Previayi bitirenler


gözün aydın canım.Allah bir daha göstermesin.onca iğne yedi kuzu.
ikizleri olan arkadaşla görüştüm,bebeklerin ikisi de bronşit olmuş.hastanede yatıyorlar.ful doluymuş hastane bronşit virüsünden.

mihrimahla araları bir gün o bebişlerin.aynı bizim gibi ilk bakıcıları iyi çıkmadı.bir aydır teyzesi,annesi gelip baktılar.daha yeni bulmuş birini.ikiz olunca cesaret edemiyorlar.
hamileyken nasıl olduysa anlamamışlar ama previaymış arkadaşımda.plesantayı kazımışlar.rahmi benim ki gibi şekil değiştirmiş.

fburak komşun inşaALLAH evine döner.bizim de eski binamızda bir komşu böyle eşyasını alıp gitmişti bir gece.çok kötü olmuştuk.bir süre sonra tekrar birleşmişler,kızları olmuş.
aile kurmak kolay da devam ettirmek zor.
 
Kizlar sutum kesiliyo cok canim sıkkın.emmek istemiyor sanki. Meyveye basladik boyle Denk geldi..Ishal yapti meyve onu da kestim. Doktorla konustuk bakalim. devam ederse meyveden degil.Iki gundur perisan olduk. Doymuyo gece de kalkiyo. Uff yani.
 

Canım sütün kesilmiyordur, hemen kötü düşünme. Benim kız da 2 gündür zor emiyor, emerken resmen eziyet çekiyor, bebeklerde dönem dönem bu oluyor herhalde. Selin'inde öyledir belki, bir de bazı bebekler katı gıdaya geçtikten sonra emmeyi bırakabiliyormuş, buradamıydı başka biryerde miydi hatırlayamadım ama katı gıdaya geçince önce sebzeden başlat diyen doktor varmış, meyveyi daha çok seviyorlarmış başka bir şeyi kolay kabul etmiyorlarmış galiba. Kafam iyice karıştı vallahi, nerede okudum bilmiyorum İnşallah emmeye devam eder prenses.



FBURAK geçmiş olsun canım, Eymen'imiz hastalıklardan kurtulmuş nihayet, darısı tüm hasta bebeklerin başına :)



Kızlar birşey soracağım, sizin doktorlarınız aylık kontrollerde bebeğin uyku durumunu, neyi yapıp neyi yapamadığını v.s. detay soru soruyorlar mı? Sizin neler yapmanız gerektiği konusunda (ne oyunlar oynamalı, oturtmalı mı v.s.) bilgi veriyor mu? Bizim doktor kilo,boya bakıyor, muayene ediyor, kızımızı seviyor biraz.. iyi diyor o kadar :)
 

Canim emiyo da gelmiyo. Belli yani neyse olacaga varir buna sukur.

Bizim doktor konusuyo canim. Herseyi anlatiyo. Ben listeyle gidiyorum zaten de o da ekler ayimizla ilgili. O yapmamiz gerekeni soyler ben de neden yapmadigimi soylerim. :) anlasamadan cikarim.
Ben memnunum genelde.
 

yorgunluk,stres ve sürekli emmesinden azalmış olabilir canım.bugün suyu arttır.enerji verecek şeyler ye.inşaALLAH normale döner.kustuğu için normal bebeklerin üstünde süt harcıyor.azalması çok normal.ama olumsuz düşünme.kaç aydır doyuruyorsun,yine devam eder.
bizim de ilk elmadan sonra hemen yapmış kakasını.bir haftada yapmaz olmuştu son zamanda.dün yoğurdu denedim pek sevmedi.bugün sebze denemesi yapacağız.
 

insallah diycem ama memede agliyo. bugun de devlet hastanesine geldim. emg yi gostercem.3. siradaydim,5 e dustum bu gidisle aksam cikarim.
selin evde. ishali gecer insallah. dun toplamda 400-450 mama verdim.
 
insallah diycem ama memede agliyo. bugun de devlet hastanesine geldim. emg yi gostercem.3. siradaydim,5 e dustum bu gidisle aksam cikarim.
selin evde. ishali gecer insallah. dun toplamda 400-450 mama verdim.

