Previayi bitirenler

Ben de 99 a cok diyodum. Buzdolabi o kadar harcar mi yaaa.
Bizim ev en ust kat. Cephe yalitimli cati seneye yapilacak. Petekleri vs. de seneye artik.

doğalgazı Asud elektriği ben kazandım fburakcığım o kadar büyük eve o fatura çok iyi valla. Kazançlarımız faturalara gidiyor,en çokda vergiye.Bizim kullandoığımız elektrik 90 lira falan faturanın geri kalanı vergi. Bu arada Asudcuğum, bizim buzdolabı whitewestinghouse ın eski bir modeli ve iç hacmi çoook büyük.Şimdi aynısının yeni teknolojisini almaya kalksak en az 4000 euro falan, yani bundan alamayız,arçelik falan bakıyorum bende.bu eski teknoloji buzdolapları elektrik düşmanı ne yazık ki

aynen öyle canım öptüm başımın üstüne koydum faturayı:)) aslında çok ama işte ev büyük olunca normal yani..

Allahım hiçbirimizi çocuklarımızla imtihan etmesin yaa eve geldik.uriner usg çektiridk mesane ve böbrekte bişey yok.idrar tahlilinde bişey yoktu zaten lökosit yoktu.kültürde de lökosit çıkmamış ama antibiyotiğe dirençli tedavi edilmezse kötü olabilecek tehlikeli bir mikrop çıktı kültürde.tahlili yaparken eymen kaka da yapmıştı ben torbayı silip öyle laboratuara vermiştim meğer bebek kaka yaparsa idrar tahlilini tekrar istiyorlarmış.hemşire salağı beni uyarmadı nerden bileyim.herkesin kakasında olan bu tehlikeli bakteri taglil sırasında idrara bulaşmış olabilir dedi usgyi yapan dr ve mikrobiyolog kadın.ortalıı velveleye verdim valla.tekrar tahlil ve kültür yaptırdık daha sonucu almadık kültür zaten 3 gün sonra.öldüm öldüm dirildim yaa çocuk doktorumuz beni çok korkuttu.yarın sonuçları alıp öğlen ona gidicem elle muayene yapıcam dedi.antibiyotik verip vermeyeceğine bakacak.umarım gerçekten de tahlil sırasında torbaya bulaşan kakadandır.fburak sen tahlil yaptırıken bunları söyledilermi canım?eymenin ateşi varmıydı ağlamasının yanında?benim eymenin ıkınması dışında çok şükür ağlaması ateşi yok.medicanadaki usgci ve mikrobiyolog eğer enfekte olmuş olsaydı bebek huzursuz olurdu dedi.arada huysuz oluyor ama hangi bebek arada huysuz olmazki zaten?ben de sinsi ilerleyen belirti göstermeyen bişey diye vesveselendim.daha tam belli değil ama inşallah bişey yoktur.fburakçım eymenin böbrelerinde reflü olduğu nasıl anlaşıldı?

canım bu tarz bişey söylenmedi bana ama benim zaten 2. idrarkültürüm ikisindede kaka yapmadı ...zaten benimde idrartahlili vermiştik yanısıra onlar hep temiz çıktı .. ben 3. kez bidaha vericem idrarkültürü inşallah temizlenmiştir... ..

bizim tüm batın usg mizde sağ böbrekte büyüme var hafif dereceli . dr bunun üzerine bu durumun takip edilmesi gerektiğini idrar reflüsü olabileceğini bu bakteri üremesinin sebebininde bu olabileceğini söyledi .. yani böbrekte büyüme olmasının idrar kaçmasıyla alakası varmış.. yani 4 aylık olunca bir daha usg bakılcak ve büyüme artmışmı ne alemde nakılcak tabi idrarkültürüyle birlikte... çok zor o tahlilleri beklemek 3 günde çıkmasıda cabası git gel uğraş dur .. heleki benim oğlum çok huysuz diyorum ya gece gündüz durmadan uyumadan ağlıyordu diye... şimdi gece ağlamaları bıraktı bi süredir gündüz sürekli ağlıyordu onlarda çok şükür azalır gibi..
bizimde hiç ateşimiz çıkmıyor çıkmadıda yani .. bu durum yüzünden alından temassız ateş ölçer aldım çok zorlandım ateşini ölçerken sürekli takip ettim yok ateş mateş... sadece çok ağlıyor huzursuz ...
umarım sizinki sadece kakadan bulaşmıştır inşallah ...

