bir geldi mi ard arda gelir.inşaALLAH düzelmiştir bugüne canım.Allah sağlık,sıhhatini artırsın canım.
kızım 4,5 ay emmişti.oğlum 8 ay.evde olsam daha emerdi,çalışınca azaldı.kızım kışları hep ateşlenirdi,oğlum çok nadir.geçen yıl kreşe başladı ve biir kez hastalanmıştı.bu yıl kasımda başladı okula.sürekli boğazı şiş,burnu tıkalı.bir ayda iki kez ateşlendi.aynı okul,aynı çocuk kafama takıldı.sonradan öğrendim ki sınıftaki petek bozulmuş.öğretmen de hastalanınca bir problem olduğunu anlamıştım.sonra başka sınıfa geçtiler ama hala burun tıkalı.antibiyotik bir kez kullandım o da mecbur kalınca.bitki çayı vs.içmez oldu yaramaz.geçen yıl çok uyumlu ve iştahlıydı.
mihrimah abla ve abi sayesinde maalesef tvyi farketti.zaten odanın ortasına ki dev tvyi görmemesi mümkün değil.şimdi tatilde evdeler onlar izlerken o da nasibini alıyor.kızım 5-6 yaşına kadar hiç bakmadı.çizgi film açardım bazen ilgilenmezdi.oğlumla geçen yaz tvye düştüler.maaşALLAH o kadar çok çocuk kanalı var ki hepsine yetişemiyorlar neyse ki.:)))
dün marmaraya gittik.kbbdeki dr.cuk tekrar odyolojiye sevk etti.odyoloji geçen sefer ki testlere baktı.kulakta iltihap varmış güya.o yüzden kbb ilaç verecekmiş.odyolojide tekrar baktılar geçmiş dediler.tekrar bera testine gönderdiler ki odyolojide bir yarım saat bekledik bu sonuç için.
dr. çok iyi bir bayan ama kbbnin dr.una ulaşması,etrafındaki hastaları atlatması uzun sürdü.
beraya gitmedim.hem bebek uyanıktı,hem de sinir oldum.git gel aynı yerlere örümcek ağı yaptık resmen.bir de araştırmaları bilirsiniz,biri eksi birde,diğeri 2 kat yukarda,bera labirent gibi kuytu bir yerde..........
en ufak sesi duyuyor,odasına parmak ucunda giriyorum.biraz büyüyünce kulağına ufak bir estetik olur,biter.
odyoloji dr.kulağını iç yapısı normal dedi ayrıca.her seferinde başka bir şey diyorlar.
ekim anneleri gerçek ayımıza göre bize uyuyor.o yüzden ordaki bebeklerin gelişimi dikkatimi çekiyor.
akşam hem yorgunluktan,hem de etrafıma üşüşen meraklılardan fırsat bulamıyorum.dün beş dakika girdim,kızım oğlum ve eşim dibimdelerdi.onları göndermeye çalışırken mihrimah ağlayınca terki mekan eden ben oldum.eşim oturud bir saat,sonrada tabi yorgunluk çökünce uyudu.
Canim saol. Gecti sukur de agriyo biraz. Tirstirdi gene :)
Bununla gecmis olsun canim. Iltihap yokya onemli olan o. Benim kiz da 8 ay emdi, ilk antibiyotigini gecen sene anaokuluna baslayinca ictiinsallah boyle devam eder. Kucugum de insallah yaniltir beni de o da guclu olur. Fazla ovundum digeriyle, bunda patlamayim da
Merhaba Arkadaşlar,
Plesenta previa geçirip, ikici defa gebelik düşünenleriniz var mı aranızda. Yada yeniden hamile kalanınız. Bana tecrübelerinizi ya da fikirlerinizi söyleye bilirmisiniz.
ay canım bilemiyorum iyimi kötümü toplu olması kollarım kopuyor taşırken onuben de söyledim ama dr.lar toplantıdaymış.tıpış tıpış geri döndük.bir de kargo hikayemiz var.yiğenim çocuklara karne hediyesi göndermiş.hastaneden gelirken aradılar.5 dakika sonra evdeyim,evde insan da var dedim.iki dakika sonra bakıcı aradı kargo geldi,kimliğim yok diye gitti dedi.Allah'tan kapıda karşılaştık.neredeyse gidiyorlardı,yakaladık.tabi bundan evvel c.tesi de arayıp sonra evi bulamadık,siteye geldik diye geri gittiklerini söylemişlerdi.kızım da duydu ya hediye geliyor,her dakka soruyordu.çok şükür dün hallettik.
sağlıklı olsunlar da çok almasalar da olur.büyük kızımın beli hala 3 yaşındaki gibi.boy var ama incecik.yemez içmez ama.(
kiloların gitmesine sevindim canım.benim 4 kilo sabit.hiç bir ilerleme yok.
göbek de sporla eritmiştim.geri geldi,hiç uğraşmak istemiyorum bu yoğunlukta.yazı beklesin.........
bana karnımın ortasından tren yolu gibi geçen koca dikişim her daim hatırlatıyor.
