kızlar siz gelmişsiniz ben çıkmışım.
asud yavrulara Allah şifa versin.gece kötü geçmemiştir inşaALLAH.defne de çok hassas yavrucak.canım benim kusarken çok kötü oluyorlar.sana da bir sürü iş çıkmıştır.hayırlısıyla yaz gelse,kuzular güle oynaya geçirseler günleri.
fburak ilerlemeden atar inşaALLAH canım.
Defne o kadar guclu bir cocuktu ki, 2013 yaramadi. Antibiyotik vs. bilmeyen bi cocuk. Atesi 37.5 olsa gozum parlardi ne yapicamdiye. Bilmiyoruz cunku. Gecen sene yeni anaokulunda basladik atese. Sonra kolu kirilinca cok hassaslasti. Bi de kardes geldi. Gerisi malumis cikmasi muhim degil de odum kopuyo seline gecerse diye. Zaten kusuyo biliyosun.defne de de reflu vardi ya ben alisigim gunde 3-5 fiskirtirdi o da.
Kasim dogumlu kizim. Dogdu cikmistik disari. Penyeyle kisi gecirir hala. Ama bu enfeksiyon yayginmis simdi. Kusma yapiyo. Atesi az ama halsiz. Dun gunduz uyudu cok sasirdim,kotktum.:) En son evde gundz 8 aylikken 20 dak uyumustu. Surup icemiyo. Verirvermez kusuyo. Bu nedenle bisey yiyemedi tabi. Bakalim bugunu nasil atlaticaz. Ates icin de surup verdim, hemen kustu gece.
Sizin keyif nasil canim
şimdi geldim evden.iki gündür çok zor geliyor eve gidip-gelmek.
akşam yorgunluktan 6 gibi yattım.1,5 saat uyumuşum ama sanki hiç uyumamış gibi başım ağrıyordu.çocuklarla h.sonu da pek beraber olamaıştık,dışarı çıktık biraz eşim gelince.derken yine yatma saati epey geç oldu bana.
seline geçmez inşaALLAH.oğlum da öyle kusma,ateş geçirmişti bir kaç ay evvel.çok şükür geçmedi miniğime.benim oğlumda kasımdan bu yana hep burnu tıkalı ve boğazı şiş.geçen yılda gitti aynı okula hiç hastalanmamıştı.bu yıl hiç düzelmiyor,canımı sıkıyor.
gündüz uyurlarsa bende hastalandıklarını anlıyorum.
şurup içememesi çok kötü.nasıl düzelir ki?çabucak iyileşir inşaALLAH.
bu yıl hepimize zor geçecek.Allah sağlık,sıhhat versin.
mersenne gelemiyor yorgunluktan.üç ay olmak üzere galiba öykü,bundan sonrası daha kolay geçer inşaALLAH.
gidip perisan olcan. :) gerci kalabaliga karsi,anneyi yalanci cikarip uyumayi pek severler. kucaktan kucaga yapip hastalik aldirmada
Ayyy yarım kaldı mesajim...
Kızlar bebisleri nasıl yatıriyirsunuz?
Ben sağa sola eşit şekilde yan yatıriyorum...
Kimi diyor sırt üstü yatmali kimi diyor sırt üstü yatarken kusup bogulabilir yan yatmali....
Kimi diyor yan yayarken karnının üstüne dönüp yatar tehlikeli...
Ben fatihi yan yatırdim 1 yaşa kadar hiç öyle bişey olmadı...
Eymende dönebilen bir bebek ama henüz o şekil bisey olmadı...
Sizce en güvenli yatis şekli nedir?
Bide bu arada kızlar ek gıda olarak yaptığımız şeyleri paylaşirsak çok güzel olur...
Birbirimizden farklı şeyler öğreniriz hem taze annislerede faydalı olur...
Eki Görüntüle 622948 bunu yükleye biliyorum ablamın facesinden çaldığım için sanırım:)) büyük haliyle koyayım daha rahat görürsün ...burda 2.5 aylığız ..
canım sağol valla bende oyun halısını 180 tl ye aldım:) baya bi kazık ya hakkatten ama şarttı yani biyerde durmuyolar fingirdekler...
