Previayi bitirenler

Biz sırf TRT1 ve ATV yüzü görmeyelim diye Favori listesi oluşturduk, yerli kanal çok az içinde. Fakat elektrikler gidince ne yazık ki favori listesi uçuyor. O yüzden kanal numarası veremedim sana.

Oksuruk yok canim. Hep boyle bizim.

Ulen mersenne : D sen baslattin. Koy dedin koydum. Huc usenmemisin...supersin.

Ayniymis iste. Arada bizim de o neyazlar oluyo. Hep olsa daha iyi.

İyi yaptın canım, bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birimizin bilmediğini diğeri biliyor çünkü. Ay ne üşenecem ayol, benim işim gücüm fotoğraf. Geçen gün kızımın ay dönümünde 500 e yakın fotoğraf çektim, onları temizlemekle uğraşıyorum. Her ay dönümünde aynı pozları yakalamaya çalışıyorum :) Temizleme işi bitince onları collage yapıp arşivliyorum. Üşenmeyip fotoğraf makinasından çekseydim o beyazları net görürdün ama bir fotoğraf 5 MB. yakın oluyor, sonra onun pixelini azalt falan uğraştırıyor, o yüzden cepten çekip koydum.

Bizim ilk günden beri neredeyse sümükümsü canım, ilk doğumdaki çocuk doktoru gayet normal demişti, ben de sonra üzerinde durmadım, sadece kan ya da v.b. abuk sabuk şey var mı diye bakıyorum kakaya.

Bu arada yeni konu size, biz bugüne kadar Öykü'yü küvetinde hep kulağını kapatarak yıkıyorduk, uğraştırıyordu. İlk doğum hemşireleri öyle öğretmişti, kulağına su kaçarsa çabuk hasta olurmuş. Dün doktoru aramışken onu da sordum, kulak kapamanıza gerek yok artık dedi. Yaşasııın, babası çok sevindi. Çünkü o tutuyor, ben yıkıyorum, çok zorlanıyordu.

Bizim ev 5. Kat ve asansor yok. Nasi ?

Ve ben, cocuk ana kucagiyla bi kolumda, araba sirtimda indim ciktim. Her tarafim tutuldu tabi.
Zincir alayim asada birakicam. Aklima gelen basima gelir benim. Bi kere calinir dedim gider o.

Kv ye cocuklara mont alma diyoruz. Esim diyo tabi. O da mont almis gene. Ikisine birden. Esim zevkine gore iyisini almak istiyo ama anlamiyo. Acikcada soyledi. Ben de aldigi yere gittim bu kadar pok muhabbettinin ustune, uni 12 li islak mendil aldim. nasi?

Dün eşime Selinin kakasını gösterdim, ıyyykk diyor. Dedim Öykününkü çok mis sanki, ona da ıyyykk diyor. Dedim pes yani, insanın kendi çocuğuunun kakasından midesi bulanır mı

Mont gibi uzun süre giyilen birşeyde insan kendi zevki olsun istiyo tabii. O konuda benim annem süper, eğer zevkini pek bilmiyorsa ya da o an kendi zevkine güvenmiyorsa, gider en pahalı mağazaya en pahalı ürünü alır, o yüzden de pek sırtını doğrultamaz:)

Kız sen gezi konusunda süpersin, ben senin durumunda olsam asla ecden çıkmazdım :) özellikle dışarı çıkma konusunda çok tembelim ben. Ayrı ayrı taşı bari. Hem sezeryandan sonra 2 sene falan 5 kg. nun üstünde birşey taşımak yasak, sadece bebek serbest.Benim doğum doktorum öle dedi, ben söz diinliyo. İleride belinden çok çekersin canım, kendine eziyet etme.

Bu arada ben Uni mendil almıyorum artık, çok pahalıya geliyor yaa, primanınkini kullanıyorum.

mersenne sorsaydın bize banyo olayını.biz hiç kapatmadık.annem kapatırdı sanki,tam hatırlayamadım.

mihrimah bir aydır haftada bir yapıyordu.o yüzden çok sık görmüyorum kakalı bez.yapsa da ben yokken hallediyor.

Bebeklerin kulagina yapisi geregi su kacmazmis, diye biliyorum, dedi doktor. Hic kapamadim ben.

Defnenin 1000 cektiysek bunun 100 unutuyoruz, useniyoruz.
Sende de profesyinel var heralde, onu ayarla bunu ayarla, uufffff yani. Esim de usandi sanirsam cikarmiyo bile. Benim kucukle cekiyorum bazen.

Favori kanal iyi fikir, niye yapmadim ben yaaaa. :26: yapamam cunku, aksamlari komple kapatiyoruz prizi. Aklima gelseydide bosa ugrascakmsim.

