Previayi bitirenler

pepuke previada canım.galiba burayı bilmiyor.

kızlar hepinize Allah yardım eylesin.çok hızlı ara ara okudum.oğlum hasta benim de.bir işlere bir buraya bakıyorum.sonra çocuklara.daha yemek yapmadım.uykusuzum ayrıca..........

Dogrudur canim buraya belki ondan gelmiyor olabilir...

Biz yine gece basladik saat sabah 4 te uyuduk.. oglene dogru uyandi agladi catlayana kadar yaklasik 3 saat kadar 10 dk once uyudu bakalim kac dakika uyuyacak...

Son düzenleme:
asud canım çok geçmiş olsun güzel kızına.benim olan da ateşli iki gündür.ilk çocuk da ben de sabaha kadar gözümü kırpmadan elimde derece ateş ölçerdim çok zor düşerdi.çok fena korkardım.şimdi dereceyle ilk seferde ölçüyorum.sonra ki ateşleri klasik alnı öpme şekliyle kontrol ediyorum.yoksa kendimi müthiş strese sokuyorum.bir yerde okumuştum üstüne çok titrenilen çocuklar çok hasta olurmuş.benim büyük kız da bunu tecrübe etmiş oldum farkında olmadan.5 aylıkdı kurban bayramına anneme gitmiştik.grip salgını vardı o da kaptı.sabaha kadar elimde derece ölçtüm durdum gözümü kırpmadan.üç kez acile götürmüştüm gece gece.ilaç da verdiğimden oraya gidene kadar ateşi azalıyordu.ama ömrümden ömür gitmişti.Allah korusun tüm kuzuları da ateşle ilgili çok hoş olmayan şeyler var bilinçaltımızda.
yaz zor ama hastalık pek olmuyor.hoş bizimkiler yaz başı sırayla ateşlenmişlerdi.

Agizdan kesiyolar canim. Ilac hafif gelmis. Doktordan geldim simdi. Daha agir bi ilav verdi. Emzirdigimden dolayi biraz sinirli verilebilen seyler. Ellerim benim de oyle. Arada dermatit ekzama mis oluyo. Ama hep kuru. Vaselinli krem ya da ure kullan canim bi sure idare edersin. Ama benim hep var. arada kanar catlaklar farketmem. Surekli kremlemem gerekiyor. Ekzama icin krem adi verebilirim istersen ozelden. Eczane de hemen sapistirir zaten gorurse :)
Dun gece de defnem 39,3 e kadar ateslendi. Ilac verdik, soyduk felan dustu simdi.
Sarkis baris a gidebilirsen cok iyi bi doktor. Beklemek sorun iste. Ag.op'un ogrencisiymis. Ago.p artik insanin yuzune bile bakmiyo artik bu arada.

Canim cok saol. Cok ustune dusmuyorum dersem yalan olur da oyle abarti ilgilenemedim gece. Cok ateslenmezdi defnem kucukken bu yuzden biraz tirsiyorum. Anaokuluna baslayinca atesle tanistik biz. Doktorluk atesle yani. O da dusmediginden izi kaldi bende. Simdi seline de bulasir vs. diye korkuyorum.
Size de zor canim yaaa. Biri kapsa yetiyo.
Cok cok gecmis olsun canim sizede.

Son düzenleme:

Biz yine gece basladik saat sabah 4 te uyuduk.. oglene dogru uyandi agladi catlayana kadar yaklasik 3 saat kadar 10 dk once uyudu bakalim kac dakika uyuyacak...

şu kuzuların çektiğine bak.yavrum benim ilaçların faydası hiç yok mu canım ya.
benim oğlan senin ki gibi felake t bir durumdaydı.netten araştırıp denemediğim şey kalmamıştı.sürekli kimyon yediğimi bile hatırlıyorum.dönem dönem bir şey iyi gelirdi.geceleri yatak odasına gideken ziindana giriyormuş gibi fena hissederdim kendimi.sabaha kadar hep ağlardı.sonra ben zangır zangır titremeye başlardım yorgunluktan.aman bir an evvel geçsin hepsinin sıkıntısı Ya Rabbim.

Yerim okuzuyu ben, Eymen bey uykusuz kalma limitini doldurdu herhalde, bizim kız geceden beri uyuyor, sanırım uykusuz saatleri gece yarısına denk gelecek yine, uyku yok bana yine

Artık ilaç kullanmaya başlayabilsekte, birazda kendi hastalıklarımızı iyileştirsek Nemlendirici sürekli sürmek lazım canım, ama sürekli el yıka v.s. devamlı süremiyorum, sürdüğüm zaman bayağı iyi geliyor, iyileşiyor gibi. Çocuklar hep okuldan alıyor hastalık, benim yeğenim de hasta oluyor, sonra bütün ev hasta. Anaokulu ve ilkokulda grip olan çocuğu okula göndermemek lazım, ya da maske takması lazım, ki diğer çocuklarda hasta olmasın. Çok geçmiş olsun canım Defne'ye. Yazık sana, bir yandan Defne hasta, bir yandan minik Selin bebe. Allah kolaylık vere.

