Premature Bebekler Premature bebekleriniz kaç haftalık,kaç gram doğdular ve hastanede ne kadar kaldılar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba ikizlerim 30 haftalık dogdu 1325gr 1625gr 35+3te wve geldik 37 gün kaldılar. 1980gr ile 2200gr olarak taburcu oldular.

2. Doğumumda kizim 29 haftalik dogdu 10 gun hastanede yattım 4 tane iğne vuruldu ciğerleri için ama pek faydasını göremedik malesef

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim oğlumda 25+5 de dünyaya geldi 850 gram olarak bugün 21. günü yoğun bakımda sarılığı var, böbrekleri henüz tam gelişemedi ve nefes almayı henüz öğrenemedi kuzum. Rabbim bütün annelerin yavrularını sağlıklı bir şekilde annelerine bağışlasın benimkini de bana bağışlasın..

32.haftada 1910gr olarak doğdu. 39 gün hastanede kaldı hiç beslenemediği için aşırı zayıfladı. Her gün gidiyordum bir gün gittiğimde zayıflıktan tanıyamadım bebeğimi. Son 2 hafta falan beslenmeye başladı son 1 hafta bir öğün için emzirmeye çağırıldım. 2060gr olunca testleri düzgün cıkınca çıkardık hstaneden bugün tam 3 aylık. Ama sağ ciğeri enfeksiyon kapmış şuan antibiyotik tedavisi görüyoruz evimizdeyix inşallah atlatabiliriz.

Bebeginizin durumu nasil allah yardimicniz olsun

benimde kızım 38 haftalık doğdu 3680gr olarak ama solunum sıkıntısı olduğu için doğduğundan beri küvezde kalıyor bugün 77. günü

Benim ikizlerim 35 haftalık doğdular 1800 gr 2150 gr olarak ciddi solunum sıkıntıları vardı yoğun bakımda 15 gün biri 18 gün biri kaldılar şimdi 8,5 aylıklar çok şükür Allah bütün annelere dayanma gücü ve sabır versin rabbim evlatla sınamasın hiçbir anneyi (Amin)

allah uzun ömürler versin evlatlarına canım ben 34+4 günlük ikizlere hamileyim ciğer geliştirici iğne oldum erken doğum riski olunca senin bebeklerde solunum sıkıntısı olmuş ya iğne olmuş muydun işe yarar mı bu iğneler merak ediyorum

19

sağol canm Allah razı olsun 29. Hafta da 2 doz 35. Haftada iki doz vuruldu ama 35. Haftada iğneden sonra açılma sebebiyle doğum başladı acil sezeryan oldum yani iğnelerin faydasını görmedik açıkçası inşallah sende işe yarar da yavruların yoğun bakıma girmez son haftalardasın sağlıkla doğurursun inşallah ama iyi düşünmeye çalış moralini yüksek tut canm

Benim erken doğum riskim 22. Hafta da başladı 27. Hafta da doğum yapıyordum durdurdular 29. Hafta da iğne vurdular 35. Görmem mucizeydi çok şükür bu günlere geldik

sagol canim insallah iyi düşünmeye çalışıyorum

sagol canim insallah iyi düşünmeye çalışıyorum
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeklerini bir sonraki kontorülünde dr konuş endişelerini anlat dr seni daha iyi anlayacaktır ve rahatlatacaktır hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah :)

34.hafta 4 gunluk dogdu yavrum.. sezeryan oldum ve 10 gun kaldim plesantam iltihaplanmis acil sezeryan oldum ama aslinda sebebi tam belli degil cocugum sarilik gecirdi hastanede birazda oyusden uzun kaldik.. cok kotuyduuuuu allahim herkese normal dogum nasip etsinn.. bu arada 2.200 gram dogdu snra 1.900 grama dustu hastanede sonra 10 gunun sonunda 2.000 kilo oldu tekrar smdi masallah yarma gibi Ama premature annesi olmak cok zorrrrrr birde colic oldu benim cocugum okdr zorduki ilk cocugum birde allahim yrdimcisi olsn premature annelerine..

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeklerini bir sonraki kontorülünde dr konuş endişelerini anlat dr seni daha iyi anlayacaktır ve rahatlatacaktır hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah :)
amin canım iğneyi 35+0da yaptırıp doktora gitcem mutlaka sorucam inşallah iyi haberler yazarım buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…