şimdi geldim evden.iki gündür çok zor geliyor eve gidip-gelmek.
akşam yorgunluktan 6 gibi yattım.1,5 saat uyumuşum ama sanki hiç uyumamış gibi başım ağrıyordu.çocuklarla h.sonu da pek beraber olamaıştık,dışarı çıktık biraz eşim gelince.derken yine yatma saati epey geç oldu bana.
seline geçmez inşaALLAH.oğlum da öyle kusma,ateş geçirmişti bir kaç ay evvel.çok şükür geçmedi miniğime.benim oğlumda kasımdan bu yana hep burnu tıkalı ve boğazı şiş.geçen yılda gitti aynı okula hiç hastalanmamıştı.bu yıl hiç düzelmiyor,canımı sıkıyor.
gündüz uyurlarsa bende hastalandıklarını anlıyorum.
şurup içememesi çok kötü.nasıl düzelir ki?çabucak iyileşir inşaALLAH.
bu yıl hepimize zor geçecek.Allah sağlık,sıhhat versin.
mersenne gelemiyor yorgunluktan.üç ay olmak üzere galiba öykü,bundan sonrası daha kolay geçer inşaALLAH.
Bu cevapları 2 gün önce yazmıştım ama kızım bilgisayar başında oturmama, yemek yememe, tuvalete gitmeme çoook sinirleniyor, halbuki ben de insan evladıyımYorgunum gerçekten kızlar, bayadır giremedim buraya,aslında girdim ama yazamadım, hatta yazdım ama cevapla tuşuna bile basamadım.
Aynen kızımı tarif etmişssin canım. Herkes ne kadar uslu diyor. Tamam yaramaz değil ama evde tek başımızayken misafir yanındaki gibi uyumuyor, kimse kolik sancılarını görmedi
Ben yan yatırıyordum hep, son 1 haftadır sırtüstü yatıyor hanımefendi, kafasını da bir sağa bir sola çeviriyor. Artık ben müdahale edemiyorum.
Yerim ben bu paşayı, ne güzel uyumuş oğlumuz, melekler gibi, ben de uyumak istiyorum
Kızlar oyun halılarınız hayırlı olsun, bebişleriniz bol bol eğlensin halılarda:). Ben büyük bir battaniye seriyorum kızıma üstünde kızım , ben ve çıngıraklarımız bütün gün gevezelik yapıyoruz :) 2 ay kullanacağı şeyler için evde koca koca hırdavat istemiyorum valla.
Öyle gerçekten canım, yorgunluk hat safhada ben de, kızım başka birşeyle ilgilenmeme izin vermiyor, akşamları hatta bazen gündüzleri kolik sancıları, akşam eşime yemek, arada temizlik v.s. offf. Geçen hafta sonu kızımı eşime sattım, ben de pazara gidip dolaşıp hava aldım biraz :) Mİhrimah sultanımız nasıl annesi, inşallah keyiflidir.
ASUD ve FBURAK geçmiş olsun kızlar. Daha yazacaklarım vardı ama benimki yine başl
bir süre sonra daha rahat olacak annesi.biz de aynen senin gibi bunaldık ama ay ay farkediyorlar.
arada baba kız beraber kalsınlar.sen de bir nefes al.
oyun halısı oyun halısı dedim.benden başka herkes aldı diyorum eşime.o da tamam demişti ama şimdi diğerleri onunlamı büyüdü,ne gerek var diyor.ben de lüzumsuz bir şey almaktan hoşlanmıyoruma ama hamileyken bir şey almadım,alamadım korkudan stresten.şimdi hevesimde kalmasın diyorum.
abla,abi hep dibindeler.canı sıkılmıyor ama sağa sola dönsün.kendi başına hareket etsin istiyorum.
mihrimah da boydan büyüyor.çıtır olacak sanırım ablası gibi.:)
gülüyor,konuşşuyor kendince.iletişimi daha kuvvetlendi eskiye göre.
Cabim sıkkınken ben cok luzumsuz sey aliyorum. Almamak lazim aslinda. Evde kaldiracak yer kalmadi.