Son düzenleme:
ben de beyaz mont almak istiyorum civcivime.şimdi giydiği yakında olmayacak.abimizinki de küçüldü.

ben ilk de pazara giderdim.arabayı doldurur,bebekle apt.nin 4-5 merdivenini çıkardım.Allah'tan asansör vardı.sonrası kolay tabi.ama şimdi 4.kat ve asansör yok.oğlumda burda doğdu.bebek+alış veriş yapıldıysa yukarı çıkmak çok zor oluyor.

benim doktorum niye bir şey dememiş bana ya.:44:

Doğru dersin tabii, niye sormadım bilmem, herşey aklıma gelmiyor artık yaaa, aslında hamileyken hep omegamı içtim ama yine de benim beyin hücrelerimi de yedi sanırım kızım

Yaa, birde öyle diyen doktorlar var biliyorum canım, anne karnında da su içinde ama ırada 9 ay kalıyorlar diyenler. Ne bileyim, zaten konu ne olursa olsun bu tıp dünyası ikiye ayrılıyor biri beyaz öbürü siyah diyor :)

Evet bizde ki Canonun prosu canım. Bazen küçük daha pratik oluyor doğru diyorsun ama biz de küçük yok :) O kadar kanalı seyredemiyoruz ki, favori listesi ile çok rahat oluyor canım. Bizim bilgisayar, tv, müzik sistemi hepsi birbirine bağlı. Bilgisayar 7/24 açık, ED2K lardan film dizi indiriyoruz hep. O yüzden kapamıyoruz hiç. Ama uzun zamandan sonra ilk defa geçenlerde elektrik gitti, sonra bir daha liste oluştur, uğraştırdı.

Ben şimdi değişiklik olsun diye haftada bir pazara gidiyorum, pazar arabasıyla gidiyorum, pazar hemen sitenin altındaki caddede. Arabayı apartmanın önüne kadar çekiyorum, sonra eşim yukarıya çıkartıyor, çıkartırsam da çok kızıyor, o yüzden artık ağır taşımıyorum. Ben kadın doğumcumu çok seviyorum canım, sayesinde kilo da almadım pek. Bir de tavsiyelerine uyup şu egzersizleri yapıp pörsümüş göbeği kasa çevirsem süper olur.

Dün eşime Selinin kakasını gösterdim, ıyyykk diyor. Dedim Öykününkü çok mis sanki, ona da ıyyykk diyor. Dedim pes yani, insanın kendi çocuğuunun kakasından midesi bulanır mı
Aradaki 5 farki bul en sevdigin tatliyi yaparim sana desydin.

Bende bel fitigi var, boyun da kotu, kollar tutmuyo ama isteyince bak neler yapiliyo. Ne yapiim gideyim dedim, hava alalim dedim. Pismanim.

Bizdede Eos var : D arada esimin burnundan getiriyorum aldin kulanmiyosun diye. Iyi hatirlattin bak. Dogrudurust dogumfotisu cekmedi.aksam bakiim icabina. Kucukten cok memnunum ben. Atiyorum cantaya, duruyo orda.

Benim annemde hep yanindabizi de goturur. Zaten benim buyuk kendi sececek. Rengi begenmezse giymez. Ayakkabi delisi. En az 10 cift sezonluk ayakkabisi oluyo. Ben de cok seviyorum : D kendime almiyorum, kizima aliyorum artik.

Dagci canim heryer indirime giriyo, hatta girdi. Ben bi tane begendim, esim spor mont begenmis.Goturcez bakalim hangisini begenirse artik.

Canım fıtık şakaya gelmez, gezeyim derken, ileriki yaşlardaki sağlık ve huzurundan çalıyorsun, yapma Ben de normal doğumdan sezeryana ani girince ne yazık ki istediğim gibi fotoğraflarım olmadı. Her şeyi normale göre ayarlamıştık Kamera çekimimiz vardı, birazı doğum öncesi birazı doğum sonrası. CD yi finalized yapmamadık, o an eşim karıştırdı hastanede sanırım. Çok içim yanmıştı. 1 ay onunla uğraştım ancak yarısını ultraiso diye bir programla kurtarabildim ama tamamını kurtarmam için programa register olmam lazım Lanet bir program. Crac... yapmadığım program yoktur ama bu biraz sorunlu program register konusunda

Annem bize alırken dediğin gibi sorar. Ama yabancıya ya da yeğenlerine,komşularına falan alırken o yöntemi kullanır.Demen gibi heryer indirimde ama havalar çok bozuk ya, biraz düzeleydi ne iyi olurdu.

Canım evde senin müdahale edebileceğin duruma geldiyse, çık evine git, en güzeli. Hem yavrucağın hem senin psikolojiniz düzelir. 11 gün ne demek, o kadar oldu mu yaa Evim evim güzel evim demişler :) İnsan hasta değilse bile hastane ortamında o kadar kalmak insanı bozar. İnşallah sorun çıkmaz ta Eymenimiz tamamen sağlığına kavuşur.

