canım sorma valla ..işin garibi bu oğlan pırtt pırtt gazını çıkartıyor bide zaten o yüzden gazı olduğuna bi türlü ikna olmamıştımki.. çocuk dr' u o muayenede sesi duyuyormusun dedi hortum gibi bişey soktu bağırsağa kadar sesten ikna oldum ya.. yoksa nezaman kucaklasam pırt pırt tottosu durmaz...fburak geçmiş olsun canım.epey yorucu bir gün geçirdin ama eymene faydası olduysa değer.bu arada epey bir dr. bilgin de oldu.bizlerde istifade ederiz sayende.:)
benim bünyem de gaz olayı hiç yoktu.ta ki ilk hamileliğim de yaşadığım bulantı ve sindirim sistemimin bozulmasına kadar.kızım çok kolay bir bebekti ikiz olsa çok kolay büyütürdüm yani.gazını kendi çıkarırıdı pırt pırt.oğlum ve son hamileliğim de gaz olayım tavan yaptı.ameliyat sonrası çok fena şişmiştim zaten.
canım valla benimkininde saati belli değil sürekli olduğu için kolik diyemiyolar direk.. ama bişey yoksa bakılmadık yeride kalmadıki mecburen şiddetli kolik deriz dedi..Bebeklerde ateş var demek için 38 ve üstü olmalıymış canım, doktorun yalancısıyımSen diyince şimdi netten baktım, internettede aynı şeyler yazıyor. Ama ben yine de sürekli bakacağım tabii ki, ne olur ne olmaz, bir doktorun dediği diğerini tutsa biryerleri eksilir :) Kalçe usgsini bizim memorialdaki doktor istedi, yeni doktora gidince ne der bilmem artık, bizim ki önemli dedi. Hastanede hem doktor hem de taburcu hemşiresi ev için 22 ile 24 derece arası olmalı dedi. Ama evi bir türlü o derecede tutamıyoruz canım, çünkü kombinin ayarı en küçükte, daha kısılmıyor ve en düşük ayarda salon 25-27 derece arası oluyor. Nasıl ayarlayacağım bilmiyorum valla, kapatırsam da soğuk oluyor, iki arada bir derede kaldım. Evden taşınmayacak olsam kombiye cihaz taktıracağım ama değmez şimdi. Araba olmadan olmuyor gerçekten. Eşim şimdi haftasonları çalışmıyor ama, haftasonları da doktor bulmak zor oluyor, taksilere para dökeceğim artık
Canım ilk hafta eve gelince de böyle bir kaç kez ağlama krizi tutmuştu, göbek bağına bağlamıştım olayı, hatta göbeği düşünce bir kaç gün iyiydi, şimdi yine aynı şey. Bizimkinin ağlama krizinin saatleri aynı değil ama kolik olabilir mi. Şöyle ki, bir gün 9 da başladıysa diğer gün 11 de başlayabiliyor. Bilmiyorum yaaa, sadece çok yorulduğumu biliyorumEymen paşanın bağırsaklarındaki hava boşalınca rahatlamış annesi :) :) Bu çocuklar gazı ne kadar seviyor, halbuki niye içlerinde tutuyorlar ki, çıkartın dışarı siz de biz de rahatlayalım değil mi ama Cuma günü doktora gittikten sonra yorumlarını yaz canım.
Bu arada PEPUKE diye biri vardı hatırlıyor musunuz?
Bebeklerde ateş var demek için 38 ve üstü olmalıymış canım, doktorun yalancısıyımSen diyince şimdi netten baktım, internettede aynı şeyler yazıyor. Ama ben yine de sürekli bakacağım tabii ki, ne olur ne olmaz, bir doktorun dediği diğerini tutsa biryerleri eksilir :) Kalçe usgsini bizim memorialdaki doktor istedi, yeni doktora gidince ne der bilmem artık, bizim ki önemli dedi. Hastanede hem doktor hem de taburcu hemşiresi ev için 22 ile 24 derece arası olmalı dedi. Ama evi bir türlü o derecede tutamıyoruz canım, çünkü kombinin ayarı en küçükte, daha kısılmıyor ve en düşük ayarda salon 25-27 derece arası oluyor. Nasıl ayarlayacağım bilmiyorum valla, kapatırsam da soğuk oluyor, iki arada bir derede kaldım. Evden taşınmayacak olsam kombiye cihaz taktıracağım ama değmez şimdi. Araba olmadan olmuyor gerçekten. Eşim şimdi haftasonları çalışmıyor ama, haftasonları da doktor bulmak zor oluyor, taksilere para dökeceğim artık
Canım ilk hafta eve gelince de böyle bir kaç kez ağlama krizi tutmuştu, göbek bağına bağlamıştım olayı, hatta göbeği düşünce bir kaç gün iyiydi, şimdi yine aynı şey. Bizimkinin ağlama krizinin saatleri aynı değil ama kolik olabilir mi. Şöyle ki, bir gün 9 da başladıysa diğer gün 11 de başlayabiliyor. Bilmiyorum yaaa, sadece çok yorulduğumu biliyorumEymen paşanın bağırsaklarındaki hava boşalınca rahatlamış annesi :) :) Bu çocuklar gazı ne kadar seviyor, halbuki niye içlerinde tutuyorlar ki, çıkartın dışarı siz de biz de rahatlayalım değil mi ama Cuma günü doktora gittikten sonra yorumlarını yaz canım.
