Previayi bitirenler

cimnastik hocasi rus. azcik Turkceyle parada para 2 haftadir. gecen hafta yarim saat durdu,bi bakiim baslarsak haftaya dedim. bugun gormus hemen para. yahu veremiycek olsam getirmem di mi.
zaten kilim. kizim var bi tane dedi. sizin kiz buyuktur bayaga heralde dedim. bebegime kucuk demisti ya : D yasliya getirdim ama anladiysa uyuz

Doğru yaa, kıl hoca, paçasını aldırtmasın aşağıya, sen de biz Türkler sizin gibi yarmagül olmayız, kibar,narin ve zarifizdir deseydin:)bak şimdi faşoluğum tuttu,he he he Anlamamıştır laf soktuğunu, ulen Türkiye'de cimnastik hocasımı kalmamış, Ruslara istihdam sağlayana kadar Türk'lere sağlasalarya .

bu 3. yer. birinde kiz kolunu burktu bina ragmen zorladilar. sonra kiz gidip buz buldu. digerinde cocugun kafasini 2 jere yere carptirdi. onlar Turktu.Beden ogr. bu kadin prof. cimnastikci. olimpiyatlata haxirliyo

Kızlar bir şey soracağım. Öykü son 3-4 haftadır geceleri uyurken çiş yapmıyor normal midir? Doktora sormayı unuttum :) En az 10 saat falan yapmıyor.

Bir de kafasının arkasındaki kelinde ufak bir kızarıklık var, sanki sivilce çıkacak gibi, elini 2 gündür kafasına götürüyordu, meğerse bu yüzdenmiş, bugün gördüm.

Hayata bir daha gelirsem, tıp okuyacağım :) Bütün alanlarda da uzmanlık alacağım, tabii bunun için çoook uzun bir ömür lazım

Artikin tuvalet aliskankigi kazanabilir
Gece yatmadan dolu bez degisiyosan, sabah emdikten sonra da isiyosa sorun yoktur canim. Ama 10 saat de cok geldi. Benimki cok az yapiyo. Sabah uyaninca degistirmesem olur yani.
Bisey isirmistir, terden sibilce cikabilir.

Walla iyi fikir. Destekliyorum.

Akşam uyumadan önce değiştiriyorum canım, zaten gün içinde çok çiş yapıyor, ben gecede emziriyorum ama işemiyor işte, çok nadir işiyor ya da kaka yapıyor :) Sabah uyanınca tüm bezi anında şişiriyor ama Gündüz çok çiş yaptığı için bir şeyi yoktur herhalde diyorum ama siz de durum nasıl diye merak ettim. Benim kız büyüdüğünü sanıyor, gece altıma yapmam diyor. 2 aylık ( geçen aydan beri böyle çünkü) bebek nasıl oluyor da tuvalet alışkanlığı kazanıyor bilmiyorum.Ben de babasına senin dediğini demiştim çünkü, tuvalet alışkanlığı kazanıyor diye bu kadar erken mi demişti. Dedim ne biliyim ilk çocuğum bu

Yine yokluğumda sohbetin dibine vurulmuş maşallahkızlar çok yorgunum karnım aç ama kıymetimi bilin yemeğe ayıracağım kıymatlı vaktimi size ayırdım bu öğünümü atlıyorum

Faceye videomu koydunuz birazdan izlicem çok merak ettim
Fburakım eve gelmenize çok sevindim 11 gün kimbilir nasıl geçmiştir eşini protesto ediyorum al birini vur ötekime
Benimki seninkinin bikaç gömlek üstü huysuz ve asabi ,hiç çekilmez ama çekiyoruz işte.. Sanki bu bebeler topraktan bitti inşallah bizim oğlanlar böyle hödük olmaz.sen şimdi kocanı düşünüp asabını bozma enerjini pozitife döndür ve yavrularına kullan.inşallah şu prof eymene derman olur.inşallah alerjik değildir de güçlü bir virüstür.bir daha da gelmez umarım.ben de evde buhar veriyordum yarısı boşa gidiyordu rahat durmuyordu ağlıyordu uyurken vermeye çabalıyordum bu sefer de dik tutmak gerektiği için uyanıyordu öff zor ve sinirr bozucu..Allah yardımcınız olsun canım en azından annen yanında bu büyük nimet.allah eksik etmesin.
Eymencik zor bir bebek oldu ama büyüyünce inşallah çok akıllı efendi ve senin gurur duyacağın aslan gibi birdelikanlı olur inşallah.bugünler geçecek canım.böyle bir iyi bir hasta büyüyecekler işte Allah beter hastalıklardan korusun.

