Previayi bitirenler

sorma canım katılıyor kos koca çocuk ağlamaktan ilaç içmemek için küçüğün derdi bitmeden büyük başladı

aynen öyle iyisini bulana kadar canım çıktı dr'un şuan iyi iki dr buldum :) artık aklıma esene giderim ... ömer saltan'a giderim muhtemelen avcılar hospital deki.. ilgisi bilgisi iyi öyle içten sevdi sarıldıki eymene hem güzelde muayene etti.. gerçi son gittiğim rifaldide çok bilgili bi dr onada gitmek istiyorum arada kaldım anlıcanız :) ayy seçemiyorum yazı tura atcam valla:)

bu bebekler 2012 model canım hepsinin fabrika çıkış ayarları aynı sanırım :)

Son düzenleme:
:)
Bugun bi ayri. Cok cok fazla. Saril saril akiyo. Ust bas cumleten degisiyoruz, yerleri siliyoruz. Dolap bile sildim. Cok bunaldim. Mama da yemedi. Biraz once sizdi kucakta. Zorla biraz mama icirdim. Ilk defa. Yatirdim. Hemen uyandi. Gene biberon almadi. Emiyo simdi. Uyumazsa kusar gene. Midesi hic dolu durmadibugun. Yarin 3-5 cesit biberon daha alcam.
Cidden ne yapicaz bilmiyorum canim. Sen de ayni.
Bi doktorumuzu ariycam olmadi baskasina da gidiim dedim.

sorma canım katılıyor kos koca çocuk ağlamaktan ilaç içmemek için küçüğün derdi bitmeden büyük başladı

Ne zaman bıttıkı dertlerı canim. Ustuste gelir artik hep. Buyuk herseye agliyo benimgene. Oyuncagini kiriyo sonra agliyo.

Selam kızlar bugün daha iyiym en azından boğazım kulağım ağrımıyor.ama sesim kısıldı gitti.öksürük te başladı.arada da titreme geliyor.gece birkaç kez terlediğim için atlet üst değiştirdim.annem ve kardeşim dün gece geldiler.annem cuma gitmişti.gider gitmez de hasta olmuştum.

Gece yine nöbetteydim çok uykusuz kaldım annem sağolsun ece gidince okula, eymeni aldı süt sağdım verdim kendimi yatağa attım ohh en mutlu olduğum an.rüya bile gördüm :) yaklaşık 3saate yakın huzurla uyudum.arada eymenin ağlamasına uyanıp yine süt sağıp verdim.bir hafta daha bu uyumaların tadını çıkarabilirim.alt tarafı 3 saat uyuyabiliyorum kesintisiz ama bu bile benim için nimet.gece böyle uyumam hayal.pazar günü kırkımız doluyor annem de gidiyor.kırk uçurmaya annemlerde toplanıcaz dedemler dayımlar gelicek.böyle ağır bir ameliyat geçirmeseydim anam gelmezdi.zira kızımda 20 gün annemde kaldım sora evime geldim.neyse.bir yerden yalnızlığa alışmam lazım.anne olunca insan rahatlığa alışıyor.demin teyzişle ananesi oğluşu yıkadı biraz emzirdim uyuyo şu an.bizim buralar aşırı soğuk kızlar yaa.sizin oralar 10 derceyse burası 8 derece.sağlık ocağına bile nasıl götüreceğimi şaşırıyorum netekim hasta oldum geçen gidişimde.araba da yok ya o da büyük sorun benim için.ayıptır demesi hayatımda ilk kez arabasızım en ihtiyacım olduğu an hem de.durumumuz da müsait diil şu an almaya.birihediye etse ne güzel olur.adını aldığı dedeiz mesela)

Bişey sorucam gelecek ay verem aşısı olucaz.aşı sonrası bebekte rahatsızlık oluyormu?ması gidicem bilmiyorum.sabah 10 da gidicem bir sürü bebeğe de o güne vermişler.gitmezsem gelecek haftaya kalacakmış mutlaka gitmem lazım.tek başıma nasıl gidicem hava buz gibi.taxi bana küfredecek çok yakın olduğu için ama ne yapıyım kucağımda götüremem.şu slinglerden alsammı acaba.