Canciğerlerim topiği açalı kaç gün olmuş ben anca okuyabiliyorum öfff yaaa.tosbiğimle bugün ilk kez yalnız kaldım memeyi adam gibi alsa uğraşması bişey diil razıyım da,cebelleşiyor resmen bir tutyor birbırakıyor her yer süt oluyor sinir oluyorum.demin ne güzel azcık emdi derken foşurt diye bir kustu ağzından burnundan fışkırdı her yeri battı onun da benim de.gitti sütçüklerim
Üstünü altını temizleyim derken iki kez işedi her yana,3 bez gitti.bu oğlan çok işekli :)

Mersennecim tatlı kuzunu da seni de öpüyorum.ne mutlu hepiciğimizin kucağı doldu çok seviniyorum.Rabbime sonsuz şükür.
Ben bebişimin altına daha hiç ıslak mendil sürmedim.hepsi buradadan twinbabykuru pamuklu mendillerinden kullanıyorum.bir kaba sıcak sudolduruyorum her altını açmada.mendili tavsiye ederim bugün yine aldım 6 paket.en azından şu hassas dönem bitene kadar ıslak mendil kullanmıcam.sonraki dönemde de kullanırsam parfümsüz olanlarından kullanırım.biz büyükler kendimize wcden sora ıslak mendil kullanmıyorsak bebklere de kullanmamalıyız bence sularla foşur foşur yıkamak en güzeli.tabi biraz daha büyüdüklerinde.mustelanın pişik önleyicisini kullanıyordum ama minik kırmızı noktalar görünce sızma zeytinyağına başladım.minik cam bir kaba zeytinyağını koydum makyaj temizleme pamuğuyla sürüyorum.

Biz daha araba koltuğu almadık portbebesi var dışarı çıkınca içine koyuyorumama çok ağır yürürken taşıyamam.oturma odasında büyük yastık var orta yumuşaklıkta onun üzerine yatırıyorum genelde.aha yine başladı kusunca acıktı tabi ben kaçtım canlarım..

saol canim.
ilac kullaniyorum canim mecburen.bogazimda cikti. tehlikelidir.
kulac iclerinde bile .parmaklarim vs. aksamlari bacaklarin % 80 i.
defnem simdilik iyi. kucugume gecmesin de.
hasta hasta yolluyolar. sinir oluyorum.anlamiyolar geri geldigini.

Canım bahçelievlerde bizim doktorumuz kızımın doktoru gülperi pınarcık.sitesi de var bir bak.ben çok memnunum daha önce yazmıştım.

Okullardan hastalık kapma kısır döngü, bir çocuk hasta olur okula gider, diğerlerini hasta yapar, ilk hasta yapan iyileşir ama kısa süre içinde tekrar hasta olur çünkü herkesi hasta yapmıştır ::) Tabii bu çocukların değil ebeveynlerin hatası. Defnemiz bir an önce iyileşsinde Selin kızımız da hasta olmasın. Gerçi süt emen bebekler hemen grip mikrobu kapmaz, süt korur falan derler, inşallah doğrudur.

Hoşgeldin canım, dedik Pepuke bizi bıraktı :) Giden süt olsun canım, gittiği gibi yenisi fazlasıyla gelir :) He he he, dün ben de kızımın altını değiştirirken önce mıçtı bira etrafı kirletti, sonra tekrar değiştirmeme fırsat vermeden işedi, bodysi falan battı Islak mendil konusunda haklısın canım, ben de kullanmam diyordum ama altını değiştirirken mendili ıslat v.s. derken bebeğim üşüyecek diye korktum, unibaby in ıslak mendillerinden aldım, ama bakalım belki senin dediğin mendillerden ben de alırım. Bu arada ben de portbebe ile taşıyorum, henüz taşımadım, hastaneye iki kere gittik ikisinde de babam tuttu,araba koltuğu, pusetler bana da ağır geliyor.

kizlar alt degistirme ucin selin cumhuriyetini anlatcam ama telden zor. ipadi kapabilirswm defnemden.hasta ya cok dokubmuyorum

Banyoya oncelikli olarak bi isitici alinir. Fanlilardan. Duvar tipi petekin yaninda camasir makinesi var, uzerine kalinlardan alt acma serilir. Sicacik ortam hazir. :) yavas yavas oynasa oynasa alt degisebilirsiniz.
Uninin yenidogan mendilini ben sicak suya tutup oyle siliyorum. Usumesin. Cok nazik oldu bu benim spam.su dort ay bitene kadar boyle. Sonra kurulamak pisigi onluyor. Gerekirse banyodayim altini suya tutuveriyorum hemen. Havlusu da orda, kremleri de. Elimi de yikayip cikiyorum. Su kokuyu cikarmayan bez cop kutusundan da aldigimda tam olacak.
Yattigi yer duz , kaymiyo. E bukulmuyorum fitigim azmiyo. Daha ne olsun

Pamukla ugrasamiyorum yaaa. Zaten pek sulu yapiyor, pamuk dayanmaz. Pamukla gozunu yuzunu silmek icin almistim, doktor tulbent mendil kulllan dedi.