çok geçmiş olsun canım.toplu olması iyi olmuş.yakın akraba olunca yardımcı da oluyorlar Allah razı olsun.
eymenine yarasın sütler.her çocuk farklı oluyor.benim oğlanın iki aylıkken içine giremediği kıyafetleri her iki kızımda 4.aylıkken giyiyordu.oğlum hem boy,hem kiloda yaşıtlarından ilerdeydi.mihrimah kız bebeklerle hemen hemen aynı.yarım kilo alsın ayda yeter bana.geçtiğimiz ay 200 gr. alınca ve bakıcı da beceremeyince çok üzülmüştüm.
kbbye ordoloji sevk etmişti,sol kulak testi geçemeyince.iç yapısı da darmış.bakalım kkb ne diyecek?pek bir şey çıkacağını sanmıyorum ama yine de gideceğiz bugün de.
bu ay aşımız yok bizim.
ay canım bilemiyorum iyimi kötümü toplu olması kollarım kopuyor taşırken onuşuanda çok ağrıyo mesela çok huysuzlandı otarafa butarafa gezdir salla pışpışla poh pohla anamdan emdiğim süt burnumdan geldi desek yeridir... sağlıklı olsunlarda azda zayıf olsunlar yahu
şimsi anlayamadım senin kızın kulakta bişey barmı yokmu?
toplu derken misafirin toplu gelmesine iyi demiştim.:)
benim de kollar incecik,hiç taşıyamam bebekleri.
son bera testine gitmedim tekrar canım.hem işe dönecektim,hem uyanıktı.ayrıca 15 gün önce ne yaptıysak aynısını yaptılar.kbbye niye randevu alıp,iki hafta bekledik anlamadım.boşuna yorulduk yani.
Chicconun acili bi biberonu var ya, ondan aldim. Cidden gaz yapmiyo, kolay cikartiyo ama yikarken elimi kesti. Kenari sert arip bi mika. Sasirdim kaldim. 31 tl de para verdim. Cam kullaniyorum normalde, bi tane de bundan almistim hafif diye.
hımm bende eymenden bahsediyosun sanmıştım:))
evet misafirin toplu olması güzeldi çok iyi oldu...
beni kara kara bi düşünce aldı bu hafta sonu söz nişan var ve ben bu cazgır oğlanla okadar saat ne yapcam oralarda hiç bilemiyorum(( ay bana bi akıl verin gitmesem olmuyor erkek kardeşim sonuçta gitsem perişan olcam (
yok kalabalık sevmiyo benimkigidip perisan olcan. :) gerci kalabaliga karsi,anneyi yalanci cikarip uyumayi pek severler. kucaktan kucaga yapip hastalik aldirmada
bende biberon kullanıyordum emmiyor diye dr browns tu markası oda gaz konusunda güzeldi.. neyseki sağma işini bitirdik sonunda paşa beyimiz biberonu reddediyor artık:)) sağılmış sütlerde çöpe gidicek sanırım .. gerçi arkadaşım ek gıdaya başlayınca kullanırsın dedi:)) nasıl kullanıcam bi fikri olan varmı?
sut ve meyve suyu icin mi dedi ki. ben devam sutu vericem uzun bi sure. emme isi bitince de sut vermem.
benimki de almiyodu simdi affetmiyo. dr browns da var almadi. kaucuk chicco ucunu aldi sadece. en sevmedigim
bende biberon kullanıyordum emmiyor diye dr browns tu markası oda gaz konusunda güzeldi.. neyseki sağma işini bitirdik sonunda paşa beyimiz biberonu reddediyor artık:)) sağılmış sütlerde çöpe gidicek sanırım .. gerçi arkadaşım ek gıdaya başlayınca kullanırsın dedi:)) nasıl kullanıcam bi fikri olan varmı?
Kızlarr yardım, Sling konusunda çok kararsızım yaa, acil almam lazım ama hangisini alsam karar veremedim.
Mei Tai Sling ya da baba sling arasında kaldım. Mei tai gözüme daha güvenli geldi ama kararsızım işte. Baba slingde poposu kumaştan kayar aşağı düşer gibi geliyor. Bir de wrap sling var ama yazın kullanılmaz gibi o, vücuda çok kumaş sarılıyor, yazın sıcağında bunaltır.
