Kızlarr bana bi bakarmısınızbebeğin eşi aşağıdaymış ama tam doğum kanalını kapatmamış sadece yakın dedi doktor ilerde yukarı çıkmazsa normal doğum şansını kaybedersin dedi onun haricinde biişey demedi dün bi komşum biliyodu bnm durumumu 8 aylık hamile arkadaşa dönerek işte seninki kadar sağlma tutunamamış falan dedi acayip moralim bozuldu benim içimi rahatlatın Allah rızası için mart ayında kürtaj olmuştum kalp atışı yok diye ya bunada bişey olursa
Kızlarr bana bi bakarmısınızbebeğin eşi aşağıdaymış ama tam doğum kanalını kapatmamış sadece yakın dedi doktor ilerde yukarı çıkmazsa normal doğum şansını kaybedersin dedi onun haricinde biişey demedi dün bi komşum biliyodu bnm durumumu 8 aylık hamile arkadaşa dönerek işte seninki kadar sağlma tutunamamış falan dedi acayip moralim bozuldu benim içimi rahatlatın Allah rızası için mart ayında kürtaj olmuştum kalp atışı yok diye ya bunada bişey olursa
unutmadan,komsuna selam soyle. cok biliyodu tip fakultesine gitseydi.
Panik yapma canım asud arkadaşımızın dediği gibi en fazla sezaryen olursun önemli olan senin ve bebeğinin iyi olması,öyle düşün.sadecebiraz daha dikkat et bundan sonra.ilişki yasak,çok iş güç yapıp kendini yorma,çok yürüme dolanma fellik fellik.yat dinlen.doktorunun da iyi ve tecrübeli olduğundan emin ol.bir de doğum yapacağın hastanenin de iyi olduğunua emin ol.
Münasebetsiz insanlar her yerde var aldırma canım :)
Kızlar selam evde tosbikle yalnızım kocişle kızım çıktı,belgesellere bakıp yazıyorum.çok şükür iyiyiz.siz de iyisinizdir inşallah.
Yaa ben yemek yapamıyorum hamileyken çok alıştım hazır yemeye şimdi de vakit bulamıyorum ve yemek yapmaya enerji kalmıyor.kızıma ufak tefek makarna tost omlet falan yapıyorum da komplike yemeklere başlayamadım daha.Allahtan eşim anlayışlı yoksa işim zordu.canım envai çeşit yemek istiyor ama buralarda anca pizzahut burger falan gibi yerler var.ben şöyle güzel karman çorman alengirli bir salata istiyorum mesela.salataya bayılırım koca bir kase ver yer yutarım eşim dumur olur nerene sığdırdın koca kazanı diye :) ama bence salata yapmak yemek yapmak kadar uğraştırıcı.anlaşılan üzere şu an açım ve evde yemek yok
Dağcıcım ben de bakıcıya sinir oldum arıza bir tipe benziyor.saçma alınganlıkları var ve profesyonel değil sanırım.sonuçta seni daha tanımıyor ve mihrimah onun değil senin bebeğin ve senin prensiplerin doğrultusunda büyüyecek.onun görevi de senin istediğin doğrultuda yavruya bakmak olmalı.ama o kendi bildiğini okuyor ve sen bişey dedinmi alınıyor.çok saçma.onunla açık konuş derim.hemen de vazgeçme,açık konuş düşüncelerini ve rahatsız olduğun şeyleri açıkça anlat.belki anlar da istediğin gibi olur.baktın olmadı yollarsın.
Papatya ne yaptı acaba?
Kizlar cok yoruldummm benim oglani igneye goturmem lazimda isinlanmam mumkunmu acep?
Gorumcem gitti yine basa sardim bugun annem vardi oda evle ugrasti yemek icmek... Eymen beyde pek huzursuz...
Offff Kim hazirlancak gitcek gelcek bu sogukta..
Sana uzulmedim dekucuk bidik cikacak igneye ona yazik. Cocuk igne oluyo huzurlu mu olcak canim yaaa.
Hadi, ya Allah de yuru. Sifa olsun.
