Previayi bitirenler

aynen cnm yarenımde cok bunalmıştım benımde aglama krızlerım tutuyodu ama arasta yasamadı henuz
arastabı kac gundur yatmak ıstemıyo uyanıksa kucakta oluck yada onunla konuşcaz napcaz bılmem bızımkıde actı gözunu
yarenımınde öle huyu yoktu o kustugu ıcın pek kucaga alışmadı sanırım

cnm uyutma olayıda pazartesıden ber kendı uyumasına alıştırdım sarıyom koları acıyorum yatak muzıgı takıyorum emzıgı uyuyo
benım bı suphem var cnm acaba bızımkıler emzıge cok duştudemı az emıyo aras emzık emme olaynı cözdu benı daha az ıstahsız emmeye başladı

ay okurken yoruldum ınankı Allah kolaylık versın benım de yarın ablam gelıyo ama o yardımcı senın baya yoğun program

sanırım bunlarda bilinçlendik biraz depresyona girmiyoruz...buda öyle çok ilgi istiyor şimdilik oyun halısı aldım onla uğraşıyor yırttım biraz... emzik daha iyi geliyor sanırım:)) damakları güçlendi oyüzden daha çabuk emiyolar canım.. eskiden 20 dakka bi meme 20 dakka öbürü şimdi 10 biri 10 biri en fazla oda..

Son düzenleme:
ay okurken yoruldum ınankı Allah kolaylık versın benım de yarın ablam gelıyo ama o yardımcı senın baya yoğun program

bu 15 tatiller böyle genelde benim gelen giden ama yarın çok fena kaynım gidicek gelin adayları gelicek onlar gidicek yengemle kızları damatlar torunlar gelicek onlar gidicek ben mahvolup yatak döşek yatıcam :)) bi kaç günede kaynanam 2 kaynım bi eltim bide oğlu gelicek :) 10 gün sanırım burdalar yada 1 haftada olabilir tam emin değilim:)

Sutum azaldi diye meme istemiyo. Hepten kesilcek. Yirtina yirtina mama yaptirdi. 2 saat agladi emmedi. Yaptik mecburen. Bu kadar uykusuz olunur mu yahu. Uyumuyo sipa. Bunun da gunduz uykusu olmayacak. bi cazgir oldu. aglamiyo, bagiriyo hatta yirtiniyo. goren inanamiyo, sabir dileyip kaciyor.Gece uykularini da bolmeye basladi. Bi gece uyurdu zaten. Hepten cildirtacak.
Bi taraftan kizim 15 gun evde diye seviniyorum, bi taraftan arti is cikti diyorum. Sali gunu arkadasin gelecek, sanirim is yapamiycam.

Ayaklarım belim bacaklarım dizlerim ağrıyo yaa çok uykum var mamayla beslensydi azcık anamlara sepetlerdim belki dicem amayok yaa sepetleyemem sanırım aklım kalır.bugün daha iyiyiz daha doğrudu ilk geceyi de rahat geçirdik şükür.biraz yapışıklık var iye tedirgin olduk dün doktora gittik önemli değil açılır dei.bu iyileşme dönemini stlattık mı sıra mevlide geliyor ayın 5inde kısmetse doğumla sünnet mevlidini aynı anda yapıcaz.bugün mevlid kıyafeti aldım çok komik oldu giydirip denedik olacakmı diye zar zor oldu.pilumnustan aldım çok bilinen bir marka değil ama ürünleri kaliteli.misafirlere vermek üzere taç şeklinde sabun sipariş verdim kardeşimin fikri.bernaca sabun.com du sanırım bir bakın çok güzel sabunlar.bir de pasta yaptırıcam yastığın üstüde taç şeklinde.şehzade konsepti :)). Nette bir mevlitkıyafeti beğendim arayıp sordum 800 tlymiş nutkum tutuldu merak ettiyseniz pasturkey.com girin de bakın 800 tllik erkek bebek mevlit kıyafeti vizon renginde.

