Previayi bitirenler

Bazen doymadigini hissediyorum. Mama bir kere ceriyorum. Simdi o kadar bol, memeden istiyo. Bogusuyo. Kusan reflulu bebekte ek gida cok zor oluyo zaten. Zaten tikaniyo biliyosun. Cok umutsuzum. Buna herseyi yedircektim sozde. Defne minnacik ekmekle dunyayi kusardi..

zaman çabuk geçiyor sonunda demek 40 ınızda çıkıyor... bence pilav tavuk tatlı mevlüd için en uygunu bende bimden koli koli ayran almıştım:) kolay oldu haliyle .. bide dolma sarmıştık börek yaptık yanlarına biraz biraz onlardan paylaştırdık..

biogaia tamamen iyileştirmiyor ama sanırım gaz olayını hafifletiyor... koliği tam geçiren bişey yok 3 aylıkken ya tamamen geçer yada azalır .. bazen 6 aylık olana kadar sürer hafif hafif.. ben biogaia yı kullanıyorum ama bizim sıkıntımız kolik değilya o yüzden bilemicem nekadar etki ettiğini.. benim oğlumun kolik sancıları 2.5 aylıkken tamamen bitmişti.. inşallah sizinde biter..

demekki çok mutfakta uğraşmışsın ordaki yemek yaparken çıkarttığın seslere çok aşinadır... deneye deneye neyin onu sakinleştirdiğini bulacaksın ozaman işin kolaylaşır...
ben ilk zaman bilmediğim için anlayamamıştım sağolsun dr beni aydınlattı o konuda... evde çok ağlıyor dışarda gık demiyordu valla mışıl mışıl uyuyordu ... hatat bigün ortaköy'e götürdüm gezmeye hergün geziyorduk değişik yerler:) orda havaii fişek patlıyor davul zurna çalınıyor bizim ağlak oğlanda fosurr fosur uyuyordu:)) evde olsa o sırada hayyatta susturamazdık ağlar durrudu ..

canım bulamadım eve iğneci olayını:)
özel sigortamı bile aradım çok acil durumlarda geliyoruz eve dr la dedi:)) her yolu zorladım yani.. bi hemşire vardı işte geçen dediki evime yakın olsaydınız gelirdim dedi .. hakikattende biraz ters evime yeri.. evin yakınında birini bulamadım yok anam burda hiç hemşire oturmuyor

valla ne diyim canım her yolu deniyoruz ama bazen çaresiz klıyoruz.. defne nasıl büyümüş dünya güzeli bir abla olmuşşa selincikte öyle büyüyecek annesi ... biraz bu dönem zorlu geçicek ama sonunda gezicek inşallah...

inan ben ilk oğlumda hiç bişeyden sakınmadım herşeyi verdim onda reflü yoktu bunda napcam hiç bilmiyorum buda çok kusmuklu

Zorlugunu anlatamam. Blender kullanmadim ama herkesten kullanmis muamelesi gordum. Karnini doyururdum biri arkadan, bisey yedirmeye calisir kustururlardi. Ekmegi salataya batirip verirler, pilav denerler vs. ya yiyemiyo iste derdim. Kusturmayin bu bebe reflu. Anlamazlardi. Kati gidayi kusarken cani acirdi. Bu yuzden corba ve mamayla gittim 10 aylik olana kadar. Sonra kahvalti ve aksam yemegini sıklastirdim. Yavas yavas.3 yasinda azaldi kusmasi. Araba da tutuyo. Oyle boyle degil. Yakalayamazsan araba yikamaya gider. Ben de ust degisirdim. Yolda alisveris yaptigim oldu. Kusarken yirtinir kafasinicevirirdi. Heryere fiskirtirdi. Bu yuzden her yediginden korktu. Hala cok az cesit yer. Zeytin, domates bilmez. Acken salatalik havuc kemirtirdim bebekken alissin diye. Ama sonra korktu yiyemez oldu.
Biyere gidemezsin, arabada korkarsin. Yemek evde yenir. Yakinlarima giderken bile onun yiyebildiklerini tasidim. Allahtan vitamin corbami icerdi. Sabahta saglam kahvalti yaptirirdim. Sutum de 8 aya kadar yetti sukur.
Simdi gene ayni seyler diye korkuyorum.