Anladım canım demek siz de idrar yolu iltihabı yok.yavrular o kadar minikki insanın içi parçalanıyor yaa.Allah muhafaza.doktorum hiç böyle yapmazdı.telefonda tahlil sonucunu söylerken çok kötüüüü çok kötüüü demeye başladı delirdim.sanki o an oğlum ellerimden kayıp gitmişti.inşallah yarın da öyle davranmaz.iki eymen de iyi olur annelerini üzmezler inşallah canım herşey imtihan.hamilelik,doğum tamam da Rabbim yavrumla imtihan etme ne olur..

canım valla işte sebep neonu anlıcaz 2 ay sonra .. idrarda bakteri ürüyor sürekli(
rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ... sen dr'una bakma okadar çok varmışki böyle bebek tedavisi var bişekilde oluyor tedavi .. eğerki tedavi edilmezse ozaman tabi sonucu kötü olabilir
ben bu iğne tedavisinden sonra inşallah temizlenir diye düşünüyorum .. inşallah bidahada üremez dr zaten iğneyi yaptırıp peşnini bırakmıyor bidaha vercez kültür sonra bidaha inşallah usg de temiz çıksa büyüme olmasa ..

İnşallah canım inşallah tahiller temiz çıkar da korkuların üzüntülerin geçer unutulur...pis mikroplar bakteriler uzak durun minişlerimizden kahrolun

o dolaplarin yenisi super. bizim dolap da can cekisiyo. camasir makinesi degistim. mutfak ankastreler 2 yillik. eski eve biraktim frankeleri. icim gitti. kombiyi de biraktim. simdi ilk sira kombi ve petekler.buzdollabi,kurutma. su kredi belimizi buktu. doguma verdik 8000 e yakin. 6000 de borc odedik. simdi avukat cikti. bi sure bekleyecekler.

İnşallah canım inşallah tahiller temiz çıkar da korkuların üzüntülerin geçer unutulur...pis mikroplar bakteriler uzak durun minişlerimizden kahrolun

14 tane antibiyotik igneye gitmezlerse artik sanirim kafayi yiyecegim ben...
Insallah tertemiz bir idrar kulturu sonucu alirim elime...

Canım hata olmasına sevindim valla, inşallah yeni verdiğinde bir şey çıkmaz. İdrar isterken seni uyarmaları lazım sivri zekaların :)

Yenileri süper ama feci pahalı. Şimdi hiç o kadar veremeyiz vallahi. Ben de çalışıyor olsam olur belki ama şu an bize fazla. Kredi için Allah bereket versin size diyim. Bu devirde kredi falan zor ve stresli bir durum.

Mersenneeee,
oyku halasina benzemiyo

Ben de benzetemiyom ama onu severim, o yüzden bozuntuya vermiyoz. O öyle söyleyip kendi kendine seviniyor Annemlerden kuzenlerime kadar herkes babaya benzetti, bende genel olarak babaya benzetiyorum. Ama senin kızların ikisi de senin kopyan gibi. Sizin fotoğraflarınızı görmeden önce Selin ve Defneyi gösterseler, onların senin kızlarınn olduğunu söylerdim herhalde.

Mentalaritmetik, bale, cimnastik...
Kizi biseye gondermek istiyorum. Ne dersiniz kizlar

Şu mentalaritmetik olayını ben de araştırmak istiyorum, faydalı bir şey gibi ama o çocuklar işlem yaparken neden garip şekilde ellerini oynatıyorlar bilmiyorum :) Mentalaritmetiki araştırmak lazım, onu saymazsak ben cimnastik derim. Cimnastik yapan birisi balede yapar her bir şey yapar :) Ama cimnastikçiler pek uzun boylu olmaz. Boyu da uzasın dersen basketbol. Ben Öykü büyüdüğünde basketbol, yüzme, cimnastik arasından tercih yaparım sanırım.

Kredi cidden zor . Biz bide refinans yaptikgecen hafta. 6 yillikti 2 ye dusurduk. Sistik.
E ne diim sevinsin dursun o zaman :)
Benziyolar di mi ? Saol arkadasim. Benim taraf defneme kucuk arzu der. Esimin tarafi da esime benzetir. Hepsinin bahti guzel olsun. Aaaah ah gencken guzeldim :)))
Yildiz takim lisansli basketbolcuyum. Lifim koptu basket bitti. Devam edemiycektim boyum kisa kalacakti gerci
Hesap yaparken bi garip gorunuyolar bencede. Ama faydali bisey. 16 ay suruyo o egitim. Yuzme yazin gonderdim. Kis uygun degil. Saci uzun. Usur. Ugrasamam. Cimnastik bakmaya devam edeyim. Cok sınrlı. Arastirayimbiraz daha.
Bu arada yaz okulunda basket dersinde kizimin kolu kirildi ya, toplu spor istemiyor.ben de

Sen halen genç ve güzelsin şekerim :) 16 ay oldukça uzunmuş, bence de faydalı bir eğitim gibi, derslerine de faydalı olacağı kesin. Evet kış mevsimi yüzme için uygun değil, kesin hasta olur. Ben arabamla gidip geldiğim dönemde bile üşütmüştüm :) O zaman ya cimnastik ya da mental gibi görünüyor. Okulunu ve derslerini düşünürsek mentalaritmetik daha iyi gibi.