Herneyse mevlide yaklaşık 60 kişi davet ettik herkes gelsin bir anda olsun bitsin kurtulayım.çok tantana olacak ama napiim.
Mersennecim içimde kaldı yazamadım şekerim ben ekim annelerini de taKip ediyorum etmesine ama sizin yeriniz ayrı ihanet asla aklımdan geçmez ama az kişiyiz ya her an birini bulamıyosun burada,ekim analarından çok şey öğreniyorum valla.eymeni sünnet ettirdiğim doktoru oradan öğrendim düşün yani.vakit bulursanız siz de bakın arada oraya faideli bilgiler var yanii:))

asud canım çok geçmiş olsun.senin imtihanın da sağlıkla.şimdi daha iyisindir inşaALLAH.

pepuke hadi atlattınız çok şükür.Allah mürüvvetini de göstersin erkekin.:)

fburak o ne kadar misafir öyle.ben bile tırstım.her gelen yardımcı olsun bir zahmet.ne sen ne annen yetmez onca insana.yemek ayrı,yatak ayrı,bulaşık ayrı........
tüm yorgunluğuna rağmen keyifli,huzurlu geçsin inşaALLAH.
eymen tosuncuk olmuş.benim oğlan da çok ilerde giderdi.mihrimah ablası gibi tıfıl.boy var ama kilo az.6,5 kilo daha yavru.

bugün kbb de muayenemiz var diye gittik marmaraya meğer yarınmış.sevgili eşim dünden bu yana yarın yarın diyip durdu.ben de yoğunluktan dikkat etmemişim.boşuna gerildim,yoruldum.kızımla turlayıp geldik hastaneyi.

Buna sukur canim. Allah beterinden korusun.
Oraya kadar gitmisinbebekle alsalar olurlerdi yani.

Benimkide tifil :) bosver saglikli olsunlar once. Benimki de 6 civarlari bisey Bi de 3750 dogdu. Uyumayan cocuk et tutar mi? Tutmaz tabi. Buna sukur. El kol bacak oynuyo, fildir fildir tum gun. O kadar hareket etsem 34 beden olurum. Bu arada kilolarim gitti :) gobek bir anı olarak kaldi. Baktikca dogumumu hatirliyorum

canım valla dün üst üste geldilerki sorma... Kız tarafı 2 çocukla beraber 8 kişiydi üstüne yengemler geldi çocuklarla beraber 7 kişide onlar bize gelince bizde malum ablam annem kardeşim çocuklar derken bildiğin kreş oldu bizim bir odamız..

Çok şükür atlattık dünü çok yorulduk ama benim kuzenler baya işime yaradilar sagolsunlar...

Eymene gelince anne karnında iyi kilo alıyordu dr böyle giderse en iyi ihtimal 5 kilo doğar demişti tabi sonra ben çok aç kaldım yedirmediler oda kilo almadı daha sonra 3.350 doğdu ... Sanırım oda benim gibi yiyemedigi zamanlarin acısını çikartiyor aldık başımızi gidiyoruz.. ben korkudan tartilmiyorum...

Bizim dr boydan dolayı pek kilomuza takmıyor üst sinirdaymis boy egrisine göre uzaması... Ben tifil adam tifil nerden çıktı benim bu oğlanlar böyle ...

Kbb ye mihrimah icinmi gittiniz? Bizede göz muayenesi var dedi dr 5 şubatta gidicez idrar kültüru rota 2. Doz var...

valla bi uyumayanda bende var ne olacak bunlar böyle... Bebek dedigin yer içer uyur bunlar resmen direniyor uyumamak için gözü kapanıyor esneye esneye bi hal oluyor yok arkadaş uyumuyor....

Bi ton yöntem denedim uyusun diye uyutmakta başarılı olduğum kesin ama 15 dakika zar zor uyuyor...

Walla bilmiyorum NE OLCAZ ?
Benimki bi de cazgir. Bagiriyo. Sut de tuz biber oldu

Ah canım yaa, senin şu süt olayın bir düzeliverseydi keşke. Ama Selinimiz sağlıklıya önemli olan o. Kısmetinde mama varmış kızımızın, ne farkeder. Süt emen ile mama yiyen arasında fark yok ki canım, o yüzden artık kendine dert edip üzme tatlı canını. Allaha şükür bebeklerimiz sağlıklı veeeee yaramaz mı yaramaz :)

Canım öncelikle hayırlı olsun sünnetiniz, oldu da bitti maaşallah Sen bana bakma canım, takıldım öylesine. Orası kalabalık ve farklı farklı gündemleri oluyor, biliyorum, bazen ben de bakıyorum Ama burayı fazla ihmal etme, yoksa dedikodunu yaparım

Kilolarının gitmesine sevindim canım, bir de göbeklerimizi yok edebilsek ne güzel olur,puffff. Bu arada benim kızım da karnımda kilo almadı. Son iki ay nerdeyse aynı kilodaydı. 3250 doğdu, 3050 çıktık hastaneden, şimdi tokmak olma yolunda :)

Canım biz yandık valla, bu kız bebekler çok fena oluyor galiba. Benim ki sürekli avaz avaz, işin kötüsü artık numaradan ağlamaya başladı, yandığımın ilanıdır bu:) Uyku desen zaten yok, bütün gün eller ayaklar sallanıyor, bir de bu ara kafa sallama huyu başladı, açıyorum metallicayı rahatlıyor

Bende bilmiyorum.. bizimde mesut bi cazgirlik var Canim çok ağladığı zamanları geçti bu cazgirligina şükrediyoruz Insallah bunlarda gecicek...