çabucak halledersin inşaALLAH canım.
geçici bir durum olabilir canım.yoruluyorsun,sürekli emiyor.büyük kızımda sütüm azalmıştı bir ara,sonra yememi kuvvetlendirip biraz da relax olunca artmıştı.bizimki de YİNE ZAYIFLADI.BEL İNCELDİ İYİCE.kemiklerini hissediyorum dokununca.öğlen gittim emmek istemedi.ben de mama yaptım.mama da en fazla 60 içiyor bir seferde.karnı çok aç olmasına rağmen zorla soktum.itti durdu ama çekmedim.içti biraz.işe başlayıncaya kadar çok güzel kilo alıyordu.yanaklar kocamandı.nazara mı geldi bilmem ki?
ek gıda olayı otursa sadece öğlen gideceğim.yorulduğuma değmiyor.hafta sonu bir kaç kaşık maması alayım bari.
 
Kızlar son 2 haftam kabus gibi ve size sormayı bile unuttum. Sizin bebeler altını değiştirirken falan sırtüstü yattığında (yastıksız) boğulma tehlikesi yaşıyormusunuz. Canım kızım sırtüstü yattığında,nefessiz kalıyor (tükürüğünü yutuyor sanırım) ellerini ayaklarını yanlara açıyor,gözlerini açıyor, nefes alamıyor. Heimlich manevrası ile nefes aldırıyorum. Normalde eğimli olan reflü yastığında yatıyor gün boyu ama yine de yalnız bırakmaya çok korkuyorum. Sizde de böyle şeyler oluyor mu, sebep tükürük yutmasıdır inşallah, başka birşey olmasından korkuyorum.

Bir de geceleri emzirmeye hep aynı kabus ile kalkıyorum. Bir önceki emzirmede, sanki kızım kucağımda iken uyuyakalmışım, o da yere düşmüş ya da yatakta altımda kalmış gibi. Emzirmeye kalkar kalkmaz önce yere bakıyorum korkuyla, sonra kızımın yatağına bakıp meleğimi görüyorum ve rahatlıyorum. Çizdim ben iyice yaa
 

Ilk zamanlar cok tikaniyodu emerken simdi bile olyyo bazen.omrumden gidiyodu. 37liklerde daha cok olurmus. Odum kopuyo hala. Ama yatarken olmuyo canim. Yastik hic kullanmiyorum ben. Bi sor canim bence, icin rahatlasin. Yoktur ins. Bisey.
Bebegine bisey olcagini sandigindan normal canim. Yakinda gecer. Tikanmasi da etkiliyo seni sanirim.
 

Benimki de bazen tıkanıyo çırpınıyo canım.durup dururken ya da emerken.çok sinir bozucu.ama dikkat ettim gün geçtikçe azalıyor sanki.erken doğduğu için demiş asud benimki belki ondandır.ama seninki zamanında doğduydu.

Ben de oğlumla ilgili manyak saliselik kötü görüntüler görüyorum anlık.yere düşmesiyle ilgili..feci oluyorum hemen titreyip hözlerimi kırpıştırıp hayali uzaklaştırıp dikkatimi başka şeye yönlendiriyorum.aanırım düşmesi en büyük korkum Allahım kuzularımızı görünmez kazalardan korusun.

Bizim dr da boy kilo bıngıldak kbb kalp ciğer bakıyor.aşılar ve beslenme şekli hakkında konuşuyor.sorarsan uzun cevaplar veriyor.bu dediğim dr gülperi.ama avcılardaki ömer bey çok üstünkörü baktı.makat darlığı olabilir dedim açıp makatına bakmadı bile,eekek bebekleede pek görülmez dedi.e benimki ya o pek'in dışındaysa?kıl anne gibi görünmememk için e açıp baksanıza demedim.
Ben sormadıkça bişey demedi yüzüme bile bakmadı desem yeridir.bir kere daha gidip bir şans daha vericem yine ilgisi az olursa daha da gitmem.bazı drlar hadi muayene oldun ilacını yazdım vıdı vıdı etme kalk git yarzı davranıyorlarsa bunu hemen hissedip geeiliyorum.bana da hep böylesi denk gelir.ben kapıda diğer hastaları on saat beklerim ben girince 10 dakikada çıkarım niyeyse.
 

