Kızlar ne oluyor yavaş yavaş kopuyor muyuz yoksa bak üzülürüm haa daha buluşcaz nisanda amaaa
Biz yarın gecikmiş aşılarımızı olmaya gidicez sağlık ocağına.inşallah sorun çıkmaz bebişim çok ağlamaz.aşıdan sonra hazır çıkmışken medicanadaki üroloğa gidip sünnet için muayene olucaz.iki gündür sünnetle kafayı bozdum.genel anestezi istemiyorum ama lokal yapan da bulamadım.internatioanldeki iki doktor da genel dedi.bebek büyümüş diyeymiş.ekim annelerinde sağolsun biri medicanadi üroloğun lokalle yaptığını söyledi yarına randevu aldım hemen.zaman geçerse lokal şansımı yitircem sonra büyümesini beklemek zorunda kalıcaz.bin türlü kapris naz niyaz çekemem valla.
günaydın kızlar,pek fazla uğramaz olduk.pepuke gibi ben de uzaklaşmamızı istemiyorum.bunca zaman neler paylaştık.
pepuke sünnet küçükken en iyisi.inşaALLAH güzel bir operasyonla kolayca atlatırsınız.minik sünnet çocuğunu öpüyorum.:)
geçen hafta işteki tadilat yüzünden izinliydik.dün başladık.
asud canım dün sağlık ocağına gitmiştim kilomuzu merak ettiğimden .hemşire erken doğmasına rağmen 5 aylık sayılır ek gıda konusunda dedi.ben 1,5 ay sonra başlamayı düşünüyorum.
bu arada 500 gr. almışız çok şükür.10 günden fazla evdeydim.sürekli onunla meşgul olmaya çalıştım.
hayırlı olsun şimdiden.Canlarım sağlık ocağında geciken aşılarımızı yaptırdık sonra da medicanadaki ürologla sünnet için konuşmaya gittik.cuma günü inşallah ateş mateş olmazsa lokal anesteziyle erkekolcek oğluşum :) lokaldeağlıcak biraz belki ama uyuturlarsa aç bırakmam lazım en az 6 saat ve damar yolu işkencesi var o yüzden istemedim.dr birkaç hafta sora gelseydiniz genel olurdu dedi.sünnet sırasında hemşireler çok ilgileniyorlarmış pışpışlayıp ellerinden düşürmüyorlarmış bebeği çok seviyorlarmış dr dedi.sempatik bir adam ilk izlenmimiz iyi oldu inşallah sonu da iyi olur.biberonunu verirsiniz dedi.avutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Maşallah bebişimin ölçümleri çok iyi çıktı tam tosbik olmuş kendileri aha uyandı şimdik te ağlıyo pepuke kaçar
ben de aynen senin gibiyim.Yaninda olsan daha cok alacak belli canim. Bu saglikli oldugunu gosteriyor. Almamis, alamamistan iyidir diye avunuruz.
Ek gida 6 aydan once bende vermem canim. Boyle kusma devam ederse hic vermem. Direkt kavanoz ya da kutu mama ile devam sutu veriririm. Gerektigi kadar tabi. Hala emzirmeyi umuyorum :)
Defneye yemek verdim en basta ama en kucuk tane de kusardi. Yemegi kusmasi da aor. Varsin gec alissin ne yapayim. Bunda kararliydim hemen girisicektim, herseyi yiycekti felanbeni canevimden vurdu
Ben kolay kaynasmam, kolay kolay da kopmam :)
hayırlı olsun şimdiden.
ben oğlumu iki yaştan önce yaptırmak istedim ama olmadı.ben çok korkuyorum nu hadiseden.:18yüzden çok araştırmaya giremedim sanırım.
ben de aynen senin gibiyim.
ben de artık plan yapmaktan korkar oldum.sıkıntısız,stressiz,sağlıkla geçsin de diyorum artıkın.:)
senin işin zor.büyükten tecrübenle daha ürkek davranmak zorunda hissedersin.Allah kolaylık versin hepimize inşaALLAH.
biz 4-5 gün sonra 5 aylık olacağız.eksi 1,5 diyorum hep ama şaka maka doğalı 5 ayımız bitecek.
oğlumda beşinci ayda başlamıştım hafiften ek gıdalara.yemeye çok meraklıydı maaşALLAH.az az verdik.geç başlayınca yutkunma hissi çalışmaz gibi bir şey duymuştum.o yüzden ERKEN BAŞLAMIŞTIM.
