Previayi bitirenler

asudcum valla 5 haftada 700 grammı ben başta anlayamadımda yorgunluktan olsa gerek az değilmi aldığı kilo

valla kusan bebek çok zor biogaia yı sordunmu canım dr 'a o bu tarz sorunlarda çok işe yarıyormuş..

Allah korumuş yavruyu.neyse ki anlayan bir dr. çıkmış karşınıza.atlatır hayırlısıyla inşaALLAH kuzu.

sağol canım ya valla şükür biri akıl etti idrar kültürünü .. hatta tam idrar tahlili alındı tertemiz çıkmış yine o hiç bişey yok görünüyo dr da onu dedi bak idrar tahlili yine temiz ama kültürde bakteri çıkmış iyiki gitmişim o dr'aneyseki dr arayışımızıda bitimiş durumdayız şuan :)

babalar sabırsız,hatta hala çocuklar.ben de çocukların dilinden çok iyi anladığımı düşünürüm ama eşim kendi bildiğinde ısrarcı.geçen bir kitap okumuş baba seni özlüyorum diye o hafta pek naifdi kızına karşı.zaten eve de geç geldiğinden pek fazla paylaşım olamıyor.

biz iki ay her gün yatak odasında yıkadık mihrimahı.çok yorgun olsam da çabuk büyüsün diye yıkadım,yağladım.
öğlene kadar ki süreç şöyle idi;yorgun argın kalkıp çocuklara kahvaltı hazırlanır.tüm yataklar toplanır,yoksa daralıyorum.
yatak odasındaki halının üstüne bir örtü serilip küveti gelir.file,lif,sabun,şampuan küvete konur.yatağın üstüne yeni battaniye ve giysiler,bez hazırlanır.suyu taşınır odaya.yıkanıp yağlanır,giydirilir.emzirilip yatırılır ve küvet ve ekibi banyoya taşınır.fileler,lifler yıkanıp asılır.
sonra büyük kızın saçı başı taranıp,beslenmesi suyu vs. hazırlanır,okula gönderilir.oğlumu bir aydır gönderdiğim için onun hazırlığındaki maceramı yazmadım.

bugün annem ameliyat oldu.kaç haftadır hastanede yatıyordu dün akşam nihayet karar vermiş dr.lar.annemin başka rahatsızlığı da olduğundan çok korkuyordu ameliyattan.biz de tabi.ilk duyunca kötü oldum,ağladım dua ettim.kuran okudum.sonra kendimi rahatlatmaya çalıştım.açıkcası kendi yaşadığım zor süreçten sonra negatif hiç bir şeyi düşünmek istemiyorum.olumsuz ne varsa uzak durmaya çalışıyorum.doğum sonrası da zordu benim için.kapasitem dolmuş.

çok şükür canım.dr.dan dr.'a fark var maalesef.

Selam kızlar tüm sayfaları okumayı anca bitirdim.merak ettim nasılsınız neler yapıyorsunuz diye.valla ben masumum galiba kames beni ekim annelerine kaydetmiş.ben de sabaha karşı eymenle uğraşırken ipadi açtım o saatte uyanık anneler vardı onlarla mesajlaştım.yoksa sizin yerinizi hiçkimsecikler tutamaz :)
Valla sizlere hayranım onca iş güç ve bebekmağlamaları içinde nasıl vakit bulup yazıyosunuz nasıl yetişiyorsunuz ben wcyw bile gidemiyorum zaten kabız oldum.hamilelikte magnesyum iyi geliyordu yine kullansam olurmuki.
Bugün eymen efendiyi kalça usgsi ve bera işitme testine götürdük.testleri geçti çok şükür.yarın da bir ayımız doluyor ikinci hepatit aşısı için sağlık ocağına götürücem.aslında doktorundan randevu aldım ama bahçelievlere kadar gitmeye üşendim bir de burada bedava yaptıracağım aşı için muayene parası ödicem130 tl.yağmur da var hava soğuk öf kiış bebeği ne zor yaa en güzeli ilkbahar.kızım mayıs sonundaydı.
Dün gece sizlere dua ettim valla başta fburakçığıma.inşallah oğlumun adaşı eymen paşa iyileşir ağlamalarını keser.canı yanıyor minik kuşun belli.idrar yollarındaki sorun inşallah hemen geçer.yazık minicik yavru antibiyotikmi kullanacak.avcılardaki dr aklımda bulunsun canım yine bana çok yakın diil ama bahçelievlerden yakın tabiki.
Benim kuşumun da iki adı var teyzeleri yazıcam ama gülmek yok ona göre,adımız ökkeş eymen.ökkeşbabamın adı.babam sevinsin diye göbek adı olarak koyacaktık nüfusa yazdırmadan,ama eşim sağolsun ben narkoz altındayken yememiş içmemiş bebek sgkdan yararlansın diye işlem yapmaya gittiği zaman nüfusa ökkeşi de yazdırmış.babamı çok seviyorum ama ismini değil babam isminin konulduğuna çok memnun belli etmemeye çalışsa da, ama ben hiç memnun değilim.bugün hastanede sekreter eymene ökkeş deyip durdu sinir oldum.komik ismin var baba yaaa :)))

