Previayi bitirenler

Canim cok guzel bir gun gecirmeni gonulden dilerim. Yakin olsak ugrar kendime de pay cikarirdim surda ne kaldi 6. ayimiza di mi ? ben de duymadim ama mersennenin dedigi gibi ne relax yapiyosa o iyidir

Aldiklarin da super bu arada. Gule gule, eglene eglene tuketin

çok sağol canım benim.en çok ihtiyacın olduğunda YANINDA SEVDİKLERİNİN olamaması çok kötü.ne kadar güçlü dursan da içinde bir yerde hüzün kalıyor.kızlarımız büyüsün,ellerinden tutup gezeriz inşaALLAH.büyük kızım bana yeterdi küçükken.şimdi çalışınca fazla gezemez olduk ama okulu işimin karşısında.o açıdan rahatız.
geçen yıl ocakta aldığım bir elbise var.bir miktar fazlalığımla için girmeyi ümit ediyorum.:)yiğenimin düğününe almıştım.
kızım da tuvaletlerinden birini giyer.saçlarını sararız vs.uyuz oğlum takımını giyse çok yakışıklı olacak ama düğme fobisi var.
sakaryadaki ablamın kızı da yolda geliyormuş.güzel,mutlu,huzurlu geçer inşaALLAH.
Canim cok guzel bir gun gecirmeni gonulden dilerim. Yakin olsak ugrar kendime de pay cikarirdim surda ne kaldi 6. ayimiza di mi ? ben de duymadim ama mersennenin dedigi gibi ne relax yapiyosa o iyidir
yakın olsanız en çok sizlerle olmak isterdim.hala bu saat oldu doğru dürüst bir şey yemedim.evde de fırsat olmayınca işe getirdim.

Fburak canim ne yaptiniz? Eymen nasil oldu?

Bizde bugun tahlil yolladik bakalim. Kultur. Sık sık kaka devam. Deposu kafi gelir insallah bu kadara
Isin tuhafi keyfide fena degil bugun. Tukurup duruyo. Sadece mama istiyo. Ver mamayi sussun.

cnm ya gecmış olsun ınan cok uzuldum ınşalla en yakın zamanda toparlanır eymenımız
ınşalla alerjık degıldır cnm bızım dr da alerjık oldugundan suphelenmıştı bakalım bzıımde zaman gösterıcek gercekten bıldıgın saşlgın var cnm herkeste duyuyorum

Kizlar kakada 3-4 lokosit normal midir?

Normal diye biliyorum eymende de görülmüştü ama dur bizimki idrarda çıkmıştı seni yanıltmıyım yine de lökositin anlamlı olması için baya yüksek çıkması lazım.ben 11 yaşlarındayken romatizma oldum lökositim binlerdeydi.

Canım çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm kuzuya inşallah alerjik değildir de atlatır benim eymen de olmuştu hatırlarsan.evde buhar veriyordum günde 4 kere.öksürük çok nalet bişey bebeklerde çabuk ilerliyor ve zor geçiyor inşallah bir a önce iyi olursunuz.

Kınanız nasıl geçti canım?bence çok iyi yapmışsın güzel bir hatıra olacak size.resim çekildiyseniz buradaki albüme koy da görelim güzel yüzünü ve mihrimah sultanı.valla yolda görsem tanımıcam seni aşkolsun ayol.

Kizlar kakada 3-4 lokosit normal midir?

Muhtemelen normal canım, pepukenin dediği gibi hastalık durumlarında lökosit çok yüksek çıkar diye biliyorum. 4-5 tane test hatasından bile çıkabilecek ufak değer.