Mersennecim eymen de gece çok işekli değil canım korkma öykü hn uykusunu çok bölmek istemiyor herhalde.bu sıpa sabah yeni nevresimimin üzerini bi güzel suladı,alt açma bezi olmasına rağmen fıskiye misali işedi.hem üstüne hem nevresimime hem de kendi yüzüneartık alıştım pipisinin üzerine mendil koyuyorum ama bazen o bile kar etmiyor.amanın şarjım 1 olmuş bira şarja koyayım mesaja devam ederim Zuzularım

Ekim annelerine ayırdığın zamanın 1/5'ini bize ayırsaydın da aç kalmasaydın Canım biz yeğenimin pipisini yukarıya katlardık işemesin diye, kendi haline bırakırsan havaya dikip işer, her tarafını batırır Sen katlıyor musun? Yeğenim benim oğlum gibidir, o yüzden erkek bebeden de anlarız az çok:) Ben video koydum canım, Öykü prenses bu sabah yine pek gevezeydi:)

Kızlar face de grup kurdum bilenen, haydi buyrun. Previalı anneler diye. Grup facebooktan görülebilecek ama postları sadece biz göreceğiz.

Ekim anneleri senin köpeen olsun gülümm
Kız pipiyi katlamak ta ne oluyor ilk defa duydum bamya kadar pipinin neresini katlıcam anlamadım
Benimki çok işekli altını açtığım zaman çok keyifleniyor sonra şaarrrr yoğun bakımdan eve ilk getirdiğimizde bize çok güzel hoşgeldim hediyesi vermişti tosbik 3 ke üstüste işedi çok komikti.

Mersennecim öykü dönmeye mi başladı? Maşallah erken dönmüş pamuk.benimki daha koca totosunu kaldırıp ta dönemedi yaa acaba erken doğduğu için miki inşallah gelişimi geriden gelmiyordur ya....kilodan yana önde gidiyor, boy idare eder,motor gelişimi de normaldir inşallah.3,5 aylık bebek ne yapabilir ne yapamaZ araştırmadım.her bebek farklıdır benim yeğenim geç konuştu ama çok zeki maşallah...

Prş ikeaya gittim eymene ucuzundan birkaç sene odamda yatacağı için basit bir karyola aldım 200 tlye.şu an oturma odasını bozup oda yapamam birkaç sene yanımda kalacak.drlar ayırın diyor ama ben ayırmıcam.gece iki oda arasında mekik dokuyamam.hem aklım kalır.şimdi hık dese uyanıyorum...

Canımcığım pipinin ucu göbeğine baksın o şekilde elinle bastırarak tut, yok ki göstereyim Biz yeğenimde hep öyle yapardık, erkek kardeşin varsa ennene sor, eskiler bilir :) Öykü dönmeye başladı teyzesi. Canım her bebeğin ki farklı, mesela geçen gün kayınvalidem dedi, eşimin rahmetli ablası 18 aylık iken yürümüş, ama inalmaz zeki birisi olarak bilinir. Taaa o zamanlar en iyi puanlı olan Galatasaray lisesini kazanıyor, değişim programı ile Fransa'ya gidiyor orada ne yazık ki trafik kazasında hayatını kaybediyor. Neyse, ben ne anlatıyordum nereye geldim. Yani bebeklerin bir şeyi erken ya da geç yapmasının zihinsel gelişimiyle uzaktan yakından ilgisi yok:) Motor gelişiminde bu aylarda; çıngırağı tutabilmeli, yüzüstü yattığında kafasını dik tutabilmeli,aynı şekilde yarı oturur vaziyetteyken de kafasını dik tutabilmeli,hatta iki önüne oyuncak koyduğunda iki eliyle uzanmaya başlamalı ya da en azından heyecanlanmalı, gözleri artık tam olarak görüyor o yüzden insan seçebilir,dönme eylemine başlamalı, geceleri deliksiz sabaha kadar uyuyabilir...Bu aylarda bunları yapmalı motor gelişimi olarak.