seni göremeyince bizi terk ettiğini düşündük doğrusu.

hmmm selva o yüzden ökkeşim eymenim yazmış resminin altına.neyse artık dedesinin gözünde ayrı bir yeri olur beyimizin.ben de dün düşünmüştüm ecenin iki ismi var eymenin ki ne acaba diye.tabi küçük bir bebeğe ökkeş denince tuhaf gelmiştir sana.
benim kuzu ağlıyor.

Kızlar yaa ben hala süt olayından muzdaribim bir türlü oturtamadım.bende mi arıza var anlayamıyorum.yoksa doğar doğmaz meme alamayıp biberonla beslendiğinden midir bilemiyorum.eymen bazen memeyi alıyor bazen de bir alıp bir bırakıyor ehe öhö yapıp heyecanlanıyor ağlamaklı oluyor.bir emip bir bırakıyor bu arada da sütler akıyor ıslanıyor üstbaş.akabinde aniden sakinleşiyor uyukluyor.ememeden mal gibi kalıyoruz.göğsüm doldukça doluyor sinir oluyorum.sağıyorum ben de biberona koyuyorum cork cork içip doyuyor.böyle giderse sağmaktan sütüm azalırmı çekilirmi acaba diye moralim bozuluyor.gündüz genelde emziriyorum tüm memeyi bitiremeden uyuyor.gece uykusuzluktan mahfolduğum için ve göğsüm ağrıdığı için sağıp veriyorum.hem rahatlıyorum hem de o daha iyi doyuyor gibi geliyor.sizce ben iyimi yapıyorum yoksa kötümü? Sağmak çok işime geliyor yaa emzirmek te güzel ama emse adam gibi güzel olacak.nolur fikrinizi bilginizi paylaşın yaa.gece nasıl dayanıyorsunuz sık sık emzirmeye? Bu herife kalsa ben memeler fora 24 saat duracağım ((

Canım sagol insallah sorunu bulundu ya çözülür Insallah aglamasida geçer kuzumun.. mecburen antibiyotik alicak yapcak bisey yok...

Bende aslında fırsat bulamam ama gündüz 3 gece 4 kişi bakiyoruz eymeni cunku sürekli ağlıyor cok az uyuyor...
Sana cokta uzak değil aslında bide detaylı bakiyor kapalı kutu ne biliyim niye ağlıyor diyip gecmiyor...

Amaninnn ökkeş ha oyu oyy adıyla yaşasın ins.. keske kimliğe islenmeyip gobek adı olarak kalsaymis... Eymen buyusun kızacak size valla...

Sağınca azaliyormuymuski kuzen sürekli sagiyor çalıştığı için hic azalma yok... Ben aksine artar diye düşünüyordum yanlismi biliyorum... Benimkide hırsından aglamasindan almıyor memeyi genelde emiyor ama emmedigi oluyor diye sağip bi sekilde biberonla vermeye çalışıyorum...

Goturdugun doktorlar hakkinda yorum yapmak istemiyorum. Dert de doktorlarda derman da.

Ilaci arttirdi canim. Hem kusuyo, hem sut belli, hem mama yemiyo...daha ne yapayim. Bir saattir ugrasiyorum 30 icirdim. 2 ayri biberon ve kasik kullandim. Heryer de mama. Icemiyo, icmiyo. Ne yapicam sasirdim. Kusmasa sutum de yetecek. Saril saril kusuyo.
Aklima gelmedi canim senin ilac. Ciddi reflumuz varmis.

