşallah..
Sadece ışığı görüyor birde Işığa Yansıyan Şeyleri karartı olarak görüyor.

merhaba anneler ve tatlı kuzuları..

ben düşükler yaşadım en son kızımı erken doğumla kaybettim...şimdi de oğlumu bekliyorum ama erken doğum riskim var...korkuyorum...

sizlerin yavruları
kaç haftalık doğdu?
kaç gr yada kilo doğdu?
ne kadar küvezde kaldı?

erken doğum riski olan hamişlere belki umut olur...

İkizlerim 35+5te 2220 ve 2390 gr doğdular, 2 saat oksijende kaldılar küvöze girmediler

İkizlerim 35+5te 2220 ve 2390 gr doğdular, 2 saat oksijende kaldılar küvöze girmediler
Masallah canm benm de ikizler yolda 2hafta sonra sezrynla alincaklar ama kizimn kilosu biraz az suan 33+6da 2.200 du insallah kuveze grmezler ultrason kilosu ile dogum kilosu arasinda ne kadar oynadi

36 haftalik dogdu oglum 2900 gr 48 cm. Kuveze girmedik. 3 gun once 40.mizda 4400 olmus ve 59 cm de boyumuz.

36 haftalik dogdu oglum 2900 gr 48 cm. Kuveze girmedik. 3 gun once 40.mizda 4400 olmus ve 59 cm de boyumuz.
Masallah canm ben ikiz bekliyorum kilolari teke gore az aliyorlar o yuzden kuveze alabilirler diye korkuyorm 37 de sezryn olcak allah izin verirse insallah en az 2.500 olurlar ultrasondaki ile dogum kilolari tutmuyormus genelde

Kızım 29 haftalık 1240 gr doğdu. 66 gün yoğunbakımda kaldı

Masallah canm benm de ikizler yolda 2hafta sonra sezrynla alincaklar ama kizimn kilosu biraz az suan 33+6da 2.200 du insallah kuveze grmezler ultrason kilosu ile dogum kilosu arasinda ne kadar oynadi

Kilosu kadar önemli olan bir diğer faktör de gelişimi. Doktorum 2 kilonun üstündeyse küvöze girmez demişti, çünkü küvözdeki bebekler de 2 kgya ulaşınca çıkyıorlarmış. Ben 32. haftada erken doğum riskinden ötürü ciğer geliştirici vurulmuştum o yüzden solunumda sıkıntı yaşamadılar. Doğdukları kiloyla ultrason arasında çok az fark vardı, belki 100-200 gr kadar. Fakat ultrasonda daha ağır gözüken bebek daha hafif ama daha uzun doğdu.

Kilosu kadar önemli olan bir diğer faktör de gelişimi. Doktorum 2 kilonun üstündeyse küvöze girmez demişti, çünkü küvözdeki bebekler de 2 kgya ulaşınca çıkyıorlarmış. Ben 32. haftada erken doğum riskinden ötürü ciğer geliştirici vurulmuştum o yüzden solunumda sıkıntı yaşamadılar. Doğdukları kiloyla ultrason arasında çok az fark vardı, belki 100-200 gr kadar. Fakat ultrasonda daha ağır gözüken bebek daha hafif ama daha uzun doğdu.
Tesekkur ederm canm bende 27 .haftada 4 doz ciger gelistrici vurunmustm ikiz gebelik diye oglumnn gelisimi 1 hafta onde kizimda basta oyledi son haftalrda degisti gerileme oldu ondan korkuyorm insallah kuveze grmez 2 gun sonra kontrlm var bakalm insallah kilo almistr

Back
X