Previayi bitirenler

Bahcelievlerdeyim. Ben de sakin yer istiyorum. Ama ulasim olsun tabi :)

Benden gecmis. Yorulmusum.cok yogun calistim. Sonra cocuk, koca, gene cocuk...
Simdi de en kotu zamanim. Sessizlik ariyorum. Gecer heralde :)

burdan bir depresyon kokusu geliyo burnuma sanki:) ben fatihte depresyıona girdim ya evi bile temizlemiyordum toz içinde oturuyorduk:)
annem diyodu kızım bu ne hal anne diyodum elim kolum kalkmıyor .. annecim sıvıyordu kolları girişiyordu temizliğe çok zor atlattım sonra o depresyonu.. ilk çocuktu bişey bilmiyordum kolik vardı ağlar dururdu belim sorun çıkartırdı bi çok sıkıntı üst üste geldi derken birden kendimi depresif bi halde buluverdim

şimdi bile bile yaptım bebişi sanırım ondan daha girmedim depresyona:)

Kızlar duydum ki tatile gidiyormuşunuz iyi tatiller size, benim yerime de eğlenin:)
Biraz önce kızımı uyuturken bir baktım ki önce babası uyumuş, ne zaman ninni söylesem önce baba sızıyor, sonra kızımız :) Tabii ben ayakta. Allaha şükür mevlütümüz bitti, herşey çok güzeldi, ben bütün gün oturdum Kuzenlerim sağolsun, herşeyi onlar yaptı. Yalnız, dün kızım sabah 7 den geceye kadar uyumamış (2 saat falan uyudu) ve tabii hep kucağımda kalmıştı, bugün belimi doğrultamıyorum, çok fenayım, belime birşey oldu. İnşallah yarına geçer.

DAĞCI
Bence sorun az yemenden ziyade az emzirmende. Vücudun normalde süt yapıyorsa su içmen bile yetiyor. Zaten senden süt geliyor, yani sorun emzirme aralığı. Hem benim kadın doğumcum hem de televizyon ve internetteki doktorların dedikleri, süt yapımı için günde en az 2-2,5 litre sıvı alımı yeterli. Öğünlerinin düzenli olması ve yemek yemen gerekliliği emzirirken kaybettiğin kalori yani enerjiyi tamamlayabilmek. Yoksa, çocuğun büyümesi için gerekli olan süt için ekstra tıkınman gerekmiyor, su bile yetiyor ona. Ama durum böyle diye hiç yemek yemezsen senin kan şekerin düşer, halsizleşirsin ve bağışıklık sistemin çöker, yani hasta olursun ve kızımızı emziremezsin. O yüzden kendine iyi bakman lazım. Akşamdan sonra aralarda elma falan ye, kalorisi az olan şeyler bulup ye, kan şekerini düşürme. Amma uzattım haaa, kendimi baydım Ben zayıflamak için değil ama bazen (dünkü gibi) kızım fırsat vermediği için (sürekli huysuz) günde 2 öğün yediğim oluyor ama sürekli su içip meyve yiyorum en azından.Benim bildiğim en geç 3 saatte bir emmeli bebekler. Ben 3 aatte bir uyandırıyorum, bazen uyuyakalıyorum (nadir ama oluyor) 5-6 saat oluyor. Ama ben hep tıka basa emziriyorum, son yemeğinde tıka basa doyduğu için 5-6 saat idare edebiliyor. Hastanedeki hemşireler de demişti bana, son emdiğinde iyi emdiyse bir öğünü atlayabilirsin demişlerdi.

FBURAK
Canım Eymenin iyi olmasına çok sevindim. Kolik saatlerimizde değişiklik yok, o sabit artık ne yazık ki:) Ama bazende dünkü gibi tüm gün huzursuz oluyor, onu da yediklerime bağladım ben, 2 gündür hep ıspanak falan yiyorum, yeşillikler gaz yapar zaten, ondan oldu sanırım. Sanırım diyorum çünkü, bazı doktorlar gaz yapıcı olarak bilinen yiyecekler her bebekte gaz yapmayabilir, deneyerek öğrenin diyor. Kuru fasülyenin gaz yapmadığı bebek falan varmış. Bilimsel araştırmalar, annenin her yediğinin çocuğu etkilediğini göstermiyormuş,bu konuda fikir bütünlükleri yokmuş yani.
Eğer kızımın gündüz huzursuzlukları devam edrse 2. ay sonunu beklemeden doktora götüreceğim zaten.

