Previayi bitirenler

Canim bende oyle. Ben sadece oluru yeseydim digumdan inceki kilomdan bayaga duserdim. Ben yalniz sayilirim. Benim gobek kaldi, vucut saldi. Spor ister. Yoksa 1-2 kilom kaldi benim. Eski kotlardan bazilari oluyo. dar kesimler zor :) Irade sifir. Bide sinirliyken, stresliyken cok yerim ben.ve emzirme azalirsa, alisa gecerim ben. Simdi emzirmeye o kadar cabaliyorum ki eritiyorum. E tum gun uyumuyo, buyuk de var, yoruluyorum. Nutella yeme zaten gaz yapiyo walla.
Demiri ben biraktim. Zaten kronik kabizim. Yeter dedim.

Kızlar herkse merhab.. Kasım topiğindeydim bende bir zamanlar.. Yaren bana telde burda bir arkadaş var, aynı senin oğlun gibi huysuz diyince, baştan sona okudum yazdıklarınızı.. Ama bir kez daha kendime acıdım valla.. En çokta yalnızlığıma yandım..
fburak, merak etme canımın içi, şükret, seninkinden beteri var bende.. Depresyona girmemek için direniyorum.. Bir bebek daha doğduğu günden başlayarak hiç durmadan ağlar mı ya.. Hemde çığlık çığlığa.. Öyle mıkırdanma falanda değil.. Seni,n dr. kolik 2-3 hafta sonra çıkar demi,ş.. Benimki hastaneede başladı.. Uyku zaten yok.. En uzun uyku 10 dakika.. Gerisi benim sallamamla ve ağlamalarla idare edilen yatakta kalınan süre.. Ne kol kaldı ne bel.. Doktora götürdüm, o da içim rahat etsin diye, çünkü diyeceğini biliyordum, kiiii... " çok sağlıklı bir bebek sadece huysuz" dedi...
Mesela şu an saat 16:00.. En son dün akşam saat 20:00 de biraz uyumuştu.. Dün akşamdan beri gece de dahil hala savaşıyorum, yani oyalamaya çalışıyorum.. Artık uykusundan geçtim, tek amacım şu çığlıklı ağlamalarını ne kadar bastırabilirsem, kendimi o kadar başrılı buluuyorum.. Yapacak birşeyim yok biliyorum çünkü ilk oğlumda ayyyyynı böyleydi.. Veee tam 2,5 yaşına kadar ağladııı ağladı.. Ne 6 ayı yaa.. Bir deri bir kemik kalmıştım ben oğlumda.. Nasıl depresyona girmiştim..Geceleri ağla ağla canım çıkıyordu.. Bebeği susturamayınca her gece bebekle beraber bende ağlıyordum.. Şimdi tarih tekerrür ediyor sanki.. Aynı anneye aynı huysuzlukta bebek 2 kere denk gelir mi ya?
Bazen moral falan kalmıyor bende kızlar, böyle yazıyorum, ama asla şikayet değil, estsğfirullah, korkarım ben Rabb'imden.. Ama dayanma sınırımı çoktaaan aştığımı hissediyorum, üstelik gurbette yapayalnızım..
Şu an bunları nasıl yazıuyorum, halimi bir görseniz var ya.. Oğluş kucağımda çığlıklarla ağlıytor, ben kan ter içinde, bir taraftan bebişi kucakta hoplatıyorum ama susmak ne demek, iyice azıyor.. Elden dua etmekten başka birşey gelmiyor, Allah yardım etsin herkese.. Bizim sınavımız da bu sanırım..
Sık sık yazamasamda, hep okuyacağım burayı, belki biri bir çare bulur.. Bu arada şu damlayı bende deneyeyim bari, dr.a sorum.. Gerçi bizimki sab simplex verdi gazı için ama, ne bileyim yaa.. belki işte belkiiiii............

Allah yardimcin olsun. Cok zor.

Allah kolaylık versin canım, bende benim kız arada 10-12 saat uykusuz kalıyor diye yakınıyorum :) Umarım sen de Fburak gibi bir çözüm bulursun. O yılmadı doktor doktor gezdi, sen de başka doktorlar dene istersen, akıl akıldan üstündür sonuçta. O kadar doktor idrar kültürü istemezken son gittiği doktorun aklına geliyor ve sorun bulunuyor, darısı başına diyelim. Gurbete değilim belki ama ben de tek başımayım ilk günden beri ve ilk çocuğum, çok zor oluyor, zombi gibiyim, kim bilir sen ne haldesindir. Kolay gelsin.

merhaba kızlar,bugün ne yaptım,nasıl geçti anlamadım ama akşam olmuş.
sevgili arkadaşım iznimin ne zaman bittiğini kendisi hesapladığı halde bana bildirme lüzumunu görmemiş.ta ki bugün ben aradığımda öğrendim.bu hafta yıllık iznimi kullanıyormuşum meğer.ben de aya göre hesapladığımdan bugün bitiyordu ve önümüzdeki haftayı yıllık kalan iznimden kullanacaktım.çok kızdım ama haftaya rapor almam gerekiyor bakıcı bulamadığımdan.
bugün daha önce anlaştığım ve annesine bakacak ablayla görüştüm.çocuklarıyla görüşecek akşam.annesi de h.sonu ablasına gidecekmiş.hayırlısı artık yoksa ateş hocanın kapısına bırakacağım büyütsün diye.:)

kızlar bugünler de geçecekinşaALLAH.ben kendimi böyle teselli ediyorum da.