Benim bi arkadas 18 ay mama yedirdi sadece. Paso kavanoz ve kutu. Ben kusan cocuguma yemek yedirdim. Alissin diye. O 19 ayliksucuk, et yedi. Ben 3 yasindan once cikolata bil e yediremedim. O herseyi yedi. Benimki daha cilek, kayisi tadini bilmez. ZeyTin felan anmiyorum bile. Bunu hic zorlamiycam walla. Ne yiyebilirse, ne kadar yerse.
Akil plan yaparmis kader buna ... Gulermis
hayırlı olsun şimdiden.
ben oğlumu iki yaştan önce yaptırmak istedim ama olmadı.ben çok korkuyorum nu hadiseden.:18yüzden çok araştırmaya giremedim sanırım.
ben de aynen senin gibiyim.
ben de artık plan yapmaktan korkar oldum.sıkıntısız,stressiz,sağlıkla geçsin de diyorum artıkın.:)
senin işin zor.büyükten tecrübenle daha ürkek davranmak zorunda hissedersin.Allah kolaylık versin hepimize inşaALLAH.
biz 4-5 gün sonra 5 aylık olacağız.eksi 1,5 diyorum hep ama şaka maka doğalı 5 ayımız bitecek.
oğlumda beşinci ayda başlamıştım hafiften ek gıdalara.yemeye çok meraklıydı maaşALLAH.az az verdik.geç başlayınca yutkunma hissi çalışmaz gibi bir şey duymuştum.o yüzden ERKEN BAŞLAMIŞTIM.
arkadaşının bebeği de enteresanmış.yemeğe geç başlayanlar çok zor alışıyorlar bildiğim.tabi çocuğa göre değişiyor.Benim bi arkadas 18 ay mama yedirdi sadece. Paso kavanoz ve kutu. Ben kusan cocuguma yemek yedirdim. Alissin diye. O 19 ayliksucuk, et yedi. Ben 3 yasindan once cikolata bil e yediremedim. O herseyi yedi. Benimki daha cilek, kayisi tadini bilmez. ZeyTin felan anmiyorum bile. Bunu hic zorlamiycam walla. Ne yiyebilirse, ne kadar yerse.
Akil plan yaparmis kader buna ... Gulermis
ben de günde bir ya da iki mama veriyorum.ya ben evde olmuyorum ya da akşamları çok yoruluyorum süt olmuyor,veriyorum ne yapalyım.mersenne teyzesi biz artik 6. aya gidiyoruz. doktor baslar soylenmeye. gunde 1 ar devam sutu veriyorum zaten.doymuyo bi saldiriyoki biberona uzuluyorum walla.
artik az kaka yaptigi olur meraklanma canim.normal.
Allah sana çok çok kolaylık versin.güzel öykücüğe de bol uyku.:)Selam kızlar, ben de buradayım yazdıklarınızı hep okuyom ara sıra ama, benim yetişkin koca kızım gündüzleri hiç uyumuyor artık, gece uyuyor, o gözlerini kapar kapamaz bende uyuyorum :) Ev dağınık, ütü yığıldı offf. Kızımın kaka düzeni değişiyor. Günde 5-6 kere yapardı, evvelki günden düne kadar 20 saat boyunca hiç yapmadı, kakalar içinde kalınca krize girdi ve bütün gün deli gibi ağladı kuzumYarın sağlık ocağına 2.ay aşılarımızı olmaya gideceğiz, inşallah ateşi çıkmaz. Bu ara cidden az yazışır olduk, ne oldu böyle, hepimiz feci dağıttık galiba Görüşmeyeli mama muhabbetlerine başlamışsınız, bizim daha çoook vaktimiz var. Ben en son migrosun kampanyasından 3 numara prima almıştım 2 paket 96 lı (asudla beraber), onlar bitmek üzere, bez canavarıma dayanmıyor. Var mı yeni kampanya bildiğiniz.
Asud geçmiş olsun canım, inşallah 3 ay sonra da birşey çıkmaz.
Dağcı canım, kızının kilo almasına sevindim. Demek ki bir sorunu yok, sütünde yetiyor. Böyle devam eder inşallah.