Arkadaşım seni canı gönülden kutlar enerjilerinin devamını dilerim.maşşallah arkadaşıma.ben de şimdi kalktım süt sağdım nama kıldım uykumkaçtı ama geri getirmesi zor değil eymeni besleyip geri yatabilirim.bu saatte kalkıp 40 dk spor yapabilitem 0.sana helal olsun canım benim.Allahım gücünü kuvvetini arttırsın.nasıl bir koşturmaca içindesin yahuu okurken nefesim kesildi

Ben okul için kızı 8de kaldırıuorum malesef kahvaltı etmeden gidiyor.onu yollayıp eymenle uğraşıp geri yatıyorum.kuzu ne zaman uyanırsa ben de o zaman uyanıyorum vallla.gece yarısından önce uyumayınca sabah geç kalkıyor.
Şimdi sen kalkmış olmalısın ezan demin okundu ben okunmadan kıldım imsakı geçince kılınabilir aha eymen uyandı kaçtım ben muck
 
Emgyi çektirebildin mi sağ salim?inşallah önemli bişey çıkmaz canım.süt ne durumda?ben hipp ve humananın çaylarını içiyorum.ısırgan ve dereotu arttırıyomuş denemediysen bir dene istersen.kesilirse de amaan napalım annem beni 2-3 ay emzirmiş eşim hiç meme yüzü görmemiş herkesin kısmeti farklı üzülüp yırtınmaya gerek yok sen zaten öyle yapmıyorsun.emdiği her hün kardır en azından şu 6 ay iyi kötü emse yeter.ben kendi adıma böyle düşünüyorum böyle sağ ver nereye kadar çok zorlanıyorum bazen.gecenin sessizliğinde gırr gırr traktör sesi gibi sağıyorum.biberon yıka falan sinirbir durum.
 
Canım eymenin tahlil sonucuna çççoook sevindim maşallah.hadi atlattın inşallah bir daha tekrarlamaz.sağolsun ömer bey.şimdi böbrekteki kaçak bittimi yani tamamen? Bronşit te geçmiş oh çok şükür.tosbiğin çok çekti iğnelerden kıyamam totosuna yaav bir daha hasta olmasın hiçbir yavrumuz haata olmaaın inşallah.

Komşuna çok üzüldüm yazık kadıncağızı düşündüm şimdi ne kadar üzgündür küçük te çocuğu varmış.umarım araları düzelir.ben de aşırı asabi,5dksı 5 dksına uymayan dengesiz bir eşle uğraşıyorum çok mutsuzum.terapiye gitmek istemiyor o sinirli değilmiş.neyse şimdi ondan bahsedip sinirimi bozmıyım.
 
erken kalktığımda daha zinde hissediyorum.7 bile geç geliyor bana.güneş doğduktan sonra uyursam çok yorgun kalkıyorum,kendime gelemiyorum akşama kadar.vücut enerji üretmeye güneş doğarken başlarmış.yattıkça yorarmış,ondan ya da alışkanlık belkide.iki gündür sadece kısa olana zamanım kalıyor.mihrimah sabote ediyor maalesef.bu gece burnu tıkalıydı,sürekli uyandı.akşam uyanmayınca ellemedim,beni uyutmaz diye ama gece 10 kez ağladı.sabah gelmeden temizledim buruncuğunu.öyle beni izleyip durdu pıtırcığım.:)
oğlum ateşliydi kaç gündür bugün ishal ve okula gitmek istiyor.oyuncak günü olduğundan kaçırmak istemiyor.ben de ilaç alıp götürecektim 10 da.akşama kadar aklım onda kalacak.
benim kız hiç yemekle arası olmayanlardan.kahvaltı yapmazsa çok kötü hissediyorum.çok geç yatmaya meraklı.gün boyu harcadığı enerjiyi alamıyor haliyle.okuldan gelince çok gergin oluyor.yüzü sararmış,gözlerinin altı kararmış oluyor.akşam sinir etti beni.11 de zorla yattı,bir de kitap okuyor.o saatten sonra.neyse çocukların derdi bitmez.
bilemiyorum ki canım ya.insan korkmaz mı?doktoruna sorma imkanın yok mu.daha net bilgilenirdin.biz de emerken olurdu.yatarken genelde yan yatırıyorum hala.bu gece bir öksürdü,korkuyla hemen kaldırıp sırtına vurdum.onun da tükrüğü genzine kaçtı galiba.burnu da tıkanıktı onun etkisi de olmuştur nefes alışında.
ben de o hayallerle bir süre yaşamıştım.gece gündüz insan perişan oldukça psikolojisi de bozuluyor haliyle.
bir keresinde ben eşime vermiştim sallaması için gece.bir kaç saat sonra uyandım.her yere bakıyorum yok.öyle bir panik sanki kafam patlayacak gibi oldu.yere düştü sandım.sonra kendime gelince hatırlamıştım.
annelik paronoyaklık ihtiva eder.
 