Ya negeldi aklima birden gecen sene benim oglan 4 ay anasinifina gitti... Orda bi kiz vardi kati yiyemiyormus hic hep sivi besleniyormus kati bisey yediginde kusuyormus... Ondada reflu varmis bebekken suanki durumunada psikolojik diyolar dedi annesi... Sanirim zorladiklari icin hala o durumdaydi... Zorlamamak lazim galiba...
Benim reflu deneyimim yok bakalim eymen beyle nasil basedicem.. cok zor bir bebek zaten bir reflumuz eksikti oda oldu tam olduk..

Kesinlikle zorlamamak lazim. Korkuyla yemiyolar. O hep blendardan gecirmis. Ben yapmadim oyle. Puturle sorunumuz bu yuzden yok simdi. Cesit sorunumuz var. ayni seyleri yiyo. Tost, karpuz, bezelye ilk 4 yasinda yedi. Bazi seylere hala bakiyo. Salam, sosiz yemez. Ilk cikolata 3 yasinda yedi vs.
yavas yavas ceside alisiyo.

Kislar bu benim spam ne kadar uyuycak? Gunduz uyumuyo. Arada kestiriyo. Benim buyuk saat basi kalkardi, takibi yoktu. Gece kesintisiz kac olmali ki? Biraz bakindim mumkun degil onlar. Sizin nasil kizlar?

Kislar bu benim spam ne kadar uyuycak? Gunduz uyumuyo. Arada kestiriyo. Benim buyuk saat basi kalkardi, takibi yoktu. Gece kesintisiz kac olmali ki? Biraz bakindim mumkun degil onlar. Sizin nasil kizlar?

Canim benim bu sipa 15 dk uyur kalkar hatta 5 dkikada kalkar.. arada 45 dakka uyudugu olur...
Gece 3 saatte cok yorgunsa 5 oluyor bazen mutlaka kalkar... Koca adam gibi 11 saat arada uyanarak uyur.. ondan sonrasi hep ayakta arada sekerleme yapiyor...

Himm benziyo. O 11 bizde 8. Ama daha az kalkabiliyo. Gunduz 0 uykuysa 7 saat kalkmiyo. Haftada da 200 gr bile almiyo sanirsam. BiZim sekerlemeler memede. Defneyi sabahlara kadar sallardim. Bunda hala sabrediyorum.
Ogrensem ne olcaksa sanki zorlayinca uyuyo. Daha buyugu uyutamiyoruz. Dogumdan sonra sapitti. 1 de yatiyo. Bugun psikopata bagladim. 11 de yatirdim, hala uyumadi. Bagrindim, babayi yolladim simdi yanina. Istifayi verecem, ise donecem yakinda :)

Bizim kız nihayet uyudu darısı başınıza :) Ben civcivimi 3 satte bir uyandırıp emziriyorum (cep telefonunun alarmını kuruyorum), tabii kendiliğinden uyanmadıysa, ki 3 saatten önce uyanmıyor geceleri. Eğer çok yorgunsam bazen 3 saatte uyanamıyorum, 5 saate çıkıyor. Şu ana kadar aralıksız uykusu max. 5 saat sürdü, o da nadir. İnternetten baktıkların kaç saat olmalı diyor?

Altını yeni değiştirdim ve uyuttum şimdi, ama zaaart zoort deyip bezi pisletti şimdi. Offff altını değiştirsem uyanacak yine, değiştirmesem altı 3 saat kakalı kalacak Ne etsem ben şimdi

Son düzenleme:
Altını yeni değiştirdim ve uyuttum şimdi, ama zaaart zoort deyip bezi pisletti şimdi. Offff altını değiştirsem uyanacak yine, değiştirmesem altı 3 saat kakalı kalacak Ne etsem ben şimdi

aynı durumu ben de yaşıyorum.uyumasını tercih etmem daha fazla oluyor.