Mersenne canim iradene bayildim. Ilk cocukta genelde yigilir
Ama icinizde de bisey kalmasin. Omur billah gidiyo sonra.
ay ne güzel,bayılırım çıtır kız bebeklere,ama öykü tokmak olma yolunda ilerliyor. Bu arada kızımı koltuk altından tuttup ayaya dikiyorum adım atıyor bızdırık, yatar durumdaykende ellerinden tutunca oturma pozisyonuna geçiyor, büyüdüğpünü sanıyor benim minik bebeğim :)
Şimdilik canım hiçbir şey almak istemiyor canım. Ama biraz daha büyüsün 1-2 yaşına gelsin nasıl olurum bilmem. Şimdilik sadece karşılıklı gevezelik yapıyoruz. Değişik nesneler veriyorum eline falan filan. Zaten oyuncaktanda anlamıyor şimdi, büyüyünce alırım herhalde :)
Benimk nasil gidiyo ogrences bakalim bu hafta. Ne cabuk geliyo ay donumu. Kafa kucuk kendi de kucuk gorunuyo gozume. Ben de dislikler felan aldim. Eli surekli agizda, kurtarabilirsem iyi olur. Parmak emme kalmasin. Arada salliyo da oyuncaklari genelde yiyo. Tum gun emsin, kafayi yiycem.arada bunlArla oyalaniyo bakalim.
Abladan kalan coktu da dagitmistim bi kismini
Ne yapacağız bu elleri bilmem. Benimki de elini hep ağzına alıp emiyor, hızını alamayıp tişörtünün kol kısmını da emiyorBenim yeğenim çok çıtı pıtı minnacık bir kız idi bebekken, şimdi
3 yaşında ve yaşıtlarından bile önde. Zayıf, çıtı pıtı kız bebekler çok hoşuma gider benim, nazik, kibar görünürler :) Biz de bu cumartesi değil bir sonrakinde 3.ay kontrolümüze gideceğiz bakalım.
ay ne güzel,bayılırım çıtır kız bebeklere,ama öykü tokmak olma yolunda ilerliyor. Bu arada kızımı koltuk altından tuttup ayaya dikiyorum adım atıyor bızdırık, yatar durumdaykende ellerinden tutunca oturma pozisyonuna geçiyor, büyüdüğpünü sanıyor benim minik bebeğim :)
Şimdilik canım hiçbir şey almak istemiyor canım. Ama biraz daha büyüsün 1-2 yaşına gelsin nasıl olurum bilmem. Şimdilik sadece karşılıklı gevezelik yapıyoruz. Değişik nesneler veriyorum eline falan filan. Zaten oyuncaktanda anlamıyor şimdi, büyüyünce alırım herhalde :)
maaşALLAH pıtırcığa.ilk de heves pek fazla oluyor ama çok mantıklı düşünüyorsun.eşim de bana bir kaç aylığına ne yapacaksın,başka çocuk da olmayacak diyince vazgeçtim.
şimdi düşünüyorum da ben mihrimah küçük doğdu diye hep küçük görmüşüm.geçen annem söyleyince ayakta tutup adım attırdım.ilk çocuğuma göre çok şeyi atladığıı fark ediyorum.banyo yaparken ayağa kaldırınca küvetten kaçıyordu ne zamandır ama normal zamanda aklıma gelmemişti adımlatmak.
bizim ki artık oturuyor.bir kaç gündür pusette durmak istemiyor.yarı oturur vaziyette olacak.emerken gözlerini örtüyorum,çekip açıyor artık.
ekim annelerinde okudum.anne önce kendi basküle çıkp tartılıyormuş,sonra da bebeğini alıp çıkıyormuş.kontrollerde şimdiye kadar hep evdeki kilosu çıkmış bebeğin.ben de bazen deniyorum.:)
tokatın bir köyünde hamile bir kadın varmış.doğumda çok kanaması olmuş.rahmini de almışlar ama kanama durmamış.kaybetmişler.ablamın komşusu bahsetmiş.duyunca kötü oldum.muhtelemen percireatadır,bizim gibi.