mersenne canım o yediklerin nerende hiç belli değil.sen lohus görmemişsin bizlerdeki göbeği görsen anlardın.
ben de çok almadım ama eskiye dönmeye çalışıyorum.bir kaç aydır hafiften dikkat etmeye çalışıyorum.bir kaç hafta spor da yaptım,göbek gitmişti ama yorgunluktan sıkıldım.ama doğumdan sonra epey kilo verdim.4-5 kilo kaldı.onu da işten eve koşarken gider inşaALLAH.

hepinizi öpüyorum
benim fıstık coştu.

Sinir olurum boyle insanlara. Ardniyet de dusunurum ben.

Insallah olur canim. Rapor alabilirsen guzel olur.
Benim gibi buldugunu yemezsen o da gider.

Benim kizi emzirmek 300, mama yedirmeye calismak 600 kalori verdiriyordur.
O kadar kustu ki mama vereyim dedim. Biraz dinlenecektim. Iki cesit mama, iki ayri biberon olmadi. Daha secenek var ama aglamasi artinca emzirdim tabi gene.

canım allah kolaylık versin sanada ..
benim oğlanada gittiğim drlar kolik dediler ama ben inanmadım çünkü büyük oğlum kolikti onun saatleri var o satlerde ağlardı ..
oğlum geceli gündüzlü sürekli çığlık çığlığa ağlıyordu dr dr gezdim bende .. tüm batın usg çekildi akciğer filmi tam kan tam idrar bakıldı yok bişey ama oğlum ağlıyor hemde öyle böyle değil...
sonra bi dr'a gittim oda dediki bütün bakılacak şeyler bakılmış birtek idrar kültürünüz eksik onada bir bakalım oda temizse eğer ozaman şiddetli kolik deriz huysuz deriz vs dedi..
okadar testi tahlili temiz bişeyi yok sağlıklı gazı var dediler çocuğa savdılar başlarından ...
gel gelelim idrar kültürü sonucumuza tehlikeli ve ölümcül olabilecek bir bakteri bulundu idrar kültürü sonucumuzda hemen dr antibiyotik başladı ve ağlamalarımız çokta masum sebeplerden değilmiş...

gaz için biogaia bide fitil verdi çok zorlandığı hiç susturulamadığı zaman fitili ver dedi spasmo_panalgine diye bir fitil çok ağlayıp susturulamayan gazlı bebeklere mecbur kalındıkça veriliyormuş spazm ağrıları içinmiş.. bütün gittiğim drlar biogaia yı önerdi zaten prospektüsündede kolik gaz sancısı çeken bebklerde kullanım için bağırsak fonksyonlarını düzenlemk vs diye bişeyler yazıyor...

inan ben okadar çocuk dr'una götürdüm kbb ye gittim çocuk cerrahına bile gittik yani ...
dr bana şunu dedi böyle çok ağlayan bebeklerde kolik deyip geçmek yada huysuz deyip geçmek yanlış olur .. eğer bütün yapılması gereken muayeneler testler vs bakıldıysa eğer hiç birşey yoksa ozaman sebep bulamazsak gaz deriz huysuz deriz dedi... bence vardır mutlaka onuda bir sıkıntısı değişik drlara götür baktır ..

çok enteresan bişekilde idrar tahlili temiz çıkıyor idrar kültüründe bakteri çıkıyor...
aynı anlattığın gibi çığlık çığlığa ağlıyordu benim oğlumda hiç susmadan .. şuanda ok şükür ağlasada en azından çok ağlamıyor sabahları bide geceleri çok huysuzlanıyor onada şükür diyorum ...
inşallah senin bebeğininde sorunu bulunur çok çok zor biz 3 kişi bakıyorduk benim oğlumu hepimizinde pestili çıkıyordu o yüzden senin halini anlıyorum ben .. şuanda görümcem bende yine huysuz ama öncekine göre daha iyi 1 ay daha görümcemi yollamayı düşünmüyorum .. gerçi şuan benim oğlan çok şükür uyuyor ağlamalarımız yarı yarıya azaldı..

ha bu arada benim dr da sab simplex i ihmaletme dedi biogaia yıda .. gazımızda var çok çıkartıyor ama yinede var

fburak tatlım bız chıcco lıte way aldık avm de falan kullanıyoruz hem hafıf hem tam yatar hemde ön tekerler tek teker cok rahat tavsıye ederım mutlaka
kendınde rahat taşıyabılırsın
yarenden vardı arabamız fakat agır olması sebebıyle bu arabayı aldık gercekten konfor super