Bu Mei Tai Mei Tai Sling Mei Tai Sling Tuniko.com
Bu da baba sling Baba Slings Baby Sling Video Instructions 4. videoya bakın, bacak arasından tutan birşey yok, bebek azıcık kaysa popo kumaştan sıyrılacak ve düşecek gibi.
ne bilim canım ya muhallebi vs için dedi sanırım:)) bide nasıl yapcamı deseydi iyi olurdu . yoksa çöpe gidicek napalım artık...
sen ek gıda başlamadın dimi daha 6 ayı doluncamı başlıcan?
ya bu kusmalar çok fazla yine bizde 6 ayda geçer dediler ya inşallah geçer çok rezil bi durum...
bende 6. ayda başlayayım diyorum ek gıdaya .. kimide diyoki bir iki kaşık meyva suyu yoğurt ver alışsın öyle fazla verme diyolar kararsız kaldım...
sence öyle yapmalımıyım? heleki böyle kusmuklu bir bebekte...
bu bebekler fena canım keyfi hangisini isterse onu seçmiştir...
bak benimki eziyet ediyordu bana emmiyordu sağa sağa bi hal oldum .. 2 gün önce birden biberonu reddetti memeye yapıştı enteresan bi şekilde memeyi görünce çığlığı basıl gece emiyordu:))
şimdi kucağıma aldığımda vuruyor meme istiyor vermezsem çok kızıyor dayak kötek veriyorum memeyi...
memeyi alıncada seviyor beni:)) cici cici yapıyor şebek:9
diyorum o hallerini kamereya çekeyim ya anı olur memeyi alana kadar döv sonra sev:)
Ebebek bez indirimli sanirim. Ipadden alamadim. B.sayara da usendim gitmeye simdi.
günaydın canlar,nasılsınız?
malum ben de mesai erken başlıyor.
fburak eymen tam yemelik,çok tatlı olmuş maaŞALLAH.anne sütünü ek gıdalarda kullanıyorlar canım.muhallebide daha çok.ya da kaşık mamalarında çok işe yarar.ben hazır kaşık mamalarının içindekilere bakıp aynı tahıllardan almıştım.içine de elma,muz ya da armut rendelerdim.hem taze,hem güvenilir oluyor.içine süt de katarsın piştikten sonra süper olur.
yapacağın zaman tam tarifini veririm,ölçülü.:)
çok beter bir olun var annesi.yağ çekmeyi de bilirmiş.
nişan ve kalabalık,artı bebek.artık elden ele taşınacak.ya ada gürültüde uyur,belli olmaz.benim de büyük kızım bebekken kardeşimin düğünü olmuştu.çok tedirgin olmuştum durmazsa diye.bir de hastaydı.Allah'tan hiç uyanmadı,çok rahat geçirmiştim.inşaALLAH ssenin kuzu da uyur arabasında.
asud geçmiş olsun canım.nasıl kesmiş elini anlamadım.selin çok seçici olacak büyüdüğünde de sanırım.
pepuke sünneti de atlattınız maaşALLAH.mevlüt de güzel geçer.çok da kalabalık olacak,Allah kolaylık versin.
bizim de biberon dr. browns.oğlumda da onu kullanmıştım.gazına bir etkisi olup olmadığını pek anlamadım,sırf gaz için almıştım ama.yıkaması çok sinir bozucu.
mihrimah oturmak istiyor,hatta becerirse oturuyor.ev halkıyla baya bir muhabbetli oldu.hala emzirirken gözlerini kapatıyorum.yoksa gözlerini dikip bakıyor bana.çoğu zaman ben de gözlerimi kapatıyorum.ama çok uzun sürmüyor.
mersennem hayırlısıyla senin uykusuz kuzu da 3 ayını tamamlasa rahatlayacaksın biraz.
bu haftam zor geçti.kan ilacımı almıyorum iki haftadır ve çok bitkin oluyorum.
geceleri mihrimah fazla uyanıyor ve yoruyor.genelde kolumda kalmış oluyor ve her yerim tutulmuş kalkıyorum.gündüz iş-ev zaten.oğlum ve kızımın ihtiyaçlarına yetişmeye çalışırken gün bitiyor.
Allah sağlık versin de enerjim yetmiyor artık.
mihrimaha sonra özelde bera testi yaptıracağım.marmarayla uğraşamam.oraya gitme düşüncesi bile fazlasıyla geriyor beni.previayı ilk öğrendiğimde gitmiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?