Bu arada PEPUKE diye biri vardı hatırlıyor musunuz?
kılzlar hep sıkıntılı şeylerden bahsettim hadi sizi biraz güldüreyim ağlanacak halime :))
dün idrar kültürü vermek için labaratuara indik oluşuma idrar poşeti takıldı idrarını yapınca getirin dediler.. bende nezmana çıkar dedim 40 dakkaya tit çıkar perşembede kültürü çıkar dediler...
o arada fatih acıktı babası hastanenin kantinine götürdü bişeyler yedirmeye...
bende orda biyerde oturdum tahlilin sonucunu alacam diye :)) daha çok beklermişim :))
bizimkiler 30 dakka kadar sonra geldi eşim sordu verdinmi tahlili diye sonuç bekliyorum dedim :)) aaaaaaaaa dedim sonra ya ben idrarı vermeyi unuttum dedim altını bi açtıkki yapmış idrarını .. babasına dedim ver bunu hemşireye:))
ikinci bir golde eşimden :)) gitti veriyor bebeğin adını sordular fatih burak dedi hemşire kaydı bulamadı bidaha soruyor yine fatih burak dedi :) oturduğum yerden fırladım dedimki yavuz eymen :))
dün anladımki ikimiz bir adam ancak ediyormuşuz:)) ehh ayakta uyuyarak gezenin hali bu oluyor demekki :))
Alemsin walla... Normaldir bu durumda. Gece uyuma, o kadar bogus...gene iyi cikmisiniz.
Ama esinin israri super. :)
Sen kizdan idrar aldin mi hic. Odum kopuyo isterlerse diye.
şekerim sende koptun gidiyosun :)) benim kzım yokki :))) valla o yüzden bilmiyorum ama kzılardan almak daha zormuş onu biliyorum :)
hee bu arada yaa ben emzik veremiyodum bi türlü nuk'un ortodontik kauçuk emziğini aldım cokkkur cokur maşallah bi aldı bırakmıyor şimdide :))
canım valla benimkininde saati belli değil sürekli olduğu için kolik diyemiyolar direk.. ama bişey yoksa bakılmadık yeride kalmadıki mecburen şiddetli kolik deriz dedi..
seninki gündüzlü gecelimi yoksa gece yapıp gündüz durup başka bir gün gündüz vs gibi dönüşümlümü?
enrico rifaldi denen şahsı münhasır dr'a cuma gidicem .. yanlız çok iyi bi dr muş zaten randevu alamayışımdan belli oluyor sanırım :) neyse cumaya aldım randevuyu...
dün kendimce dedimki gidiyim bakar elbet geri çeviricek değilya dedim :) asistanı bekleme salonundaki bebekli olan hastaları gösterip bakın bunların hepsi randevulu hasta dedi :) anam o ne kalabalıktı öyle randevusuz halini düşünemiyorum bile... dedimki çok metetiler çok iyi bi dr muş dedim kızda dediki kalabalıktan belli olmuyormu :9 dedimki oluyor demekki gerçekten iyiki bukadar kişi burda randebulu olmasına ramen kuzu gibi bekliyorlar :) bide ben gidip bekliyim bakalım kuzu kuzu hikmeti neymiş bu enrico amcamızın :)
tabiki yazıcam deneyimim sizlerede..
kılzlar hep sıkıntılı şeylerden bahsettim hadi sizi biraz güldüreyim ağlanacak halime :))
dün idrar kültürü vermek için labaratuara indik oluşuma idrar poşeti takıldı idrarını yapınca getirin dediler.. bende nezmana çıkar dedim 40 dakkaya tit çıkar perşembede kültürü çıkar dediler...
o arada fatih acıktı babası hastanenin kantinine götürdü bişeyler yedirmeye...