Sanki benim kızı anlattın.gece yatmak bilmezsabah kalkmak bilmez.kocaman da kızoldu halbuki.yat dersin süt ister süt biter kitap faslı başlar.saat 12yi bulur.çenesi hiç durmaz.ellerini sabunlarken yanıma gelir bişey anlatır sonra diş fırçalamya gider hep taksit taksit :)

Yaa ben demin çok fena oldum mutfakta ters dönmüş kakalak gördümm dün de yine mutfakta temizlikçi yerde gördü.daha önce hiç olmamıştı fenalardayım nöcek fobim var benim.hamamböceği tarzındakilere.şimdi napıcam o pisliklerin gezmediği yer yok çok tiksiniyorum ağlayabilirim.ya eymenin yıkadığım biberonlarının üzerinde de gezdilerse ayyuyyyyy ölecek yaa hemen markete gidip ilaç almalıyım çok kötüyüm yaaa
 
Kizlar biz yine hastaneye yattik carsamba sabah birden tikandi... Halbuki sali gunu hic biseyi yoktu rotamizi olduk goze gittik vs ...

Bugun hastanede 3. Gunumuz kac gun kalicamiz belli degil...

Bide makatta hafif catlak var dedi dr sukur o duzeliyormus...

Dr' gunde 3 Kez vizite geliyor bakiyor cigerlerine...

Bu dedi alerjikte olabilir salginda bunu zaman gostericek dedi... Eve makina veticelermis cikarken ayarlicaz onlari dedi... Evde surekli ilacli buhar vericekmisiz... Tabi burdan tam duzelmedrn cikmak yok...
Umarim salgindandir alerjikse daha kotu...
Gecmiside okuyamadim umarim hepiniz iyisinizdir...
 
Canim cok gecmis olsun, ne kadar cok salgin bu. hay Allah ne desem bilemedim. Insallah hemen toplar tosuncugun canim yaa
Saol canim. emg iyi cekilmemis olabilir dedi. Ilac verdi ama sute geciyomus, icemiycem. Zor hamileliklerde olabiliyomus bu agrilar. Zamanla azaliyomis, ki en basta yastik tutamiyorum, simdi daha iyiyim. Ilaclari da icersem duzelebilir. Cektirdigim yer kotu cekiyomus. Ozel de istemedi. Samatya ya da ruh sinir de cektir dedi. O da zor yani. Elini kolunu sallayip gidemiyosun ki.


Ben doktorda yarim saat kaliyorum. 2 cocuk oldugu icin benden vazgecemiyo : D bisey oldugu zaman cebinden de ulasiyorum. Gunduz yerinden ariyorum. Hasta gider gitmez arayip bagliyolar. Telefonla cok is hallettik. 5 senedir gidiyoruz. Defne 6-7 aylikti basladik,

Bizim ikizlerden de bi ton tahlil istemisler. Astim felan demisler. Bi gece yatircaklarmis bi tahlik icin.nisan da Sastik kaldik.
 