Biz hergun yikayamiyoruz. Benim kolum agriyo. Esim 9 da geliyo. Yemek ye kalk bayaga geciyo. Kucugu yikayinca buyuk de istiyo. Defnemi hergun yikardik. Aksam esimin gec gelmesi mahvetti bizi. Isi cok uzak.
Sen iyi ugrasiyosun yine, tebrikler walla. Kolay gelsin canim cok zor ucu birden.

Cok cok gecmis olsun. Insallah iyi haberini almisindir. Yanina gidememen kotu oldu senin icin. Allah sabir versin.

Canim alemsin walla. Adiyla yasasin. Ne guzel babanin ismini koymusun. Benim iyiki oglum olmadi. Yoksa cok kavga cikardi bizde. Babamin hic erkek torunu yok. Herseyimize de kosuyo. Gobek adi koymak isterdim. Esim de tek erkek ama bir suru gorumcemlerden erkek torun var ve kayinbabamin ismi kondu. Ustelik bana faydasi yok. Esim de ben de koymank isterim demisti.
Aaaah ahh bu konu cok derin :)

Maasallah canim. Sutunle kal hep :)
Azalmaz. Arkadasim ise gittiginden hep sagiyo. 2 cocukta da oyle yapti. Maasallah hep akiyodu onunda.hep kendi kesti.

Ben dayanamiyorum. Sut Kalmadi bugun. Aciyo. Surekli emdiginden uclari acidi. Hic uyumadi bugun. Simdi kucakta sizdi bakalim ne kadar gidecek. Taninmaz haldeyim.kurdesen dokuyorum artik. Yuzum gozum urtiker oldu. Ilac kullaniyorum.
Sutun var hicbiseyi takma canim.
Aman az, azalirsa dedikce stres oluyosun sonra gercekten azaliyo. Sen tecrubeli degil misin yahu :)

Ben de tecrubeliyim diyodum ama bi bebeye biberon / emzik aldiramadim. Ev bebemarket gibi oldu. Hicbiri olmadi

ah canım aynen öyle bu drlara bazen çok kzııyorum ya yazık el kadar bebe ya hiçmi aklına gelmiyo bi idrar kültürü baktırmak hani okadar testi bilmem neyi yaptırdım ne gerekiyosa bakılsın dedim masrafı falan önemli değil derdi bulunsun dedim

ya mama yese sütüde içse biraz biraz kussa yinede midede kalan ona yeter zatende mamayı almadığından işte problem
ya o ilacı keşke sorabilseydin yarın ebn dr'a gidiyorum sorayım bu reflü olayında o ilaç kullanımı faydalımı diye .. biz bugün gitik dr'a ama babamız illaki şu enricoyada mutlaka git diyo yarına randevu almıştım onada gideyim diyorum bütün testlerle falan onunda belki bi önerisi olur...
ben onada danışırım bu gittiğim dr'a nezamana kadar kullanılmalı dediğimde almaya gücün yetiyorsa devamlı kullan bağışıklık sistemi üzerinde çok faydası var dedi.. minnacık şişesi 35 tl :) feda olsun kuzuma alırım ben nereye para vermiyorum ki... zaten o biogaia gaz olayında bile faydalıymış bu bebeklerin kabızında ishalinde kusmasında falanda faydalıymış..

Canim saolasin. Bi sorabilirsen sevinirim ama senin derdin de sana yeter. Unutursan ya da yeri gelmezse de, sonra takma kafana.
Walla neye vermiyoruz ki. Bugun 305 tl verdim ciktim asisiyla. Saglikocagi beles vuruyo, bi de oraya gitmeyim diye doktorda kaziklaniyoruz. Bizde balik cok nadir yenir. Yenmez hatta diyebilirsin. Kizima balikyagi aliyorum, 48 tl olmus. Saglik icin veriliyo iste. Bide evin kredisi 5 yildi. Biraz faizler dustu, esimde is degistirmisti, bugun refinans yapip 2 seneye indirdik. Biraz sıkışcaz heralde. Ekstralar cikmaz insallah.
Yarin baska biberon uclari siparis edeyim bari. Hatta biberonlar. Kaucuklara agirlik vericem simdi. Silikonlar bitti.