bende orda biyerde oturdum tahlilin sonucunu alacam diye :)) daha çok beklermişim :))
bizimkiler 30 dakka kadar sonra geldi eşim sordu verdinmi tahlili diye sonuç bekliyorum dedim :)) aaaaaaaaa dedim sonra ya ben idrarı vermeyi unuttum dedim altını bi açtıkki yapmış idrarını .. babasına dedim ver bunu hemşireye:))
ikinci bir golde eşimden :)) gitti veriyor bebeğin adını sordular fatih burak dedi hemşire kaydı bulamadı bidaha soruyor yine fatih burak dedi :) oturduğum yerden fırladım dedimki yavuz eymen :))
dün anladımki ikimiz bir adam ancak ediyormuşuz:)) ehh ayakta uyuyarak gezenin hali bu oluyor demekki :))
Hep cam olması kötüymüş, ısı kaybı daha fazla tabii. Ben şimdi kızımın normal vücut sıcaklığını bulmaya çalışıyorum. Şu ana kadar 36.9 u geçmedi, genelde 36.8 ya da 36.9.Aşağıdaki yazıya göre (diğer kaynaklarda hep aynı) koltukaltından 37.8 e kadar normalmiş. Ama ben tabii ki 37 iyi geçerse gıdıklanırım biraz:) 38 diye oraya kadar beklemem yane :) Yok canım yaa sinir falan değilsin iyi yapıyorsun, bebek konusu uzmanlık alanımmın dışında, herşeyi yaşadıkça öğreniyor gibiyim şu an. Çünkü başıma birşey gelmeden netten araştırma yapacak vaktim bilenem yok. Sayenizde öğreniyoruz. Son iki kontrole ben de babamı çağırdım hep. Ama bundan sonra kendi başımın çaresine bakayım artık diyorum, hayırlısı tabii :) Ateşten ben de korkarım, küçükken kafama güneş geçmişti, sadece doktora götürüldüğümü ve buz dolu küvete yatırıldığımı hatırlıyorum, 3 gün falann bilinçsiz yatmışım :) Halen ne zaman azıcık güneşte kalsam kafama güneş geçer, ateşim çıkar ve yan etkisi olarak istem dışı hüngür hüngür ağlarım. Benim kafa güneş paneli gibi galibaOlmaz canim. Gazi rahat cikarirlarsabiz de rAhat ederiz. Herseyi bebeden bekleme. Bedava cennet nerdeee
Bizim ev hep cam. En kisikta 22 tutuyo su aralar. Hic ellemiyorum.
Internette 38 mi yaziyo yenidogan icin. Koltukaltindan ama. Bi daha bak bakiim ..al sanadaha. Cins bu doktorlar. Sen kendini dinle. Ama 3 ayi bitirmeden atesini 38 i gecirme. Cok sinirim di mi. Cok korkarim bebe atesinden. Benim atesimi hastaneye yatirmadan dusuremezler. 5 senede bir duzenli ateslenirim de bu sene ilk defa defnem de cok ateslendi. Tirstim iyice.
Haftasonuna aliyorum ben hep randevu. Bir ay oncesinden :) doktordan cikarken digerini aliyorum. Bu persembe esim izin alinca araya girdim hemen. Taksi 50 kusur tl tutuyo oraya. Rezilligi de cabasi. Mecbur kalirsam heryere babami cagiriyorum walla.
Ev icin memorialdaki ercan 23 u gecme dedi, bizimki 22 yi dedi. Sicaga alismasin dedik 22 ye karar verdik biz. Biraz acsam defne ciplak gezer evde zaten. O babaya cekmis, bu da bana. Sicak seviyo. Ne yapsam olmiycak gibi me geliyo. Actiracak bu kombiyi.
Pepuke kayiplarda :)
Potansiyelim var da biliyorum kizin olmadigini. :) belki gormusundur diye dedimdi. Tam isiyo, torba kayiyo. Hareketliyse birincide alinabilen nadirdir.
Ben gene gidemedim. Uyuz gibi kasinmaya basladim. Sinir Stres urtikeri azdirirmis.
Ben onu da aldim..almiyo yaaaa...
deneye deneye bulacaksın ozaman canım bende öyle yaptım ...bide benimki kusar gibi yapıyordu emziklere öğğğğ öğğ pırt ağızdan dışarı
anladım canım ya dr'a sorarsın kolikte saat olayı var normalde benimkine o yüzden diyemiyo kolik ...hem gündüz hem gece, bazen yalnız gündüz bazen yalnız gece, yani periyodu yok, kafasına göre takılıyor. Bu kadar hastası varsa vardır bir hikmeti, bu arada benim bildiğim ermeni hastanelerin çoğunda doktorlar genel olarak çok iyi. Başka branşlarda da daha önce son çare olarak ermeni hastanesine giden ve memnun kalan çok duydum, hatta cildiyeydi galiba.