PEPUKE
hayırlı olsun canım, değerleriniz düşmüş çok sevindim. İki Eymende hastalıklardan kurtuldu

ASUD
Canım sen tam kan sayımı ve ferritin ölçümü yaptırdın mı, ihmal etme bence. En azından süt sorununun sebebini bulmuş olursun. Bu ara hafif ya da orta :) sıkıntılısın, inşallah geçer. Ben yine tüm suçu hormonlara atıyorum kızlar. Bu hormonlar çok fena vallahi. Hamilelik bitti ama emzirme döneminde de hormonlar inanılmaz aktif ve dengesiz, hem bu hem de bu ara fiziki rahatsızlıklarının olması, kuzularının reflüsü seni yıprattı, ehhh bu durumda top eşlere fırlıyor tabii :) İnşallah hepsi geçer. Senin rahatsızlıkların geçsin de gerisi önemli değil, yaşadığınız evi ayakta tutan sensin, sen kendine iyi bakmazsan,kendini yıpratırsan sırayla çocukların, eşin de mahvolur :) Eşim kadın doğumcuma 3 hafta önce böyle itirafda bulundu da, haklı da tabii. Sen kendine iyi bakmazsan hasta olursan Öyküye ben bakmak zorunda kalırım, ehh ben de senin gibi bakamam kızımız hasta olur, sonra da ben hasta olurum, o yüzden önce sana iyi bakmamız lazım demişti. Durum gerçekten böyle ama. Tedavi edilebilecek hastalıklarını ihmal etme. Demesi ne kolay ama

PAPATYA ÖZMEN
Canım hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün, ailecek hep mutlu olun inşallah. Bebeklerin tez zamanda küvezden çıkar inşallah. Doktor amca ve teyzeleri bebeklerinle ilgilenirken sen de bol bol dinlen, enerji topla ikiz bebek bakmak kolay değil. Ben bir taneyle zor ilgilenebiliyorum. Gerçi Allah sana ona göre güç verir ama sen yine de dinlen canım.

Son düzenleme:

hadi geçmiş olsun canım.güzel geçmesine sevindim.
mihrimah son zamanlarda dediğim gibi gece 5 e kadar ağlamıyordu.ama akşam yatmadan 10 dakika uyuyup tekrar emmek istiyordu.böyle 2 saat uğraştığım oldu,daha fazla bile.gece uyanmayınca tok olduğunu düşündüm.artık büyüdüğümüz için kendi acıkmasına göre kalkıyordu.bir de şöyle bir huyumuz var;çok az süre uyanık kalacak yoksa emmek istemiyor,huysuzlanıyor.akşam çok uyanıksa 10 dk.aralarla uyanıp doymak istiyor.bu süreç 2-3 saat sürüyor.haliyle de geceye epey tok giriyor.son 3-4 gecedir daha çok uyanmaya başladı.erken yattığımız için belki de.malum sabah iş olunca zaman çok önemli geliyor.
suyu evde çok içiyorum.işte biraz atladım ama şimdi masamda sürekli suyum oluyor.
oğlumun doğumundan sonra epey diyet vs. yaptığım için suyu hayatıma daha çok soktum.canım istemese de içerim suyu.

sütüm var ama içeriği ve miktarı değişti mi bilemiyorum.
benim kuzular hep güzel kilo alırlardı ilk kez tartı şaşırttı beni.
normal seyrine bırakıyorum yeme içme olayını.:)

emzirince kalori gidince acıktığımı hissetsem de akşamları pek bir şey yemedim.
şimdi eve öyle yogun düşüyorum ki yemek istemesem de yiyorum.

fburak çok sevindim sonuçların güzel çıkmasına.Allah bundan sonra sağlık,sıhhatini artırsın yavrunun.canı çok yandı ama iyileşti çok şkür.annesi pes etmeden araştırdı buldu derdini yavrunun.

pepuke canım senin sonucu da merak ediyorduk.çok şükür korktuğumuz gibi değilmiş.tosbiğinin şirinlikleriyle meşgul ol hep.:)

bende erkenden evi toparlayıp temizleyecektim.en çok uyuması lazım olan yavru uyanmış.altını değiştirdim yatakda kendi kendine konuşuyor.sesi salona geliyor.