Ay sorma zaten butun gun agladi durdu igneden sonrada yikar ortaligi yorulur uyur kuzum...
Uzuluyorum bende kuzuma ama elden bisey gelmiyorki...
Bi yakamizi birakmadi su bakteri illeti...
bakıyorum başkasına canım.ajanslar epey yüksek maalesef.tavsiyeye göre görüşüyorum.bu da mecburiyetten başladı.kızı bir türlü uyutmayı beceremiyor.evde süt var,bazen sağıp da bırakıyorum.ee arada da gelip hep emziriyorum.kuzum bugün çok kolay uyudu.huysuz bir çocuk olsa ne yapardı bilmiyorum.bir şey becerecek tip de yok.ek gıda başlasak beceremez eminim.evinde yemek bile yapmıyor kahvaltı yerlermiş.ben hamileyken o halimde her sabah çocuklarımı tam tekmil hazırlayıp doyurup okula gönderdim.ramazanda ki en riskli son haftalarımdı sabah hem yemek hem kahvaltı hazırlayıp,yataklarını da toplayıp işe gidiyordum.Kıyamam yavrucağa, inşallah iğneler iyileştirecek annesi, paşamızda rahat yüzü görecek. Pepuke benden çok yaşayacak :) Ben de eve iğneci getir diyecektim, O çoooktan söylemiş. Sürekli dışarıya çık gel, hasta olur kuzu. Canım sık dişini, az kaldı, inşallah hem yavrun hem sen rahatlayacaksınız yakında.
Ne biçim bakıcı o yaa, manyak mı ne. Sen ne diyorsan öyle yapması lazım, canım hemen başkasını ara valla. Aslında şöyle ajanslardan falan bulsan profesyonel birini, fiyat çok farkediyor mu, aradın mı hiç öyle bir firma.
Kızlar selam evde tosbikle yalnızım kocişle kızım çıktı,belgesellere bakıp yazıyorum.çok şükür iyiyiz.siz de iyisinizdir inşallah.
Yaa ben yemek yapamıyorum hamileyken çok alıştım hazır yemeye şimdi de vakit bulamıyorum ve yemek yapmaya enerji kalmıyor.kızıma ufak tefek makarna tost omlet falan yapıyorum da komplike yemeklere başlayamadım daha.Allahtan eşim anlayışlı yoksa işim zordu.canım envai çeşit yemek istiyor ama buralarda anca pizzahut burger falan gibi yerler var.ben şöyle güzel karman çorman alengirli bir salata istiyorum mesela.salataya bayılırım koca bir kase ver yer yutarım eşim dumur olur nerene sığdırdın koca kazanı diye :) ama bence salata yapmak yemek yapmak kadar uğraştırıcı.anlaşılan üzere şu an açım ve evde yemek yok
Dağcıcım ben de bakıcıya sinir oldum arıza bir tipe benziyor.saçma alınganlıkları var ve profesyonel değil sanırım.sonuçta seni daha tanımıyor ve mihrimah onun değil senin bebeğin ve senin prensiplerin doğrultusunda büyüyecek.onun görevi de senin istediğin doğrultuda yavruya bakmak olmalı.ama o kendi bildiğini okuyor ve sen bişey dedinmi alınıyor.çok saçma.onunla açık konuş derim.hemen de vazgeçme,açık konuş düşüncelerini ve rahatsız olduğun şeyleri açıkça anlat.belki anlar da istediğin gibi olur.baktın olmadı yollarsın.
Papatya ne yaptı acaba?
banada annemden geliyo komplike yemekler. csnim herseyi istiyo da aynen vakit yok.hep kucakta.benden baskaq tasiyan da yoj.
bugun emmek istemiyo.terslik cocukta mi sutte mi bilemedim. patliyorum gene.
dagci canim ne yapabilirsin bilmiyorum. acikca konus ama cocukla da yalniz kaliyo. komsu gibilerinden baktiranlar oluyo. gene parayla. ama daha guvenilir oluyo. oole bi durum yok mu?
