sen anlattıkça benim de o tombul yanaklarını ısırasım geldi.sabah siteyi açar açmaz görünce pek hoşuma gitti tosuncuk.:)tabi canm kilolu olunca nedense daha bir tatli oluyorlar... Opmeyin diyorum herkeze Malesef opmeden duramiyolar dahada olmadı tenhada kıstırıp öpüyorlar o tontis yanaklarini...
Birileri geliyor mesela arada kavga çıkiyor sen çok tuttun bana ver gibi yooo bende yeni aldım dur azcik seveyim vs...
Bir rahat vermiyorlar kuzuma birileri sürekli tepemde...
Komsumun kızları var kendi evlerinde küçük bebek var bazen kızıyorum rahat bırakın diyorum gidin kendi kardeşinizi sevin diyorum... Bu daha tombis daha tatlı diyolar ondan gelip gidip seviyorlar ...
Ben buyukte sadece sabah kahvaltı için olan kutu mama kullanmıştim... Genelde günlük çorbasıni kendim yapıyordum . Bide muhallebicisi veriyordum bazı geceler... Neyse daha onlara çok var 6. Ayda zaten başlayacağımız elma suyu yada yogurt sonra 3 günde başka başka şeyler...
Kızlar bebisleri
Ayyy yarım kaldı mesajim...
Kızlar bebisleri nasıl yatıriyirsunuz?
Ben sağa sola eşit şekilde yan yatıriyorum...
Kimi diyor sırt üstü yatmali kimi diyor sırt üstü yatarken kusup bogulabilir yan yatmali....
Kimi diyor yan yayarken karnının üstüne dönüp yatar tehlikeli...
Ben fatihi yan yatırdim 1 yaşa kadar hiç öyle bişey olmadı...
Eymende dönebilen bir bebek ama henüz o şekil bisey olmadı...
Sizce en güvenli yatis şekli nedir?
Bide bu arada kızlar ek gıda olarak yaptığımız şeyleri paylaşirsak çok güzel olur...
Birbirimizden farklı şeyler öğreniriz hem taze annislerede faydalı olur...
Ayyy yarım kaldı mesajim...
Kızlar bebisleri nasıl yatıriyirsunuz?
Ben sağa sola eşit şekilde yan yatıriyorum...
Kimi diyor sırt üstü yatmali kimi diyor sırt üstü yatarken kusup bogulabilir yan yatmali....
Kimi diyor yan yayarken karnının üstüne dönüp yatar tehlikeli...
Ben fatihi yan yatırdim 1 yaşa kadar hiç öyle bişey olmadı...
Eymende dönebilen bir bebek ama henüz o şekil bisey olmadı...
Sizce en güvenli yatis şekli nedir?
Bide bu arada kızlar ek gıda olarak yaptığımız şeyleri paylaşirsak çok güzel olur...
Birbirimizden farklı şeyler öğreniriz hem taze annislerede faydalı olur...
canım her kafadan başka başka bi ses çıkıyor başlangıça yoğurt elma suyu diyolar şimdi yoğurttamı önerilmiyo:)) ee ben öle yaptım fatihte başta...sen anlattıkça benim de o tombul yanaklarını ısırasım geldi.sabah siteyi açar açmaz görünce pek hoşuma gitti tosuncuk.:)
çok şeker yatmış yaramaz.
canım yoğurt ilk etapda verilmemesi öneriliyor.önce iki öğün arasında meyve suyu.sonra yine tadımlık havuç-patates çorbası.
ben geçen iş arkadaşım için araştırdım.oğluma çok değişik tarifler denemiştik.bol çeşitli yedi.
mihrimaha çay kaşığının ucuyla karnıbahar suyundan tattırdım.ilk seferde pek hoşlanmadı ama ikinci de yuttu.ilk besini karnıbahar oldu.ilerde sevmezse sorarım ona.
oğluma da ara ara tattırırdım,zaten ağzımızı takip ederdi.
bu hafta pıtıcığımdan ayrılmak istemedim.öyle tatlı oldu ki .
emerken bir yandan gözüme bakıp gülümsüyor.hani bir bakış yakalarım annemden diye.bakınca da hemen ağzından çıkarıp bir şeyler söylemeye başlıyor.gözleriyle muhabbet ediyor resmen.
ne kadar sıkıntı,yorgunluk çeksek de bir gülümsemeyle kandırıyor bizi bebekler.
Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip eylesin.
canım ben uzun süre bir sağa bir sola yatırdım ama şimdi düz yatıyor.kendi kafasına göre hanımın.
canım benim oğlanların kafası düz değil pek sırt üstü uyutmuyorum sadece uyanıkken koyuyorum...Canım ben her türlü yatırıyorum kızım yastıkla 2 Yaşında tanışmıştı bu oğlumda niyeyse yastık kullanıyorum çoğunlukla.pek emzirmiyorum sağıp veriyorum ya onun için biberonla beslerken yastık kullanıyorum.atağımda sallayıp uyutunca da mecburen yastık kullanıyorum.yataştan bebek yastığı aldım gece de onunla yatırıyorum bazen yüzüstü yatırıyorum rahat ediyor kesintisiz 2 saat uyuyor öyle.doğduğunda kafası yumurta gibi çok güzeldi şimdi sanki hafif eğimi azaldı düzkafa olmasını istemem babası gibi.ekim annelerinde gördüm biri bebeğine düz kafa yastığı almış.bence bebeği nasıl yatırırsan yatır hep kontrollü olmak lazım.uyudu ben de işimi göreyim deyip te yarım saat hiç kontrol etmemek olmaz arada bakmak lazım ben hiç ayrılamıyorum yanından uyuyorsa 5dk uyanıksa 2 dk odadan çıkıyorum.ya dönerse ya kusarsa diye.evde biri varsa ona emanet edip işime bakıyorum.hep bir nöbetçi var yani
Senin tosbiğin yanaklarını ısırasım v ar annesi maşallah benimki gibi tosbik :) benimkinin boyu bücür ama kilosu yerinde maşallah.
Çokmresim koyamıyom yavv korkuyorum.görmemişin bebği olmuş misali nazardan çok korkarım ben.iyi göz kötü göz var.benim bile sevmekten nazarım deyiyo bazen.kuzguna yavrusu şahin görünürmüş benimki bana güzel belki başkasına değil ama nazar illetinde tırsıyorum işte.geçen sağlık ocağına ve hastaneye gittik küçük bebek olunca insanlar üşüşüyo tabi,eve gelince sniden bir ağlama ama nası ağlama hiç ağlamayan bebek çıldırdı yalnızdım elim ayağıma dolandı sağlık ocağınınaradım hemen hemşireye aşıdan mı diye sordum aşı böyle ağlatmaz dedi ayağımda sallıyorum susmaz beslemeye çalışırım susmaz en sonunda sesli olarak bildiğin tüm sureleri defalarca okudum çocuk sustu sakşnleşti.şimdi mevlitte de öyle olur kesin.onca insanın enerjisini çekecek çocuk akşama da huysuzlanacak.kızım da öyleydi.5 yaşlarındayken kuzenimin düğününde malum sarayda ibrahim tatlıses sahnedeydi ece de sahnede tüm şirinliğiyle dans ediyordu ibo şarkının yarısında eceyi kucağına aldı konuşturuyo öpüyo falan şarkı söylettirdi konuklar alkışladı güldü falan,aradan yarım saat geçmedi ece bi geldi dudağından kan geliyor ağlıyor çıldırdım tabi,gencin biri çarpmış yere düşürmüş oynarken.senmisin düşüren çocuğun nerdeyse yakasına yapıştım mıçtım azına ayıptır söylemesi.hayır kazara olabilir ama sen madem bişey haltettin çocuğu al teskin et ailesine götür özür dile dimi?bunu yapan da kadir topbaşın küçük oğlu.kuzenim topbaşın yeğeniyle evlenmişti de..neyse lafı uzattım o gün de ecenin nazara geldiğini düşündüm ailecek yuldızımız düşük bizim,düğünümden sonra balayında bir hasta oldum yataklara düştüm balayını yarıda kesmek zorunda kaldık ağzımın içi cılk yaraydı.güzellikten değil yanlış anlaşılmasın yıldızımız düşük ondan :)
slm kızlar nerelerdesiniz yaaa boşlamışsınız burayı...
sonunda eymende bronşit oldudün nefes alışından anladım bugün dr'a gittik birazcık sıkışıktı hemen ventolin li buhar verdiler .. film çekildik şuan hafif ama ilelrleyede bilir dedi çok çabuk iyileştikleri gibi çokta çabuk hastalıkları ilerleyebiliyor dedi ( şimdilik evdeyiz durumu kötüye giderse hemen gelin beklemeyin dedi...
malesef yarın kardeşimin nişanınada gitmeyeceğim zaten nasıl gidiceğimi düşünüp duruyordum hasta çocukla hiç gitmem risk almam....
of ya ınanmıyorum cnm gecmıl olsun nedır bu beblerımızın başına gelen anlamadım
cnm arası pazartesı göturduk carşamba bulguya rastlamadım demıştı
ama mutlaka carşamba gel demıştı bızede 20 dk arayla 3 kez buhar verdı dr
onun dışında ne ılac verdı cnm bızım fılm temız cıkmıştı sızde durum nedır
ay oysakı sende hemen dr a göturdun 2 saatte bıle gelışebılıyomuş
sağol canım benim fazla dışarı çıkmıyorum ben bunla huysuz diye hastaneden hastaneye... o zamanlarda hep milletin gözü bunda oluyor.. yanlız bugün ayy onu ta nerden gördüm sevmeye geldim dedi kızın biri hastane personeli işini gücünü bırakmış sanki hiç bebek görmemiş gibi.. bi onun kucağında bi bunun kucağında ayyy o nasıl bişey öyle diyen geliyor:)) pek bi ilgi alaka hoşuna gitii:))ay bu arada tos tos cok tatlı maşallaaa
canım bende durum şu röntgende bronşlar tıkalı ama çok hafif görünüyor ama 10 dakikada bile farkeder dedi..