Bu arada bugün doktor kontrolümüze gittik.Gelişimi çok iyi Allaha şükür. Amaa Nefessiz kalması reflüden olabilir dedi doktor. Reflüde kusma şart değilmiş, sadece nefessiz kalma şeklinde de olabiliyormuş. Keşke kusma olsa dedim içimden, nefessiz kaldığı için yanından bir an ayrılamıyorum. Allah göstermesin fenalık. Reflü ilacı verdi, e-reçete olduğu için adını hatırlamıyorum, bakalım fayda edecek mi? Aslında ilacı kullanmayı pek istemiyorum, çünkü biz babasıyla tükürük yuttuğu için nefessiz kaldığını düşünüyoruz.Ama doktor deneyip bakalım dedi. Rota aşısını sordum, benim çocuklarım kreşe başladığında hastalandılar, o yüzden anne olarak tavsiye ediyorum dedi, ama o kadar yan etkisi olan bir aşıyı yaptırmak istemiyorum. Ölüm vakası bile var. Her ne kadar eski aşılarda da olsa ölüm vakası, yenilerinin üzerinde de yan etki olarak yazıyor. İshal olsun, en kötü hastaneye yatırırım. Ama bağırsak düğümlenmesi ve buna bağlı ölüm riskini istemiyorum. Süt içebilir miyi artık dedim, önce 1 hafta peynir ve yoğurt tüket bir yan etkisini görmezsen sonra süt içmeye başla dedi, hatta ilk başta yarım bardak iç dedi. Bakalım deneyeceğim, süt içmeyi çooook özledim. Bizden havadisler böyle teyzoşlar.

Ben bisey cikmasini umuyodum.ishalimiz gecmedi cunku canim. P.tesi kultur cikacak.
Bir haftadir da durduk yerde irkiliyo, kucaktayken felan, ona da killandim.

Herseyin yolunda olmasina sevindim canim.
Tum asilarda yan etki var canim. Rota virusunde sadece ishal degil kusma da oluyo. Ilaci da yok. Min 7 gun suruyo ve cok sık tekrarliyo. Yegenlerim olmamisti. keske vurdursaydin derim.
Sut niye icmiyodun canim. Gaz icin mi? Arada ocsen de bisey olmaz. Abartmis mi ki doktorun.yoksa ben peyniri felan biraksam mi? Defnede ihtiyac duymamistim bisey kesmeye. Kemik erimesi de var bende bu yasta.

Biz de reflu ilaci kullaniyoruz ama herseyi reflu yaptilar suphedeyim ama cok kusuyo mecbur veriyorum. Sana gaviskon gibi bisey vermistir. Beslenmeden sonraysa. Insallah iyi gelir. Bizim ikizlerde oksuruyo, reflu demisler. 1 gece yatacaklar, ph monitarizasyonu icin. Gaviscon vermisler.
Bu yuzden cidden herseyi reflu muyapiyolar diyorum artik.
Ya da hem kusma hem ishal bi de bugun cimnastik hocasi, 5 aydan kucuk gosteriyo dedi sinirlerimbozuldu. Her tarafini esnetmek istedim kadinin.

Canım awn o yanetkilere bakma aspirinde bile bir sürü yanetki yazar prospektüslere herşeyi yaZmak zorundalar.mutlaka rotayı yaptır derim.ben de geçen hafta senin gibi kararsız ve tedirgindim biraz araştırma yaptım ve dr beni ikna etti.çocuk aşı olmayıp virüsü alırsa çok nalet bir hastalığa tutuluyor bir haftada birkaç kilo kaybeden çocuklar duydum btmeyen bir kusma ve ishal çocuğu mahvediyormuş.mutlaka haatanede yatılıyor ben hiç riske atıp sonradan pişman olmak istemedim ve yaptırdım bişey de olmadı çok şükür.zaten aşı devletin listesinde almak üzere.dr bana boğmaca kızamıkçık falan aşılarının yanetkilerinin daha beter olduğunu söyledi.

kızlar mesajlarınızı okuyamadım .. çok hızlı bakıp hatta yazıp çıkıcam...

biz hala hastanedeyiz ve tıkalıyız çünkü benim huysuz oğlum serumu reddettti 18 saat uyumadı bu 18 saatin 6 saatini ağlayarak geçirdi derdini anlayamadık sonra katateri çıkarttık çocuk suztu ve olduğu yerde sızdı uyudu... sonra yeni damar yolu açtık yine başladı huysuzlanmaya en sonu serumsuz devam ediyoruz 6 tane olan iğnesi 3 e düştü onlarıda bacaktan vuruyorlar.. ama yeterli gelmiyor serum çıkalı tekrar tıkanmalar başladı .. buharına 1 ilaç konuyordu 3 ilaç konuyor şimdi ama maesef her yol denendiği halde çocuk tıkalı.. son olarak dr reflüsünü durdurmamız lazım dedi genelde balgamı kusarak atıyorlar ama işte demekki bu kusarken balgamı atamıyor ve geri bişey bişey oluyor dedi bana ... şuan hafif ishali var sordular sümüksümü diye biraz dedim ...
bakalım kaç günde çıkıcaz hastaneden hiç bilemiyorum((

umarım hepiniz iyisinizdir hastaneden yazamıyorum zor oluyor neyse şimdi çıkmam lazım hepinizi öptüm...