Eymen bir kaç sene odanda mı yatacak Ben 6 aydan sonra kendi odasına alacağım canım. Pedagoglar da bu şekilde tavsiye ediyor. Çocuğun birey olabilmesi için şart diyorlar. Senin odanda yatmaya alışan bebeğin özgüven sorunu olabilirmiş.

Yeliz ve Filiz facedeki grubumuza bekleniyorsunuz.

Yelizim sen ve Eymen iyidir inşallah, dualarım seninle.

sorma canim bu koca milleti yoksa illetimi demeliyim biktirdi resmen... Hasta cocuklami ugrasiyim bunlami bilemiyorum...
En son artik agzimi bozdurdu artik ben normalde sinirlensem bile ne kufur ne argo konusmazdim iyice mizacim bozuldu...

Buhar olayi tam iskence hic sorma ...

Dr dan randevuyu aldim ama bu arkadasimin bahsettigi asilama tedavisini boyle direncli bronsiti olup atlatamayana yapiyormus ama bunun bir yasi varmi yada donemi onu bilmiyorum...
Dun asistanini aradim o bilgim yok dedi Pazartesi arayacagim beni dr. La gorusturecek ona gorede sali gunu gidecegim yada daha sonraki doneme kalicak...

Bizim hastaligimiz 24 ocakta basladi bi suru tedavi gorduk halada devamediyoruz tek fark tikanmiyoruz simdilik insallahta tikanmaz...
Malesef boyle direncli bronsitlerin Sonu alerjik sebeplere baglaniyormus.. gerci salgindan dolayi suan net karar verilemiyor...

Mersennecim eymen ayni ne ileri ne geri bildiginiz gibi...

Guruba ilk firsatta katilcam pc ye oturunca..

cnm arkadasım benım hergun bakıyorum ne yazmıssın dıye sukurkı eymenımızın tıkanması kalmamıs
emınım sınırlerın cok yıpranmıştır anne olarak guclu kalmamız gerekıyo ama ı yandanda duygularımız var nereye kadar guclu kalmak
evlatlarımız en kıymetlımız bı yandan başka evladın var eşin var ne kadar koca adamda olsalar ıdare ıstıyolar
baktım tarıhe tam 1 ay olmuş kolaymı cnm benım bıkacgunde sutum bıtme noktasına gelmıştı uzuntuden
ınsalla bugunlerde gecece cnm
bızede dr muz demıştı alerjıkse uzun surelı ve tekrarlayıcı olabılır dıye sanırım eymenımınde alerjık
cnm ınan kı dua edıorum eymenıme bı an önce saglıgına kavussun dıye

canım sağol valla çok zorrr hemde çokkk...
dr da tekrarladığı için alerjik olduğu kanısına günden güne vardı zaten önce olabilir demişti sonra zaman göstericek dedi şimdiyse alerjik diyor hafifliyor tam geçti diyoruz hopppp tıkanıyor şuanda hafiflemeye başladı ama geçiceğini hiç sanmıyorum bari tıkanmasa diyorum...
benim sütüm az ama zaten onunda emmesi az kolaymı 1 aydır hasta ve kiloda almıyor... ek gıda başladık garibim nasıl açmış baya bi afiyetle yedi .. ama emmekte zorluk çekiyor bi taraftan...
1 aydır e almış ne vermiş kiloyu aynı duruyor..

arasın egzama durumu ne oldu canım? ben pek takip edemiyorum okadar çok işim oluyorki buharıydı vs derken gece uyku bile yok(

Ne dedi doktor canim. Onemli degil insallah. Tempon fena. Allah kuvvet versin canim.