bende maşallah hemen nefesinden anlıyorum şuan iyi çok şükür kötüye bi gidiş yok..
ben 5 gün önce gitmiştim hiç bişeyi yoktu dün başladı bende nöbetçi dr'a giitmiyim dedim sabahı bekledim zaten hafif bişey var canım...
sağol canım benim fazla dışarı çıkmıyorum ben bunla huysuz diye hastaneden hastaneye... o zamanlarda hep milletin gözü bunda oluyor.. yanlız bugün ayy onu ta nerden gördüm sevmeye geldim dedi kızın biri hastane personeli işini gücünü bırakmış sanki hiç bebek görmemiş gibi.. bi onun kucağında bi bunun kucağında ayyy o nasıl bişey öyle diyen geliyor:)) pek bi ilgi alaka hoşuna gitii:))
benim fatihin dr' unun asistanıda aynı hastanede fatihin ilk doğduğu halleri biliyor aynı abisi ya bu dedi nasılda benziyolar böylededi... bide dediki sen bukadar güzel bebeği nasıl doğuruyorsun hepmi sana denk geliyo bu güzeller dedigünde eliimizden bi sürü bebek geçiyor ama dedi valla bu bi başka dedi kucakladı sarıldı durdu:) az kaldı kıza al çok beğendiysen senin olsun dicektim:)))
ıı barı cnm sızde bızı gıbı erken teshısle cabuk atlatırsınız ınşalla
nöbetcı dr a gıtmemekle ıyı yapmıssın cnm bızım dr umuzda da acıl gıdılmesı gereken durumlarda bıle gece yada mesaı saatlerı dışında ya arastırma yada cocuk hastanesıne gıdın her daldan cocuk dr u oluyo nöbetcı dr lara guvenmıyo
su an hangı ılaçları kullanıyosınuz kontrol ne zman buhardan zonra bızde farkettı dınledıgınde cnm sızdede farkettımı cnm
hahac nm benım ya cok tatlı maşalla rabbım nazarlardan korusun
demek abıyle cok benzıyolar
bızımkılerın tenlerı falan benzıyo ıkısıde pamuk ama farklılar ıkısıde ayrı guzel bana hahaha
arasta gulucukler sacıyo etrafa kım laf atsa ablamız cok yabancı bılırdı sımdılık cok guluyo
cok geveze cok bılmış
bıde 3.5 aylık olduguna ınanmıyorum nerde görseler sıkıştırıyolar bazen nazar degışyo hemen okuyoruz acılıyo agzımızda ayrılıyo
canım bende gitmeme taraftarıyım nöbetçiye .. çok acil bi durumsa gidilirdebiyerlere zaten dün akşam anladım bugün sabah götürdüm ateşi falan çıksaydı kendim düşürecektim evde ...
agumentin verdi canım ventolin bide mukotik şurup verdi...
buhardan sonra baya düzeldi canım nefes alışlı tabi bi anda düzelmez ama şuan iyi.. zaten kötüleşirse hemen götürürüm buhar verdiririm .. benim başka bi dr da ayın şubat 5 te rota aşım göz muayenem bide idrar kültürüm bakılacak.. ben bunu şimdi evime yakın bi hastaneye götürdüm .. kendi dr'umuz farklı bir hastanede onada götürücem ayın5' inde canım..
canım maşallah arasta öyle çok güzel bi bebek..
benim bunlar göz yapısı gözlerin bademliği çekikliği benziyor ağız burun dudak aynı ... yanlız abimiz esmer bu sarışın bide bunun gamzeleri var .. abisi kahve rengi gözlü buda açık olcakmış ya yeşil ya mavi oda 6. ayda kesinleşicekmiş...
geçen fotolara bakıyoruz annem bu eymenmi diyo:)) eymenin daha foto albümünü yapmadım çıkarttırmadım fotolarını dedim :)) gerçekten benziyorlar simaları aynı ikiside tontiş...
benim fatihide nereye götürsem kucaktan kucağa gezerdi buda öyle:)) sen facemdeki fatihin lüle lüke saçlı fotoları bi görsen bayılırsın.. sokakta çevirip severlerdi severdi yetmedi fotosunu çekebilirmiyiz derlerdi:))
bide ben ona bugün motorcu montu giydirdim kotuda çektik altımıza pek havalıydı bide... kızlar diyolarki senin bu iki oğlanla işin var uğraşır durursun kızlarla diyolar:)
Eki Görüntüle 622948 bunu yükleye biliyorum ablamın facesinden çaldığım için sanırım:)) büyük haliyle koyayım daha rahat görürsün ...burda 2.5 aylığız ..
bızede 4 gunkullanımlık antıbıyotık 24 saatte bır ventolın ve sudefed verdı
ay o dönem ıştahıçok gıtmıştı emzıkle kANDIRIP emzırdım hep
nasıl ıcırıyosun cnm ılaçları ıçıyomu hangı ölçulerde verdı
kendı dr nuza 3 gun kalmş onın görmesı daha ıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?