Süpersiniz valla, bu yorgunluğuma ve baş ağrıma rağmen halen gülüyorum. İyi hemşire sormamış, siz babası olduğunuza emin misiniz diye :) Yazık adamlarda yorgun tabii, akşam evde ağlayan bebek, sabah erken kalk işe git bütün gün çalış, anne desen zaten bütün gün bebekle uğraşıyor ve varsa diğer çocuklarla... Ama ben yine de halen 2. çocuğu istiyooooom, deli miyim neyim
Hep cam olması kötüymüş, ısı kaybı daha fazla tabii. Ben şimdi kızımın normal vücut sıcaklığını bulmaya çalışıyorum. Şu ana kadar 36.9 u geçmedi, genelde 36.8 ya da 36.9.Aşağıdaki yazıya göre (diğer kaynaklarda hep aynı) koltukaltından 37.8 e kadar normalmiş. Ama ben tabii ki 37 iyi geçerse gıdıklanırım biraz:) 38 diye oraya kadar beklemem yane :) Yok canım yaa sinir falan değilsin iyi yapıyorsun, bebek konusu uzmanlık alanımmın dışında, herşeyi yaşadıkça öğreniyor gibiyim şu an. Çünkü başıma birşey gelmeden netten araştırma yapacak vaktim bilenem yok. Sayenizde öğreniyoruz. Son iki kontrole ben de babamı çağırdım hep. Ama bundan sonra kendi başımın çaresine bakayım artık diyorum, hayırlısı tabii :) Ateşten ben de korkarım, küçükken kafama güneş geçmişti, sadece doktora götürüldüğümü ve buz dolu küvete yatırıldığımı hatırlıyorum, 3 gün falann bilinçsiz yatmışım :) Halen ne zaman azıcık güneşte kalsam kafama güneş geçer, ateşim çıkar ve yan etkisi olarak istem dışı hüngür hüngür ağlarım. Benim kafa güneş paneli gibi galiba
Bebekte Yüksek Ateş
ATEŞ NASIL ÖLÇÜLÜR?
Vücut ısısını çocuğun farklı bölgelerinden ölçebilirsiniz. Ağız içi, makat, koltuk altı veya kulak ateşin doğru ölçüldüğü başlıca bölgelerdir. Çocuklarda koltuk altından alınan ateş ölçümü çok güvenilir değildir. 2 yaşından küçük çocuklarda dil altı da ölçüm yapmak için pek uygun bir bölge değildir. Makattan ölçülen normal vücut ısısı 36.1-37.8 derece olarak kabul edilir ve akşam üstü saatlerinde makat 38.5 dereceye kadar yükselebilir. Koltuk altından vücut ısısı 36 ile 37.2 derece arasında değişir ve öğleden sonra 37.8 dereceye kadar çıkabilir. Ağız içi ve kulaktan ölçüldüğünde ise ortalama ısı 37 derecedir.
KAÇ DERECE YÜKSEK ATEŞTİR?
Her seviyedeki ateş tehlikeli sayılmaz. Kabul edilen ateş sınırları şöyledir:
Ateşsiz: 34.4-37.9
Ateşli: 38-39.9
Yüksek ateşli: 40 ve yukarısı
Kızımın altını değiştiriyordum, tam pis bezi poposundan çekip temize yerleştirecekken kaka fışkırttı yine, Allahtan yerlere gitmedi siper aldım, alt değiştirme bezi battı sadece. Ama neyse, popodan yeni yaptığı kakayı temizlerken bu sefer işedi, bodysi çiş oldu. Sonra üst baş değiştir... Benim kızım şanssız, beceriksiz bir annesi var , çekilin yoldan acemi anne geliyorŞööööyle bir 24 saat uyusam kendime geleceğim :) saat 10-11 gibi de bıcı bıcı yaptıracağız ama hiç halim yok yaa, 2 günde bir yaptırıyoruz, dün yaptıracaktık, babası geç geldi v.s. offf
Benimki kusuyo. 7 tane emzik var. almayi biraktim. Her markayi aldim. Gerci benimki her seye kusuyo. Agu diyince bile kusuyo.
hey kızlar erhaba nasılsınız bakalım
fburak öle guldumkı cış muhappeınıze haha o kadar uykusuzlukta cok ta bışey beklenmmelı dımı ama
ee sonuc nasıl cıktı onu okumadım sanırım
bızde bugun kalca usg cetırdık
kızlar gaz sorununu cözmek ıcın cokta umutlu bakmamalı bugun cocuk dr u ana kucagını gördu gazı varsa cok ıse yarar bızım cocugu ben ıp bağlayıp sabahlara kadar sallardım o uyucagına ben uyuyup kalıyodum dedı anaa dedım demek cözum yok dr bunları uyguladıysa duşun yanı
dedım cıkarıyo cok sanslısınız dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?