Allahtan bizim sünnet derdimiz yok, Mısır, Somali vb. yerlerdeki kızlara yazık :) Bir de birsürü ölen oluyor
Pepuke, sen hem kayboluyon, hep ekim annelerine takılıyon, sonra da bize laf diyonUnuttun bisi :)
Fburakcığım nerelerde acep, Eymenimiz nasıl acaba.
Hepinizi öpüyom
Conformil mama vardi hatirladigim. Sub simplex bile yardimci oluyo ikinci gunse. Ama suregelince kotu. Defnenin her yedigine kayisi koyuyodum 6. ayda. Hergun kayisi suyu vs. ama bebekken daha zor tabi. Popoyu fazla uyarmayin yalniz. O iyi degilmis. Gecmis olsun kizlar.arkadaşının bebeği de enteresanmış.yemeğe geç başlayanlar çok zor alışıyorlar bildiğim.tabi çocuğa göre değişiyor.
neyi yiyebiliyorsa onu yesin.büyük kızım da zeytini bir kaç yıldır yiyor,peyniri de öyle.
ben de günde bir ya da iki mama veriyorum.ya ben evde olmuyorum ya da akşamları çok yoruluyorum süt olmuyor,veriyorum ne yapalyım.
Allah sana çok çok kolaylık versin.güzel öykücüğe de bol uyku.:)
minicik daha neden uyumaz ki?
arada ev işlerine yardımcı al canım böyle çok zor oluyor.bir ay sonra daha düzene girer bebişin inşaALLAH canım.
benim minik 4 gündür kaka yapmıyor.geçen hafta 3 gün yapmamıştı.ama arada az da olsa normal sulu geliyordu.3.günün sonunda doldurmuştu bezi.kabız gibi de değildi.şimdi 4 günü geçti.gazı da fena kokuyor.akşam az zeytinyağı verdim.henüz bir şey yok.
şimdi eve gidiyorum,bakalım yapabildi mi?başka şeyler deneyeceğim artık.:44:
fburak iyidir inşaALLAH.
Conformil mama vardi hatirladigim. Sub simplex bile yardimci oluyo ikinci gunse. Ama suregelince kotu. Defnenin her yedigine kayisi koyuyodum 6. ayda. Hergun kayisi suyu vs. ama bebekken daha zor tabi. Popoyu fazla uyarmayin yalniz. O iyi degilmis. Gecmis olsun kizlar.
Uyku olmadimi olmuyo iste. Uyumuyolar.
Yegenlerimde cok gec Basladi. 1 yasindan sonra. Herseyi yiyolar simdi. zeytin bilekahvaltiya nerdeyse 2 yasinda basladilar. Ondan once bulamac gibi yiyolardi. Biraz rahat olmamiz gerektigine karar verdim bende.
Yalniz zeytin icimde kaldi :)
mersenne teyzesi biz artik 6. aya gidiyoruz. doktor baslar soylenmeye. gunde 1 ar devam sutu veriyorum zaten.doymuyo bi saldiriyoki biberona uzuluyorum walla.
artik az kaka yaptigi olur meraklanma canim.normal.
arkadaşının bebeği de enteresanmış.yemeğe geç başlayanlar çok zor alışıyorlar bildiğim.tabi çocuğa göre değişiyor.
neyi yiyebiliyorsa onu yesin.büyük kızım da zeytini bir kaç yıldır yiyor,peyniri de öyle.
ben de günde bir ya da iki mama veriyorum.ya ben evde olmuyorum ya da akşamları çok yoruluyorum süt olmuyor,veriyorum ne yapalyım.
Allah sana çok çok kolaylık versin.güzel öykücüğe de bol uyku.:)
minicik daha neden uyumaz ki?
arada ev işlerine yardımcı al canım böyle çok zor oluyor.bir ay sonra daha düzene girer bebişin inşaALLAH canım.
benim minik 4 gündür kaka yapmıyor.geçen hafta 3 gün yapmamıştı.ama arada az da olsa normal sulu geliyordu.3.günün sonunda doldurmuştu bezi.kabız gibi de değildi.şimdi 4 günü geçti.gazı da fena kokuyor.akşam az zeytinyağı verdim.henüz bir şey yok.