Kizlar hepimizin derdi cidden ayniymis. Kocalar, previa. Bebek, yine kocalar

Pepuke de diger topice yazmis. Hepsi ayni bunlarin yaa. Previayi biz cektik onlar yoruldu.
Pepuke canim cok haklisin. Erkek cocuk gorunce bi haller oluyomus bunlara. Kayinvalidem ilk cocugumda bana " icim acidi kiz oldugunu ogrenince " demisti. Oysa benim tek hayalim kiz cocuklarim olmasiydi. allahim verdi cok sukur. Gorumceminde 2 oglu var, simdi hamile gene erkek. Ona da baska erkek gormek istemiyorum demis. Kendisinin dort kizi 1 oglu var : D girumcelerimle hep cok sevindik ikincide kiz olunca. En azindan birbirlerine yoldas olurlar. Abim benim dogumuma gelmedi yaaa. Kavga felan da yok. Karisi geldi. Okuz yani. Okumakla adam olunmuyo. Bugun varim yarin yokum. Iki kizim olursa bi de hayirli olurlarsa birbirlerini kollarlar derim bu yuzden. Belki ikinciyi de kiz isyeyince, Allahim isime karisma deyip previa verdi sanirsam. Tobe tobe de icim buydu naapiiim. kiz seviyom ben. anneme cok duskunumdur de. Neyse. Erkek olsa esim kizimi hepten unuturdu. Zaten icine kapanik yavrum.bisey diycem amma uzattim :)
Iki dakka veriyorum, mutfakta isim var, susturamiyo, basimda bekliyo. O kadar cok kusuyo ki onda, tutmayi mi beceremiyo ne. Sevgisini tartismam tabi ki. cocuklara, kadinlara nasil davranilir nasil ogretilir ki bunlara. 12 yildir beceremedim ama ALlantan da umut kesilmez, belki birgun iner kafasina.

Canım napıyonuz bu saatte acaba?ben de mesajlarınızı okudum eymeni doyururken.şimdi gaz çıkarıyorum bi yandan.
Eşimin babasıyla arası yok annesi bebekken ölünce adam evlenip el olmuş eşim de 18 yaşında babasıyla gidip tanışmış acaip hayırsız adi bir adam görüşmüyoruz.o yüzden eşim benim babamın adını koymak istedi.of yaa böyle resmi yerlerde nüfustaki adını söyleyince sinir oluyorum babam duymasın.neyse.
İnşallah süt gitmez kimisi çekilir dedi çocuk doktoru da dahil.benim de uçlar fena acıyor.ürtiker için adam gibi bi dr bulaydın iyiydi yaa.kimbilir ne kadar sıkıntı yaşıyosun bedeninden fışkırıyo.ama fışkırmasa daha kötü olur.içine vururdu belki.

Ayol ne tecrübesi.kız nerdeyse 12 oldusanki milattan önce gibi bebekliğinde napıyodum ne ediyodum valla çok flu,hiç hatırlamıyorum sudan çıkmış balık gibiyim.bir de o zaman 23 yaşında toy bişeydim cahil olduğumdan herşey kolay geliyodu galiba,tüm gün evde bebekle oynar gibi eğleşiyodum heralde.aman sütüm azmı yetermi diye korktuğumu hiç hatırlamıyorum.

Neyse cicim bu sızdı yatağına yatırır yatırmaz gerilmeye ıkınmaya başlıcak namı diğer ıkıncan paşa :) inşallah uyurum azcık ve umarım siz de mışıl mışıl uyuyorsunuzdur :)

Derin mevzuymus uzucu

Ikincan pasa :) super.

Urtiker icinheryere gittim canimyillardir. Agop dahil. Yapcak biseyyok. Stresten uzak durcakmisim obenimgobek adim.

Kizlar diger topicte 31. Hafta da, 33. Hafta alttan muayene olacak bi previali var. mumkun mu? Kanama olur biliyorum ben.

Kizlar diger topicte 31. Hafta da, 33. Hafta alttan muayene olacak bi previali var. mumkun mu? Kanama olur biliyorum ben.

ben 32. hafatda olmuştum ateş hoca yapmıştı.çok panikledim ama zaten ucundan bakılıyor.

Allah korumuş Eymenimizi. Yaa ne kadar sinir bir durum, sen kaç haftadır doktor doktor geziyosun bir tanesi bile bu testi yapmıyor. Neyse en azından sorun bulundu ya buna da şükürler olsun diyelim, geçmiş olsun canım. Benim de en büyük korkum böyle beceriksiz doktorlara düşmek.