16 diyen var, 20 diyen var. agzi olan konusuyo yani :)

aynı durumu ben de yaşıyorum.uyumasını tercih etmem daha fazla oluyor.
Yazik kizlar yahu. Degistiseydiniz :)

16 diyen var, 20 diyen var. agzi olan konusuyo yani :)

Yazik kizlar yahu. Degistiseydiniz :)

mersenne canım açıkcası ben gece değiştirmiyorum.küçükken değiştiriyordum ama şimdi kalkmıyorum.

Him benimki as uyuyor seninki benimkindem az uyuyor... Bizim buyukte sapitti zorla uyutuyoruz aynen sizing gibi...

Ayni durum cok basima geliyor... Mecburen kaldirip degistirip tekrar uyutuyorum... Zor oluyor biraz gerci ama o sekilde uyumasina asla gonlum razi olmaz.. hem kaka fazla durunca resmen yapisiyor totosuna... Gece emmeye uyandiginda almaya kalkarsaniz busefer uykusu fena aciliyor... Bi kac kezde oyle sabaha karsi yapti cin gibi dikildi ayaga...

Benim cazgir oglum biliyorsunuzki carsafta sallayinca uyuyor yada yatisiyor...

Bende biktim dedimki bir hamak alayim yada cingene besigi vs...
Cingene besiginden vaz gectim tavana monte etme durumundan dolayi...
Hamak aradtirdim 300 tl civari inceledim sagini solunu koydum salladim oglani iyi hosta o parayi vermek icimden gelmedi...
Malum buara hastane dr derken cok masraf yaptik bide oglanin butun kiyafetleri kuculdu olmuyor yenileri alindi baston puset aldim derken hamak icin vericem para gozomde fazla buyudu..

Bende gittim nalburdan kancali bir aparat aldim saglam bisey marketten camasir ipi evden pike eve hamak kurdum 5 tl Ye malettim...
Simdi bi guzel misil misil uyuyor icinde...

Çok asabım bozuk eymenin idrar kültüründe çok pis bir mikrop çıktı şimdi medicanaya uriner usg çektirmeye gidiyorum doktorumuz istedi.antibiyotiklere dirençli bir idrar yoluenfeksiyonuolmuş yavrum oysaki ıkınması dışında şikayeti yoktu ben fburskı örnek larak kültür yaptırdım öylesine.dr istememişti yani.şu an çok kötüyüm kızlar ağlıyorum herşey Allahtan amenna ama dr beni çok korkuttu tedavi eilmezse böbrek yetmezliği dedi dua edin bize

canım geçmiş olsun valla sen ıkınıyor diyordun ya aynı benim eymenimde öyle uykusunda bile ıkınıp sıkınıyor yavruşum ..sen anlatıyorsun bazen aynı benimoğlumun durumu gibi(
bizimde malesef böbrekte sorun var bakalım sebebi ne buluncak dr reflüdende olabilir dedi anlıcaz bakalım.. çok tehlikeli bir bakteri dedi hatta iç organlara ilk olarak böbrege zarar veriyormuş(
oyüzden hep yırtındım ya burda her ağlamaya gaz diyip geçmeyin diye
biz şuan iğneleri oluyoruz yine kültür bakılcak cuma günü sonra yine yine bakılcak peşini bırakmıcaz yani(
tedavisi mutlaka şart canım peşini bırakma sakın.. bebeğin çok kusuyorsa eğer boşa antibiyotik şurupla uğraşma biz tedavi olamadı bak iğnelerle uğraşıyoruz(.

bizim kültür sonucundada bi çok antibiyotiğe karşı dirençli bakteri ama bazılarına karşı hassas çok şükür ...

ben size bir örnek olayım kızlar bakın pepukede benim azmimle bulduğum rahatsızlığımdan örnek olarak yaptırmış idrar kültürünü iyikide yaptırmış allah korusun sonra daha kötü sonuçlanabilirdi( hiç düşünmek bile istemiyorum bende gittiğim dr lara inanıp evde otursam benimde olacağım oydu
bi dr kolikle ilgili makalesinde şöyle diyordu her ağlamaaya kolik diyip geçmek yanlış bir yaklaşım mutlaka araştırılmalı bütün herşey temizse ozaman biz bu ağlamalara kolik diybiliriz yazmıştı...
benim en büyük şansım gerçekten kolikli bir bebek büyütmüş olmamdı aradaki farkı anlamama sebep oldu çok şükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…