yeni doğanla 3 çocuğu annesiz kalmış
ne kadar şükretsek az.Yaa zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi, baksana Mihrimahımız 5 aylık olmuş, büyümüşte otururmuş :) Biz eşimle banya yaptırıyoruz papatyama ve ikimiz zor zaptediyoruz. sürekli ayağa kalkıp kafaya doğrultuyor, bir onu yıkıyorum bir halıyıTartı olayında ben de aynı şeyi yapıyorum canım, kendi daramı alıp sonra kızımı tartıyorum. +-200 gr. farkeder herhalde. Mihrimah diyordur, "anneciğim gözümü kapama dünyayı tanıyacağım ben" :) Şaka makka ben de Öykünün gözünü kapatayım diyorum, gözlerine mendillini örttüğüm anda nefessiz kalıyor gibi yapıyor, panik yapıyor şaşkın kızım :) Yüzünün neresini örtersen ört panik halinde
Tokattaki kadına çok üzüldüm yaaa, Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun. Yazık ,bizim aldığımız imkanlara o da sahip olsaydı, hayatta olurdu muhtemelen. Kim bilir daha bilmediğimiz kaç kadıncağız köylük yerlerde bu basit şeylerden hayatını kaybediyor, şükretmek lazım diyorum.
Allah rahmet eylesin canim.
Ben en basta oyle tartiyodum biraktim. Stres oluyorum. Kilo az aliyoduk ya, baktim tartinca artmiyoaydan aya daha cok oluyo ya :) ben haftaya mama sandalyesine yatircam, 3. Pozisyonda.
Banyoda sorun cikarmiyo da yikayan yokyazik walla, defnem hergun yikanirdi, kolum yzunden bu pis kaldi
Ben fazla yormusum kafami. Vucudumu. Cok yorgunum. Ben hep banyoda yikadim bunu. Oole keyif alsin, masaj vs. isine girmedim. Zaten tum gun kucakta dermanim kalmadi. Az uyusa keyiflencem, keyfini yapcam. Ama simdi bile kipir kipir kucakta. Elinde dislik ugrasiyo, kusuyo, siritiyo.
Cicişler
Saat kaç oldu oğlan dizimde kelebek gibi çırpınıyo konuşuyo bi de kendi kendine.uyu be oolum yaa.şu ıphonea alışamadım nefret ediyorum ös yazmaktan habire sil düzelt iflahım kesildi bee artık düzeltmicem idare edin :))
Dağcıcım mihrimahın kulaklarında büyütüşecek bir sorun yok maşallah.senin de şu olgun sabırlı tavırlarına hayranım canım maşallah.
Keşke ben de öyle olabilsem.
Cepten alıntı yapmasını bilmiyorum o yüzden toplu yazıyorum canlar.
Ben hala inek gibi kendimi günde 3 saatte bir sağıyprum habire biberon yıkıyorum hem de en uyuz biberonu brownsu.onu çıkar onu fırçala ayy çok zahmetli.
Yarın sünnet yaptıralı 1 hafta plcak kontrole gidicez inşallah sorun yoltur.salıya da mevlit inşallah.yorulcam bacaklarım kopucak ama neyse.inşallah hasta biri gelmez eymenin yine hasta plmasından tırsıyorum
Bi ara misafirlere maske dağıtmayı düşündüm çok mıu abes olur acep
Bugün kangurumuz geldi unnadodan sipariş ettiydim wrapin hazırı kumaşı yumuşacık kaliteli isteyene öneririm markası wallaaboo.
Kızlar bir de facede bebeğime ciciler diye bir sayfa keşfettim valla sadece size söylüyorum aramızda sır olsun bir bakın ne ciciler ben bayıldım.
Hala dizimde velet koşturuyor sanki hey Allahım ninni söyliuim de uyur belki böyle kuru sallamaya kanmıyor :)[/QUOTE
Merhaba, plesenta previa bölümünde yazdım ama artık sanırım daha çok bu foruma giriyorsun. Bebişin hayırlı ömürlü oldun inşallah. Plesenta previa geçirip bebeğini kaybetmişsin sanırım. Başın sağolsun. Allah sabır versin. Tekrar kaç ay sonra genelik gerçekleşti, sanırım Eymen'in gebelinde de plsente previa geçirdin. Bana yaşadığın süreç tekrar nasıl bir şey düşünerek cesaret ettin. Doktorlar hamilelik öncesi ne önerdi çok merak ediyorum.