Annene geçmiş olsun canım, tez zamanda iyileşip sağlıcakla kalsın hep. Bak ne güzel ameliyatını da olmuş, hemen iyileşir, sen kendini üzmemeye çalış tabii mümkün olduğu kadar.

Eymen paşa (Ökkeşimiz) ismiyle yaşasın canım. İsmini ilerde kendi seçer sadece onu kullanır canım, eminim ki babacığın çooook mutlu olmuştur, bakarsın Eymende ileride Ökkeş adını sever ve tercih eder, kim bilir. Benim yeğeniminde iki ismi var paşamız şu an ikinci ismini sevmiyor ve kullanmıyori kendi tercihini yaptı.

Canım benim sarı papatyam da Eymen gibi sayılır bazen emiyor hatta çoook emiyor bazen de memeyle oyun oynar gibi bir türlü ağzına almıyor, sonra da sinir yapıyor sivri kızım :) Ben de geçen gün sağ memeyi sağıp buzluğa koyayım, çalışmaya başlayınca lazım olur dedim, o gün bugündür sağ memem tam dolmuyor, kızcağızım bazen 40 dk. emiyor o memeyi, ben de ısrarla emziriyorum süt artar diye. Yane sağ memem bozuldu galiba Sol memede 6-7 dk. da doyuyor kuzum. Sağınca azalıyor diye sana doktor mu dedi, benim doktor sağarsan daha iyi, hem yarın bir gün hasta olup antibiyotik falan kullanırsın, çalışmaya başlarsın, çok ararsın demişti. Ben de uslu kız olup sözünü dinledim ama şimdi bu memeyi nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Bu arada bebeğin doyduğunu karnının şişliğinden anlıyorsunuz değil mi?

Ben daha hiç ne biberon ne emzik kullanmadım canım, meme dururken ve sorun yokken biberon vermek çok anlamlı gelmiyor bana, bu tabii ki benim fikrim. Hem emerken bebekler kendilerini güvende hissediyor anneyle temas sağladığı için. Ben emzirirken eldivenlerini de çıkartıyorum, ellerini tutuyorum, o beni elliyor v.s. Geceleri cep telefonunun alarmını kuruyorum, uyuyakalırsam diye. 3 saatte bir uyanıyorum, çooook yorgunsam ve bir öncekinde çok emdiyse gece 1 öğün atlıyorum, 5 saat sonra emziriyorum. Ben akşamları tişört giymiyorum zaten, emzirme sütyeniyle duruyorum, çünkü akşamları uyanık bizim kız ve saatte bir emiyor gibi, benim hep fora yani

Canım bir yerde okumuştum, yenidoğanlara genelde kauçuk tercih etmek, dişleri çıktıktan sonra da silikon vermek daha iyiymiş. Çünkü kauçuk çabuk aşınan birşey olduğundan dişleriyle delebiliyormuş falan. Bebekler kauçuku daha çok tercih ediyormuş. İnşallah Selinimiz kauçuku sever de annesi daha fazla dert çekmez.

Yaa bu insanlar neden cinsiyet ayrımı yapıyor yaaa :) :) kız, erkek ne farkediyor Allah aşkına, aayy şu ailelerin soy ismi olmasaymış keşke,sırf soisimleri devam edecek diye erkek istenmesi Eşim kız olunca çok sevinmişti, anneye düşkün olur,ileride sana arkadaşlık yapar demişti. Ben de sırf bana düşkün olmasın diye, kızımızı akşamları babasının kollarına emanet ediyorum gaz çıkartması için :) Kızım belki annesi gibi baba düşkünü olur. Ben çocukken babaaa babaaa diye ağlardım :) Canım cidden her okuyan düşünceli olacak diye bir şey yok. Bir de abinle sizin durumunuzu bilmiyorum ama Türkiye de genelde kız ve erkek kardeş ilişkileri biraz farklı daha resmi daha uzak olunuyor. En azından ben abimle öyleyim, çevremdeki tanıdıklarda da öyle, küskünlük v.s. den çok, düşüncesizlik yapmış o kadar. Erkekler detay düşünemez zaten :)

Kızlar bebişlerin tırnaklarını ne zaman kestiniz ben daha kesmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…