Sağolun canlar, yarın doktor günümüz zaten, doktora soracağım tabii kinide ama merak ettim işte. Emerken olan tıkanmalardan hiç tırsmadım, sırtına vuruyorsun ya da ben öksürmesini bekl,yorum tamamdır, geçiyor. Bu dediğim çok farklı kızlar, sadece düz bir zeminde yatarken yapıyor bunu. Nefesi tamamen kesiliyor, yani bıraksam ya da o an yanında olmasam Allah göstermesin sonu kötü olur. İlk olduğunda eşim de çok kötü oldu, yüzü bembeyaz oldu adamın, kızım oracıkta çırpınıyor, kafayı yemiştim. Ama Allahtan panik insan değilim. Ben hiç yastık kullanmadım şimdiye kadar. Kızım hem gündüz hem gece reflü yastığında yatıyor. Gündüzleri salondayız, geceleri kzıım uyuyunca reflü yastığıyla beraber yatağa taşıyoruz :) Bazen değişiklik olsun diye koltuğa battaniye serip içine oyuncaklarınnı koyuyorum, o zaman kafasının altına bebek yastığını koyuyorum, ama yastıkla yattığında yine sorun yok. Kızım reflü yastığına alıştı, düz zeminde yatarken tembellikten az yutkunuyor diye düşünüyorum. Keşke emerken olan tıkanmalardan olsa onlara rağzıyım. Bunu Allah düşmanıma vermesin. Ömrümden yiyor kızım :) Kızlar benden demesi, sadece tedbir olsun diye diiyorum, Heimlich manevrasını öğrenin bence. İnşallah ihtiyacınız kalmaz. Emerken olanlardan tırsmayın, hatta öksürürken sırtına vurmayın, daha kötü olabilir (doktorlarınıza sorun) öksürürken vurursanız, boğazına takılan şeyin soluk borusuna kaçmasına sebep olabilirsiniz. Bırakın öksürsün, öksürerek atlatması daha iyi. Öpüldünüz kızlar
 

daha yeni düzelmiştiniz ya üzüldüm kuzuya.inşaALLAH salgındır canım.Allah şifa versin eymene ve tüm hasta kuzulara.

pepuke biz de evi ilaçladık 2 kez.çok sinir bozucu bir şey gerçekten.
senin kızın yüzü ve mizacı benimkine çok benziyor.dün tekvandoya da gitmişti.akşam geldi herkese patlıyor.gece vakitli yatmadığından sinirleri dayanmıyor yorgunluğa.normalde çok şekerdir.bıcır bıcır konuşur.

kızlar bir şey söyleyeceğim ama deli demeyin.
yarın kızıma 6 ay kınası yapacağım.10 kişi falan çağırdım.ne hamileyken,ne sonra hiç bir şeyin tadını alamadım.bari böyle bir şey yapayım istedim.arkadaşlar da hazırlıklara yardımcı olacaklar.bugün gidip renkli tabak,kaşık-çatal aldım.mihrimahın resminden oluşan küçük amblemleri üzerlerine yapıştıracağız.örnekleri buraya koyayım.bizimki de bitince eklerim.mum,kına ve kırmızı başörtüsünü aldım kına için.komik bir şey olacak ama biraz relax olmaya ihtiyacım var.:)
şen şakrak sevdiğim arkadaşlarımı çağırdım.
 

Eklentiler

  • $AGU_4084.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım, Eymenimize acil şifalar. Bizim bebelerde var birşey ama çözemedim, ya da bütün bebecikler böyle diyeceğim ama değil. Şöyle 1 yaşına gelselerde biraz daha rahat etseler, bebekliğin tadını çıkarsalar kuzular. Canım inşallah hastaneden en kısa sürede çıkarsınız.


6 ay kınası ne bilmiyorum ama seni eğlendirecek ve kafanı dağıtacak bir şey ise çoook iyi yapmışsın canım, sen de başından beri benim gibi yalnızsın, üstüne 3 çocuk ve iş, takdire şayan annesin, eğlenmek senin de hakkın. İnşallah gününüz çok güzel geçer şeker.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…