günaydın canlar.
cumadan bu yana tüm yazdıklarınızı okudum.haftasonu oğlum hasta olmasına rağmen evde kalmak istemedim.sürekli koşturmak,iş vs.germişti.başakşehire gittik,arkadaşım umreden gelmişti.eşimin işi de ikitellide zaten.beraber gitmiş olduk.
pazar da ümraniyeye gittim.
facedeki grup dün akşam süpriz oldu bana.oturdum pcye,ev halkı arkama tünedi.ya şöyle kendi başıma bir şey yapamayacak mıyım bu evde gidin dememe rağmen mihrimaha kadar hepsi arkama dizildi.kızım bir şey yaptım anne onu göstereceğim,gıcık eşim yine ne yazıyorsun,oğlıum ve miniğim vokal grubunda rahatsız ederken birden net gitti.eşim kapattı sandım ama değilmiş.çok sinir odum evdekilere ve nete.
gurubu görmemle kaybetmem bir oldu.videları da açamadım nedense o ara.
şimdi çok da merak ediyorum sayfamızı,işten de girilmiyor.ben de size mihrimahın yeni fotolarını göndermek istiyordum burdan ama face'e girersem ordan daha rahat olur.
kızlar siz nasıl düşünürsünüz bilmem ama ben başka kimsenin gelmesini istemiyorum.ekim anneleri ya da kendi facemiz karışık.bari previa grubumuzda özgür ve özel olalım.yeni bir insana alışma devresi vs.sıkcı geliyor bana.
azraa previa lafından çok tırsıyor facede gelir mi acep.aslında ben de uzaklaştıktan sonra önceki previa topiğine gitmekten pek hoşlanmıyorum.yardımcı olabilirim diye bazen uğruyorum.
Allah bizim durumumuzda olan tüm annelere yardımcı olsun,sağlıkla previadan kurtulsunlar.

cuma 10da eve gidince ne göreyim.kızım, mihrimahın saçlarını 3-4 tane bağlamış.keten kırmızı bir etek,kolsuz bir gömlek,vs.giydirmiş oturtmuş.ay dedim bu ne kokoş olmuş.saçlar çok komikdi,ekliyeceğim size inşaALLAH netciğimiz düzelsin.
bir sürü de resmini çekmiş.ama oğlum diğer kanapede çok hasta yattığını görünce hastane yollarına düştük.

Son düzenleme:
Tunaydin hatunlar...
Bugun su bahsettigim hatta randevu aldigim gogus hast dr'unu aradim bahsettigi alerji tedavisiyle alakali sitesinde bir asilama dan bahsediyordu vs.. dedim hocam benim bebegim 4 aylik 1 aydir tedavi goruyor soyle boyle vs hastanede yattik ciktik bidaha yattik evde nubulizator le surekli tedavi altinda antibiyitik aliyor dedim...
Bu bahsettigi tedavi bizim bebege uygulanabilirmi onu sordum evet dedi ve ekledi oncelikle dogru teshisi koymak sart bunun dedi bagisiklik sistemindenmi alerjidenmi kaynakli oldugunu anlamaliyiz once dedi... Ona gorede dogru tedaviyi baskamaliyiz dedi.. yani bazi testler varmis onlarin yapilmasi lazimmis onlara gore bakicaz dedi...

Yarin 2 de randevumuz gecen hafta almistim zaten ozaman hocam yarin gorusuruz dedim kapadim teli..

Niyeyse bilemiyorum adamla konustuktan sonra sanki bi rahatladim moralim yerine geldi birden.. cocugum perisan hirlamasi bi gitmiyor..
Bana bu dr' u tavsiye Eden kiside baskasindan duymus gitmis ayni benim oglum gibiymis kizi surekli hastanedeydik diyor...
Ay bi umut duzelsin cocugum 1 ay oldu garibim helakoldu..

cnm benım ya ınsalla bu dr da care bulursunuz eymenım toparlanır
nasıl bı tedavı cnm bu hanı dıl altından verılen damla mı
bahsettıgın dr bayan dr mu acaba aynı dr dan mı bahsedıyoruz

Gunaydin caniim :) kokos resmi merak ettim waalla :)

Oglun nasicanim, doktor ne dedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…