valla doymuyor olabilir dicem ama 60 c içiyorsa bide senden emdiği yeter diye düşünüyorum ben ama tabi bilemem sen daha iyi anlarsın doyup doymadığını...
bence sen 4. ayında başla ek gıdaya emmeniz çok sıkıntılı çünkü.. ben büyük oğlumda öyle başlamıştım 4 aylıkken ...
Tabii ben şimdi fiyatlardan bi haberim. Muhtemelen 1-2 ay sonra ben de öğreneceğim bakıcı fiyatlarını, 1 ay sonra falan iş aramaya başlarım herhalde. Yalancılık konusunda çok haklısın canım, öyle bir insana güvenilmez, sana da sürekli yalan söyler. Dürüst olmak çok basitken insanlar neden yalancılığı seçer kafam basmıyor. Dürüst iken en kötü sana patavatsız, kaba gibi lakaplar koyuyorlar sadece, varsın desinler umurumda değil :) Bu arada bana da mutfak ve yemek işi daha kolay geliyor ev işine nazaran. Eşimin doğum günü pastasını bile kendim yaptım valla, yemekleride hep ben yapıyorum zaten. Kızım uyuduğunda mutfağa giriyorum hemen. Bu arada geçen gün eşimle konuşuyorduk, ben hamileyken en çok ne yapıyordum diye, kızımızın kolik saatinde onları yapayım yine dedik. Hamileyken en çok mutfakta olduğumu hatırladık, ve gerçekten kızım akşamları sancılanıp ıkınıp ağladığında mutfağa götürüyorum sakinleşiyor.
Kızlar haftaya cumartesi mevlüt yapıyorum, 40. nın ne zaman çıktığını bilmeden önümüzdeki haftaya ayarladım mevlütü, sonra bir baktım aynı gün 40. günüymüş zaten :) Kayınvalidem sağolsun hoca işini ayarladı, ben zeytinyağlı sarma yapacağım, kuzenlerim de kek, börek v.s. yapacak. Mevlütte illaki yemek mi yapılır pilav et v.s.? Ben bilmiyorum, hiç mevlüt yapmadım. Benim için bu ikramlık tarzı şeyleri hazırlamak daha kolay olacak. Ama kararsız kaldım ne yapacağım konusunda. Şu mevlütü bir an önce atlatayım, canım hiç istemiyor zaten. Bana kalsa mevlüt yapmazdım, her iki anne de ister diye yapıyorum, onlar da demez mi, yooo istemiyorsan gerek yoktu diye. Yapmasaydım da ikisi de laf söylerdi kesin :)
FBURAK
Canım bu biogaia koliki tamamen iyileştiriyor mu? Kızımın sancıları bitecek mi ilaç etkisini gösterince. Genelde 1 haftayı buluyormuş etkisini göstermesi. Bu hafta perşembe günü 1. haftası oluyor ilacın. İnşallah sonra kızım mutlu huzurlu olur. Sen eve iğneci bulamadın mı? Eczaneye falan sordun mu. Çok zor senin için günde iki kere bebekle evden dışarı çıkmak.
Bazen doymadigini hissediyorum. Mama bir kere ceriyorum. Simdi o kadar bol, memeden istiyo. Bogusuyo. Kusan reflulu bebekte ek gida cok zor oluyo zaten. Zaten tikaniyo biliyosun. Cok umutsuzum. Buna herseyi yedircektim sozde. Defne minnacik ekmekle dunyayi kusardi..
valla ne diyim canım her yolu deniyoruz ama bazen çaresiz klıyoruz.. defne nasıl büyümüş dünya güzeli bir abla olmuşşa selincikte öyle büyüyecek annesi ... biraz bu dönem zorlu geçicek ama sonunda gezicek inşallah...
inan ben ilk oğlumda hiç bişeyden sakınmadım herşeyi verdim onda reflü yoktu bunda napcam hiç bilmiyorum buda çok kusmuklu
Ya negeldi aklima birden gecen sene benim oglan 4 ay anasinifina gitti... Orda bi kiz vardi kati yiyemiyormus hic hep sivi besleniyormus kati bisey yediginde kusuyormus... Ondada reflu varmis bebekken suanki durumunada psikolojik diyolar dedi annesi... Sanirim zorladiklari icin hala o durumdaydi... Zorlamamak lazim galiba...Zorlugunu anlatamam. Blender kullanmadim ama herkesten kullanmis muamelesi gordum. Karnini doyururdum biri arkadan, bisey yedirmeye calisir kustururlardi. Ekmegi salataya batirip verirler, pilav denerler vs. ya yiyemiyo iste derdim. Kusturmayin bu bebe reflu. Anlamazlardi. Kati gidayi kusarken cani acirdi. Bu yuzden corba ve mamayla gittim 10 aylik olana kadar. Sonra kahvalti ve aksam yemegini sıklastirdim. Yavas yavas.3 yasinda azaldi kusmasi. Araba da tutuyo. Oyle boyle degil. Yakalayamazsan araba yikamaya gider. Ben de ust degisirdim. Yolda alisveris yaptigim oldu. Kusarken yirtinir kafasinicevirirdi. Heryere fiskirtirdi. Bu yuzden her yediginden korktu. Hala cok az cesit yer. Zeytin, domates bilmez. Acken salatalik havuc kemirtirdim bebekken alissin diye. Ama sonra korktu yiyemez oldu.