Allah kolaylık versin canım.bir kaç aya normale döner inşaALLAH.gazlı bir bebek.
ben de sadece benim eşim böyle diye düşünürdüm,demek cinslerinde var.bebek doğdu ve hürriyetine kavuştu eşim.bütün işlerden feragat etti.ben zorlayıp karnım çok ağrıyınca anladı durumun ciddiyetini,yardımcı olmuştu sağolsun.universite okuyor tekrar.ders çalışıyor,sınavlara giriyor.h.sonu kursa gidiyor.yani kendi dünyasında,ben de artık pek bir şey beklemiyorum.işe başladığım da iş paylaşımı yapacağız mecburen.
benim eşim de oğluna farklı davrandığını kabul etmez ama onunla daha çok zaman geçirir ve eğlenir.büyüsün eymen güreşler,toplar,yarış oyunları derken çok fazla beraber zaman geçirecekler.
benim eşim de kızıma yetişkinmiş gibi davranıyor.9 yaşında her şeyi olgunlukla karşılamasını bekliyor.

ooo süpermiş sultanın bakım macerası.:)ben de oğlumu yıkamak için küçük ısıtıcı almıştım.mihrimahı da artık banyoda yıkıyorum ısıtıcıyı açıp.

sağol canım.gece devam etti ateşimiz.benim olum geçen yıl pek hasta olmadı bir ayda iki kez ateşlendi.okulda üşütüyor sanırım.

Son düzenleme:
Benim esimin kizimdan beklediklerini bi duysaniz sac bas yolarsiniz. Oyle seylerine kiziyo ki 4 yasindan beri, surekli kavga alindeyiz. Bu buyusun anlicak ama olan defneme olmus olacak. Oynuyolar ama anca ipad, telefon,b.sayar. En fazla lego. Yatirma isi ona kaldi, 12 de yatiyolar.
Ben dagildim rahatim icin iyice. Gelen giden takmiyorum walla. Fanli kucuk isitici yetti bana. Hep banyoda yikadim bu sefer. Cok rahat oldu. Elim nedeniyle tek yikayamiyorum artik. Cok zor oluyo mecbur kalinca da.
Bu adamlqar hep ayni. Benimki de yuksek yaapicam diye tutturdu. Hic istemiyorum su an. Zaten yaptigi sinirli, uzerine bi de bu. ufff
Sana da sabir diliyorum

kızlar mesajları okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir...
yazıp hemen çıkıcam çünkü hem yorgunum hem oğlana bakmaktan yazamıyorum..

bizim idrar kültürğnde problem çıktı kuzum ondan ağlıyormuş yemesi içmeside durdu zaten biberonla süt sağıp zar zzor veriyorum antibiyotik başladık 10 gün kullancaz 10 gün sonra idrar kültürüde tekrarlancak değerleri sıfırlamak gerek dedi dr...

bu arada gittiğim dr çok ilgili ben çok memnun kaldım..
avcılar hospital de ömer saltan dr'un adı iyikide ona gitmişim 13 gündür yaptırmadığım test gitmediğim dr kalmamıştı

Canım bahçelievlerde bizim doktorumuz kızımın doktoru gülperi pınarcık.sitesi de var bir bak.ben çok memnunum daha önce yazmıştım.
sağol canım ben çok şükür bu gittiğim dr dan çok memnun kaldım .. zaten dedim bu bebişin derdini bu dr bulursa buna hep devamedicem diye .. öylede oldu artık dr'umuz ömer bey oldu .. hem ilgilisinide zaten çok beğenmiştim ...tavsiye ederim sanada yakın hem ..

canim cok gecmis olsuun. buuna sukur. aylarca aglamasindan daha iyi. insallah kolay atlatirsin canim.kolik dwgil demistin zaten.benimkini sana getircem.

bizde yoldayiZ doktordan donuyoruz. aldigi 700 gr a dua edip ciktik. 5 haftada. ilaci arttirdi. orda yere kustu gelip sildiler. anladi durumu

canım valla ben kolik olayını baya güzel tecrübe ettiğimden zaten diyordum ya kolikte değil..

bu arada yeni doğan larda olan genelde prematüre bebeklerde olan bir ölümcül bakteriymiş (klebsiella oxytoca) allahtan bu dr bulduda sorunumuzu tedavi edilicez inşallah..
yanlız 10 gün sonra tekrar idrar kültürü bakılması gerekli dedi sonucuna bakılması şartmış ay anlaşılamadı kaç günlerdir ya bebişe bişey olsaydı

Son düzenleme:
Allah korumuş yavruyu.neyse ki anlayan bir dr. çıkmış karşınıza.atlatır hayırlısıyla inşaALLAH kuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…