Son düzenleme:

Canim hayirli olsun kirkiniz.
Gidemedim ki hala doktora. Cok istiyorum ama simdi de defne hasta.
Ben artik sutumun az olduguna inanmiyorum. Bu kadar kusmaya mondofon olsam, bundan fazla kilo aldiramam. Tovbe ediyorum resmen.akmiyo ama bol bol kusucak kadar var. sabahtan beri iki gogsu bosaltti, saril saril kustu. O kustugu kadar sut bayaga iyi yani.
C.tesi 4. Ay kontrolu bakalim.
Canim benim canim buna sıkılıyo iste. Sinir bozucu sekilde kusuyo.
Benimkide gunduz pek uyumuyo canim.gece uyanmazsa hicbisekilde uyandirmiyorum. Zaten bu haftalarda artik gece uykusu oturmali neler diyorum ben
Depresyonda degilim kafayi siyiriyorum.

bizi previayla tanıştırıp ölümü her gün düşündüren,minik bebeklerimize kavuşturan 2012 nin son gününden günaydın hepinize.
benim hamileliğim 2012 ocakta başlamıştı.

*2012 de hepimiz çocuk sayımızı artırdık.
*doktor ve tıp bilgimizde de hafife alınamayacak derecede arttı.
*benim saçlarımda beyazlar arttı.
*çocuk ürünleri hakkında bilemdiğimiz çok şeyi öğrendik.
*şimdiye kadar duymadığımız hastalıkları çocuklarımız da gördük.
*bu yıl çok fazla dua ettik.

işe başlıyorum.devamını sizler getirirsiniz kızlar.:)))

Benimkide 31 aralik yilbasi bebesi

* siyirdik

Canim arkadaslarim,

Hepinize, saglikli, hayirli, mutlu, basarili, bol kazancli bir sene dilerim.
Bugun mutlu olun hep oyle kalin :)

Klasik ic pilavli tavugumu pisirmek icin kalkiyorum.azcik disari ciktim biraz alisveris yaptim. Millet kitliktan cikmis gibi saldiriyo. Marketlere girmedim.manavlara giremedim. Bi meyve alamadim walka. Ama hava aldim:119:simdide biraz kahve keyfi :126: kizlar anneanneyle icerde.. Bu tablo iki acidan gozlerimi s ulandiriyo. Sonunda oturuyorum mutluyum, bu yasta kendime hayrim yok Allah kismet ederse de kizimin muruvvetini ne yapacam, korkuyuyorum.

sağol canım sağlıkla inşaALLAH.
insanımız alışverişe vurdu artık,her şey bahane.
kızının mürüvvetini de görürsün canım.şu zor zamnları bir gitsin.

benim mesai bitti,hepinizi öpüyorum.

şükür sorunsuz atlatmışsınız mevlüdünüzü... o tüm gin huzursuzluğun altında farklı bir neden vardır canım mutlaka bi sıkıntısı var ozaman...
bu gaz olayı zaten enteresan neyin yapıp neyin yapmıcağını bilemiyoruz ben zaten kolitliyim gaz mütemadiyen var bende:)

aynen öyle canım ne günlerdi:)
benim bebe 14 şubat bebesi:))) ehüü ehüü tarihe bak :)

hepimizin yeni yılı kutlu olsun bebişlerimiz ve ailemizle mutlu güzel bir yıl diliyorum:)

sağol cnaım sanada..
ne güzel havalar alınmış kahveler içilmiş menülerde hazırlanıyor gelsin kutlamalar:)
ben sevmiyorum bu yeni yıl kutlamalarını o yüzden her bişey aynı evde bi değişiklik yok:)

geçen senede çok talihsiz bir şekilde düşük yaparak girmiştim yeni yıla zaten oyüzden ne bilim kutlayasım yok..
ama evde bir şenlik havası :) eşim dün iş için şehir dışına gitti izmire halasıda var orda :) yeni yılı evde çocuklarımla bir başıma kutluyorum ne güzel :))) bebeye anne sütü :) fatihe nugget ve makarna:) bana mantı allahtan daha ne isterim:)

afiyet olsun canim. biz de de kutlama yok. ama tavuk yaparim hep. annemle babam var sadece. normalde kimseyi almam. tv karsisina yayilirim. yanimada sofra. simdi nerdeeee. gencken disari da cikardik.:)

fburak canim benim buyuk 14 subat bebesi.
yqlniz bakar misin ortaya ne cikiyo?