Günde kaç kere kaka yapıyor Selin, su kaybı çok olacak kadar yapıyor mu? İnşallah yediklerinle ilgili gelip geçici bir durumdur. Süt ürünlerini tüketmeyi kessen bir de canım, acaba ilgisi var mıdır? Bebeklerde çok çabuk inek sütüne alerji gelişiyormuş canım, ben o yüzden fazla tüketmedim. İlk başlarda sadece peynir yiyordum şimdi onu da bıraktım.Hatta bir anne yazmıştı, ilk 2-3 ay bizim gibi kolik sanccılarından duramamışlar, doktoru kolik demiş, ama sonra anlaşılmış ki süt alerjisi Şimdi ben de peyniri kestim ve bu ara kızımın sancıları azaldı :) :) Ama şimdi de bu nefessiz kalma olayı çıktı. Sanırım bu iş ömür boyu böyle devam edecek, bir derdi bitecek diğeri başlayacak Aslında ilaca başlamayı pek düşünmüyor gibiyiz, çünkü reflüden dolayı olsa, nefessiz kaldıktan sonra ağzına bir sıvı ya da birşey gelmesi lazım ama yok. Bizim ki tükürükten oluyor gibi, ama doktor reflü diyip ilaç yazdı hemen, içime hiç sinmedi canım. Sanırım başka doktora götüreceğim.Demen gibi işin kolayına kaçıyorlar bence. Birşey bulamayınca ya reflü ya kolik :) Yeğenlerine de geçmiş olsun canım, iyileşirler inşallaj hemen.

O jimanastik hocasını asmak lazım, kesmek lazım Sen de 70 gösteriyorsun deseydin :)Allahım ne salak insanlar var yaa, en sinir olduğum şeyler. Bir de doktor dönüşü insanların hemen boyu ne kadar kilosu ne kadar diye sorması kadar gıcık birşey yok, ne yapçan,sanane.....Sağlığı nasıl diye sorsalar mutlu olacağım ama yoook, boyu ve kilosu ne. Benim kızım cüce ve şişko hobbit var mı diyeceğin demek lazım

Canım doğru dersin her şeyin yan etkisi var, ama ölüm riskinden bahsediyorum Ben bu riski kabul edemem. Varsın 1 hafta hastanede yatsın.Kızımı kobay yapamayacağım sanırım.

Yavrucak ilaç almaktan sıkıldı tabii, neyse doktor amcası bir çözüm bulur ona da. Sağlıcakla eve dönün canım,bize son durumunu yaz ki merakta kalmayalım.Biz de bol bol dua edelim paşamıza.

Kestim bakalim bi de boyle deneyelim.
Su kaybi yok canim. Emziriyorum, mama veriyorum, idare ediyoruz. 4 gun oldu sanirim. Su kaybi genelde 7 gunden sonra baslarmis. Bunun icinde beslenmeyi reddetmesi gerek. Sayidegisiyo. 5-7-8...

Gaviscon zararsiz deneyebilirsin ihtimalini canim. Oyleyse sayet duzelir anlarsin. Bizim ikizlerden biri oyle acayip cok tikanirdi. Bu reflu ilaclarini kullandi. Kesmisti ama simdi olsurugu cok.cidden Reflu cikmis. Tetkikler yapiliyo onun,cok da yuksekmis. Arastirma hastanesinde.
Insallah gecici refludur canim. 6 ayda gecer insallah.
Gecmeyen reflu kaynakli kusma vs, 6 ay sonra kroniklesiyomus. Umutla bekliyorum. 6 martta kusmiycak