Insallah iyi biri. Ciksin canim karsina. Kime sorsam bakici derdi var.bende is bakmayi dusunuyorum ama korkuyorum.bakıyorum başkasına canım.ajanslar epey yüksek maalesef.tavsiyeye göre görüşüyorum.bu da mecburiyetten başladı.kızı bir türlü uyutmayı beceremiyor.evde süt var,bazen sağıp da bırakıyorum.ee arada da gelip hep emziriyorum.kuzum bugün çok kolay uyudu.huysuz bir çocuk olsa ne yapardı bilmiyorum.bir şey becerecek tip de yok.ek gıda başlasak beceremez eminim.evinde yemek bile yapmıyor kahvaltı yerlermiş.ben hamileyken o halimde her sabah çocuklarımı tam tekmil hazırlayıp doyurup okula gönderdim.ramazanda ki en riskli son haftalarımdı sabah hem yemek hem kahvaltı hazırlayıp,yataklarını da toplayıp işe gidiyordum.
en önemli sorun çok kolay yalan söylemesi.işe başladığım üçüncü gün kızına telde çok kolay yalan söyledi.o ana tepeden tırnağa gerildim.başıma ağrılar girdi.bu tabi şahit olduğum kaçıncı yalan.ben yalan konusunda aşırı hassasım.bir söz vardır hep doğruluğuna inanmışımdır.''yalancıda ne vefa olur ne de ar,ne semtine uğra ne yanına var''.
yalanın olduğu insanda her şey olur bana göre.neyse Allah'ım hayırlı,dürüst birini çıkarsın karşıma.
gel ben sana yapayım canım.ben evi toplamaktansa yemek yapmayı tercih ediyorum.salataya üşenirim bende.
papatyadan haber yok canım.
oğlumda bir ay bir kadınla çalışmıştık.psikolojimi bozmuştu arsız şey.ondan tecrübeliyim çabuk çözdüm bunu.arsız,tembel ve dürüst değil kesinlikle.
eşinden ayrıymış 4 yıldır.10 yıl şiddet görmüş güya.önce acımıştım kadına ama şimdi eşine acıyorum.adam evi barkı buna bırakıp gitmiş.kayıp olduğunu söyledi.sonra da kızının nişanına,düğününe gelmiş.damadı bursada çalışıyor biliyormuş,ayrıyız dememiş.
komşular kendi evlerinde istiyorlar.bir tanesi görümcesinin bir akrabasını tavsiye etti.görüşeceğim bakalım.
doğurana kadar ömrümden ömür gitti.el alem için kendimi üzemem Allah korusun.
canım ya sen de makineyle sağsan,hem sütün çoğalır hem daha çabuk doyar.
Insallah iyi biri. Ciksin canim karsina. Kime sorsam bakici derdi var.bende is bakmayi dusunuyorum ama korkuyorum.
Makine cogaltirmi? Bi kacsagmaya kalktimgelmedi canim sıkıldı. Korkuyorum. Bugun az geliyo diye cok agladi. Ya da anlamadim. Kendimi kotu hissediyorum.
bakıyorum başkasına canım.ajanslar epey yüksek maalesef.tavsiyeye göre görüşüyorum.bu da mecburiyetten başladı.kızı bir türlü uyutmayı beceremiyor.evde süt var,bazen sağıp da bırakıyorum.ee arada da gelip hep emziriyorum.kuzum bugün çok kolay uyudu.huysuz bir çocuk olsa ne yapardı bilmiyorum.bir şey becerecek tip de yok.ek gıda başlasak beceremez eminim.evinde yemek bile yapmıyor kahvaltı yerlermiş.ben hamileyken o halimde her sabah çocuklarımı tam tekmil hazırlayıp doyurup okula gönderdim.ramazanda ki en riskli son haftalarımdı sabah hem yemek hem kahvaltı hazırlayıp,yataklarını da toplayıp işe gidiyordum.