Biyere gidemezsin, arabada korkarsin. Yemek evde yenir. Yakinlarima giderken bile onun yiyebildiklerini tasidim. Allahtan vitamin corbami icerdi. Sabahta saglam kahvalti yaptirirdim. Sutum de 8 aya kadar yetti sukur.
Simdi gene ayni seyler diye korkuyorum.
Ya negeldi aklima birden gecen sene benim oglan 4 ay anasinifina gitti... Orda bi kiz vardi kati yiyemiyormus hic hep sivi besleniyormus kati bisey yediginde kusuyormus... Ondada reflu varmis bebekken suanki durumunada psikolojik diyolar dedi annesi... Sanirim zorladiklari icin hala o durumdaydi... Zorlamamak lazim galiba...
Benim reflu deneyimim yok bakalim eymen beyle nasil basedicem.. cok zor bir bebek zaten bir reflumuz eksikti oda oldu tam olduk..
Kislar bu benim spam ne kadar uyuycak? Gunduz uyumuyo. Arada kestiriyo. Benim buyuk saat basi kalkardi, takibi yoktu. Gece kesintisiz kac olmali ki? Biraz bakindim mumkun degil onlar. Sizin nasil kizlar?
Canim benim bu sipa 15 dk uyur kalkar hatta 5 dkikada kalkar.. arada 45 dakka uyudugu olur...
Gece 3 saatte cok yorgunsa 5 oluyor bazen mutlaka kalkar... Koca adam gibi 11 saat arada uyanarak uyur.. ondan sonrasi hep ayakta arada sekerleme yapiyor...
Kislar bu benim spam ne kadar uyuycak? Gunduz uyumuyo. Arada kestiriyo. Benim buyuk saat basi kalkardi, takibi yoktu. Gece kesintisiz kac olmali ki? Biraz bakindim mumkun degil onlar. Sizin nasil kizlar?
Altını yeni değiştirdim ve uyuttum şimdi, ama zaaart zoort deyip bezi pisletti şimdi. Offff altını değiştirsem uyanacak yine, değiştirmesem altı 3 saat kakalı kalacakNe etsem ben şimdi
16 diyen var, 20 diyen var. agzi olan konusuyo yani :)Bizim kız nihayet uyudu darısı başınıza :) Ben civcivimi 3 satte bir uyandırıp emziriyorum (cep telefonunun alarmını kuruyorum), tabii kendiliğinden uyanmadıysa, ki 3 saatten önce uyanmıyor geceleri. Eğer çok yorgunsam bazen 3 saatte uyanamıyorum, 5 saate çıkıyor. Şu ana kadar aralıksız uykusu max. 5 saat sürdü, o da nadir. İnternetten baktıkların kaç saat olmalı diyor?
Altını yeni değiştirdim ve uyuttum şimdi, ama zaaart zoort deyip bezi pisletti şimdi. Offff altını değiştirsem uyanacak yine, değiştirmesem altı 3 saat kakalı kalacakNe etsem ben şimdi
Yazik kizlar yahu. Degistiseydiniz :)aynı durumu ben de yaşıyorum.uyumasını tercih etmem daha fazla oluyor.
16 diyen var, 20 diyen var. agzi olan konusuyo yani :)
Yazik kizlar yahu. Degistiseydiniz :)
Himm benziyo. O 11 bizde 8. Ama daha az kalkabiliyo. Gunduz 0 uykuysa 7 saat kalkmiyo. Haftada da 200 gr bile almiyo sanirsam. BiZim sekerlemeler memede. Defneyi sabahlara kadar sallardim. Bunda hala sabrediyorum.
Ogrensem ne olcaksasanki zorlayinca uyuyo. Daha buyugu uyutamiyoruz. Dogumdan sonra sapitti. 1 de yatiyo. Bugun psikopata bagladim. 11 de yatirdim, hala uyumadi. Bagrindim, babayi yolladim simdi yanina. Istifayi verecem, ise donecem yakinda :)
Çok asabım bozuk eymenin idrar kültüründe çok pis bir mikrop çıktı şimdi medicanaya uriner usg çektirmeye gidiyorum doktorumuz istedi.antibiyotiklere dirençli bir idrar yoluenfeksiyonuolmuş yavrum oysaki ıkınması dışında şikayeti yoktu ben fburskı örnek larak kültür yaptırdım öylesine.dr istememişti yani.şu an çok kötüyüm kızlar ağlıyorum herşey Allahtan amenna ama dr beni çok korkuttu tedavi eilmezse böbrek yetmezliği dedi dua edin bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?