merhaba kızlar,ben de pepuke gibi boğaz ağrısı yaşıyorum.öğlene kadar hiç bir şey yapamadım oğlumu okula göndermek dışında.mihrimah da pek huysuz son günlerde hiç uyumaz oldu.komşumun kızı var 11 yaşında çocukları çok seviyor.ben de sıkışınca çağırıyorum.bugün de geldi sağolsun o bebeğin yanında durdu ben de evi toplayıp,süpürdüm.
bu kış hepimize yorucu olacak.Allah sağlık versin de afacanlar canımıza okuyorlar.yaza inşaALLAH doğum günlerimizi de kutlarız.hayali bile güzel kuzucukların.:)

şu an bende ki tek sıkıntı işe başlıyacak olmam.üstelik kara kış başlarken.şöyle 3 ayım daha olsa ne güzel olurdu.iki ay,bir ay derken iki haftam bile kalmadı.iş ortamı da pek sevimsiz geliyor.

pepuke kırkınız da oldu demek.sayılı gün geçiyor,ömür geçiyor..........

annen ve kardeşinden Allah razı olsun.onların yanında olması bile büyük bir mutluluk eminim.her şeyle tek başına kalan ben bunu çok daha iyi anlıyabiliyorum.

Canim tekrar gecmis olsun. Ben slingi kullanamiyorum walla. Selinde yatmadi. Bende oyle gorunce kiyamadim zaten iki buklum. Veremden sonra benimkilerde bisey olmadi. Izi de kabuklanmis gibi degil. 1-2 ay bekliycez kendi doktorumuz test yapacak. Tutmamis gibi gozukuyor.
Taksici kufredebilir.yagmurda kucagimdabebekle yakin diye almayan oldu. Sende kufret. Taksi duragindan cagir.sikayet edebilirsin.

Canimcok gecmis olsun. Kapip duruyoruz. Benimkide hep kucakta. Hep kisa kisa yazip cikiyorum.
Zor senin isin cok. Allah sabir versin.

Geçmiş olsun canım yaa salgın var valla öff.kuzenimin oğlu nereden ne kaptıysa kaç gündür ateşi düşmüyormuş dr lösemiden şüphelenmiş allahtan testlerde çıkmamış.Allah korusun yaa streslerini düşünemiyorum.bebekleri avmlere götürmemek lazım.
allah sana kolaylık versin canım yaa işe başlama düşüncesi bebişi bırakmak zorunda olmak çok can sıkıcı.ama neylersinki geçim derdi herşey çocuklar için.eymen babasının kucağında sancı çekiyor üff dertli oğlum benim.
Ipad sapıttı çok yavaş yazamıyorum.canım kırkımız haftaya olacak inşallah daha bir haftamız var.canım daha yazacaklarım vardı ama nasip olmıcakmgaliba.inşallah yarın yazışırız yazacaklarımı da unuttum öptüm canım.umarım anneciğin iyidir.

Var öyle hain şerefsizler valla önüme çıkırsa affetmem cazgırlığımı gösteririm.benim kuzu koala gibi kucakta durmayı seviyo ama belli olmaz tabi.onu bağlamayı bilmek lazım bir de ne alacağımı bilmiyorum.wrap sling olabilir.selin hanım nasıllar kusmalar devammı canım yaa bu kusma çok sinir.yediğine acıyorum gitti kaloriler diye üzülüyorum.benimki de acaip ıkıncan daha ne zamana kadar böyle ıkınır bilmem.ıkınmaktan doğru düzgün uyuyamıyor çocuk.nasıl kızarıyor bozarıyor anlatamam kapkara oluyor.
Ama bunlar çok tatlı be teyzeleri yiyesim geliyor çok çabuk büyüyorlar bugünlerin tasını çıkarmak lazım.ama gazdı kusmaydı memeydi süttü derken kaçırıyoruz galiba biraz...

Kusma bazen o kadar cok artiyo ki anlatamam. Ne zaman bu kadar icmis diyosun. Surekli kusuyor. Surekli ustumuzu degisiyoruz. Hem o hem ben. Yerler, dolap, koltuk...nere rastgelirse. Mama da yemiyo yerine koyayim.
Bugun iyi gunuydu gene. Abartmadi kusmasi. Ilacini da sabah erken uyandirip vermistim. Ama hic uyumadi gunduz. Hep emdi. Sut azaldi ya da kesildi anlamadim ,sinirlendi. Benim de goguslerim acidi artik. Ugrastim durdum yani. Simdi yatirdim ama vikvik ses geliyor. Seninki ikincan bu da vikvik. :) mama nasil yedircem bilmiyorum.yemezse boyle uyuyamaz. Doymaz cunku. O kustukca benden de biseyler gidiyo sanki. Dokmeye mama hazirliyorum. 3 kutu mama oldu evde degisik degisik.
Bendeki baba.sling. Baglamasi zor degil canim bunu. Ama icime hic sinmedi. Dort ay olsun, baska bi sekil var, onu kullanmayi deniycem. Yatirinca pek garip gorundu benim gozume. Selin de yuzu gozu cevresi kapansin sevmiyo. Onluk istemiyo, sapka istemiyo. Biraz sıkılgan benim gibi :)

aynen ben de.okumam bile parça parça oluyor.kafamda çok şey olsa da ara vermekten gidiyor.bazen çok kopuk şeyler yazmışım diye düşünüyorum.