Süt olayına fazla takma strestende gider canım... Yetmiyorsa mecburen mama vericeksin yapicak bişey yok...
Benim kuzenimin kesildi stres yapa yapa oda mama ile büyüttü amaç karnı doysun ha öyle ha böyle...

Sutle bagisiklik artiyo. Yoksa mama sorun degil. Bi de cok kustugunda zirt pirt istiyo. AR mamayi haxirlamak uzun suruyo. Kaynar su, mamayi koy, 7 dak. Beklesin, salla dinlendir. Sisiyo beklerken. Tabiki saglik olsun da, emzirmek kadar rahati da yok hani
Benimki pek narin olcek.
Cazgir bunlar iste. Resmen bagiriyolar. Esim biseyi mi var diyo. Bisey olsa kalkinca ya da eline bisey verince susar mi?
Ilk cocukta kalmaz canim. Ilkinde 8. Ayda, hamile kaldigimdan 8 eksiktim. Gobek hic olmadi gerci. Seninde gitmistir bence. Sana var gibi geliyodur : P
Ben burdan baska yere pek danisma amacli bakmiyorum. Guvenemiyorum hic tanis olmadigimizdan. Zaten ben ekim annesi de degilim. Sorunlar karisir

ben de söyledim ama dr.lar toplantıdaymış.tıpış tıpış geri döndük.bir de kargo hikayemiz var.yiğenim çocuklara karne hediyesi göndermiş.hastaneden gelirken aradılar.5 dakika sonra evdeyim,evde insan da var dedim.iki dakika sonra bakıcı aradı kargo geldi,kimliğim yok diye gitti dedi.Allah'tan kapıda karşılaştık.neredeyse gidiyorlardı,yakaladık.tabi bundan evvel c.tesi de arayıp sonra evi bulamadık,siteye geldik diye geri gittiklerini söylemişlerdi.kızım da duydu ya hediye geliyor,her dakka soruyordu.çok şükür dün hallettik.
sağlıklı olsunlar da çok almasalar da olur.büyük kızımın beli hala 3 yaşındaki gibi.boy var ama incecik.yemez içmez ama.(
kiloların gitmesine sevindim canım.benim 4 kilo sabit.hiç bir ilerleme yok.
göbek de sporla eritmiştim.geri geldi,hiç uğraşmak istemiyorum bu yoğunlukta.yazı beklesin.........
bana karnımın ortasından tren yolu gibi geçen koca dikişim her daim hatırlatıyor.

çok geçmiş olsun canım.toplu olması iyi olmuş.yakın akraba olunca yardımcı da oluyorlar Allah razı olsun.
eymenine yarasın sütler.her çocuk farklı oluyor.benim oğlanın iki aylıkken içine giremediği kıyafetleri her iki kızımda 4.aylıkken giyiyordu.oğlum hem boy,hem kiloda yaşıtlarından ilerdeydi.mihrimah kız bebeklerle hemen hemen aynı.yarım kilo alsın ayda yeter bana.geçtiğimiz ay 200 gr. alınca ve bakıcı da beceremeyince çok üzülmüştüm.

kbbye ordoloji sevk etmişti,sol kulak testi geçemeyince.iç yapısı da darmış.bakalım kkb ne diyecek?pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ama yine de gideceğiz bugün de.
bu ay aşımız yok bizim.

Son düzenleme:
Gunahimi bilsem tovbesini de edicem. Bugun de gogsum tikandi. Sut yolu kipkirmizi canim aciyo. Ne yaptiysam olmadi. Sabah emdigi meme oole alti sis kaldi. Masaj,dus vs. yaptim. Arkadas gelcek. Ondan sonra da sagicam, insallah gecer.