şimdi eve gidiyorum,bakalım yapabildi mi?başka şeyler deneyeceğim artık.:44:
fburak iyidir inşaALLAH.
oğlumun kahvaltısına da kaysı haşlar katardım bir iki tane.
ama anne sütü alırken zor.
inşaALLAH selin kendiliğinden kolayca zeytine alışır.bazı çouklar da şeker gibi zeytin hastası oluyorlar.ben de büyük kızım da bulamaç kahvaltı ve peynir-yoğurt yememesi içimde kalmıştı.oğlum tam tersi peynir ve yoğurt delisiydi.ben de hamileyken peynir yerdim sürekli.oğlumla peynir ve yoğurt bağımlısı oldum desem abartmam.şarküteride i tüm peynir çeşitlerini almak isterim.
ilk çocukda fazla titiz olup hem kendimi hem kızımı sıkmışım.oğlumda tam tersi çok relaks oldum.bunda zaman gösterecek.:44:
12 de eve gittim süte.
12,30 da minibüsle oğlumun programının olduğu yere gittim,koşa koşa.
program geç gelen davettiler sayesinde 40 dakika rötarlı başlayınca ancak yarım saat kalıp çıktım 14.00 da.
14.15 de eve gelip miniği emzirdim.
15.00 da işe geldim.
bacaklarımı hissetmiyorum doğal olarak.
oğlum çok sevindi.minik kızım da annesini görünce açlığını unutacak kadar mutlu oldu.
annesine bunlar yetti.:)))
Kızlarr yardım, Sling konusunda çok kararsızım yaa, acil almam lazım ama hangisini alsam karar veremedim.
Mei Tai Sling ya da baba sling arasında kaldım. Mei tai gözüme daha güvenli geldi ama kararsızım işte. Baba slingde poposu kumaştan kayar aşağı düşer gibi geliyor. Bir de wrap sling var ama yazın kullanılmaz gibi o, vücuda çok kumaş sarılıyor, yazın sıcağında bunaltır.
Bu Mei Tai Mei Tai Sling Mei Tai Sling Tuniko.com
Bu da baba sling Baba Slings Baby Sling Video Instructions 4. videoya bakın, bacak arasından tutan birşey yok, bebek azıcık kaysa popo kumaştan sıyrılacak ve düşecek gibi.
Zeytin bende takinti oldu.oğlumun kahvaltısına da kaysı haşlar katardım bir iki tane.
ama anne sütü alırken zor.
inşaALLAH selin kendiliğinden kolayca zeytine alışır.bazı çouklar da şeker gibi zeytin hastası oluyorlar.ben de büyük kızım da bulamaç kahvaltı ve peynir-yoğurt yememesi içimde kalmıştı.oğlum tam tersi peynir ve yoğurt delisiydi.ben de hamileyken peynir yerdim sürekli.oğlumla peynir ve yoğurt bağımlısı oldum desem abartmam.şarküteride i tüm peynir çeşitlerini almak isterim.
ilk çocukda fazla titiz olup hem kendimi hem kızımı sıkmışım.oğlumda tam tersi çok relaks oldum.bunda zaman gösterecek.:44:
12 de eve gittim süte.
12,30 da minibüsle oğlumun programının olduğu yere gittim,koşa koşa.
program geç gelen davettiler sayesinde 40 dakika rötarlı başlayınca ancak yarım saat kalıp çıktım 14.00 da.
14.15 de eve gelip miniği emzirdim.
15.00 da işe geldim.
bacaklarımı hissetmiyorum doğal olarak.
oğlum çok sevindi.minik kızım da annesini görünce açlığını unutacak kadar mutlu oldu.
annesine bunlar yetti.:)))
Bende babasling var canim. Boynumu agritti benim. Ama boyun fitigi olabilir bende. Cok da hosuma gitmedi ama poposu kaymaz.
Cok sıkılgansa kucuk oykucuk wrap larda rahat etmeyebilir. Onlar bebecikken iyi ama ben oyle iki buklum yapamadim, kiyamadim.
Keske yakin olsak denerdin benimkini.
Yanimda biri yoksa slingi varsa kanguruyu kullaniyorum ben. Chicconun kanguru rahat ama buyudukce icerden cikarmasi zor oluyo. Bel fitigi da var ben de. Curugum ben.
Babaslingde guvenlik icin bi yerden daha tutturuyosun ama oyle videolarda gordugun gibi pat diye olmuyo. Ya da ben beceremedim.
Yardimci olamadim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?