Walla yaa. Daha bi kere sormuslugum yok kac kilo diye. Hersey yolunda mi derim ama. Ben buyukle kiyasliyorum. 1 kilo 1 cm fark var geride bu kucumen spam.
Kaynanamda oyle. Yok sutun az, kucuk bu vs. felancaninkibunun2 kati felan. Ben de esim evdeyken, onunyaninda, annen kizima kucuk dedi dedim simarik sekilde. Yokdemedim demez mi. Ben de falancanin resmini gosterdin ya 2 kati diye dedim.
Amma uzattim di mi mersenne. Doluyum. Yuzyuze olsak kaciririm simdi seni. Bu yuzden bugun yalniz kalayim dedim. Yazarim, okumama seceneginiz var.

Kokluyorum oykucugunu canim.
Bi asida daha yaziyodu olum riski. Sok olmustum okuyunca.

Rota virusu ilk 3 ay olumcul, sen nasilsa atlattin.sonrasinda su kaybi olmamasini sagliycaksin o kadar. Hastaneye gerek yok yatmaya vs. zayif bunyede cok yakalaniyo. Oykucuk tek, saglikli eve getirecek abla, abi yok. Nasil rahat ediyosak o dogrudur.

Kiz cimnastikten gelsin capacity e gitcem. Bebek arabasi aldim, bi deneyim. Gelen var miiiiiiiiii?

Cok haklisin dert bitmiyo. Caresi olsun da :)

Su kaybı olmuyorsa emer emer geçer inşallah annesi :) O zaman biz de 6 martı sabırsızlıkla bekliyoruz canım, inşallah geçer sen de Selinde rahatlarsınız, sen bu kusmalardan mama yetiştirememkten çok yoruldun, 6 aydan sonra rahat yüzü görürsün inşallah. Ben ne bebek kilosu boyu sorarım ne de insanların maaşını :) sürekli bunları soranlarını da hiç sevmem, iyi niyetli gelmiyorlar bana, ya da çoook düşüncesizler. Ben kendimden çok karşımdakini düşünüyorum bu konularda. Eskiden maaşım çok iyiydi enişte hep sorardı, o kendininkini söylüyordu yüksek diye,ama benimki ondan yüksekti,ben de üzülmesin,içerlemesin,kendi işinden memnuniyetszilik hissetmesin diye söylemezdim.Sonunda söyletti bir şekilde, sonra da kendi kendine gaza geldi, bak ben senden daha çok maaş alacağım v.s. v.s. manyak:) Bu arada kilo sorulmasından hoşlanmamam nazzar korkusu falan değil yanlış anlama olmasın, ben sadece kendi kendime nazar değdiren ve buna inanan biriyim, başkasının bana nazar değdireceğine inanmam, ya da başkasına nazarım değmez :) Bir insan niye bebek kilosu sorar kıyaslama yapacaktır ondan, işte ona karşıyım. Çok iyi yapmışsın kayınvalidene canım, aslında sorduğu zaman dalga geçip 50 kg.diyeceksin boyu da 1,80 ya da 3 kg. ve 40 cm.:) Sanki ne önemi varsa.Kendi annem bir kere bile olsa boyunu kilosunu sormadı, kızım gazı nedenmiş,iyi mi, nefes alamaması nedenmiş diye soruyor, inan annem öykünün boyunu posunu bilmiyor. Ama kayınvalidem her doktor sonrası, "kızımızın karnesi nasıl diyor", iyi anne sağlıklı allaha şükür diyorum, sonra "iyi de boyu ne kadar, kilosu ne kadar" diyor, sağlıklı olması yetmiyor. Bana daha hiç kızım, akşam gazları nasıl oldu öykünün,düzeldi mi demedi Ama eşime o şekilde soruyor Bana gazatelerden hep süt arttıran şeyler diye küpürler kesip veriyor, ben bunlarla ilgilenmiyorum dememe rağmen.Bak dün deseydin gelirdim capacitye. En alt katına bayılıyorum oranın, özellikle mayoral mağazasında çok güzel bebek kıyafetleri var, biraz tuzlu ama arada sırada bir kaç şey alınabilir belki:)

