Premature Bebekler Premature bebekleriniz kaç haftalık,kaç gram doğdular ve hastanede ne kadar kaldılar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtap3 çok teşekkür ederim kardeşim allah senden razı olsun beni rahatlattın yoksa çok korkmuştum senin bebeğin nasıl şimdi kaç aylık oldu kızmı erkekmi bebişin allah bebeklerimizi bize bağışlasın

benim bebeğim kronolojik 5 ay 3 günlük, düzeltilmiş 2 ay 12 günlük. Erkek ismi sağlam, güçlü anlamına geliyor Berkay.En son tartıldığında 6 kilo 300 gramdı. Sağlık durumu iyi çok şükür. İnşallah sen de sağlıkla bebeğini kucağına alıp evine getireceksin annesi. Buradan bize güzel haberler vereceksin. İlk zamanlar çok zorlanacaksın ama inşallah ilerde sen de bizim gibi erken doğum yapan annelerle tecrübelerini paylaşacaksın, onlara birer umut ışığı yakacaksın.

arkadaşlar ben 32 haftalık doğum yaptım bebeğim 1700 kg idi 5 gün küvözde kaldı şu an 8. ayımızı doldurduk

benim bebeğim 35+5 te doğdu. 2600 gr 47 cm.di
çok şükür küvöz ihtiyacımız olmadı.
sizinkileri okudum da çok üzüldüm allah yardımcınız olsun

arkadaşlar hepinizin yazdıkarını okumaya çalıştım.. bende 26 haftalık hamileyim..allahım öncelikle kimseyi evladıyla sınav etmesin, rahatsızlıgı olan bebeklerimize içindede bizim bebeklerimize sağlık versin..inşallah hepinizin bebekleri sağlıklı olarak yaşamlarını devam ettirirler..

amin cnm inşallah
sana da hayırlısıyla, sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin allah

benim bebegimde 32 haftalik dogdu 1.800 gram ve 45 cm
benim bebegimde cok cekti dogumdan iki gun sonra akcigerleri sondu ve ameliyat oldu solunum cihazindan 100 de 100 oksijen aliyordu 1 ay beslenemedi hic anne sutu almadi cok kotuydu tam 41 gun kuvezde kaldi ve bir ay oksijene bagliydi
ama en kotusu suan 7 aylik oldu ve beynindeki zarardan dolayi bakmiyor ilgilenmiyor gorme merkezi zedelenmis hic takip etmiyor bide motor gelisimi geriden geliyor allahim yardim etsin cok uzuluyorum

mrb bende 04.10.2009 da 35 haftalık doğum yaptım ancak gelişim geriliği nedeniyle 33 hafta usg görünüyordu. 2050 gr doğdu ancak ilk haftalarda 1840 gr kadar geriledi. solunum problemi ve doğum esnasında küçük çaplıda olsa beyinde bir kanama nedeniyle yoğun bakıma aldılar!
Maalesef hala küvezde bebeğim 52.gün bgn ve 2400 gr.da solunum problemi nedeniyle hala makinaya bağlı bebeğim ayrıca cok yavaş kilo aldığını, beyindeki kanamanın hasara meydan açmış olabileceğini ve gelişimdeki yavaşlığın nörolojik problemlerden dolayı olabileceğinden şüpheleniyor dr.lar...

En az 15-20 kere denediler makinadan çıkarmayı ama maalesef dayanamadığı için tekrar bağladılar!
Allah'ım bütün premature annelerinin yardımcısı olsun bebeklerimizi bizlere bağışlasın inşallah,, dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden! :Saruboceq:

Benim kızım 25 haftalık doğdu 840 gr dan 750 gr düştü ,,, 1 yıla yakın yogun bakımdan ve iki beyin kanamasından sonra oksijen tüpleriyle eve ciktik,,, sıkıntılı donemi hiç hatırlamak istemiyorum ama şimdi ufak tefek rahatsızlıkları olmakla birlikte cok hoş bir kızım var ( herkes mükemmel olmak zorunda degil) ben onu böyle seviyorum hatta bana kek bile yapıyor Allahm'a cok sukr...tüpden de kurtulduk ... göz problemi olmadıgı için cok şansliyz uzun sure oksijen alan bebeklerde mercekte hasarlar olusabiliyor... Tüm bebeklere ve annelerine Allahm saglık sihat versin ins ... Sevgiyle kalın

çok gecmiş olsun kızının ıyı olmasına cok sevındım benım kızımda 27+5 1 kılo dogdu 55 gun kuvezde kaldı çok şükür iyi şimdi 1 yasında bizde cok sıkıntılı zor gunler gecırdık çok şükür hepsı gerıde kaldı

32+0 günlük ikiz doğum yaptım.
biri 1800 doğdu, 1600 gr düştü, 1820gr 16. gün küvezden çıktı
diğer oğlum 1400 doğdu, 1200gr düştü, 1820gr 29. gün küvezden çıktı.
şimdi 3 aylıklar düzeltilmiş 1 aylıklar ve sadece mama ile besleniyorlar, doğduklarında emme refleksleri yoktu ve hiç emmediler, biberonla beslendiler, 1 ay anne sütünü biberonla aldılar ama sonra kesildi mama ile devam ediyoruz.