Bende puset bakiyorum da,bende dechicco var hem agir hem memnundegilim. Senindedigine baktim da, onde 2 teker varve 7 kilo diyo. Acaba baska model mi?
Bende hafif aryorum ama oto koltuklu. Travel sistemlerden. Bel fitigi var bende. Hafif olsunistiyorum ama ucmus fiyatlar. 3 aylik olduk, deger mi ki? Buyuk 7 aylik ayaklandi, pusete oturmadi. Simdi buda oturmazsa diye tirsiyorum. Ihtiyac da var, kangurudaslingte belim kopuyo. Siz ne kadar kullandiniz?

kizlar perisanim

Gece uce kadar surekli kustu. Ates yok, ishhal yok, aglama yok. Gayet neseli, gule gule, fiskirta fuskirta heryere kustu. R eflu +biraz da usutme vardir mi demekiyim. Hala midesi dolmadi, simdilik bisey yok. Baslarsa gene, doktorunu ariycam. Ama baska yere de gitmeli miyim.

Canım, benim ilk oğlumda aynı böyleydi.. Hatta biraz daha fazlasıydı.. Onda çook doktorlara götürdüm, çook tahliller, kültürler yaptırmıştım, hüçbirşey çıkmamıştı.. Bunda hastane hastane dolaşmak istemiyorum, çünkü diğerinde çok dolaştım hep hüsranla döndüm.. Şimdilik ayakta kalmaya çalışıyorum..
Bu gün gene performansı süper benim oğlanın.. Yav anlamıyorum, bu kadar uykusuzlupğa ben dayanamıyroum, bu bacak kadar çocuk nasıl durabiliyor? Onun yaşıtları mışıl mışıl, benimki hortlak gibi ağla ağla dur.. Bence sebepsiz ağlıyro yaa.. Ağlamadan durmayı bilmiyro diyorum ben.. Kendini sürekli ağlamak zorunda hissediyor bence.. Bir hastalık olsa, 5 dk., 10 dk. biel ağrısı geçmez mi? Bu hep ağlıyor..
Allah Yardım etsin herkese.. Ayy asud, kusma da çok zor kardeşim yaa.. Allah yardıomcın olsun seninde..

Saol canim. Ikiside ayri dert. Simdi bi ilaca daha basladik, el kadar bebeye. Ama golun icinden aliyorum resmen. Insallah bu iyi gelir. Size de sabir diliyorum canim.

Canım yarın gidicem toriumda ebebek sitesinin mağazası var... Cihicconun eco modellik baston puseti var mis doğum itibariyle kullanılan onunetten almak istemedim gidip görüp alayım diyorum...
Nette baktım indirime girmiş 399 tl den 260 tl civarına dusmus... Bi bakayim işimi görecek biseymi yoksa boşa para vermek istemiyorum...
Zaten gidince varsa dediğin modelide bakarım hangisi işimi görürse onu alırım...

cnm ben alırken onuda ınceledım fakat ön teketı cıft oldugundan kullanımı rahat gelmedı
bak benımkı bu cnm

Canım valla iyibir dr arastir bi git derim ... Belki çare olur derdine...
Bana bak kac dr gittim suan çok şükür suanki halimize...
Annem diyorki çocuğun ağlamasından yüzünü göremedik günlerce hiç susmuyordu şükür sustuda neye benzediğini gördük bari diyor...
Ay annemde bir alem sanki keyfinden agliyormus gibi...

Suan arada tutuyor ağlaması okadar azaldiki gece üç beş nöbetleri bitti sonunda uykuya hasret kalmıştım resmen...

cnnmmmm nw guzel haberler böyle bunlar
öle sevındım kı anlatamam demek derdı varmış
sen gercek anlamda kolıkle aradakı farkı anlayamamış olsan kolık deyıp gecıcektın
yavrunun derdıne care olamıcaktın valla tebrık edeım arkdaşım ya
eymemınde demek aglaması derdındenmış

Inşallah biseyi yoktur canım.. banada oyle dedilerde inanmadım... Bir bebek hicmi uyumaz hicmi susmaz.. meme bile emmiyordu reddetti resmen biberonla zorla besledik...

Artık sabah 5 olunca diyordumki şu caminin avlusuna atip kacayim... Hatta dr'a dedimki okadar çok ağlıyorki geceli gündüzlü camminin kenarina atıp kacasim var dedim adamı aldi bir gülme.. o duruma kadar geldinizmi dedi valla o durumdayim dedim...bünyem daha nekadar dayanırki buna dedim... Inan dayanılır gibi degildi...
Suan senin anlattığına tıpa tıp benzer durumdaydik...
Ben açıkçası bir derdi olduğunu düşünüyorumn..
Benimki valla suan melek gibi.. insallah seninkide duzelir...

cnm benı ya doğru dıyon
ay ben bu camı avlusu muhappetını eşime anlattım öle uldukkı özellıkle eşının verdıgı tepkıye
aras bazen hemen uykuya dalamıyo bızle kafa yapıyo hatta
eşime dıyorumkı camı avlusuna baya guluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…