ikinci bir ara yaıp geldim yine:)

ben de uzun ateşten çok korkarım.şimdi hiç bir şey uzak değil Allah saklasın.romatizma da uzun ateş yapıyor.
biz henüz bebekle bir aylıkken gitmiştik avmye.havalar iyiydi ve pek kalmamıştık.artık yaza kadar gidemeyiz,hem zor olur hem soğuk.başka gezmelere gidiyoruz arada.bugün de abimizin arkadaşının partisine gideceğiz.geçen sefer başka bir arkadaşına tüm anneler gelmiş.ben de arkadaşıma gitmiştim.okuldan gelince oğlum post koydu gitmedim diye.hala soruyor kime gitmişim diye.:)Allah'tan hava güzel bugün,yakın mesafe zaten.

bu arada nihayet iş arkadaşlarımın gelemeyen büyük çoğunluğu bu cuma geliyorlar.değişik şeyler yapmayı düşünmüştüm arkadaşlarımın yardımını da alarak ama sadece tavuk-pilav ve tatlı yapacağım.ne kadar arkadaşlarım yardımcı da olsa çeşit çeşit yorar beni zaman da yok.

Allah hayırlı etsin kırkınızı canım.sağlık sıhhatle yaşasın paşa.:)

annemin dün ilk kez bacağını açmışlar.ablam hayal edemezsin durumunu diyor.dizden aşağı yarısını baya almışlar.kemik kalmış nerdeyse.eklenen derinin de yarısı yapışmış,yarısı yapışmamış henüz.tekrar alçıya almışlar.annem kötü olmuş tabi görünce.her gün dua ediyorum bir an evvel toparlasın diye.Allah tüm şifa bekleyenlerin yardımcısı olsun.kimseyi darda bırakmasın.
Canimcok gecmis olsun. Kapip duruyoruz. Benimkide hep kucakta. Hep kisa kisa yazip cikiyorum.
Zor senin isin cok. Allah sabir versin.
sağol canım.Allah selinimize de şifa versin.kusmaları geçsin.:)

mecburen götürecekler.bir şey demeye hakları mı var.uzak mesafeye giderken gıkları çıkmaz.ben de ilk hamileliğim de ablamla yakın otururduk.annem gelmişti,orda kalıyordu.evimiz yokuştu biraz ve 8 aylık hamileydim.mecburen taksiyle gidip gelirdim.küçücük bebekle soğukta tabi ki alacak.
bir kaç aya geçer ıkınmalar canım.benim ki de aynı öyleydi.ıkır mıkır kıvranırdı.altını açınca bacaklarını karnına doğru bastırıyordum.bır bırt gazı çıkardı ama her zaman olmuyor tabi.canımız çok kıymetli karnı ağrıyınca bir feryat arkasından gaz çıkarıyor.ilacımız var.ben de gaz yapacak şeyler yemiyorum,ya da kendi gaz ilacımı içiyorum.

evimizde en ciddi mihrimah hanım.bakışları çok büyük.dün ablasının yanına yatmıştı.babası ayakta konuşuyor ona ters ters dönüp bakıyor.uyanıp yanına gitmeyince söylenip bağırıyor.sanki hepimizin anası.:)
artık daha fazla uyanık kalıyor ve hemen uyanıyor emerken.sonra da çok uykusu geliyor ve acaib huysuzlanıyor.dün elimle emziği ağzına tuttum,gözlerini kapadım,salladım her defasında.akşam da tam yatacağım uyumaz bir türlü.hastayım,titriyorum.doymadığına kanaat getirdim artık.sütüm de pek yok gibiydi.biraz emzirmeye çalıştım ama hala uyumayınca babasına attım.bugün kendisini göresim yok yani.