Kızlar 2012 yi çok güzel özetlemişiniz, ellerinize sağlık. İyi ki tanışmışız, o zor günleri nasıl atlatırdık yoksa. Size,ailenize ve tüm sevdiklerinize sağlıklı, huzurlu,mutlu ve paralı bir yıl dilerim. Benim kuzu uyanak üzere. Biz eşimle hep kutlama yapardık, ama bu sene yemeği bile zor hazırlayacağım, yeni yıla kızımızın ağlamaları eşliğinde gireceğiz, hayırlısı. Hepinizi çok öpüyorum. Bu arada benim son SAT 12 şubat ama tam günü bilemiyorum. Çünkü denemeler sonuçsuz kalınca rastgele demiştik

gelmis cok sukur. benim bu tam 31 aralik,buyuk de 14 subat.

bi tane daha 31 aralikta tutmustu,14 subatta da kurtaj olmak zorunda kalmistim.

isimli gunleri hic sevmem aslindda.

Son düzenleme:
Benim de sat 6 mart.hayatımın son adeti üzülmüyorum aalımda artık regi derdi yok ped yok hamile kaldım olayı yok.hoş gerçi biz daha kanki modundan çıkmadık o ayrı.çıkmak ta istemiyorum şu ara kendisine gıcık oluyorum çokça.hamileykenki tavırlarının çeyreği yok artık.bencil olmayan adam var mıdır acaba?inşallah benim eymenim öküz,odun olmayacak.öyle yetiştirecem onu

Tostosum gece beni uyutmadı bugün bölük pörçük o uyuduğu zamanlar iş yapmak yerine yatmaya çabaladım.ama hala sersem sepetim.şu anda da yanımda ağzında memesi sinirli sinirli emiyor ağlamaklı gözümün içine bakıyor almam için.oğlum yoruldum bi yat uslu uslu yavvv.

Güzelarkadaşları ben de yeni yılımızın yavrularımızla çok güzel geçmesini diliyorum.önce sağlık sonra huzur,rahatlık,mutluluk,güven duygusu,kimseye muhtaç olmama diliyorum.yavrularımız güle oynaya büyüsünler hiç hasta olmasınlar inşallah.

Kızlar sizin minişler gülüp agu yapıyor mu?benimki agulara başlamadı henüz ama gülüyor çok yakışıklı bi şekilde aşıkım ona küçük erkekim benim.bugün 53 günlük olduk.zaman geçiyor...
havalar biraz ısınsın bir avmde buluşalım diyorum ne dersiniz?
Bunu konuşalım...bu tosbik anlaşıldı rahat vermicek hadi seneye görüşürüz arkadaşlar

benim sat 21 aralıktı,senin gibi son adetim.hamlelikten alışmışım hiç farklı gelmiyor.
bu yıl hepimiz kocalara gıcık gireceğiz.bizimki de 4 ay geçti hala hamileyken yaptığı işleri sayıklıyor.hafta içim nasıl biliyorsunuz.c.tesi de öğleden sonra dışardaydık,geldim bir haftalık ütü yaptım.pazar öğlene kadar dip köşe temizledim.nevresim vs.yıkadım asdım c.tesinden.sevgili eşim her iki gün sınava gitti istanbul üniversitesine.cuma akşam da maça.salı ve perşembe akşamları da yok.olsa da kendini ilme vakfettiğinden aramızda yok.pazar öğlen koştur koştur evi temizle banyo yap,çocuklara kahvaltı,bebeğe bak........
arkadaşıma davetliydim ona gittik ablamla ümraniyeye.oraya gittim hala nefes nefeseyim yani.
eve geldim eşim uyuyor.
ben de oğlumla yatıyorum uzun zamandır ve miniğimle.aynen kendisini göresim yok yaza kadar.
benim pıtırcık konuşmaya çalışıyor.herkesle pek muhabbetli.sağa sola bakınmaktan aç kalıyor.hemen uyanınca gözlerini bir şeyle kapatıp doyuruyorum.evin her yerini inceliyor.
şaka maka bir hafta sonra 3 ayımız bitiyor.
çooook yorgunum çok.:2:
mutfağı temizleyip evi süpürdüm.sevgili eşim de baktı çok asabiyim makineyi boşalttı.
şiddete karşıydım ama evire çevire dövesim var.
nasıl olduysa miniğim pusetinde lambaya bakarken sızmış,maaşALLAH.

yarın eminönündeyim kızlar.kendime,çocuklara bir şeyler alacağım.

evet mersennem iyi ki tanışmışız.seneye kuzuların laflarıyla gireriz minik minik.:)

ben nasıl olduğunu anlayamadım,güya çok dikkat ederdim.:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…