E BUNA DA SUKUR

Bağışıklığı ne kadar arttırıyor ya da arttırıyor mu? Mama ile beslenen bir sürü arkadaşım var, ben onlardan daha mı sağlıklı ya da güçlüyüm? Sanmam :) Ama evet hazırlama konusu zahmetli ne yazık ki. Beni de Kames eklemişti ekim annelerine, facebooka girdiğim zaman bazen bakıyorum sadece, yoksa hiç birini tanımam etmem, o yüzden yazışmıyorum. Bir de burada ne güzel kurulu düzenimiz var, çekirdek grup olduk Bundan sonra kimseyle kaynaşmaya vaktim ve halim yok sanırım

megadeath,led zeppelin felan da dene,belki uyur

Dinlemez mi teyzesi hepsini dinliyor, ama yazık kızıma 70-80 lerin rock ve hard rock müzikleri ile büyüyücek, ileride yaşıtları; "haa, megadeth kim, pink floyd kim" diye soracak Artık rock müzik yok ki, şimdikiler rapçi sanırım :)

Gunahimi bilsem tovbesini de edicem. Bugun de gogsum tikandi. Sut yolu kipkirmizi canim aciyo. Ne yaptiysam olmadi. Sabah emdigi meme oole alti sis kaldi. Masaj,dus vs. yaptim. Arkadas gelcek. Ondan sonra da sagicam, insallah gecer.

E BUNA DA SUKUR

Şimdi nasıl oldun canım, açmayı başarabildin mi,sağmak işe yaramıştır inşallah.

Ileri yaslari bilmiyorum da cocuklukta arttiriyo. Daha bi antibiyotiksiz buyuyolar.yanicevremdekiler oyle. Selin pek bi narin. ... Nem kapiyo.

Yenileri ben bilmiyorum bile. Zaten karmancorman dinliyorum.

Ben de kaynasamam sanirim :)

Duzeliyo sukur de cok agriyo. Dokunamiyorum, emziriyorum
Ben pek curudum nedense. Dokuldum resmen. Bakima girmem lazim da 34 bin bakimi pahaliya patliycak.

E BUNA DA SUKUR
bir geldi mi ard arda gelir.inşaALLAH düzelmiştir bugüne canım.Allah sağlık,sıhhatini artırsın canım.
kızım 4,5 ay emmişti.oğlum 8 ay.evde olsam daha emerdi,çalışınca azaldı.kızım kışları hep ateşlenirdi,oğlum çok nadir.geçen yıl kreşe başladı ve biir kez hastalanmıştı.bu yıl kasımda başladı okula.sürekli boğazı şiş,burnu tıkalı.bir ayda iki kez ateşlendi.aynı okul,aynı çocuk kafama takıldı.sonradan öğrendim ki sınıftaki petek bozulmuş.öğretmen de hastalanınca bir problem olduğunu anlamıştım.sonra başka sınıfa geçtiler ama hala burun tıkalı.antibiyotik bir kez kullandım o da mecbur kalınca.bitki çayı vs.içmez oldu yaramaz.geçen yıl çok uyumlu ve iştahlıydı.
mihrimah abla ve abi sayesinde maalesef tvyi farketti.zaten odanın ortasına ki dev tvyi görmemesi mümkün değil.şimdi tatilde evdeler onlar izlerken o da nasibini alıyor.kızım 5-6 yaşına kadar hiç bakmadı.çizgi film açardım bazen ilgilenmezdi.oğlumla geçen yaz tvye düştüler.maaşALLAH o kadar çok çocuk kanalı var ki hepsine yetişemiyorlar neyse ki.:)))

dün marmaraya gittik.kbbdeki dr.cuk tekrar odyolojiye sevk etti.odyoloji geçen sefer ki testlere baktı.kulakta iltihap varmış güya.o yüzden kbb ilaç verecekmiş.odyolojide tekrar baktılar geçmiş dediler.tekrar bera testine gönderdiler ki odyolojide bir yarım saat bekledik bu sonuç için.
dr. çok iyi bir bayan ama kbbnin dr.una ulaşması,etrafındaki hastaları atlatması uzun sürdü.
beraya gitmedim.hem bebek uyanıktı,hem de sinir oldum.git gel aynı yerlere örümcek ağı yaptık resmen.bir de araştırmaları bilirsiniz,biri eksi birde,diğeri 2 kat yukarda,bera labirent gibi kuytu bir yerde..........
en ufak sesi duyuyor,odasına parmak ucunda giriyorum.biraz büyüyünce kulağına ufak bir estetik olur,biter.
odyoloji dr.kulağını iç yapısı normal dedi ayrıca.her seferinde başka bir şey diyorlar.

ekim anneleri gerçek ayımıza göre bize uyuyor.o yüzden ordaki bebeklerin gelişimi dikkatimi çekiyor.
akşam hem yorgunluktan,hem de etrafıma üşüşen meraklılardan fırsat bulamıyorum.dün beş dakika girdim,kızım oğlum ve eşim dibimdelerdi.onları göndermeye çalışırken mihrimah ağlayınca terki mekan eden ben oldum.eşim oturud bir saat,sonrada tabi yorgunluk çökünce uyudu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…