Son düzenleme:
Kızlar çok kalamayacağım, benim huysuz dün 12 saat uykusuz kaldı hem de ağlayarak, zombi gibiyim. Geçen gün de girip herkese cevap yazmıştım ama forum bakımda diye sildi mesajımı adi Geçen gün bebişlerden biri hastaydı sanırım, tam hatırlamıyorum, şaftım kaydı, inşallah iyileşir.Dağcı, pepuke geçmiş olsun canlarım, inşallah iyileşirsiniz hemencecik. Asudcuğum Selinin kusmaları bitti mi, iyi misiniz şimdi. Fburak inşallah antibiyotikler işe yarıyordur şu an. Amma bölük bölçük mesaj yazdım, kızım şimdi uyuyor ama uykusunda bile ağlıyor yavrum.

Kızlar, sağ meme emzirirken çok acıyor, resmen bağırıyorum ama yara falan yok, ne tavsiye edersiniz. Kızım onu çok emiyor ve çok ısırıyor, ne yapacam bilmem, yara olmasından korkuyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var kızlar, öpüldünüz.

Gecmedi canim. Bazen daha da cok artiyo. Gunde toplam 10 saat uyuyo yalniz. Sonra hep uyanik. Arada sizip sizip kalkiyo. Dagildim hepten.
Canim ,benim cok emzirince, sut azalinca aciyo.
Dus alabilirsen, dusta suyla masaj iyi gelir. Dinlenmesi lazim. Artik yara olcagini sanmam canim.

Son düzenleme:

Huysuz deme annesi kimbilir ne derdi vardır yavrucağın da ağzı var dili yok zavallıların anlatabilseler keşke benim de göğüs uçlarım halailk ağzına aldığında acıyor baya,sonra alışıyorum.
Meme ucuna krem kullanabilirsin canım medela,lansinoh,mustela var.medelanın çok yağlı çamaşıra leke yapıyor mustela daha iyi.emzireceğin zaman silmen gerekmiyor.şarj bitmek üzere eymen kucağımda tek parmak yazıyorum.
Daha iyiceyim canım sesim kısık va az öksürüğüm var idare ediyorum.

Fburaktan iki gündür ses yokinşallah eymen iyidir.

Huysuz bunlar huysuz. Sabahtan beri uyumadi. Bilegim belim tutuldu artik. Azcik uyusalar iyi olacaklar.
Zaten heryer kusmuk.

Kizlar gelip yazamıyorum benim oğlanın huysuzluklarindan.. aglamalari birazcık azaldı gibi gibi..
Haftaya çarşamba bidaha gidicem idrar kültürü vermek için umarım temiz çıkar okadar antibiyotik kullandigimiza degse bari.. icirmesi bi dert midede durdurmadi ayri dert sürekli cirt cirt kaka yapmaktan popo kızardı... Bugün popoya ilaç aldım sürdüm nasıl aciyordur poposu allah bilir...

Neyi var bizim bu bebeciklerin böyle hepsi aglak zirlak kusmuklu..

Mersennecim 12 saat uyumamasi normal degil canım bir derdimi var acaba?

Huysuz bunlar huysuz. Sabahtan beri uyumadi. Bilegim belim tutuldu artik. Azcik uyusalar iyi olacaklar.
Zaten heryer kusmuk.

Katılıyorum canim huysuzlar bunlar...

Allah yardımcımız olsun valla işimiz cok zor..

Allahtan gorumcem bendede biraz o biraz ben idare ediyoruz.. eymen uyuyunca her birimiz bi yana telef olmuş vaziyette yigiliyoruz..

sabah dokuzdan beri benimki anca emerken biraz siziyo.buyuk de hic uyumadi benim. uyumayan uyumuyo canim maalesef.
insallah antibiyotik iyi gelir canim. aglama azaldigina gore dogru yol bence.
kollarim koptu bu spam yuzunden. uuuf uf

Şekercim Allah yardımcın olsun keşke dr antibiyotik verirken dikkat etseydi bazıları popoya pişik yapıyo kızımda da olmuştu çişi asitli yapıyo ne yapsan pişikten kaçamıyosun.has zeytinyağı kullan iyi geliyo.

sabah dokuzdan beri benimki anca emerken biraz siziyo.buyuk de hic uyumadi benim. uyumayan uyumuyo canim maalesef.
insallah antibiyotik iyi gelir canim. aglama azaldigina gore dogru yol bence.
kollarim koptu bu spam yuzunden. uuuf uf

Valla bunlar düzelirde biz ozamannakadar ne oluruz bimiyorum..
Sağı solu pek belli olmuyor yinede ama aralıksız aglamamiz yok arada bakiniyor çok şükür... Uyanıkken surekli ağlıyordu uyumuyordu hic bide.. bunada şükür diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…