Dogru soyluyosun canim. Dikkat lazim.,
Crac ler maalesef sorun cikarabiliyo. Kotu olmus yaa. Pahali mi prog.?

Ben buyukte ki kasimda dogurdum, hemen ciktim. Ablam da annemde yatiyodu. O hamileliginin sonunda yatti hep. Oraya gidiyodum. Benim kiz hastalik gormedi sukur. Hala incecik gezer. Bunda ben dogum sonrasi yattim, tembellik yaptim. Azcik ciksin usituyo.
Bi doktor var her dedigine bayiliyorum. Abd ye gitti. Kadir tugcu. "Usutmekle hasta olunmaz, mikrop hasta eder " benim doktor da hergun cikar dedi de cikaramadim bunu.

Bakirkoy yapamadim. Yarin da discim var. kanal tedavisi. C.tesi artik aliriz giydiririm ben kizi. Alir goturur cimnastige. Ben de gezerim. kaaave icerim.

Kizlar daha erken ama e,be,bekte gordum dayanamadim aldim. Paylasayim dedim.
Biz erken yurudugumuz icin kizimda cok arastirmistim. Ortopedik ayakkabi olmaz diyolar zaten. Ayakkabi giydirmeyin diyolar. 8 aylik kosan kizima alti silikon coraplardan almistim. Disarda giydirdim. Evde de carik. Alti deri olan coraplardan. Yazin da kagittandi resmen, deri sandalet almistim. Taban resmen deri icinde karton. Neyse kuzum geldi okuldan. Tatli yapayim : D

Kizlar sayfaya bakinca size ne cok ozendim valla benim yorgunluktan mesaj yazmaya bile mecalim yok.
Buharlara basladik evde bide huysuzlugu bir ustundeki sormayin hastanede iyiydi keyfi... Sanirim ciktigimiza pisman olucaz eve geldi daha kotu oldu gibime geliyor yada psikolojikmen oyle zannediyorum...

Bu cocuk ne olcak boyle hic bilemiyorum... Yada Ben nolcam onuda bilemiyorum..

iyi olacaksin canim. iyi insallah

Canim sabah ciktim eve.. hastanede 2. Gununden itibaren serumu istemedi benim oglan o gun tam 18 saat uyumadi ve son 6 saati aglayip vizirdanarak gecirdi.. hemsireler neler yapti durmadi sonra serumu cikarytik gezdirdik vs yok agla agla yikti ortaligi ve gezerkende damar yolu tikandi ilac saatinde ilaci vermek icin serumu taktilar gitmedi esef le acmak istediler acilmadi dedilerki yeni damar yolu acicaz sakinleşsin önce dediler... Kanulu kolundan çıkarttılar sustu oldugu yerde sızdı uyudu... Ertesi sabah yeni damar yolu açtılar basladi tekrardan aglamaya baktılar olmuyor dr'a söyledik serumsuz iğne tedavisine gectik... Günde 5 iğne vardı 3 e düşürdüler .. sonra bacaklar şişti iğneden ilaçlar dışarı fışkırıyordu ve şurupla tedaviye başladik...

Serumun çıkması tedavimizi çok yavaslatti sekteye ugratti...

Hastanede zaten suan evde uyguladigim tedavi uygulanıyordu Canim yoksa eve çıkmaz dururdum...

Bu süreçte çok yıprandım suanda çok umutsuzumki bu oğlanın düzelmesi konusunda cok zor sanırım...

Ilk öksürük başladığında 1 ay oldu nerdeyse dr'a gitmeye başlayali okadar zamandır geçmedi sanırım geçmeyecek kalicak bu boyle..

Bu arada kuzenime sinir oldum...onun kizida bronşitti oda evde hava vs iyileşti.. bana diyorki benim dr' um dogru teşhis dogru tedaviyle çabuk iyileştirdi bizi... Kızı 2 yaşında çabuk atlatmış benim dr da iş yokmuş vs...

Dedimki sen ne kullandin şunu bunu bole ole kullandim dedi eee dedim bende aynilarini kullanıyorum hatta antibiyotik olarak onada zinnat vermiş. Ben dedim zinnatin ignesini yaptiriyorum daha etkili suruptan ..
Çocuk toparlanamiyor dr elinden geleni yapıyor...
Hatta kuzenimin 2 yasindaki kızına verilen dozla benimkine verilen dozda ayni suan buda düşürülmus hali...

Suan yanımda uyuyor hikir hikir ...

Derdi veren rabbim dermaninida verir insallah...
Bu çocuk baştan beri zor büyüyor bi iyi gün yüzü göremedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…