Doktor değiştirmeyi düşünüyorum canım, sadece nefessiz kalıyor diye reflü diyip hemen ilaç yazdı, emin olmadan ilaç vermek istemiyorum, dün çok baştan savma muayene etti sanki. Teyit için bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum. Reflü ise de geçicidir inşallah. Ama bizim kızın kusması yok,sadece fazlalıkları çıkartıyor. Kızım daha ilk haftalardan kolik oldu, üstüne sözde reflü ya da her ne ise, rota aşısından o yüzden korkuyorum işin aslı, milyarda bir ihtimal de olsa gelir bulur Allah göstermesin.Küçükken ben de çok kötü ishal v.s. olmuştum, tabii o zaman rota gibi bir isim yoktu ama muhtemelen öyledir. Kızım da olursa atlatır, ne yapayım, dayanıklı olun biraz:) Ben de iyi yazmışım valla, dolmuşuz sanırım :)

Insallah canim :)

Ben de en alt katta geziyorum. Mayorala hic girmemisim Hepsinde de indirim var. hafta ici tekrar giderim ya da c.tesi. Kiza cimnastik kiyafeti alcam. Yazarim gene, gelirsen starbucks yapariz
Refluyu ilacla test ediyolar mecbur. Tetkikleri cok agir. Ama herkes mi reflu oldum bende senin gibi.
Bizimki antibiyotik vs vermez. Benim buyuk 5 senede 1. Kere, anasinifinda kullandi. Alerji surubu vs kullandik. Memnunum ama cok uzak.

Iturdugum yerde hastalaniyoruz bari gezelim. :)))

Bizim eeski komsu kucagina alirdi tartardi resmen.fesatlik tabi. Maasimi bayaga sordu da soylememisti. Gecen sene soyledim rahatladi. Annemde bilmez kilosunu da ben uzuluyorum ya hep moral verir. Amaan fesatlari bosvermek lazim.
Benim kiz 6900 gr. budur ne yapayim daha. Tum gun sabirla emzirdim, durrrrrmadan. Otesi ne bunun?
ben iyi derim kiz hasta olur. Benim de nazarim kendimize,m

Son düzenleme:

Evet senin doktorun oldukça uzak Etilerdeydi galiba. Bu taraflardan oralara gitmek çok zor,trafik v.s. insanı yoruyor.Bakayım bir doktora daha götürüp başka fikir alayım ona göre ilaçla deneyeceğiz mecburen. Ama bir çözüm bulmam şart, yoksa böyle yemek yapmam bile imkansız, 2 dk. tuvalete gitsem aklım kızımda kalıyor, ya nefessiz kaldıysa diye, çok fena birşey. Allah beterinden saklasın diyelim, en azından çözümü var reflünün, ya da ne olduğunu bilmekte yetiyor insana. Sizin komşuya pes valla. Benim komşum yok ama çevremdeki herhangi biri yapsa öyle birşey, doğduğuna,yaptığına pişman ederim, cadıyımdır Kendi annemde olsa bozarım ama eşiminkine birşey diyemiyorum şimdi. Ama uygun bir ortam ve zamanda söyleyeceğim boy,kilo sorulmasından hoşlanmadığımı. Canım sen o kadar zorluk çektin ki, Selin 5000 gr. olsa bile normaldir. O kadar kusan bebeyle uğraşmak, ona süt yetirmek her yiğidin harcı değil Bir Mocha iyi olurdu şimdi, uzun zamandır starbucksa gitmiyorum, gelmeyi beceririm inşallah. Sen arabasıylamı dolaşıyorsun Selinin, zor olmuyor mu?Nasıl gidiyorsun capacitye

Canim araba yoksa , bebek arabasi almiyorum. Marmara forumda araba oluyo, vakitli gidersem. Bakirrkoye de esim birakir ya da taksi ve kanguru
Ben direkt soyluyorum herseyi kaynanama ya da boyle esimin yanina sakliyorum. Hic ugrasamam.

Canim bende bebek telsizivar. Kablosunu iyi baglarsan biyere , en hassasa ayarlarsan nefes duyuluyor. Bi de goruntulu telsizlerle isini cok kolaylarsin. Benimki gunduz uyumuyo ya derdim yok :)
Gece de telsizi yatagina koyuyorum.dinliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…