en önemli sorun çok kolay yalan söylemesi.işe başladığım üçüncü gün kızına telde çok kolay yalan söyledi.o ana tepeden tırnağa gerildim.başıma ağrılar girdi.bu tabi şahit olduğum kaçıncı yalan.ben yalan konusunda aşırı hassasım.bir söz vardır hep doğruluğuna inanmışımdır.''yalancıda ne vefa olur ne de ar,ne semtine uğra ne yanına var''.
yalanın olduğu insanda her şey olur bana göre.neyse Allah'ım hayırlı,dürüst birini çıkarsın karşıma.
gel ben sana yapayım canım.ben evi toplamaktansa yemek yapmayı tercih ediyorum.salataya üşenirim bende.
papatyadan haber yok canım.
oğlumda bir ay bir kadınla çalışmıştık.psikolojimi bozmuştu arsız şey.ondan tecrübeliyim çabuk çözdüm bunu.arsız,tembel ve dürüst değil kesinlikle.
eşinden ayrıymış 4 yıldır.10 yıl şiddet görmüş güya.önce acımıştım kadına ama şimdi eşine acıyorum.adam evi barkı buna bırakıp gitmiş.kayıp olduğunu söyledi.sonra da kızının nişanına,düğününe gelmiş.damadı bursada çalışıyor biliyormuş,ayrıyız dememiş.
komşular kendi evlerinde istiyorlar.bir tanesi görümcesinin bir akrabasını tavsiye etti.görüşeceğim bakalım.
doğurana kadar ömrümden ömür gitti.el alem için kendimi üzemem Allah korusun.
canım ya sen de makineyle sağsan,hem sütün çoğalır hem daha çabuk doyar.
Tabii ben şimdi fiyatlardan bi haberim. Muhtemelen 1-2 ay sonra ben de öğreneceğim bakıcı fiyatlarını, 1 ay sonra falan iş aramaya başlarım herhalde. Yalancılık konusunda çok haklısın canım, öyle bir insana güvenilmez, sana da sürekli yalan söyler. Dürüst olmak çok basitken insanlar neden yalancılığı seçer kafam basmıyor. Dürüst iken en kötü sana patavatsız, kaba gibi lakaplar koyuyorlar sadece, varsın desinler umurumda değil :) Bu arada bana da mutfak ve yemek işi daha kolay geliyor ev işine nazaran. Eşimin doğum günü pastasını bile kendim yaptım valla, yemekleride hep ben yapıyorum zaten. Kızım uyuduğunda mutfağa giriyorum hemen. Bu arada geçen gün eşimle konuşuyorduk, ben hamileyken en çok ne yapıyordum diye, kızımızın kolik saatinde onları yapayım yine dedik. Hamileyken en çok mutfakta olduğumu hatırladık, ve gerçekten kızım akşamları sancılanıp ıkınıp ağladığında mutfağa götürüyorum sakinleşiyor.
Kızlar haftaya cumartesi mevlüt yapıyorum, 40. nın ne zaman çıktığını bilmeden önümüzdeki haftaya ayarladım mevlütü, sonra bir baktım aynı gün 40. günüymüş zaten :) Kayınvalidem sağolsun hoca işini ayarladı, ben zeytinyağlı sarma yapacağım, kuzenlerim de kek, börek v.s. yapacak. Mevlütte illaki yemek mi yapılır pilav et v.s.? Ben bilmiyorum, hiç mevlüt yapmadım. Benim için bu ikramlık tarzı şeyleri hazırlamak daha kolay olacak. Ama kararsız kaldım ne yapacağım konusunda. Şu mevlütü bir an önce atlatayım, canım hiç istemiyor zaten. Bana kalsa mevlüt yapmazdım, her iki anne de ister diye yapıyorum, onlar da demez mi, yooo istemiyorsan gerek yoktu diye. Yapmasaydım da ikisi de laf söylerdi kesin :)
FBURAK
Canım bu biogaia koliki tamamen iyileştiriyor mu? Kızımın sancıları bitecek mi ilaç etkisini gösterince. Genelde 1 haftayı buluyormuş etkisini göstermesi. Bu hafta perşembe günü 1. haftası oluyor ilacın. İnşallah sonra kızım mutlu huzurlu olur. Sen eve iğneci bulamadın mı? Eczaneye falan sordun mu. Çok zor senin için günde iki kere bebekle evden dışarı çıkmak.