Bu arada bebek bezi araştırması yapıyordum, malum,bizim kız bez düşmanı. Prima aktif bebek (yeşil paket) 2 numara 86 adet fiyatı migrosta 24,99 TL. (eşim hafta sonu aldı) ve kocaaa internete baktım en ucuzu Migros çıktı. Migros genelde kazık olur ama hayret. Siz nereden alıyorsunuz bezleri. Ben bu iki numarayı daha ne kadar kullanırım acaba. Pakette 3-6 kg. diyor. Ama kızım 4 kg. iken bakım hemşiresi 1 numarayı bırak( 3-5 kg.) 2 numaraya başla artık demişti. Kız çocukları biraz daha erken beden değiştirirmiş. miş miş....Şimdi bu mantıkla 5 kg. iken paket 3 emi geçeceğim ben. Asud ve Dağcı ne dersiniz bu konuda. Fburakla Pepuke anlamaz Onların paşaları var :)

Ahh canim saol. Bu saatte guldum :)

Ben dogumdan beri kullanamiyorum. Uzuuun hikaye.
Mental anasinifinda iyi olur diyorum ama okula baslayinca matematik dersinden sıkılabılır diyolar. Ama yine de dusunuyorum. Aylik 300 tl mis.
Cimnastik de guzel aslinda :) saglik icin de faydali. Bsv da tenis var.
biseye yolliycam ama cikamadim icinden. Korkuyorum gene bisey olursa diye galiba.

muhahaha..kizar bak.
Ben 3 e gectim. 2 sizdiriyo. Migrosdan indirimi tutturur yigarim. Bu hafta 2. %50 indirimli. esim hellobaby den almis. 3 no Premium care 80 li 26 dan almis. Ama pisik yaptigini dusunuyorum. Migrosdan getirtcem eko paketten. Bu arada butun bezleri 18.5 dan 3 ay once yigmistim. Tabi no.lari bilince kolay oluyo. 1 no 1 paket, 2 no 2 paket bitti. Simdi 3 deyim. Surekli degisince 2 de is gorur bi sure. Ama 5 olunca bacakta iyiyse 2 den sizar. Sıkar bence.

Canım birşey olur diye korkma, onun sonu yok. Spor yaparken birşeyler olma olasılığı yüksek zaten, ama faydalı. Ben ilkokulda karateye gidiyordum, bir çocuğun kolunu kırmıştım. Ortaokulda lisanslı voleybol oynadım, parmağımı kırdım, o parmağım halen sıkıntılı. Lisede lisanslı hentbol oynadım, sonrasında menüsküsüm yırtık Ama spora bayılıyorum. Keşke halen birşeyler yapabilsem diyorum bazen. Mentalden sonra 1. ve2. sınıf matematiğinden belki sıkılır ama ders ççalışmasına gerek kalmaz. Onun yerine bir üst sınıfın matematiğini çalışır belki. Oradaki öğretmenlerin önerdiği birşeyler vardır herhalde.

kızlar ben bugün 40 kontrolüme gittim ancak vakit buldum 2 ay 1 günlükken anca fırsat buldum kengime oda zar zor..

dr sordu adet oldunmu yok dedim öbür oğlumda 16 ayda olmuştum o arada sordum 6 ay olmazsa normal sayıyoruz dedi.. sonra dediki bazen bol süt olunca annede adeti etkileyebiliyor dedi:) yani zarla zorla getirdiğim sütlerim sonra bollaşıyor çok şükür.. bebeğin kilosunu sordu sonra söyledim baya almış dedi maşallah:))
sonra bana 6 ayla 1 yıl içerisinde simir alalım mutlaka gel ihmaletme dedi.. ay dr'umu özlemişim yawww okadar çok gittimki bu gebeliğimde adamla akraba olduk resmen :) çok hoş sohbet biri değildir normalde ama baya gel git alıştık heralde uzun zamandır görüşmeyince konuşcak baya şey birikmiş:) biraz sohbet ettik bebekten ordan burdan:)
neyse rahmim güzel toparlamış dikiş yerim çok iyimiş sorun yok yani... odadan çıkarkende bi tuhaf oldum uzun süre daha gitmeyecektim.. malum ben tedavi gördüm 8 ay öyle sürekli ayda 3 veya 4 kere bazen 5 kere gidiyordum... gebeliğimde haftada 1 gittiğim oluyordu... insan bi tuhaf oluyor bunu bugun daha yoğun hissettim hüzünlendim resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…