Benimde 15 Temmuz'da 30haftalık 1070 gr bir kızım oldu 53 gün kuvezde kaldı 1000 gr a geriledi ilk hafta şu an ayın 22 şinde düzeltilmiş 1 aylık olacağız. Çok şükür sıkıntımız kalmadı tüm prematüre annelerine acil şifalar inşallah

Merhaba, Benim kızım 27+4 haftalık 990 gram doğdu. İkiz hamileliğim vardı bir bebeğimi rahim yırtılması (uterus rüptütü) sonucu kaybettik. Çift yumurta ikizi oldukları için diğer bebeğim yaşadı. 69 gün küvezde kaldı .22gündür evdeyiz. anne sütü ile besleniyor. düne kadar eprotein anne sütü zenginleştirici kullanıyorduk . Dünkü kontrolünde 3 kilo çıktı ve doktorumuz artık gerek yok dedi. eproteini kestik ama iki gündür gaz sancısı arttı bir de doyduğunu anlamıyor ben de anlamıyorum bazen çok sık istiyor bazen 2 saat uyuyor:)) bu sürecide atlatacaz inşallah hastanedeki o sıkıntılı günlerden sonra şimdi sağlığı yerinde olsunda sabaha kadar asker oluruz sıkıntı yok:)) herkese bebişleri le mutlu günler diliyorum :))

Merhaba kizlar bnm kizim 35 haftalik dogdu 2225 gr dogdu 2005 dustu suan dogdugu kilosunda 13 gun kuvezde kaldi cok zor gunler gecirdim sukur yanimda ama memeyi tutmuyo refleksi var ama biberona alismis simdilik zorlmyrm braz kilo alsin da oyle memeyi tutmadi icin meme ucu bile aldim en buyuk skntim memeyi tutmadi suan bunada şukur

merhaba arkadaşlar hepimiz çok zor günler yaşadık. benimde oğlum 24 haftalık 680 gr dogdu. ileri sarılık bağırsak delinmesi mide duvarı şişmesi kalteki delik ve yükselmeyen düşük tansiyonla birlikte 108 gün küvözde 2.5 ay kadarda makinaya bağlı nefes aldık. körlük riskimizi şükür allaha yeni atlattık. bunlar yetmezmiş gibi bağırsak yapışıklığı sebebi ile geçen hafta 4 saate yakın bir ameliyat geçirdik. (bu geçirdiğimiz 3. ameliyat oldu) şükür allaha şuanda gayet sağlıklıyız. bol bol dua ederek allaha ve ailemize sığınarak bu zor günleri atlattık. allah yardımcınız olsun sizi çok iyi anlıyorum...

hepimizin allah yardımcısı olsun bebeğimiz doğduktan sonra kucağımıza alamamanın acısını, onu küçücük camlarda izleyerek geceleri acaba ağlıyormu beni özledi mi acaba nasıl kokuyor diye merak etmekten geçmek bilmeyen onca zaman.. benimde oğlum 33+2 günlük doğdu ilk doğduğunda kilosu 2200 dü sonra solunum cihazına bağladılar mahir erk'imi 6 hafta orada kaldı kilosu 1600 e kadar düşmüştü en son 2 kilo olarak verdiler bana 42cm boyu vardı bir biberon kadar dı yavrum orada nasıl aç kalmışsa eve geldiğinde 20 gün sonra 3500 kilo olmuştu. çok şükür hiç hastalık geçirmedi hemen toparladı şimdi 14 aylık 12 kilo 85cm boyu 8 dişi çıktı nasıl zeki nasıl hareketli anlatamam gördüğü herkese koşar sarılır sevimlilik yapar merak etmeyin çok çabuk toparlıyorlar derlerdi de inanmazdım gözlerimle gördüm nasıl mücadeleci nasıl güçlü allah yardım ediyor içinizi ferah tutun herşey geçiyor.. hepimize allah sabrını versin evlatlarımız sağlıklı sıhatli olsunlar inşallah.

masallah ne guzel. Sevindim saglikli olmasina. Istanbuldamisiniz premature dogumlarda hastane cok onemli deniyor nerelerde dogum yaptiniz

masalah Rabbim kardrsinin omrunu evladiniza versin uzunnn saglikli bir omur dilerim
benim de ikiz gebelik suan 3. Ayi dolduruyoruz. Dusuk riski vardi hep 3.5 aya sartlandirdik dusuk riskinden kurtulmak icin ondan sonrasinda da erken dogum kaygisi yasayacagiz anlasilan
siz nerede yaptiniz dogumunuzu. Bir de bahsettiginiz rahim yirtilmasi neden olur. Erken dogum icin sebep soylediler mi . Dikkat etmem gereken bisey bi tavsiyeniz varmi. Tecrubeye cok onem veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…