Bende 2009 yılımda ikizlerimi 27. hafta da erken doğumla kaybettim. 10 ay sonra tekrar hamile kaldım tek sorun olmayacak derken tam plesenta previa olduğumu öğrendim. 3 ay çalışa bildim öncesinde de erken doğum geçmişim olduğu için evde istirahata geçtim 28. haftamda aşırı kanamam oldu. Hastaneye yattım doğuma kadar bir knamalı bir iyi 2 ay hastanede yattım en son kanamamda 35. hafta oldu durmadı ve oğluşum doğdu. Hatırlayınca gerçekten hastane günleri çok zordu. Şimdi 2. bebeği düşünüyorum. Doktorumla görüştüm. Herkezde bu risk var sen de biraz daja fazla dedi. Ama olmama riskin olmasından daha çok dedi, olmasından öyle korkuyorum ki yine korkularla bir hamilelik geçireceğim. Bir yandan kardeş istiyorum. Bir kadreş yapcam derken yeniden açılar yaşamakta korkutuyor. İşte böyle benimle fikirlerini paylaşırmısın.?
Kızlar geldim of çok yorgumum yaa ayaklarım çok ağrıyo napıcam ben bu iki ayaa yaavv çok üzülüyorum halime engelli gibiyim cidden ağlıcam şimdi gitgide daha da kötü oluyorum.neyse konu bu diil.
Mevlidimiz dün Allahın izniyle kazasız belasız bitti ama ben de bittim.çocuklarla beraber 50 kişiydik annemin evi dingonun ahırına döndü acayip dağıldı ama herşey çok güzeldi.muhteşem sesli bir hoca buldum geldi sağolsun.çok güzel bir pasta yaptırdım yastık üzerinde kral tacı biçiminde.yine taç şeklinde sabunlar dağıttık misafirlere.tosbiğime komik mevli kıyafeti giydirdik beyaz ipekli satenden çok şirindi.başına da sünnet başlığı koyduk.ben de çok süslendim saç makyaj yaptırdım.ayşlar sonra kadına benzedim.kuaförde kaşlarımı aldırıyım dedim kız bıyıkları da alıyım deyince fazla yok aslında bıyığım tüy şeklinde ama al bari dedim sirle aldı azıma sıçtı tabiri caizse.makyaj yaptığı için mevlidde belli olmadı ama akşam makyajı silince rezalet ortayaçıktı.damalı eşşeğe döndüm.dudağımın üzeri kabardı hala acıyo.kuaför saçımı da yaparken firketeyi her takışında Allaam sana geliyorum dedim.nefret ediyorum kuaföre gitmekten.güzelleşicez diye kafamı kopartmadıkları kalıyor.neyse ama makyajım süper oldu kiprik bilem taktırdımben kapalı olduğum için resim koyamıyorum buradaki albüme belki koyabilirim.görün arkadaşınızı ben de bi insan evladıyım ehiehii.
Kızlar bizim rota aşımızın zamanı geldi 3.ayımızbitiyor.ama b.evlerdeki drumuza gidemicem çünkü hem uzak hem de pahalı.fburakçığımın druna gidicem avcılardaki ömer beye.ne zamandır aklımdaydı.hala ona mı gidiyosun fburakçım? Ve memnuniyetin devam ediyormu? Cuma gününe randevu alıcam sanırım.
Asudum senin selin çok tatlı yaa,sanki hiç senin anlattığın gibi kusan,huysuz bir bebike benzemiyor.resmlerde o kadar masum ve uslu gibiki maşallah.inşLlah defnen iyileşmiştir.yazık kuzuya,yeni kardeşin varlığına alışmaya çabalarken bir de hastalıklar mnik bedenine ağır gelmiştir.
Dağcıcım senin o pıtırık mihrimahını yerim.çok tatlı yaa.sen anlatıyorsun miniği,benim alıp sevesmn geliyor.meraklı miniş.çokmmerak ediyorum kuzularınızı.inşallah havalar düzElir düzelmez görüşürüz.
Kızlar,biz bu aralar eşimle çok kötüyüz,terapiye başladık.adam o kadar asabiki canavara dönüştü.evde huzur kalmadı.iki günde bir zır zır ağlama üzülme nöbetleri geçiriyorum.nolur bize dua edin.inşallah terapiyi yarım bırakmaz ve yuvamız huzura kavuşur
Bu arada yukarıda bana ms atan arkadaşa özelden yazdım.görmedim sanmayın yani.şimdilik hepiniz öpüyorum.mersennem seni de fındığını da. Sağlıcakla kalın.şimdi adam çağırır al annesi diye eli kulağında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?