ah canım ya insan el kadar bebeğe yeterli olamadığını görünce perişan oluyor.stres çok etkiliyor sütü ve yorgunluk tabi ki.makine kuvvetli çektiği için artırır canım.sağdıkça arttıranlar var ekim topiğinde.bir de bitkisel bir karışım tarifi vardı burda hamilelerden haberler kısmında,şimdi tam hatırlamıyorum ama etkisi çokmuş,denenmiş.
bir kaç saatliğine de olsa üstündeki yükü alacak biri olsa ve şu an ki sıkıntından uzaklaşabilsen kendini daha iyi hissedeceksin,sütün de normalleşecek.
Tabii ben şimdi fiyatlardan bi haberim. Muhtemelen 1-2 ay sonra ben de öğreneceğim bakıcı fiyatlarını, 1 ay sonra falan iş aramaya başlarım herhalde. Yalancılık konusunda çok haklısın canım, öyle bir insana güvenilmez, sana da sürekli yalan söyler. Dürüst olmak çok basitken insanlar neden yalancılığı seçer kafam basmıyor. Dürüst iken en kötü sana patavatsız, kaba gibi lakaplar koyuyorlar sadece, varsın desinler umurumda değil :) Bu arada bana da mutfak ve yemek işi daha kolay geliyor ev işine nazaran. Eşimin doğum günü pastasını bile kendim yaptım valla, yemekleride hep ben yapıyorum zaten. Kızım uyuduğunda mutfağa giriyorum hemen. Bu arada geçen gün eşimle konuşuyorduk, ben hamileyken en çok ne yapıyordum diye, kızımızın kolik saatinde onları yapayım yine dedik. Hamileyken en çok mutfakta olduğumu hatırladık, ve gerçekten kızım akşamları sancılanıp ıkınıp ağladığında mutfağa götürüyorum sakinleşiyor.
Kızlar haftaya cumartesi mevlüt yapıyorum, 40. nın ne zaman çıktığını bilmeden önümüzdeki haftaya ayarladım mevlütü, sonra bir baktım aynı gün 40. günüymüş zaten :) Kayınvalidem sağolsun hoca işini ayarladı, ben zeytinyağlı sarma yapacağım, kuzenlerim de kek, börek v.s. yapacak. Mevlütte illaki yemek mi yapılır pilav et v.s.? Ben bilmiyorum, hiç mevlüt yapmadım. Benim için bu ikramlık tarzı şeyleri hazırlamak daha kolay olacak. Ama kararsız kaldım ne yapacağım konusunda. Şu mevlütü bir an önce atlatayım, canım hiç istemiyor zaten. Bana kalsa mevlüt yapmazdım, her iki anne de ister diye yapıyorum, onlar da demez mi, yooo istemiyorsan gerek yoktu diye. Yapmasaydım da ikisi de laf söylerdi kesin :)
FBURAK
Canım bu biogaia koliki tamamen iyileştiriyor mu? Kızımın sancıları bitecek mi ilaç etkisini gösterince. Genelde 1 haftayı buluyormuş etkisini göstermesi. Bu hafta perşembe günü 1. haftası oluyor ilacın. İnşallah sonra kızım mutlu huzurlu olur. Sen eve iğneci bulamadın mı? Eczaneye falan sordun mu. Çok zor senin için günde iki kere bebekle evden dışarı çıkmak.
Canim son olsun insallah.
Benimki de ya doymuyo ya da az diye sinirleniyo. Bilmiyorum. Ugrasip duruyorum. Kucakta uyuyup duruyo. Biraksam uyaniyo. Mama cok geliyo ya biberondan. Cok istiyo sanirsam. Mamayi da zor iciriyorum 60 cc. Sanirsam biberondan sut istiyo ama sagicak kadar yok muhtemelen. Kotuye gidiyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?